השקת "מתחם מערב"

23/02/2025 כ"ה שבט תשפ"ה

17 שנים מאז שהשיקה את הקניון הראשון בעיר מודיעין מכבים רעות ו-7 שנים מאז שחנכה את בית הדיור המוגן 'פאלאס מודיעין', משיקה קבוצת עזריאלי את "מתחם מערב" – מתחם גדול ועוצמתי של עירוב שימושים, המהווה הרחבה למרכז עזריאלי הקיים בעיר.

המתחם הושק בטקס חגיגי שנערך בהשתתפות בכירי קבוצת עזריאלי בראשות יו"ר הקבוצה, דנה עזריאלי, מנכ"ל הקבוצה אייל חנקין והמנכ"ל שצפוי להיכנס לתפקידו בשבועות הקרובים, רון אבידן, בכירי עיריית מודיעין בראשות ראש העיריה, חיים ביבס, שוכרים, אדריכלים ומכובדים נוספים.

"מתחם מערב" משקף בצורה המיטבית את תפיסת "עירוב השימושים" המאפיינת את קבוצת עזריאלי בשנים האחרונות. לקניון המסחרי המוביל שפועל בעיר, מתווספים שטחי מסחר חדשים והוא מתרחב והופך למתחם שמרכז יחד, תחת קורת גג אחת, את כל תחומי החיים. על פני שני מגדלים בני 9 ו-11 קומות, נוספו גם: אלפי מ"ר של שטחי משרדים; המלון הראשון והיחידי בעיר, ודירות להשכרה לטווח ארוך. שטח ההשכרה הכולל במרכז עזריאלי מודיעין יעמוד כעת על 110,000 מ"ר.

דנה עזריאלי, יו"ר קבוצת עזריאלי: "אנו נרגשים להשיק את 'מתחם מערב' במודיעין, פרויקט שמגלם את החזון שלנו ליצירת מרכזים עירוניים משגשגים שמשפיעים לטובה על הסביבה ומהווים חלק בלתי נפרד מנוף החיים בעיר. חשבנו רבות על הדרך לשלב במקום אחד מסחר, בילוי, מלונאות, עבודה ומגורים – בצורה שמעצימה את העיר והופכת אותה למוקד מרכזי עבור התושבים והעסקים. מודיעין היא עיר עם פוטנציאל אדיר, אנו גאים לקחת חלק בצמיחתה ובשגשוגה, ונמשיך לאתר הזדמנויות השקעה בה".

חיים ביבס, ראש העיר: "מתחם עזריאלי מערב הוא אבן דרך משמעותית בהתפתחותה של העיר מודיעין מכבים רעות. העיר שלנו נמצאת בתנופת פיתוח חסרת תקדים, והמתחם החדש מצטרף לשורת פרויקטים שמעצבים את מרכז העיר – ובהם המרכז הרפואי החדש, מתחם בתי קולנוע, מרכז ירידים פתוח, וכמובן, פתיחת בית המלון הראשון בעיר. אנו ממשיכים להצעיד את מודיעין מכבים רעות קדימה עם תכנית מתאר כוללת, שתוסיף כ-40,000 יחידות דיור, תשלב תחבורה מתקדמת, ותביא לעיר את בית החולים האזורי הראשון. תודה לקבוצת עזריאלי ולכל השותפים שמאמינים בפוטנציאל האדיר של העיר שלנו".

לאחרונה דיווחה הקבוצה כי המלון ב'מתחם מערב' יופעל על ידי רשת ג'ייקוב, אשר השכירה את כל שטחי המלון לתקופה של 10 שנים. המלון, המתפרש על שטח של כ-5,200 מ"ר, ייפתח באופן רשמי בשבועות הקרובים ויציע כ-85 חדרים מעוצבים וסוויטות יוקרתיות, מסעדה, ספא, חדרי ישיבות ואולמות אירועים. המיקום האסטרטגי, בסמוך לפארק ענבה ולמוקדי התחבורה המרכזיים של העיר, יבטיח חוויית אירוח מודרנית ואיכותית לעסקים ולנופשים כאחד.


המרכז החדש מביא עמו כאמור, גם הרחבה של שטחי המסחר בעיר, עם תוספת של 4,200 מ"ר של חנויות, מסעדות ובתי קפה. עד כה שווקו כבר כ-85% מהשטחים, עם צפי לתוספת של כ-100,000 מבקרים מדי חודש. בין הרשתות שכבר הבטיחו את מקומן ניתן למצוא את: מסעדת Ensu מבית קיסו, חנויות הדגל של פוקס ופוקס הום, הסטוק, שילב וגלידת אוטלו.

מגדל המשרדים החדש, המשתרע על שטח של 12,000 מ"ר, נהנה גם הוא מביקושים משמעותיים, ובין החברות שבחרו לאכלס בו את משכנם ניתן למנות את: אמליד, ספייס ורכבת ישראל. גובה שכר הדירה הממוצע עומד על 85 ש"ח למ"ר, ומשקף את האטרקטיביות של המתחם כמרכז עסקי חדשני במרכז הארץ.

גם בתחום המגורים להשכרה, קבוצת עזריאלי ממשיכה להכתיב סטנדרטים חדשים עם 80 דירות להשכרה לטווח ארוך. הדירות, בנות 2-3 חדרים, מציעות רמת גימור גבוהה ונוחות מקסימלית לדיירים. למעלה מ-85% מהדירות כבר הושכרו, עם מחירי שכירות של 7,800 ש"ח לדירות שני חדרים ו-8,500 ש"ח לדירות שלושה חדרים. בנוסף, המתחם כולל חניון עם תוספת של 390 מקומות חניה, שנועד לשרת את הדיירים, המבקרים ובעלי העסקים במקום.

'מתחם מערב' משתלב היטב בתכנון האורבני של העיר, וממוקם בנקודה אסטרטגית בסמוך למסוף התחבורה המרכזי ולתחנת הרכבת 'מודיעין מרכז'. המיקום מעניק גישה נוחה לרשת הכבישים הארצית, כולל כבישים 443, 3 ו-431, המחברים את העיר ישירות לגוש דן וירושלים. הנגישות הגבוהה הופכת את המתחם לאטרקטיבי במיוחד עבור עסקים ותושבים המחפשים איכות חיים עירונית מתקדמת עם גישה נוחה למרכזי תעסוקה ותחבורה.

ובקרוב, גם "מתחם צפון"
קבוצת עזריאלי תמשיך להרחיב את פעילותה בעיר, ותשיק במהלך 2026 את 'מתחם צפון', הכולל מרכז רפואי חדשני בשיתוף עם קופ"ח כללית. המרכז הרפואי יתפרס על פני 8,100 מ"ר ויכלול שירותי רפואה מתקדמים בתחומים כמו רפואה דחופה, דימות, חדרי ניתוח ומכונים רפואיים שונים, תוך שילוב טכנולוגיות חדשניות ופורצות דרך. עוד יכלול המתחם שטחי משרדים ומוקדי בילוי ופנאי, עליהם תודיע הקבוצה בעתיד הקרוב.

המהלך של קבוצת עזריאלי במודיעין מציב רף חדש של פיתוח אורבני בישראל. עם השקעה כוללת של כחצי מיליארד ש"ח וחשיבה ארוכת טווח על צורכי העיר. המתחם החדש ממצב את מודיעין כמרכז עירוני משמעותי, המחבר בין מגורים, מסחר, תעסוקה ותיירות – וממשיך לבסס את מעמדה כאחת הערים הצומחות והמשמעותיות בישראל.

מתחם עזריאלי במודיעין. צילום: יוסי סודרימתחם עזריאלי במודיעין. צילום: יוסי סודרי

אותרו חשודים בוונדליזם בפארק עמק החולה

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

20 שנה למלחמת לבנון השנייה

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

להמשיך לקרוא

נערכים לרגע האמת

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

להמשיך לקרוא

עמדות טעינה מהירות בחניון מורשת

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.

להמשיך לקרוא

הקיץ עולה שלב

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

אירועי הקיץ המרכזיים נמשכים ברחבי העיר, עם פעילויות למשפחות ולנוער, לילות ענבה, פסטיבל היין וחגיגות 30 שנה למודיעין מכבים רעות.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן דרום

19/07/2026 ה' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. לאחר סיום העבודות על עמק החולה תחל העירייה בשבוע הבא תחל העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן דרום

להמשיך לקרוא

אירועי קיץ מודיעין – שבוע שלישי

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

אחרי שבוע גדוש בפעילויות, אירועי הקיץ בעיר נמשכים עם מסיבת מזרקות בפארק ענבה, “סיפור לפני שבת” בעמק דותן והפנינג קרקסי לכל המשפחה באמפי עמק האלה – הכניסה חופשית.

להמשיך לקרוא

פסטיבל היין של מוזיאון ישראל עובר למודיעין

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו

לרגל חגיגות 30 שנה לעיר פסטיבל היין של מוזיאון ישראל בירושלים, פסטיבל היין הגדול בישראל יתקיים השנה במודיעין מכבים רעות

להמשיך לקרוא

ממחזרים אחרת

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו

איסוף הנייר יעבור בהדרגה לעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר, במסגרת התאמת השירות למציאות המשתנה ולצורכי התושבים

להמשיך לקרוא

עסק מזויף במחסן

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו

השיטור העירוני איתר בעיר עסק שפעל ללא רישיון ממחסן ביתי, ובו נמכרו פריטים מזויפים של מותגי יוקרה

להמשיך לקרוא

אכיפה על שני גלגלים

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו

במבצע יזום באזור המע"ר, כיכר התחבורה ורחבת הקניון נרשמו דוחות לרוכבים בגין עבירות בטיחות ותנועה

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני יצא לדרך

15/07/2026 א' אב תשפ"ו

אלפי תושבות ותושבים השתתפו באירועי פתיחת הקיץ, מפסטיבל הבירה ועד פעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב לב העיר

15/07/2026 א' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. לאחר סיום העבודות על עמק החולה תחל העירייה בשבוע הבא בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב "לב העיר"

להמשיך לקרוא

מחזקים את העסקים במרכז העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו

מועצת העיר אישרה בקשה לשינוי צו הארנונה, במטרה להשוות את תעריפי בתי הקפה והמסחר במע״ר למרכזים המסחריים בעיר

להמשיך לקרוא

שכונת המעיינות יוצאת לדרך

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו

התוכנית להקמת שכונה חדשה במודיעין מכבים רעות הופקדה בוועדה המחוזית, ותכלול כ־3,575 יחידות דיור, מוסדות ציבור, שטחים ירוקים, מסחר ותעסוקה.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק החולה דרום

01/07/2026 ט"ז תמוז תשפ"ו

העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 5.7, יחל השלב השישי והאחרון בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

להמשיך לקרוא

פסטיבל הבירה חוזר לפארק הדגים

30/06/2026 ט"ו תמוז תשפ"ו

במסגרת חגיגות 30 שנה למודיעה מכבים רעות, יתקיים פסטיבל הבירה בימים שלישי ורביעי, 30.6–1.7, עם מבשלות, אוכל רחוב, תקליטנים והופעות חיות. לקראת האירוע יבוצעו חסימות כבישים באזור הפארק

להמשיך לקרוא

עמדות מחזור חדשות

02/07/2026 י"ז תמוז תשפ"ו

עמדות מחזור חדשות הצטרפו לעיר, במסגרת קול קורא של המשרד להגנת הסביבה בו זכתה העירייה. עמדות אלו מצטרפות לעשרות עמדות מחזור הפזורות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני יוצא לדרך

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו

פסטיבל בירה במשך יומיים, הופעות מוזיקה, רכיבה לאור ירח בענבה ופעילויות לכל המשפחה ולנוער ללא תשלום

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד