לכבוד חגיגות ה-30 שנה להקמת העיר מודיעין, פסטיבל "ניצוצות" חוזר בחול המועד סוכות לשדרת דם המכבים, ויתקיים במשך שלושה ערבים: שלישי, רביעי וחמישי, 29.9–1.10, עם חגיגה גדולה במיוחד של אור, תנועה, מוזיקה ואמנות רחוב.
הסדרי נגישות בפסטיבל "ניצוצות"
לרווחת המבקרים והתושבים, להלן הסדרי הנגישות שיופעלו במהלך ימי הפסטיבל:
חניות נכים: בחניון בניין העירייה (תלתן 1) ובחניון מועדון ה"גריי" (תלתן 26).
שירותי נכים: בבניין יעקובי, במסעדת "פסטה באסטה" ובמסעדת "קסבה".
עמדות צפייה ושמע מונגשות: בבמה מס' 1 (מוזיאון החשמונאים) הוכשרו עמדות ישיבה, צפייה ועמדות שמע יעודיות.
תנועה ומעברים: בזמני הפסטיבל השדרה תהפוך למדרחוב להולכי רגל. בשאר השעות יש להישמע לשילוט ולצוותי ההכוונה בשטח לחצייה ומעבר בטוח.
בכל שאלה או צורך בסיוע נגישות בפסטיבל, ניתן לפנות למוקד העירוני 106 או לשקד בטלפון: 054-974360.
הפסטיבל יפרוש לאורך השדרה שורה של במות ומתחמים, כך שבכל כמה צעדים תחכה לקהל חוויה אחרת: קירות שיהפכו לבמות, רקדנים באוויר, מופעי אש ולייזר, קרקס, מוזיקה חיה, אקרובטיקה, תהלוכות אור ומיצגים שינועו בין הקהל.
ראש העיר, חיים ביבס: "פסטיבל ניצוצות הוא אחד מאירועי התרבות הייחודיים והצבעוניים של מודיעין מכבים רעות, והשנה הוא מקבל משמעות מיוחדת כחלק מחגיגות 30 השנים לעיר. במשך שלושה ערבים שדרת דם המכבים תהפוך למרחב של אור, מוזיקה, מחול, קרקס ואמנות, ותביא אליה חוויה גדולה לכל המשפחה. אני מזמין את תושבות ותושבי העיר להגיע, ליהנות ולחגוג איתנו 30 שנים לעיר בדרך הכי שמחה, יצירתית ומוארת שיש."
אחד המוקדים הבולטים השנה יהיה המחווה החזותית "30 למודיעין", שתלווה את הפסטיבל לאורך כל הערב ותתחבר לחגיגות שלושה עשורים לעיר.
על קיר המוזיאון יוצג "לרקוד על הקיר" - מופע מחול אנכי, שמטשטש את הגבול בין קיר לרצפה והופך את המבנה עצמו לחלק מהמופע. לצדו יוצג "שלושים של אור ואש", שיחבר בין מודיעין הקדומה לעיר של היום באמצעות אש, אור, קרני לייזר ותנועה.
מי שמחפש קצב ימצא אותו ב - PULSE TRIBAL, שבו תיפוף חי, מחול אפריקאי וביטים עכשוויים נפגשים על במה אחת. למשפחות יחכו חברי קרקס פאוזה, עם מופע אקרובטיקה, הומור וקסם, והמופע של מתן הגדול, עם אופניים קטנים, בועות ענק וליצנות.
במות נוספות ייקחו את הקהל לעולמות של חלום ודמיון עם "חלומות בהקיץ" ו־DREAM DAY מופעים אקרובטיים שנעים בין אור, תנועה ופנטזיה.
אחד משיאי הערב צפוי להיות "קולו אור", מופע בינלאומי עטור פרסים המשלב מוזיקה חיה, קרקס וטכנולוגיה מתקדמת. לצד המופעים יפעל גם "חלום של מתחם" מרחב אימרסיבי שבו הקהל הופך לחלק מהחוויה.
גם הכישרונות המקומיים יקבלו מקום מרכזי. "רוק מקומי" יציג מוזיקאים צעירים מהעיר, ובשעה 20:00 תצא תהלוכת האור בהשתתפות להקות מחול מקומיות. ברחבי הפסטיבל ינועו דמויות ומיצגים חיים, כך שגם הדרך בין במה לבמה תהיה חלק מהאירוע.
הקסם של "ניצוצות" הוא שהעיר עצמה הופכת לבמה: המוזיאון, הבניינים, הצמתים, המזרקה ושדרת דם המכבים מתחברים לערב אחד גדול של אור, קול ותנועה.
לחצו כאן לחוברת הדיגיטלית
חוברת ניצוצות- הקובץ המונגש


























