המאבק בזיהום אוויר עולה שלב

12/01/2026 כ"ג טבת תשפ"ו

חידוש משמעותי במאבק בשריפות הפסולת: ציוד מזהם יוחרם בצו. זהו מהלך תקדימי של משרד הביטחון, שנעשה בעקבות מפגש החירום שנערך עם הרשויות המקומיות.

כזכור לפני כשלושה שבועות, 18.12.25 נערך דיון חירום ביוזמת ראש העיר, חיים ביבס בו לקחו חלק שר הביטחון, ישראל כץ, שר האוצר והשר במשרד הביטחון, בצלאל סמוטריץ וראשי רשויות מאזור קו התפר. במהלך הדיון הוצגה תמונת מצב חמורה של זיהום אוויר חמור ומצטבר כתוצאה משריפות פסולת פיראטיות בשטחי יהודה ושומרון, והמשתתפים קבעו פה אחד: מדובר לא רק במפגע סביבתי, אלא באיום על הביטחון הלאומי של מדינת ישראל.

בהמשך הדיון התקבלה החלטה במשרד הביטחון, כי יש לערוך תיקון לצו הביטחון, שיאפשר החרמה מנהלית של משאיות, רכבים וציוד המשמשים לשריפת פסולת פיראטית בשטחי יהודה ושומרון. החלטה זו קיבלה את אישור משרד המשפטים.

מדובר בצעד אופרטיבי משמעותי, כתוצאה ישירה של פגישת החירום, בה הוגדרה לראשונה תופעת שריפות הפסולת כפגיעה בביטחון הלאומי והונחו תשתיות למהלך בין-משרדי כולל, שמטרתו לקטוע את שרשרת הפעולה הכלכלית של העבריינים הסביבתיים, וליצור הרתעה ממשית בשטח.

תיקון הצו יאפשר לגורמי האכיפה להחרים רכבים, ציוד וכלים המשמשים להובלת פסולת, הצתות והשלכות בלתי חוקיות, ללא צורך בהליך משפטי ממושך. הצו ייחתם בימים הקרובים על ידי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, והאכיפה תחל מיד לאחר מכן.

שר הביטחון, ישראל כ"ץ "ההחלטה שקיבלנו לפני פחות מחודש להגדיר את שריפות הפסולת כאיום על הביטחון הלאומי לא הייתה הצהרה, אלא התחייבות לפעולה. תיקון צו הביטחון הוא יישום ישיר של אותה החלטת חירום, והוא נותן לגורמים הרלוונטיים שיניים אמיתיות לפעול נגד הגורמים שמזהמים, מסכנים ופוגעים באזרחי ישראל. נפגע באמצעי הביצוע, נשלול את הרווח הכלכלי ונייצר הרתעה ברורה בשטח. כפי שאמרנו - לא נאפשר מציאות שבה אזרחי ישראל נושמים רעל. נמשיך לפעול בכל העוצמה עד למיגור התופעה מהשורש."

ראש העיר, חיים ביבס: "זהו צעד חשוב ראשון שהופך הצהרות למדיניות בשטח. לראשונה, המדינה משתמשת בכלי ביטחוני מנהלי כדי להילחם בטרור סביבתי שפוגע יום יום בתושבים שלנו. אנחנו נוסיף לעמוד על המשמר ולוודא שאכן מתבצעת אכיפה, שהחרמות מתבצעות, שהעבריינים מרגישים את ההשלכות, ושהאכיפה היא רציפה, לא חד-פעמית."

תמונת המחשהתמונת המחשה

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: החגיגה נמשכת

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

צובעים את העיר לקראת תשפ''ז

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

להמשיך לקרוא

החזר כספי בקליק

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר ממשיך

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות השכונות הוותיקות רחוב ערער

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

להמשיך לקרוא

שוטפים את מרכז העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא מחזור הנייר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר לא עוצר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן צפון

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לחגיגות 30 למודיעין

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו

סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

להמשיך לקרוא

מעגל תנועה חדש בשדרות עמק זבולון

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

להמשיך לקרוא

שבוע של חגיגות בעיר

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

פסטיבל היין יתקיים במשך שלושה ערבים בפארק ענבה, וביום חמישי ייערך אירוע ה־30 לעיר עם עדן בן זקן ועילי בוטנר וילדי החוץ.

להמשיך לקרוא

אותרו חשודים בוונדליזם בפארק עמק החולה

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

20 שנה למלחמת לבנון השנייה

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

להמשיך לקרוא

נערכים לרגע האמת

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

להמשיך לקרוא

עמדות טעינה מהירות בחניון מורשת

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.

להמשיך לקרוא

הקיץ עולה שלב

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו

אירועי הקיץ המרכזיים נמשכים ברחבי העיר, עם פעילויות למשפחות ולנוער, לילות ענבה, פסטיבל היין וחגיגות 30 שנה למודיעין מכבים רעות.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד