ברכת ראש העיר לשנה החדשה

16/09/2010 ח' תשרי תשע"א

חיים ביבס

ראש השנה תשע"א מתגוררים בעיר מודיעין מכבים רעות 76,185 תושבים - כך עולה מנתוני מרשם האוכלוסין. עד עולה כי 38,233 מהתושבים הם נשים ו-37,952 מתושבי העיר הם זכרים. בשנת 2009 הגיעו לעיר 5933 תושבים חדשים בסך הכל.

מודיעין מכבים רעות היא העיר הצעירה בישראל כאשר ממוצע הגילאים בה עומד על גיל 39 בלבד על פי החלוקה הבאה: 11,231 מכלל תושבי העיר הם בגילאי 0-5. 12,556 הם בגילאי 6-12. 6,580 הם בגילאי 13-17. 4,038 הם בגילאי 18-21. 20,677 הם בגילאי 22-40. 16,711 הם בגילאי 41-60 ו-4,392 מהתושבים הם בגיל שישים ומעלה.

השכונות המאוכלסות ביותר הן שכונת הנחלים בה גרים 10,001 תושבים, אחריה נמצאת שכונת אבני חן בה גרים 9,684 תושבים. בהמשך הרשימה נמצאות שכונת משואה, בה גרים 9,435 תושבים.

בשכונת הפרחים מתגוררים 8,229 תושבים בשכונת המגינים גרים 8,036, ברעות גרים 7080 תושבים, בשכונת הנביאים ישנם 5,720 תושבים, בשכונת השבטים יש 5,680 תושבים, בשכונת הכרמים גרים 4,166 תושבים במוריה ישנם 3,786 תושבים ובמכבים גרים 3000 תושבים.

עוד עולה מהנתונים כי ירושלים היא העיר ממנה הגיעו למודיעין, מכבים-רעות הכי הרבה תושבים, 6,632 בסך הכל. מתל אביב הגיעו 2,706 תושבים ומלוד הגיעו לעיר 2,378 דיירים חדשים. 1,893 הגיעו מראשון לציון ו-1,500 הגיעו מרמת גן.

בעיר חיים 9,051 עולים כאשר רובם, 3,455, הגיעו לישראל ממדינות ברית המועצות לשעבר (לפני ואחרי פירוקה). 1138 תושבים עלו לארץ מארצות הברית, 405 מהתושבים הגיעו לישראל מבריטניה ו-374 עולים הגיע לעיר מצרפת.

לקראת השנה החדשה שולח ראש העיר, חיים ביבס, אגרת ברכה לתושבים: "השנה החולפת במודיעין מכבים רעות הייתה שנה טובה של התקדמות וצמיחה ברוב התחומים. את הקידום והפיתוח של העיר ניתן לראות כמעט בכל מקום והפרויקטים מתקדמים ונפתחים בזה אחר זה: הכניסה לעיר ושדרות החשמונאים, הקמת הבריכה העירונית, התקדמות העבודות בכיכר התחבורה, השלמת תשתיות בשכונות החדשות וחנוכת פארק ענבה ופתיחתו לציבור בהחלט שירתו את התושבים, לקחו את העיר צעד קדימה והתגובות היו בהתאם.
העיר עלתה על המסלול הנכון ואני מקווה ומאמין שהשנה הבאה תמשיך בכיוון הזה ובאותו הקצב. עם זאת, יש לנו עדיין הרבה מה לעשות והיכן להשתפר לקראת השנה החדשה.

היעדים המרכזיים שלי הם הזרמת תקציבים חדשים ונוספים לעיר, השמת דגש על מצוינות במערכת החינוך ושיפור נתוני הזכאות לבגרות באופן איכותי ולא רק כמותי, שיפור השירות העירוני לאזרח והקשר שבין תושבי העיר לבין העירייה והמחלקות השונות בה.

אני רוצה לאחל לעיר מודיעין מכבים רעות ותושביה כי השנה החדשה שבאה עלינו לטובה תהיה שנת המפנה בתחום התעסוקה בעיר. השנה האחרונה הייתה הנחת התשתית וההכנות לקידום הבאת חברות ויזמים לעיר ויצירת מקומות עבודה עם שיווק עשרות מגרשים בהיקף של למעלה מ-180 מיליון שקל.

אני מאמין כי בשנה הבאה נראה את כל הפירות של עבודה מאומצת זו בשטח: פתיחת שעריהן של חברות וגיוס עובדים מהעיר כמו אופיס דיפו וגב ים, יציאה לדרך והתחלות בנייה בעשרות מגרשים באזור המלאכה ואזור התעסוקה שייצרו בעיר מאות מקומות עבודה חדשים ואזורים שוקקים של עבודה, עשייה בילוי ופנאי כיאה לעיר במעמדה וגודלה של מודיעין מכבים רעות.

ברמה הלאומית אני רוצה לאחל לכולנו שנה של סבלנות וסובלנות. שלום וביטחון הם עצם קיומה של המדינה ואותם אנחנו מאחלים לה בכל שנה ואינני מזלזל בחשיבותם. אבל אולי כדאי שהשנה נאחל לעצמנו משהו קצת יותר קרוב, משהו פנימי לחברה הישראלית שהשלום והביטחון יחלו בתוכה. שנהיה יותר סבלנים וסובלניים זה לזה, שנגלה יותר סובלנות בכבישים במלחמה בתאונות הדרכים, יותר אחריות הורית וסמכות כלפיי הילדים שלנו ובני הנוער. פחות אלימות, יותר רוגע ותחושת ביטחון אישי לכל תושבי המדינה.

שתהיה לכולנו שנה טובה, שנה של בשורות טובות, של צמיחה וגדילה, אושר בריאות והצלחה לכל תושבי העיר בכל תחומי החיים".

קיץ מודיעיני: שבוע 5

25/07/2024 י"ט תמוז תשפ"ד

עוד שבוע של קיץ מודיעיני הגיע לסיומו, עם שלל אירועים מהנים מדי יום, קרוב לבית. ואנחנו מתחילים את השבוע ה-5 בסופ"ש עם שבת בעיר ורוקדים במוצ"ש

הרשמה למרוץ הלילה