תוגברה תדירות הרכבת לירושלים

04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה

לרגל יום ירושלים. מיום ראשון: שדרוג משמעותי לקו הרכבת המהיר בין מודיעין לירושלים. משרד התחבורה ורכבת ישראל מכפילים את תדירות הרכבות בשעות השיא.

מאז השקתו של הקו בשנת 2018 בוצעו בו למעלה מ-35 מיליון נסיעות. במקביל, משרד התחבורה ורכבת ישראל ממשיכים לקדם את הארכת הקו עד למרכז הבירה.

השרה רגב: "משרד התחבורה ממשיך לחבר את ירושלים לרחבי הארץ באמצעות תשתיות תחבורה חדשניות ומתקדמות. הארכת הקו המהיר והקמת מרכזים תחבורתיים (האבים) שיחזקו את מעמדה של ירושלים. במקביל אנו מקדמים במלוא הקצב את הקמתה של רשת הרכבות הקלות שיכסו את בעיר מקצה לקצה."

לקראת יום ירושלים. מיום ראשון (25 במאי) תוגבר תדירות הרכבות בקו מודיעין מרכז- פאתי מודיעין- ירושלים יצחק נבון, ויופעלו בו 14 רכבות נוספות ביום. בשעות השיא תפעיל הרכבת בין ירושלים למודיעין שתי רכבות בשעה- כפול מהיום. זאת, כחלק ממחויבות משרד התחבורה והבטיחות בדרכים לחזק את החיבור התחבורתי לבירת ישראל.

משרד התחבורה ורכבת ישראל מציינים היום אבן דרך תחבורתית משמעותית עם למעלה מ-35 מיליון נסיעות שבוצעו בקו המהיר בין מודיעין לירושלים מאז נחנך בספטמבר 2018. במקביל, מודיע המשרד על שדרוג השירות הרכבתי בקו זה.

הקו הישיר בין מודיעין לירושלים החל לפעול בשנת 2022, עם השלמת פרויקט "קשת מודיעין" – חיבור מסילתי ישיר לעיר הבירה. הפרויקט כלל הקמת מסילה כפולה מחושמלת באורך כ-5.2 קילומטרים, שלושה גשרים, מנהרה באורך כ-650 מטרים, ושדרוג משמעותי לתחנת פאתי מודיעין, לרבות גשר הולכי רגל ומעליות לנגישות מלאה.

משך הנסיעה בין מודיעין- מרכז לירושלים עומד על כ-29 דקות, ומתחנת פאתי מודיעין – כ-22 דקות בלבד מירושלים למודיעין הנסיעה קצרה יותר, 25 דקות מירושלים למודיעין- מרכז ו-17 דקות בלבד לתחנת פאתי- מודיעין, במקביל מגיעות מדי שעה למודיעין רכבות מהירות מכל תחנות תל אביב.

"מודיעין היא אחת הערים המתקדמות והצומחות בישראל", אמרה השרה רגב, "ומספר תושביה עבר לאחרונה את סף המאה אלף. רבים מתושבי העיר עובדים, לומדים ומבלים בתל אביב או בירושלים. תפקידנו הוא לספק להם חיבור מסילתי נוח, מהיר ונעים, עם קו חשמלי מהיר המביא אותם ליעדם תוך פחות מחצי שעה."

במשרד התחבורה מקודמת בימים אלה תכנית אסטרטגית רחבת היקף להרחבת הרשת הרכבתית בעיר ירושלים, הכוללת הקמת שתי תחנות רכבת חדשות: ירושלים מרכז (הדוידקה) וירושלים – החאן. התחנות יוקמו בהמשך לתוואי התת-קרקעי המגיע מתל אביב לתחנת יצחק נבון, עם אופציה עתידית להארכת הקו עד לתחנת מלחה. התחנות החדשות יעוצבו כמונומנטים סביבתיים המשתלבים במרקם האורבני הייחודי של העיר. עם סיום הפרויקט, יופעלו בו עד 13 רכבות לכל כיוון בשעות השיא, שיסיעו כ-20 אלף נוסעים מדי שעה.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (מיל') מירי רגב: "לקראת יום ירושלים, בו אנו מציינים 58 שנים לשחרור ואיחוד עיר הבירה, אנו ממשיכים לחבר את ירושלים לרחבי הארץ באמצעות תשתיות תחבורה חדשניות ומתקדמות. הארכת הקו המהיר והקמת מרכזים תחבורתיים שישלבו תחבורה, מסחר, תעסוקה ומגורים – יחזקו את מעמדה של ירושלים כעוגן תחבורתי מהמובילים בארץ. במקביל אנו מקדמים במלוא הקצב את הקמתה של רשת הרכבות הקלות שיכסו את בעיר מקצה לקצה. יום ירושלים שמח לתושבי העיר ולכל עם ישראל."

ראש העיר מודיעין מכבים רעות, חיים ביבס: "אני מברך על החלטת משרד התחבורה וחברת רכבת ישראל ומודה לשרה מירי רגב על ההיענות המהירה וההובלה הנחושה של התהליך. ההחלטה לתגבר את קווי הרכבת לירושלים נותנת מענה משמעותי לצרכי הנסיעה של תושבי מודיעין מכבים רעות. תוספת הקווים היא לא רק שיפור בשירות – אלא מהווה חיזוק של החיבור היומיומי לעיר הבירה."

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן: "כמעט שישה עשורים לאחר שחרורה של בירתינו, אנו ממשיכים לחזק את חיבוריה עם מרכזי החיים בישראל. ההשקעה בתשתיות מתקדמות כמו הארכת הקו המהיר לירושלים והגברת התדירות אליה וממנה, ממקמת את ירושלים כמרכז תחבורתי מהמתקדמים ביותר בארץ. בשם משרד התחבורה, אני מאחל לכל אזרחי ישראל יום ירושלים שמח, ומייחל לחזרתם המהירה של כל החטופים ולביטחון כל תושבי המדינה."

יו"ר דירקטוריון רכבת ישראל, עו"ד משה שמעוני: "מאז שנחנך הקו המהיר לירושלים בשנת 2018, וכן הקו הישיר בין ירושלים ומודיעין בשנת 2022, אנו עדים לעלייה מתמדת בביקושים לנסיעה ברכבת אל עיר הבירה.

אנו גאים ושמחים על האמון של תושבי ירושלים והמבקרים בה ברכבת ישראל, ומתחייבים להמשיך ולפעול על מנת לחזק את החיבורים התחבורתיים אל עיר ירושלים. השנה אנו מתחילים בבניית שתי תחנות חדשות בירושלים, תחנת ירושלים מרכז הסמוכה לכיכר הדווידקה, ותחנת ירושלים החאן. פרויקטים אלה ואחרים יחזקו ויבצרו את מעמדה כבירתה של ישראל."

שיקו זנה, מנכ"ל רכבת ישראל: "הגדלת התדירות בקו מודיעין-ירושלים היא הסנונית הראשונה מבין שדרוגים רבים המתוכננים בשנים הקרובות לתושבי מודיעין וירושלים. עם סיום פרויקט 431, יחד עם הארכת הקו אל מרכז ירושלים, נחבר את ירושלים ומודיעין גם אל יישובי השפלה וגוש דן באמצעות רכבות ישירות, שישפרו באופן משמעותי את זרימת הנוסעים אל העיר וממנה. אני מאחל לכל עם ישראל יום ירושלים שמח".

קו הרכבת מודיעין  - ירושלים יתוגבר בשעות השיאקו הרכבת מודיעין - ירושלים יתוגבר בשעות השיא

דואגים לשכנים בבניין!

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

קמפיין עירוני להקמת קבוצות וואטסאפ של דיירי בניינים פורסם בימים אלה, בהן יוכלו לעדכן מי נמצא בבית בעת אזעקה. מידע שיוכל לשמש את כוחות החירום במקרה של לכודים

להמשיך לקרוא

אימון מסכם ליחידת החילוץ וההצלה

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

יחידת החילוץ וההצלה העירונית ערכה אימון מסכם לסדרת האימונים שהתקיימה בחודש האחרון, ודימתה תרחיש של הרס מבנה וחילוץ לכודים רבים שנלכדו תחת ההריסות

להמשיך לקרוא

מתנדבים במערך הביטחון והחירום

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

מאות מתנדבים תושבי העיר נרתמו לסייע למשימות עירוניות שונות בתחומי הביטחון והחירום, כחלק מניסיון העבר במלחמת חרבות ברזל

להמשיך לקרוא

סרן (מיל') טל מובשוביץ ז"ל

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

סרן (מיל') טל מובשוביץ ז"ל, סגן מפקד פלוגה בגדוד ההנדסה 7086, חטיבת גולני

להמשיך לקרוא

עדכון הערכת מצב ופעילות עירייה יום ראשון 15.6

17/06/2025 כ"א סיון תשפ"ה

בהערכת מצב שהוביל ראש העיר חיים ביבס, חודדה החשיבות בהיצמדות להנחיות. העיר בטוחה, עם זמני התרעה ארוכים ומרחבים מוגנים זמינים. השירותים העירוניים צומצמו, והלמידה עוברת לזום. עקבו רק אחרי מקורות רשמיים.

להמשיך לקרוא

עדכון מוכנות העירייה לחירום

15/06/2025 י"ט סיון תשפ"ה

בעקבות מתקפת מנע ישראלית והכרזת מצב חירום בעורף, העירייה פועלת בכוננות גבוהה: מוסדות החינוך לא ייפתחו, המקלטים הציבוריים פתוחים לציבור, צוותי החירום העירוניים מתוגברים והעירייה קוראת לתושבים להישמע להנחיות פיקוד העורף ולהתעדכן באמצעים הרשמיים בלבד.

להמשיך לקרוא

מתכוננים באחריות: כך יש להיערך נכון למצב חירום

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

העירייה קוראת לתושבים לרענן את ההיערכות בבית – בעזרת חוברת ההנחיות העירונית כדי להיות מוכנים, בביטחון ובשקט נפשי

להמשיך לקרוא

עדכון: סיום עבודות התקנת גדר הביטחון

12/06/2025 ט"ז סיון תשפ"ה

הושלם שדרוג גדר הביטחון במכבים שאף עברה ביקורת של המשרד לביטחון לאומי. בימים אלה יחל שלב ב' בפרויקט, שכולל התקנת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים בגדר

להמשיך לקרוא

שדרוג פארק ברחוב שמעון

10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה

הסתיימו עבודות לשדרוג הפארק שבשכונת השבטים במסגרתן הותקנו מתקני משחק חדשים וכן, הצללות ודשא סינטטי. במהלך הקיץ ישודרגו פארקים נוספים

להמשיך לקרוא

הופכים את מורשת לכתומה

10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה

בימים הקרובים תושלם הצבת כ־100 פחים כתומים למחזור אריזות בשכונת מורשת, לצד מערך פינוי מוסדר ומעודכן לכל סוגי האשפה.

להמשיך לקרוא

טקס הנצחה לקריאת מעלה על שם איתמר שמן

10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה

ביום שישי 6.6 נערך טקס ההנצחה לקריאת מעלה ע"ש סמ"ר איתמר שמן, אשר נפל בקרב בדרום רצועה עזה במלחמת חרבות ברזל.

להמשיך לקרוא

החלו העבודות להנגשת גבעת ברפיליה

10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה

העבודות כוללות שביל נגיש סובב גבעה באורך של כ-800 מטרים, שביל אתגרי מותאם לטופוגרפיה הטבעית של הגבעה, פינות ישיבה מוצלות, תוספת נטיעות, נקודות תצפית ועוד

להמשיך לקרוא

מרוץ לילה 2025 – שינויים בהסדרי התנועה

13/06/2025 י"ז סיון תשפ"ה

היום, יום חמישי 12.6 יערך מרוץ הלילה של העיר, שייערך לאורך שדרות דם המכבים ועמק איילון. במהלך המרוץ יחסמו לתנועה כבישים שונים החל מהשעה 16:00. לפרטים

להמשיך לקרוא

משעול ע"ש סמ"ר איתמר שמן

10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה

הטקס, במסגרת המיזם להנצחת חללי העיר, לקריאת מעלה ע"ש סמ"ר איתמר שמן, שנפל בקרב דרום רצועת עזה, יתקיים ביום שישי, 6.6.25 ברחוב עמק האלה 120

להמשיך לקרוא

נפתח הפארק בכניסה לשכונת מורשת

05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה

הפארק החדש מאופיין בשבילי הליכה למרגלות ואדי ענבה אשר יתחברו בהמשך לטיילת ואדי ענבה. עוד בפארק, מתחם מתקני משחק ופינות ישיבה

להמשיך לקרוא

חנוכת שדרת העסקים של שכונת מורשת

05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה

השדרה המרכזית במורשת ממוקמת ברחוב חיים ויצמן והיא מהווה הציר הציבורי והמסחרי הראשי של השכונה הכולל אלמנט מים, פרגולות מוצלות, ושבילי אופניים

להמשיך לקרוא

קריאת משעול על שם אורי יעיש

05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה

בטקס מרגש במעמד תושבים רבים נערך טקס ההנצחה לקריאת משעול על שם אורי יעיש ז''ל

להמשיך לקרוא

משעול ע"ש רס"ר אורי יעיש

04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה

הטקס, במסגרת המיזם להנצחת חללי העיר, לקריאת משעול ע"ש רס"ר, שנפל בפיגוע בצומת ראם ב-16.2.4 יתקיים ביום שישי, 30.5.25

להמשיך לקרוא

ספייסמוד במחיר מוזל לסטודנטים בתקופת המבחנים

04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה

החל מיום ראשון 15.6 כניסה בעלות של 50 שקלים בלבד לתקופה של כשישה שבועות כולל שישי ושבת, עבור סטודנטים הלומדים למבחנים, שיוכלו ליהנות ממתחם למידה נעים, פינות ישיבה, לאונג' ומטבחון

להמשיך לקרוא

חידוד התרעות פיקוד העורף בירי טילים

04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה

בעת ירי טילים מתימן, תקפוץ התרעה מקדימה באפליקציית פיקוד העורף, על אפשרות של ירי טילים באזור נרחב. בזמן אמת, עם הישמע האזעקה, היא תהיה ממוקדת יותר לאזורים מסוימים בהתאם לירי

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד