עדכון פעילות העירייה 24.6.2025

26/06/2025 ל' סיון תשפ"ה

בעקבות הודעת ממשלת ישראל על סיום המערכה מול איראן, שהחלה ביום חמישי, 13 ביוני, ולאחר הערכת מצב מקיפה עם כלל גורמי הביטחון, עיריית מודיעין מכבים רעות מודיעה על חזרה לפעילות עירונית מלאה, החל מיום רביעי, 25.6.2025.

לצד העדכונים על ההקלות, חשוב לזכור: מדינת ישראל עדיין מצויה במצב מלחמה, והעירייה ממשיכה לפעול בכוננות גבוהה, מתוך אחריות שלטונית ושמירה על ביטחונם ורווחתם של כלל התושבים.

ראש העיר, חיים ביבס:
"עם סיום סבב הלחימה מול איראן ובהתאם להקלות של פיקוד העורף, נערכנו במהלך היום (יום שלישי) להחזיר את הפעילות בעיר לסדרה. החל ממחר, יום רביעי 25.6.25, מודיעין מכבים רעות חוזרת לפעילות מלאה. מערכת החינוך ערוכה ובטוחה לקלוט את ילדי הגנים ובתי הספר היסודיים, בימים האחרונים של שנת הלימודים – שיכללו שיחות מותאמות גיל וגם סיכומי שנה. גם הצהרונים והחוגים ישובו לפעול, ולצדם יחזרו כל שירותי העירייה – קבלת קהל, פעילויות קהילתיות, ספורט, תרבות ופנאי. בימים אלה אנחנו משלימים את ההיערכות לקראת אירועי הקיץ בעיר.

אני מבקש להודות לאנשי פיקוד העורף שליוו אותנו, למינהל הביטחון והחירום, לעובדי העירייה והמוקד שפעלו 24 שעות ביממה, ולמתנדבים הרבים. ותודה גדולה לכם – תושבות ותושבים – על עמידה איתנה לאורך כל הדרך.

לצד החזרה לשגרה, מדינת ישראל עדיין במצב לחימה. העירייה תמשיך לפעול בכוננות גבוהה, ואני קורא לכולם להמשיך לנהוג באחריות, לגלות ערנות ולפעול לפי הנחיות פיקוד העורף ככל שיתעדכנו.

לב כולנו עם החיילים והחיילות שנמצאים כעת בחזית – בעזה, ביהודה ושומרון, בצפון ובכלל. אני מייחל לשובם הבטוח, ומצטרף לתפילה הלאומית להשבתם של כל החטופים הביתה – במהרה ובשלום."

מערכת החינוך: חזרה חכמה ומאובטחת. החל מיום רביעי, בתי הספר היסודיים, בגני הילדים ומערכת החינוך המיוחד ישובו לפעול באופן מלא. (כידוע, שנת הלימודים של מערכת החינוך העל-יסודי הסתיימה).

כידוע, לכל בתי הספר בעיר יש מרחבים מוגנים מוסדרים, אשר נבנו בהתאם לתקני פיקוד העורף, ומאפשרים כניסה מהירה ובטוחה של התלמידים וצוותי ההוראה בעת הצורך.

בעירייה ציינו כי בבתי ספר שבהם מספר תלמידים גדול במיוחד, תבוצע היערכות פרטנית לחידוש הלימודים. הודעה על כך תועבר להורים על ידי מנהלי בתי הספר.

בעירייה ציינו כי מתוך רצון לרענן נהלים ולחזק תחושת ביטחון – יום הלימודים ייפתח בתרגול מסודר של כניסה למרחבים המוגנים, בהתאם למאפייני כל מוסד חינוכי.

לצד זאת, במהלך יום הלימודים הראשון לחזרה ללימודים בתי הספר יקדישו את שעות החינוך לשיח רגשי, מותאם גיל, בהובלת מחנכים, יועצות וצוותי חינוך, במטרה לעבד את החוויות האחרונות, להפחית מתחים ולחזק את תחושת הביטחון והשייכות של כל תלמיד ותלמידה.

גם גני הילדים בעיר ייפתחו מחר (רביעי) לפעילות מלאה, בהתאם להנחיות פיקוד העורף. כידוע, בכל גן עירוני בעיר יש מרחב מוגן תקני, המאפשר שהות בטוחה של הילדים בזמן התרעה.

צוותי החינוך בגנים קיבלו הנחיות לקיים יום לימודים שיכלול תרגול כניסה למרחב המוגן, ושיח מותאם גיל, כדי לאפשר לילדים חזרה בטוחה לשגרה המוכרת להם.

מנהלות הגנים יעמדו בקשר רציף עם ההורים, ויעדכנו על כל שינוי או צורך שעולה מהשטח.

לצד חזרת בתי הספר והגנים לפעילות מלאה, גם עמותת סחלבים תחדש ממחר את פעילות הצהרונים והחוגים של העמותה.

יחד עם זאת, בעקבות פרסום הנחיות פיקוד העורף בשעה מאוחרת, המטבח שמכין את הארוחות לצהרונים לא יוכל לפעול, ולכן מחר לא תוגש ארוחת צהריים חמה. ההורים מתבקשים לשלוח עם ילדיהם כריך נוסף מהבית.

בעירייה ציינו כי לקראת פתיחת מוסדות החינוך צוותי הביטחון העירוניים ואבות הבית בבתי הספר ייערכו סריקות בטיחות מקיפות בכלל מוסדות החינוך (בתי ספר וגני ילדים), לאיתור רסיסי טילים, מפגעים או נזקים.

עוד נמסר מהעירייה כי מחר, רביעי 25.6, לא יופעל מערך הסעות החינוך המיוחד.

שירותי העירייה – חזרה מלאה לפעולה. לצד חזרת מערכת החינוך לפעילות מלאה כך גם יתר אגפי העירייה חוזרים לפעילות מלאה, לרבות קבלת קהל פיזית, שירותים מקוונים ומענה טלפוני.

בהתאם להנחיות העדכניות של פיקוד העורף ומשרד הדתות, מחלקת הדת של עיריית מודיעין מכבים רעות תחזור לפעילות מלאה של כלל שירותי הדת העירוניים בתי הכנסת בעיר שבים לפעול ללא מגבלות. כמו כן המקוואות פתוחים לפעילות מלאה ולפי שעות הפעילות הקבועות.

הספרייה העירונית תחזור לפעילות מלאה ותחדש את פעילות ההשאלה והשירותים לציבור.

המרכז הרב תחומי ישוב לפעול עם מגוון חוגים, סדנאות והרצאות.
אגף קהילה יחדש את כלל מערך הפעילויות החברתיות והקהילתיות בעיר.

מחלקת הגבייה תפתח לקבלת קהל. ניתן לבצע פניות מקוונות או לתאם תורים גם דרך אתר העירייה.

התחבורה הציבורית בעיר תחזור אף היא לפעילות מלאה יחד עם זאת מומלץ להתעדכן מראש בלוחות הזמנים וההנחיות המפורסמות באתר חברת קווים ובאתר רכבת ישראל.

עיריית מודיעיןעיריית מודיעין

אושר תקציב העירייה לשנת 2026

13/11/2025 כ"ב חשון תשפ"ו

הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

להמשיך לקרוא

עדכון מיקומי מופעים בצלילי סתיו

12/11/2025 כ"א חשון תשפ"ו

עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק איילון דרום

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו

העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

חנוכת מעלה לזכרו של יונה בצלאל בריף

11/11/2025 כ' חשון תשפ"ו

טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.

להמשיך לקרוא

שדרוג המסלול המונגש בגבעת תיתורה

06/11/2025 ט"ו חשון תשפ"ו

הסתיימו עבודות שדרוג השביל המונגש בגבעת התיתורה, לשיפור הנגישות לבעלי מוגבלויות ומשפחות. השביל כולל ממצאים ארכיאולוגיים והסברים נלווים.

להמשיך לקרוא

זכאות כוללת לרישיון נשק אישי

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו

עדכון חשוב לתושבות ותושבי העיר מודיעין מכבים רעות המעוניינים לקבל זכאות לקבלת רישיון נשק אישי, לאחר שהמשרד לביטחון פנים אישר השבוע כי העיר כולה תוכר כעיר זכאית

להמשיך לקרוא

החלו עבודות התחזוקה בפארק ענבה

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו

ביום ראשון, 2.11.25, החלו עבודות תחזוקה ותשתיות נרחבות בפארק. העבודות יימשכו מספר חודשים, במהלכם יהיה הפארק סגור למבקרים

להמשיך לקרוא

עדכון המאבק בזיהום האוויר משטחי יו''ש

13/11/2025 כ"ב חשון תשפ"ו

ראשי רשויות מקומיות נפגשו עם השרה להגנת הסביבה והצוות המקצועי של המשרד כחלק מהגברת המאבק בתופעת שריפות הפסולת משטחי יו"ש. ביבס: על המדינה להפסיק להתעלם מהתופעה ולטפל בדחיפות במטרד

להמשיך לקרוא

סיום העבודות לשדרוג כביש רחוב תכלת

30/10/2025 ח' חשון תשפ"ו

העבודות לשדרוג רחוב תכלת נכנסות לישורת האחרונה. שלב שלישי בעיצומו, עם הסדרי תנועה מותאמים ופתרונות חניה לתושבים

להמשיך לקרוא

הוצבה תחנת ניטור למדידת זיהום אוויר

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו

תחנת ניטור אוויר הוצבה בשכונת הכרמים כדי למדוד את זיהום האוויר ממוקדי השריפות. העירייה ממשיכה להיאבק בטרור הסביבתי – עד שהאוויר יהיה נקי לכולם.

להמשיך לקרוא

אושר תכנון שכונת המעיינות

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו

שכונת המגורים הראשונה של שלב ב' של העיר תוקם במערב העיר, בתמהיל מגוון הכולל דיור מוזל ודיור מיוחד, לצד שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור. בהתאם לאופי הירוק של העיר, כ-90 דונם יוקדשו לשטחים ציבוריים פתוחים

להמשיך לקרוא

עדכון המאבק בזיהום האוויר

30/10/2025 ח' חשון תשפ"ו

עיריית מודיעין מכבים רעות תפעיל תחנה לניטור זיהום אוויר החל מסוף השבוע. במקביל נעשתה פנייה ישירה לשר הביטחון: נספק לצבא כלי הנדסה לפינוי הפסולת מהאתרים

להמשיך לקרוא

עבודות לשדרוג פארק ענבה

30/10/2025 ח' חשון תשפ"ו

החל מחודש נובמבר הפארק האהוב ייסגר לכניסת מבקרים בשל עבודות שדרוג תשתיות הכוללות שדרוג הגינון, התאורה, השבילים והמתקנים

להמשיך לקרוא

מצדיעים לסמל ראשון איתי יעבץ ז"ל

26/10/2025 ד' חשון תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם חטיבת הנח"ל סמל ראשון איתי יעבץ ז"ל, בן 21 בנופלו

להמשיך לקרוא

מצדיעים לרב סרן יניב קולא ז"ל

26/10/2025 ד' חשון תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות נפרדת ממפקד ולוחם בחטיבת הנח"ל רב סרן יניב קולא ז"ל, בן 26 בנופלו

להמשיך לקרוא

דורשים פעולה: "שריפות הפסולת מחדל לאומי מתמשך

23/10/2025 א' חשון תשפ"ו

ראש העיר, חיים ביבס במכתב ראשי ערים דורש מהמדינה לפעול נגד השריפות ביו"ש ומאיים בעתירה לבג"ץ תוך 14 יום.

להמשיך לקרוא

ביטחון עירוני ללא פשרות

16/10/2025 כ"ד תשרי תשפ"ו

אירוע חריג  של ירי פלילי בכביש 443 הסתיים במעצר מהיר בזכות פעולה נחושה של יחידות הביטחון של עיריית מודיעין מכבים רעות

להמשיך לקרוא

שלושה לילות של ניצוצות

22/10/2025 ל' תשרי תשפ"ו

פסטיבל ניצוצות 2025 חתם שלושה לילות של חג, תרבות וקהילה בשדרת מרכז העיר. אלפי מבקרים, מופעים עוצרי נשימה, אווירה מרגשת ומתחם זיכרון לחטופים ולחללי העיר

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחוב תכלת

23/10/2025 א' חשון תשפ"ו

מיד לאחר חג סוכות, תחל העירייה בביצוע עבודות לשדרוג כביש תכלת הוותיק. העבודות יתחילו ביום ראשון 19.10 והן יימשכו כחודש ימים בחלוקה לשלבים ועם הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

טקסי זיכרון לציון שנתיים לחרבות ברזל

09/10/2025 י"ז תשרי תשפ"ו

העירייה תציין שנתיים לפרוץ מלחמת חרבות ברזל ותעלה את זכר 35 בנות ובני העיר, שנפלו מאז פרוץ המלחמה, בטקס עירוני מרכזי ביום רביעי 15.10, ובטקס בבית העלמין הצבאי ביום חמישי 16.10. הציבור מוזמן לקחת חלק.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד