עדכון עירייה, שאגת הארי 13.3.26

19/03/2026 א' ניסן תשפ"ו

מאז פתיחת מבצע "שאגת הארי" ב־28 בפברואר והמעבר למצב חירום מיוחד בעורף, פועלת עיריית מודיעין מכבים רעות במתכונת חירום מלאה. כעת, ביום ה־13 למערכה, כאשר האיום המרכזי נותר מצד איראן וחיזבאללה וירי הטילים לעבר ישראל נמשך, העירייה ממשיכה לנהל את מערך החירום העירוני לצד חזרה מדורגת וזהירה לפעילות בתחומים שונים בעיר – במערכת החינוך, בשירותי הרווחה, בפעילות הפנאי ובמתקני הספורט.

מרכז ההפעלה העירוני נפתח מיד עם תחילת האירועים ומאויש 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. במרכז פועלים יחד גורמי העירייה לצד נציגי פיקוד העורף, ומקיימים הערכות מצב שוטפות בהתאם להתפתחויות במערכה ולרמת המוכנות בעיר. בנוסף, העירייה נמצאת בקשר רציף עם משטרת מודיעין, מד״א וכיבוי והצלה, שנציגיהם משתתפים בהערכות המצב.

בין השאר עודכנו גם נהלי הטיפול באיומים החדשים במערכה. בעירייה ציינו כי מאירועי הנפילות באזורים שונים בארץ עולה כי נעשה שימוש בטילים בעלי ראשי נפץ מתפצלים (מצרר). לכן מתבקשים התושבים להגביר ערנות, ובמקרה של זיהוי חפץ חשוד או חלקי תחמושת – להתרחק מהמקום ולהזעיק מיד את המשטרה.

במערכת החינוך ממשיכים לפעול בהתאם להנחיות פיקוד העורף ומקיימים לימודים מרחוק. לצד זאת מערכת החינוך המקומית נערכת לחזרה מדורגת לפעילות, על פי הנחיות פיקוד העורף. בשלב זה נערכות סריקות ובדיקות בטיחות בכל מוסדות החינוך בעיר, לצד ניקיון של בתי הספר לקראת המשך ההיערכות.

ראש העיר, חיים ביבס, התייחס לסוגיית חזרת מערכת החינוך לפעילות והבהיר כי בטיחותם של התלמידים ושל צוותי החינוך עומדת מעל הכול. לדבריו, פתיחת מערכת החינוך תיעשה רק לאחר החלטת פיקוד העורף והקבינט הביטחוני, וגם אז באופן הדרגתי וזהיר ובהתאם להנחיות.

בשלב זה פועלות בעיר מספר שמרטפיות המיועדות לילדים להורים המשרתים במערכת הביטחון (צה״ל, משטרה, משרד הביטחון ומשרד ראש הממשלה).

אגף השירותים החברתיים בעירייה חזר אף הוא להפעיל בהדרגה חלק מהמסגרות והשירותים לתושבים, בדגש על אוכלוסיות הזקוקות לתמיכה בתקופה זו. בין היתר נפתחו מחדש מועדוני אזרחים ותיקים, מרכז "אופק", מרכז יום לאזרחים ותיקים ומרכז קשר לילדים עם מוגבלויות. המסגרות פועלות בהתאם להנחיות משרד הרווחה ותוך הקפדה על פעילות בסמוך למרחבים מוגנים.

בתחום החינוך הבלתי פורמלי החלה העירייה בהחזרה מדורגת של חלק מהחוגים והפעילויות בעיר. הפעילויות מתקיימות בקבוצות קטנות ובמקומות שבהם קיים מרחב מוגן תקני או סמוך למרחב מוגן, תוך הקפדה על כלל הנחיות הבטיחות. בעירייה מציינים כי מטרת המהלך היא לאפשר פעילות מצומצמת ומבוקרת לילדים ולבני נוער בתקופה זו. בשלב זה פעילות הספריות העירוניות טרם חודשה.

גם מתקני הספורט העירוניים חזרו לפעול במתכונת חירום. חדרי הכושר העירוניים פועלים בהתאם להנחיות ובקרבת מרחבים מוגנים. בנוסף נפתחה הבריכה העירונית עבור מנויי הבריכה העירונית ומנויי פארק המים בלבד. הפעילות מוגבלת לגילאי 18 ומעלה ובהרשמה מראש, כאשר מספר השחיינים בכל סבב מוגבל והשהות במקום מוגבלת לשעה אחת בלבד.

בעיריית מודיעין מכבים רעות מדגישים כי למרות ההקלות והפתיחה ההדרגתית של חלק מהפעילויות בעיר, המצב הביטחוני עדיין מחייב ערנות והקפדה על הנחיות פיקוד העורף. העירייה ממשיכה לעקוב אחר ההתפתחויות ולקיים הערכות מצב שוטפות עם גורמי הביטחון, ותעדכן את התושבים בכל שינוי בהנחיות או בפעילות העירונית.

בניין עיריית מודיעין מכבים רעותבניין עיריית מודיעין מכבים רעות

רישוי עסקים בלחיצת כפתור

10/09/2026 כ"ח אלול תשפ"ו

מערכת דיגיטלית חדשה באתר העירייה תאפשר לבעלי עסקים להגיש בקשות, לחדש רישיונות, לבצע שינוי בעלות ולעקוב בזמן אמת אחר תהליך הרישוי.

להמשיך לקרוא

נחנך משעול לזכר טל מובשוביץ

08/09/2026 כ"ו אלול תשפ"ו

בטקס מרגש ברעות נחנך משעול לזכר סרן במיל׳ טל מובשוביץ ז״ל, בן העיר, לוחם ומפקד בשב״כ וסמ״פ במילואים, במסגרת מיזם ההנצחה העירוני.

להמשיך לקרוא

משעול לזכרו של טל מובשוביץ

08/09/2026 כ"ו אלול תשפ"ו

ביום שישי 4.9 ייחנך ברעות משעול לזכרו של סרן במיל׳ טל מובשוביץ ז״ל, בן העיר, לוחם ומפקד שנפל בקרב ברצועת עזה

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון נכנסות לשלב הרביעי, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

קו 25 בסכנת סגירה

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

הקו הישיר לצומת חטיבה 7 נפתח לבקשת חיילי העיר, אך בשל מיעוט נוסעים בימים אלה נבחנת המשך הפעלתו

להמשיך לקרוא

מודיעין מחבקת את המסתערבים

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

ראש העיר ביקר ביחידת המסתערבים של מג''ב ירושלים, המתמחה בפעילות מבצעית מורכבת ובסיכול טרור. בסיום המפגש הוכרז על אימוץ היחידה

להמשיך לקרוא

נערכים לחגי תשרי בעיר

10/09/2026 כ"ח אלול תשפ"ו

מינהל שפ''ע ומחלקת התברואה יוצאים למבצע ניקיון רחב היקף, עם תגבור צוותים, פינוי אשפה וגזם, טיאוט וניקיון יסודי ברחבי העיר.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון – שלב שלישי

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון נכנסות לשלב השלישי, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הסדרי הנגשה ותנועה למופע סיום הקיץ

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: החגיגה נמשכת

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

צובעים את העיר לקראת תשפ''ז

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

להמשיך לקרוא

החזר כספי בקליק

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר ממשיך

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות השכונות הוותיקות רחוב ערער

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

להמשיך לקרוא

שוטפים את מרכז העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא מחזור הנייר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר לא עוצר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן צפון

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד