אושרה הקמת שכונת מעיינות

08/10/2025 ט"ז תשרי תשפ"ו

ביום רביעי 5.3.25 מועצת העיר מודיעין מכבים רעות, בשבתה כמליאת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, המליצה על הפקדת תוכנית המתאר המקומית של שכונת מעיינות - השכונה הראשונה שתוקם במסגרת שלב ב' של העיר, מכח תוכנית המתאר הכוללנית, מד/2040.

ראש העיר, חיים ביבס: "מודיעין מכבים רעות ממשיכה לצמוח ולהתפתח עם תכנון מוקפד שמאזן בין הרחבת אפשרויות המגורים, פיתוח אזורי תעסוקה ושמירה על איכות החיים והשטחים הירוקים. שכונת מעיינות היא צעד משמעותי בתהליך הרחבת העיר, והיא תספק פתרונות דיור מגוונים, תוך שמירה על הקהילה והאופי הייחודי של העיר.

אחד היעדים המרכזיים שלנו הוא לאפשר לבני ובנות העיר להמשיך לגור כאן, קרוב למשפחותיהם, ולכן אנו מקדמים בנייה שכוללת דיור בר-השגה לצד תכנון מתקדם של תשתיות חינוך, תחבורה ופנאי.

החזון שלנו ברור: עיר חכמה, ירוקה ומתוכננת היטב, שממשיכה להציב סטנדרטים גבוהים באיכות החיים ובחדשנות העירונית. נמשיך לפתח שכונות חדשות, לחזק את הקשרים בין העיר לסביבתה ולוודא שמודיעין מכבים רעות תישאר עיר מובילה – עבור הדור הזה והדורות הבאים."

שכונת "המעיינות" ממוקמת ממערב לשכונת הכרמים ולמעשה מעיינות תהווה המשכה. גבולה הצפוני של השכונה החדשה הוא כביש 443, גבולה הדרומי הוא שדרות עמק האלה, והגבול המערבי יהיה כביש הכניסה המערבי של העיר: שדרות יהודה המכבי. שטח השכונה מתפרס על פני כ-600 דונם.

על פי התכנון, שכונת "מעיינות" כוללת כ-3,200 יחידות דיור. בדומה לשכונת מורשת, 30% ממספר היחידות בשכונה זו, כ-1,200 יח"ד, מיועדות לדיור בר השגה במגוון של דירות שלושה, ארבעה וחמישה חדרים. לפחות 25% מהן, כ-300 יח"ד, מיועדות לתושבי העיר.

השכונה, שעדיין נמצאת בשלבי תכנון, מתוכננת לאכלס כ-10,500 תושבים. בהתאם לכך, יוקמו בה מבנים לבתי ספר - יסודיים ועל-יסודיים, וכן מתחמי גני ילדים, מעונות יום ובתי כנסת.

טיפוסי הבנייה של השכונה כוללים מבני מגורים בגובה של בין חמש לתשע קומות. בדומה לשכונת מורשת, חלק מהבנייה בשכונה תהיה בעירוב שימושים, כאשר קומת הקרקע ברחובות הראשיים תלווה בחזית מסחרית . כמו כן, בתחום התוכנית מתוכננים מבנים לתעסוקה עם חזית מסחרית בקומת הקרקע.

לשכונה מתוכננות 4 כניסות ויציאות מרחוב יהודה מכבי, מרחוב עמק האלה ומרחוב עמק חרוד.

במרכזה של מעיינות מתוכנן רחוב ראשי אשר חוצה את השכונה ממזרח למערב, ולאורכו מוצעים שימושים מסחריים, תעסוקתיים וציבוריים. הרחובות המשניים יעוצבו במבנה טבעתי, אשר יקיף את כל גבולות השכונה. ברחובות השכונה יהיו שבילי אופניים לשימוש הרוכבים. בין הרחובות ימוקמו שבילים ציבוריים אנכיים, שיספקו קישוריות יעילה בין הרחובות וגישה ישירה למבני המגורים, בדומה לרחובות המדורגים בשכונות הקיימות.

האזור הצפוני של השכונה יהיה מתוכנן, לטובת יצירת חיץ בין השכונה לכביש 443., זאת לצד הקמת פארקים וגני משחק לתושבים שיהיו פזורים בכל השכונה, בדומה לקיים בשכונות הוותיקות של העיר.

תוכנית שכונת מעיינות היא סנונית ראשונה לתהליך הרחבת מודיעין מכבים רעות בהתאם לתכנון שלב ב'של העיר . לפי המתווה שנקבע בתוכנית המתאר הכוללנית, מד/2040 עבור שלב ב' של העיר: תוספת של כ-39,000 יח"ד, ליעד היקף אוכלוסייה של כ-240,000 תושבים.

נוסף על השכונות החדשות, על פי תוכנית המתאר החדשה, ייבנו בשלב ב' של העיר כ-1.7 מיליון מ"ר עבור שטחי מסחר ותעסוקה. התוכנית כוללת, בין היתר, תכנון להקמת בית חולים כללי בשטח כ150 דונם מרכז אקדמי ותחנה להסעת המונים בתחום רובע העסקים החדש, וכן 15,000 מ"ר לטובת הקמת מלון בוטיק במתחם הפארק הטכנולוגי.

תוכנית המתאר החדשה שמה דגש גם על שמירת השטחים הירוקים הפתוחים הרבים הקיימים בעיר, יצירת רצף פתוח ואיכותי ליערות קק"ל העוטפים את העיר, הקמת טיילת נופית היקפית לשולי העיר, המחזקת את הקשר בין העיר לשטחים הפתוחים הסובבים אותה וכן חיזוק ושימור המסדרון האקולוגי. גולת הכותרת של התוכנית היא שימור הגבעות הדרומיות והפיכתן לגן לאומי.

כאן תוקם שכונת מעיינותכאן תוקם שכונת מעיינות

מתכוננים לעדלאידע

23/02/2026 ו' אדר תשפ"ו

ביום שישי 27.2 תצעד העדלאידע לציון 30 שנה לעיר; יתקיימו חסימות כבישים ושינויים בתחבורה הציבורית, ותוקם עמדת צפייה מונגשת לבעלי מוגבלות ראייה

להמשיך לקרוא

מתקפים ומשפרים את השירות

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

חברת קווים תתגבר ביקורות בעקבות עלייה באי־תיקוף; נתוני התיקוף משמשים בסיס להחלטות על עומסים, תגבור קווים והוספת נסיעות בעיר

להמשיך לקרוא

היערכות לחירום, מוכנות אישית ומשפחתית

23/02/2026 ו' אדר תשפ"ו

אמנם, נכון ליום אין החמרה בהנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, והשגרה בעיר כסדרה. אך לנוכח הדיווחים על מתיחות אזורית גוברת, מומלץ לרענן את ההיערכות האישית והמשפחתית

להמשיך לקרוא

שבוע צה''ל 2026

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

למעלה מ-3,000 בני נוער השתתפו באירוע השיא העירוני בהובלת אגף נוער וצעירים

להמשיך לקרוא

עדלאידע של פעם ב-30 שנה

18/02/2026 א' אדר תשפ"ו

פורים 2026 במודיעין מכבים רעות: שלושה ימי חג, תהלוכת ענק, מופעי רחוב ואירועי שיא חוגגים 30 שנה לעיר במסע צבעוני מהעבר אל העתיד.

להמשיך לקרוא

מתרגלים היערכות בחירום

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

תרגיל פתע רחב היקף דימה נפילות טילים, פגיעה בתשתיות ופינוי תושבים – לחיזוק המוכנות, התיאום והחוסן העירוני

להמשיך לקרוא

עיר בטוחה עם שיעורי פשיעה נמוכים

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

על פי נתוני משטרת ישראל לשנת 2025, עולה כי העיר מודיעין מכבים רעות הינה אחת הערים הגדולות הבטוחות בישראל עם שיעורי פשיעה נמוכים מאוד בעבירות אלימות ורכוש

להמשיך לקרוא

החודש הלאומי להגנה על ילדים ברשת

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

לאורך חודש פברואר מתקיימות הרצאות בחטיבות הביניים, בנוסף באוסליבן בר תתקיים הרצאה חשובה להורים על זיהוי סימני אזהרה של חרם על הילדים

להמשיך לקרוא

מוכנות עירונית לחירום

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

על רקע המתיחות, אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף, השגרה במודיעין מכבים רעות נמשכת לצד חיזוק מוכנות והיערכות אחראית של העירייה והתושבים.

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק העירייה במניעת זיהום האוויר

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

העירייה ממשיכה בפעילות לצמצום זיהום האוויר, לאחר דיווח על שימוש באמצעים מתקדמים של צה״ל לאיתור שריפות פסולת, אך מדגישה: נדרשת אכיפה רחבה ומתמשכת.

להמשיך לקרוא

המשפחות השכולות נטעו עצים לזכר בני ובנות העיר

10/02/2026 כ"ג שבט תשפ"ו

בטקס המסורתי שמתקיים בחורשת הנופלים ניטעו עצים יחד עם תלמידים וחניכי תנועות נוער לזכר בני ובנות העיר שנפלו במלחמות בנוסף, התקיימו נטיעות עירוניות בהן נשתלו אלפי עצים בעיר

להמשיך לקרוא

נעים בסופ"ש מתרחב

10/02/2026 כ"ג שבט תשפ"ו

בהובלת ראש העיר ולאחר סקר עומק בקרב תושבים, קו 712 תוגבר משמעותית ושינה מסלול, כדי להבטיח מקום וזמינות לתושבי מודיעין מכבים רעות

להמשיך לקרוא

מקצרים את הדרך: קו ישיר חדש יחבר את העיר לצומת חטיבה 7

12/02/2026 כ"ה שבט תשפ"ו

לאחר עבודה ממושכת של עיריית מודיעין מכבים רעות, בהובלת ראש העיר, חיים ביבס, מול משרד התחבורה, יוצא לדרך פיילוט תחבורתי חדש שיקל על חיילי העיר בדרכם לבסיסי הדרום

להמשיך לקרוא

עדכון תושבים מאבק העירייה בזיהום האוויר

09/02/2026 כ"ב שבט תשפ"ו

בתחילת השבוע נערכה פגישת תיאום בין ראש העיר למפקד חטיבת בנימין במהלכה הושם דגש על אכיפת צווי האלוף, הגברת האכיפה ודרישה לדיווחים שוטפים מהמנהל האזרחי

להמשיך לקרוא

עוברים לארנונה ירוקה

05/02/2026 י"ח שבט תשפ"ו

בימים אלה יוצאת העירייה בקמפיין פרסומי לעידוד התושבים להצטרף לארנונה הירוקה אשר נשלחת ישירות למייל של התושב, ובכך מהווה שירות מתקדם וסביבתי יותר בדומה לשירותים דיגיטליים נוספים שהעירייה מעניקה

להמשיך לקרוא

נתפסו נערים שריססו כתובות גרפיטי

04/02/2026 י"ז שבט תשפ"ו

במסגרת האכיפה המוגברת ברחבי העיר ובהתאם למדיניות אפס סובלנות לאלימות וונדליזם, נתפסו ארבעה נערים כשהם מרססים כתובות גרפיטי בסמוך למרכז מרלז

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק בזיהום אוויר 29.1.26

09/02/2026 כ"ב שבט תשפ"ו

תחנת הניטור שפעלה בשבועות האחרונים בשכונת הכרמים פונתה ללא תיאום מוקדם; העירייה דורשת הבהרות, דו״ח נתונים והסבר להעברתה מחוץ לעיר

להמשיך לקרוא

עולים על המסילה: מתחם הרכבת בדרך למהפך עירוני

01/02/2026 י"ד שבט תשפ"ו

שיתוף פעולה בין העירייה לרכבת ישראל ולרמ"י מקדם תכנית אסטרטגית לפיתוח אזור תחנת הרכבת עם תוספת זכויות בנייה, פתרונות תחבורה חכמה וחניון תת קרקעי חדש

להמשיך לקרוא

כנס העסקים חוזר לעיר

27/01/2026 ט' שבט תשפ"ו

כנס העסקים המצליח של המרכז לצמיחה עסקית במרכז הרב תחומי חוזר ביום שלישי 10.2, עם הרצאות מרתקות לבעלי העסקים המקומיים ונטוורקינג איכותי

להמשיך לקרוא

הגברת האכיפה במרכז העיר בסופ''ש

29/01/2026 י"א שבט תשפ"ו

במהלך סוף השבוע בוצעה פעילות אכיפה במרכז העיר, שכללה דוחות לכלי רכב דו גלגליים, תפיסת קורקינטים וטיפול באירועי הפרת סדר

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד