בפארק הנופש והספורט ובבריכה העירונית נערכים לקראת פתיחת עונת הרחצה הרשמית ב-18.5.25. בפארק הנופש, בריכת אינפיניטי, מגלשות מים וחדר כושר חדשני, בבריכה העירונית בריכת שחייה חצי אולימפית, בריכת פעוטות ושלל חוגים מחכים לכם!
בעוד מספר שבועות תפתח עיריית מודיעין מכבים-רעות את השלב השני בפרויקט ההפרדה במקור המתקיים בעיר. במהלך חודש יולי האחרון אישר המשרד להגנת הסביבה תקצוב נוסף של 11 מיליון שקלים לטובת המשך פרויקט הפרדה במקור בעיר.
עם קבלת התקציב החלה העירייה בעבודת מטה לקראת הכנסת שכונות נוספות ברחבי העיר כאשר שתי השכונות שייכנסו בקרוב לתהליך הן שכונת המגינים ושכונת הנביאים. במסגרת ההכנות לקראת פתיחת שלב זה נערך ביום חמישי האחרון ביקור של מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה, אלונה שפר קארו.
בתחילת שנת 2011 יצא התהליך אל הדרך בשכונת אבני חן, תהליך בו תושבי העיר מפרידים את הפסולת הביתית לשני זרמים באמצעות שני פחים: זרם רטוב המכיל את כל המרכיבים האורגאניים, וזרם יבש המכיל את כל שאר המרכיבים.
נציגי היחידה הסביבתית בשיתוף מדריכים מהחווה האקולוגית בעיר, עברו בבתי תושבים מדלת לדלת וקיימו מפגשים חינוכיים בבתי הספר היסודיים בשכונה. הנציגים הגיעו לבתי התושבים והעניקו ללא תשלום פח נוסף בצבע חום. פח קטן זה מיועד להצבה על שיש המטבח אליו החלו תושבי השכונה להשליך את פסולת הזרם הרטוב כאשר הפח הישן המשיך לשמש לפסולת היבשה.
בחדר האשפה של כל בניין מרוקנים מאז תושבי השכונה את פחי הזרם היבש למיכלים הירוקים, ואת פחי הזרם הרטוב למיכלים חומים. שתי משאיות שונות לאיסוף האשפה מרוקנות המיכלים ע"פ זמני הפינוי הרגילים.
במהלך הפגישה קיבלה מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה סקירה מקפת על השלב הראשון של ההפרדה במקור שנעשה בשכונת אבני חן אשר הוגדר כמוצלח ביותר. המנכ"לית שמעה כי מרבית תושבי השכונה מפרידים היום את האשפה הביתית שלהם לזרם יבש וזרם רטוב ומידת שיתוף הפעולה עומדת בכל הציפיות והערכות המוקדמות, כאשר על פי נתוני העירייה, מידי שבוע נאספת אשפה רטובה במשקל של כ- 6 טון.
בעירייה ציינו כי היעד הלאומי למיחזור, כפי שנקבע על ידי משרד להגנת הסביבה הינו 25% מסך הפסולת הקיימת. עם זאת, על פי הנתונים שהוצגו על ידי העירייה, במודיעין מכבים-רעות כמות הפסולת המועברת למיחזור עומדת על למעלה מ- 26% מסך הפסולת כאשר הדבר כולל מיחזור של פסולת רטובה, גזם, נייר, קרטון, בקבוקי פלסטיק, טקסטיל ופסולת אלקטרוניקה.
נציגי העירייה והמשרד להגנת הסביבה הפשילו שרוולים ובדקו ביחד את תחולת הפחים הרטובים והיבשים. במקום נערך דיון על המשך הפרויקט ובעירייה ציינו באוזני שפר קארו כי כבר עתה ניתן לראות כי הפרדת הפסולת הקטינה את כמויות הפסולת שנשלחו להטמנה ובכך מצמצמת בצורה ניכרת את פליטת גזי החממה התורמים להתחממות כדור הארץ. הפרדה איכותית של הזרם הרטוב מאפשרת יצירת קומפוסט איכותי המשמש לחקלאות.
לחצו כאן לדפי המידע על הפרדת פסולת ביתית בעיר
14/05/2025 ט"ז אייר תשפ"ה
בפארק הנופש והספורט ובבריכה העירונית נערכים לקראת פתיחת עונת הרחצה הרשמית ב-18.5.25. בפארק הנופש, בריכת אינפיניטי, מגלשות מים וחדר כושר חדשני, בבריכה העירונית בריכת שחייה חצי אולימפית, בריכת פעוטות ושלל חוגים מחכים לכם!
14/05/2025 ט"ז אייר תשפ"ה
יחידת החילוץ וההצלה העירונית השתתפה באימון חילוץ לכודים באתר הרס, שמטרתו שמירה על הכשירות והמוכנות של היחידה לכל תרחיש חירום
12/05/2025 י"ד אייר תשפ"ה
החלו העבודות להקמת גדר ביטחון תקנית חדשה נוספת לגדר הקיימת במכבים. זאת כחלק מהתכנית לשדרוג ועיבוי מערך הביטחון בקו התפר מכבים בהשקעה של 2.5 מיליון שקלים, שתכלול בין היתר, התקנת מערכות טכנולוגיות חדישות, הקמת מוקד ביטחון/מוקד רואה ועוד.
08/05/2025 י' אייר תשפ"ה
בתקופה הקרובה יירכשו ערכות ציוד נוספות לכיבוי שריפות אשר יוצבו בניידות הביטחון העירוניות ובנוסף, כחלק מלקחי השריפות שאירעו באזור, יוקם צוות ייעודי שייתן מענה ראשוני לכיבוי שריפות
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונרצחי פעולות האיבה נפתחו בטקס של הנחת זרים על ידי המשפחות השכולות באנדרטה העירונית, והמשיכו לטקסים עירוניים בהשתתפות תנועות הנוער וערבי שיח ושירי לוחמים
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
ערב יום הזיכרון נשתלו פרחים צהובים ליד אבני הזיכרון במשעולים, המעלות ואתרי ההנצחה לנופלים תושבי העיר
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
הפסטיבל הכולל מסלולים מפתיעים מנקודת מבטם ובהדרכת תושבי העיר -מתנדבים חוזר לעיר. טיולים בשלל אתרים בעיר. מהרו להירשם
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
תושבי העיר מוזמנים לצעדת מודיעין המסורתית, שתתקיים ביום שבת 17.5.25. הצטרפו אלינו לצעידה חווייתית בשבילי הטבע הסובבים את העיר ולהפנינג לכל המשפחה
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
אלפי תושבים הגיעו לאירועי יום העצמאות, שנדחו ביום, בהתאם להנחיות הביטחון וכיבוי אש
08/05/2025 י' אייר תשפ"ה
העבודות יתחילו ביום ראשון 11.5.25, והן ייכללו קרצוף וסלילה של הכביש. העבודות מבוצעות במסגרת התכנית העירונית המקיפה לשדרוג תשתיות בשכונות הוותיקות
05/05/2025 ז' אייר תשפ"ה
במסגרת היערכות העירייה להדלקת מדורות בחג, הוחלט כמשנה זהירות עקב מזג האוויר, לצמצם את הדלקת המדורות ליום אחד 15.5, במתחם שאושר על ידי העירייה. במידה וייצא לקראת החג, איסור הדלקת מדורות על ידי נציב הכבאות, לא תותר הדלקת מדורות בעיר.
05/05/2025 ז' אייר תשפ"ה
בהנחיית כיבוי אש וקק''ל – אין להיכנס ליערות באזור ואין להדליק אש בשטחי העיר, למעט בהתאם להנחיות כבאות והצלה וקק''ל – חל איסור על כניסה ליערות שבאזורנו ובהם: יער בן שמן, פארק קנדה, יער אשתאול ויער קולה.
03/05/2025 ה' אייר תשפ"ה
בעקבות מזג האוויר הקיצוני והשריפות – אירועי העצמאות נדחו ביממה וייערכו כמתוכנן הערב
01/05/2025 ג' אייר תשפ"ה
בעקבות תנאי מזג האוויר ולאחר הערכת מצב, נדחו אירועי יום העצמאות שתוכננו להיום 30.4, למחר חמישי 1.5 בשעה 20:00. העירייה תעדכן ככל שיידרש.
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
לקראת ערב יום העצמאות מפרסמת העירייה את הנתונים העדכניים לחודש אפריל 2025. על פי הנתונים בעיר מתגוררים 109,179 תושבים, העיר עודנה אחת הערים הצעירות בארץ עם גיל ממוצע 34.6 והשנה חוגגים יום הולדת 77 כמו המדינה, 560 תושבים
01/05/2025 ג' אייר תשפ"ה
העירייה תפעיל הסעות לבית העלמין ביום הזיכרון. בערב העצמאות – חסימות כבישים, סידורי נגישות ואכיפה מוגברת במתחמי החגיגות
28/04/2025 ל' ניסן תשפ"ה
מאות כבשים של קק''ל יסייעו, כמו בכל שנה בניכוש עשביה בשטחים הפתוחים בעוטף העיר במטרה למנוע התפרצות שריפות
28/04/2025 ל' ניסן תשפ"ה
יריד ההשכלה הגבוהה של מרכז הצעירים חוזר – עם מוסדות מובילים, ייעוץ במקום, והטבות לנרשמים – במיוחד לצעירים שמתכננים את הצעד הבא.
27/04/2025 כ"ט ניסן תשפ"ה
מינהל שפ''ע של העירייה פועל בשטחים הציבוריים לייבוש מקורות מים ולצמצום מפגעי היתושים, בדגש על הטיגריס האסייני – התושבים מתבקשים לסייע גם בשטח הביתי
30/04/2025 ב' אייר תשפ"ה
אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות ייפתחו בטקסי זיכרון והנצחה וימשיכו בערב של שירה ישראלית ואווירה קהילתית, בהובלת אמנים מהשורה הראשונה ובשיתוף יוצרים מקומיים.