אושרה הקמת שכונת מעיינות

08/10/2025 ט"ז תשרי תשפ"ו

ביום רביעי 5.3.25 מועצת העיר מודיעין מכבים רעות, בשבתה כמליאת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, המליצה על הפקדת תוכנית המתאר המקומית של שכונת מעיינות - השכונה הראשונה שתוקם במסגרת שלב ב' של העיר, מכח תוכנית המתאר הכוללנית, מד/2040.

ראש העיר, חיים ביבס: "מודיעין מכבים רעות ממשיכה לצמוח ולהתפתח עם תכנון מוקפד שמאזן בין הרחבת אפשרויות המגורים, פיתוח אזורי תעסוקה ושמירה על איכות החיים והשטחים הירוקים. שכונת מעיינות היא צעד משמעותי בתהליך הרחבת העיר, והיא תספק פתרונות דיור מגוונים, תוך שמירה על הקהילה והאופי הייחודי של העיר.

אחד היעדים המרכזיים שלנו הוא לאפשר לבני ובנות העיר להמשיך לגור כאן, קרוב למשפחותיהם, ולכן אנו מקדמים בנייה שכוללת דיור בר-השגה לצד תכנון מתקדם של תשתיות חינוך, תחבורה ופנאי.

החזון שלנו ברור: עיר חכמה, ירוקה ומתוכננת היטב, שממשיכה להציב סטנדרטים גבוהים באיכות החיים ובחדשנות העירונית. נמשיך לפתח שכונות חדשות, לחזק את הקשרים בין העיר לסביבתה ולוודא שמודיעין מכבים רעות תישאר עיר מובילה – עבור הדור הזה והדורות הבאים."

שכונת "המעיינות" ממוקמת ממערב לשכונת הכרמים ולמעשה מעיינות תהווה המשכה. גבולה הצפוני של השכונה החדשה הוא כביש 443, גבולה הדרומי הוא שדרות עמק האלה, והגבול המערבי יהיה כביש הכניסה המערבי של העיר: שדרות יהודה המכבי. שטח השכונה מתפרס על פני כ-600 דונם.

על פי התכנון, שכונת "מעיינות" כוללת כ-3,200 יחידות דיור. בדומה לשכונת מורשת, 30% ממספר היחידות בשכונה זו, כ-1,200 יח"ד, מיועדות לדיור בר השגה במגוון של דירות שלושה, ארבעה וחמישה חדרים. לפחות 25% מהן, כ-300 יח"ד, מיועדות לתושבי העיר.

השכונה, שעדיין נמצאת בשלבי תכנון, מתוכננת לאכלס כ-10,500 תושבים. בהתאם לכך, יוקמו בה מבנים לבתי ספר - יסודיים ועל-יסודיים, וכן מתחמי גני ילדים, מעונות יום ובתי כנסת.

טיפוסי הבנייה של השכונה כוללים מבני מגורים בגובה של בין חמש לתשע קומות. בדומה לשכונת מורשת, חלק מהבנייה בשכונה תהיה בעירוב שימושים, כאשר קומת הקרקע ברחובות הראשיים תלווה בחזית מסחרית . כמו כן, בתחום התוכנית מתוכננים מבנים לתעסוקה עם חזית מסחרית בקומת הקרקע.

לשכונה מתוכננות 4 כניסות ויציאות מרחוב יהודה מכבי, מרחוב עמק האלה ומרחוב עמק חרוד.

במרכזה של מעיינות מתוכנן רחוב ראשי אשר חוצה את השכונה ממזרח למערב, ולאורכו מוצעים שימושים מסחריים, תעסוקתיים וציבוריים. הרחובות המשניים יעוצבו במבנה טבעתי, אשר יקיף את כל גבולות השכונה. ברחובות השכונה יהיו שבילי אופניים לשימוש הרוכבים. בין הרחובות ימוקמו שבילים ציבוריים אנכיים, שיספקו קישוריות יעילה בין הרחובות וגישה ישירה למבני המגורים, בדומה לרחובות המדורגים בשכונות הקיימות.

האזור הצפוני של השכונה יהיה מתוכנן, לטובת יצירת חיץ בין השכונה לכביש 443., זאת לצד הקמת פארקים וגני משחק לתושבים שיהיו פזורים בכל השכונה, בדומה לקיים בשכונות הוותיקות של העיר.

תוכנית שכונת מעיינות היא סנונית ראשונה לתהליך הרחבת מודיעין מכבים רעות בהתאם לתכנון שלב ב'של העיר . לפי המתווה שנקבע בתוכנית המתאר הכוללנית, מד/2040 עבור שלב ב' של העיר: תוספת של כ-39,000 יח"ד, ליעד היקף אוכלוסייה של כ-240,000 תושבים.

נוסף על השכונות החדשות, על פי תוכנית המתאר החדשה, ייבנו בשלב ב' של העיר כ-1.7 מיליון מ"ר עבור שטחי מסחר ותעסוקה. התוכנית כוללת, בין היתר, תכנון להקמת בית חולים כללי בשטח כ150 דונם מרכז אקדמי ותחנה להסעת המונים בתחום רובע העסקים החדש, וכן 15,000 מ"ר לטובת הקמת מלון בוטיק במתחם הפארק הטכנולוגי.

תוכנית המתאר החדשה שמה דגש גם על שמירת השטחים הירוקים הפתוחים הרבים הקיימים בעיר, יצירת רצף פתוח ואיכותי ליערות קק"ל העוטפים את העיר, הקמת טיילת נופית היקפית לשולי העיר, המחזקת את הקשר בין העיר לשטחים הפתוחים הסובבים אותה וכן חיזוק ושימור המסדרון האקולוגי. גולת הכותרת של התוכנית היא שימור הגבעות הדרומיות והפיכתן לגן לאומי.

כאן תוקם שכונת מעיינותכאן תוקם שכונת מעיינות

עדכון מאבק העירייה בזיהום האוויר

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו

המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

להמשיך לקרוא

מצמצמים כניסת חיות בר לעיר

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו

העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

להמשיך לקרוא

קריאת מעלה לזכרו של אלכסנדר אנוסוב

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

להמשיך לקרוא

נמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

להמשיך לקרוא

יחידת החילוץ וההצלה מתרגלת

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק העירייה בזיהום האוויר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

להמשיך לקרוא

מרוץ המכבים יוצא לדרך

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו

מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

להמשיך לקרוא

כיכר תנועה חדשה בעמק האלה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

להמשיך לקרוא

אימון פורץ דרך לגדוד יהודה

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו

גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

להמשיך לקרוא

חנוכת מעלה לזכרו של אלכסנדר אנוסוב

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

להמשיך לקרוא

המדינה הבטיחה, הרשויות ממתינות למעשים

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו

בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק איילון דרום

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו

ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

מקום ראשון בגיוס מילואים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

להמשיך לקרוא

חנוכת מעלה על שם רב סמל יונה בצלאל בריף

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו

ביום שישי 14.11.25 התקיים טקס ההנצחה לזכרו של בן העיר, רב סמל יונה בצלאל בריף בהשתתפות בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

להמשיך לקרוא

החלפת תאורה בשכונות העיר

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

שכונת הפרחים היא הראשונה בתכנית העירונית לשדרוג תאורת הרחוב. מאות גופי תאורה מוחלפים בימים אלה ללדים חסכוניים, כחלק ממהלך רחב להטמעת תשתיות "עיר חכמה" בכל רחבי העיר.

להמשיך לקרוא

אלפי תושבים נהנו בפסטיבל צלילי סתיו

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו

בפסטיבל הוותיק התקיימו מופעים רבים בשלל סגנונות מוסיקה בכל רחבי העיר במשך שלושה ימים

להמשיך לקרוא

אושר תקציב העירייה לשנת 2026

19/11/2025 כ"ח חשון תשפ"ו

הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

להמשיך לקרוא

עדכון מיקומי מופעים בצלילי סתיו

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק איילון דרום

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו

העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

חנוכת מעלה לזכרו של יונה בצלאל בריף

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד