מודיעין מכבים רעות מודל 2025

09/06/2026 כ"ד סיון תשפ"ו

אז איך נראית העיר מודיעין מכבים רעות מודל 2025? עיר עם אחוז משרתי המילואים הגבוה בארץ, קוראת הארי פוטר ואוהבת ספורט.

בימים אלה מוציאה העירייה מהדורה חגיגית של האטלס הסטטיסטי, לרגל 30 שנות הקמתה של העיר מודיעין מכבים רעות. האטלס מופק זו השנה השישית בגרסה דיגיטלית באתר העירייה, וממפה יותר מ-50 נושאים דמוגרפיים, כלכליים וחברתיים, המתארים את תמונת המצב העדכנית בעיר ובשכונותיה כמו גם מגמות השינוי שעיצבו את העיר לאורך שלושת העשורים האחרונים.

הכנת האטלס נעשתה על ידי אגף אסטרטגיה, מחקר וחדשנות יחד עם גורמים עירוניים וארציים, כשבדפי האטלס משולבים לוחות, תרשימים ומפות, המאפשרים לזהות מגמות, לאתר אתגרי עומק והזדמנויות לקביעת מדיניות ארוכת טווח עבור מקבלי ההחלטות בעירייה. הנתונים המובאים כאן נכונים לסוף חודש דצמבר 2025.

חיים ביבס, ראש העיר: "מודיעין מכבים רעות מציינת 30 שנה להקמתה, והיא מוסיפה לצמוח, להתפתח ולהוביל. ניהול עיר, ודאי בתקופה בה אנו מתמודדים עם אתגרי שגרה וחירום, מחייב קבלת החלטות מושכלת ומבוססת נתונים. לשם כך הקמנו בנק נתונים מוניציפלי, מקיף ומדויק המאגד מידע רחב על העיר, כשלצד זאת, אנו מפתחים יכולות מתקדמות של ניתוח נתונים במרכז החדשנות הדיגיטלי העירוני, משולבים כלים מבוססי בינה מלאכותית. כלי עבודה אסטרטגי, שמסייע לנו לתכנן את עתיד העיר, להיטיב את איכות החיים בה כעיר חדשנית, קהילתית ומובילה".

יוסי אביבי, מחזיק תיק חדשנות, אסטרטגיה ובריאות: "הנתונים באטלס מהווים תשתית מידע חיונית לתכנון העירוני שלנו. הם מאפשרים מבט עדכני ומעמיק על צרכי העיר, על פערים הדורשים מענה ועל כיווני פעולה להמשך פיתוחה וקידומה, תוך זיהוי הזדמנויות חדשות ונקודות מפתח לעשייה. בעירייה בחרנו להעמיק את המידע המהימן באמצעות איסוף שיטתי של נתונים ולמידה מתמשכת של צרכי התושבים. תובנות אלה מתורגמות למדיניות עירונית חוצת ארגון לשיפור ניהול המשאבים והשירותים העירוניים".

אז מה ניתן ללמוד מהאטלס החדש?
בפן הדמוגרפי אוכלוסיית העיר ממשיכה לעלות ומונה 111,351 תושבים, גידול אוכלוסייה שנתי שעומד על יותר מ-2.1%, ובדירוג הסוציואקונומי ממוקמת העיר בדירוג 8 מתוך 10, הגבוה ביותר מבין ערים עם יותר ממאה אלף תושבים. 55% משטחי העיר הם ירוקים, שכונת הנחלים בעלת השטח הירוק הגדול ביותר. בשכונת מורשת החדשה, קצב האכלוס מרשים במיוחד כשהיא מזנקת ליותר מ-10,952 תושבים הגרים בשכונה (בהשוואה לשנה קודמת בה היו כ-8,000 תושבים). אגב, כ-40% מתושבי מורשת הם תושבי העיר שעברו אליה משכונות אחרות.

בפילוח בין גברים לנשים בעיר עולה כי כמו בשנים קודמות, ישנו שוויון, כמעט מלא, בין נשים לגברים, 49.5% גברים ו-50.5% נשים. תוחלת החיים בעיר עומדת על ממוצע של גיל 87.7, התוחלת הגבוהה ביותר במדינת ישראל. הגיל הממוצע של תושב או תושבת בעיר הוא 35. שכונת מורשת היא הצעירה ביותר עם גיל ממוצע 26.5. לעומתה, מכבים המבוגרת ביותר עם גיל ממוצע 44.8.

מבחינת מאפייני תושבים, 62% בעלי השכלה אקדמית, 38% היגרו מירושלים, 75% בעלי דירות בעיר, 58.4% נשואים ו-8.5% גרושים. כ-370 זוגות התחתנו בשנת 2025. 56.8% מהתושבים מגדירים את עצמם חילונים, 22.1% מסורתיים ו-17.4% דתיים. מבחינת תעסוקה, 91% מתושבי העיר שכירים, 22% עובדים בהייטק. 78% מגיעים לעבודה ברכב פרטי, 14% נוסעים ברכבים היברידיים. 12,500 תיקופים ביום ברכבת בתחנות "מודיעין מרכז" ו"פאתי מודיעין" (ממוצע עולים ויורדים).

השם הנפוץ ביותר בעיר בקרב בנות הוא יעל ואצל הבנים אורי. לביא ואלה עלו בפופולריות בשנים האחרונות. בנוסף, נמצא גם כי העיר מאוד ערכית, נתון חשוב במיוחד בצל התקופה הביטחונית הרגישה והמלחמה בשנה החולפת, וניצבת בראש רשימת הערים המגויסות ביותר לשירות סדיר והתנדבות למילואים, עם 91.2% מתגייסים לצה"ל. 76% בקרב הגברים משרתים במילואים, 24% נשים. 47% ממשרתי המילואים נשואים. מדדי הבריאות של תושבי העיר מלמדים על עיר בריאה וספורטיבית. 70% מהתושבות והתושבים מעידים כי הם עושים כושר.

עוד עולה מהנתונים שבעיר 8,947 כלבים בעיר, השם הפופולרי הוא לונה ומרביתם כלבים מעורבים.

ומה לגבי יישום מודל "עיר חכמה" אותו מובילה העירייה בשנים האחרונות? בזכות מערכות קריאה דיגיטליות מרחוק לאיתור נזילות מים, נחסכו 3.5 מיליון שקלים חיסכון שנתי לבתי אב.

מבחינת עסקים מקומיים, נמשכת מגמת העלייה במספר העסקים המקומיים, כאשר המסחר הפופולרי ביותר הוא ענף ההלבשה, אחריו עיצוב הבית ומזון.

האטלס מגלה גם כי תושבי העיר בילו בשנת 2025 בכ-551 אירועים עירוניים, מרביתם מופעי תרבות, הצגות וסדנאות. בהיכל התרבות ביקרו בשנה החולפת 402,500 מבקרים שנהנו מעושר תרבותי. במוזיאון מורשת החשמונאים הייחודי ביקרו בשנה החולפת כ-14,000 אנשים ו-5,666 תושבים נהנו מפעילויות העשרה, כנסים וקורסים במרכז הרב תחומי. 226,735 ספרים הושאלו בשנה החולפת, כשהארי פוטר הוא הספר הכי נקרא בעיר.

באטלס מוצגים ניתוחי עומק של כל שכונה ושכונה בעיר, והוא נחתם בתחזיות מעניינות בנוגע לעתיד מודיעין מכבים רעות מבחינה דמוגרפית, גילים, מסחר ותעסוקה. על פי אומדן המבוסס על תכנית המתאר 2040, תגדל אוכלוסיית העיר ל-240,000 תושבים בשנת 2050. עוד לפני כן, בשנת 2030, צפויה האוכלוסייה לגדול ל-126,000 תושבים. ניתוח צפי שימושים בשטחים, בהתבסס על מימוש תכנית המתאר, מצביע על צפי גידול משמעותי במסחר ותעסוקה בתוספת שטח של 2,095 דונם ו-1450 תוספת דונם של מבני ציבור. עוד לפי התחזית בשנים הקרובות, כ-13% מתושבי העיר יהיו בגיל השלישי.

עורך האטלס, מנהל אגף אסטרטגיה, מחקר וחדשנות ד"ר אופיר לנג: "האטלס הסטטיסטי מבטא תפיסה של ניהול עיר מבוססת נתונים, Data-Driven, הוא מציג נתונים ביותר מ-50 נושאים דמוגרפיים, פיזיים וחברתיים של העיר בכללותה ובפילוח לפי שכונות."

הנתונים המלאים מוצגים בחוברת דיגיטלית בשקיפות לתושבי העיר, אשר יוכלו להתרשם ממנה בדף "תכנון אסטרטגי, מחקר וחדשנות" באתר העירייה, או בקישור - לחצו כאן

מודיעין מכבים רעותמודיעין מכבים רעות

משעול לזכרו של טל מובשוביץ

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

ביום שישי 4.9 ייחנך ברעות משעול לזכרו של סרן במיל׳ טל מובשוביץ ז״ל, בן העיר, לוחם ומפקד שנפל בקרב ברצועת עזה

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון נכנסות לשלב הרביעי, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

קו 25 בסכנת סגירה

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

הקו הישיר לצומת חטיבה 7 נפתח לבקשת חיילי העיר, אך בשל מיעוט נוסעים בימים אלה נבחנת המשך הפעלתו

להמשיך לקרוא

מודיעין מחבקת את המסתערבים

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

ראש העיר ביקר ביחידת המסתערבים של מג''ב ירושלים, המתמחה בפעילות מבצעית מורכבת ובסיכול טרור. בסיום המפגש הוכרז על אימוץ היחידה

להמשיך לקרוא

נערכים לחגי תשרי בעיר

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

מינהל שפ''ע ומחלקת התברואה יוצאים למבצע ניקיון רחב היקף, עם תגבור צוותים, פינוי אשפה וגזם, טיאוט וניקיון יסודי ברחבי העיר.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון – שלב שלישי

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון נכנסות לשלב השלישי, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הסדרי הנגשה ותנועה למופע סיום הקיץ

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: החגיגה נמשכת

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

צובעים את העיר לקראת תשפ''ז

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

להמשיך לקרוא

החזר כספי בקליק

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר ממשיך

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות השכונות הוותיקות רחוב ערער

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

להמשיך לקרוא

שוטפים את מרכז העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא מחזור הנייר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר לא עוצר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן צפון

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לחגיגות 30 למודיעין

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו

סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

להמשיך לקרוא

מעגל תנועה חדש בשדרות עמק זבולון

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד