המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום
למעלה מארבעים מורים מבית הספר "קשת" קיבלו ביום ראשון מידי ראש העיר חיים ביבס מחשבים ניידים במסגרת תוכנית התקשוב הלאומית של משרד החינוך, במהלכה יהפכו כל בתי הספר היסודיים לרבות בית הספר גוונים לבתי ספר מתוקשבים.
כזכור לפני שנה ביקר שר החינוך, גדעון סער, בעיר והתרשם מההשקעה בתקשוב בבתי הספר והחליט להפוך את כל מערכת החינוך היסודית בעיר למתוקשבת.
התוכנית מטמיעה שיטת הוראה ולמידה בה התכנים והידע הנלמדים מותאמים לימינו. התלמידים רוכשים מיומנויות הרלוונטיות לתפקוד במאה ה-21 , ההוראה מותאמת לשוני ברמות התלמידים, ומחברת בין בית הספר לבין העולם. מבחינת תהליכי ההוראה היא רואה את תפקוד המורה במרכז תהליך החדשנות ומשקיעה בעזרים כגון: מחשבים ניידים למורים, כיתות מתוקשבות, מקרנים ואינטרנט זמין בכל הכיתות, כדי לסייע לתפקוד המורה כמקצוען מעודכן בעידן המידע והטכנולוגיה.
חלוקת מחשבים בבית ספר קשתהתוכנית הנאמדת בעלות של יותר משמונה מיליון שקלים יצאה לפועל כבר במהלך חודשי הקיץ כאשר כל מנהלי בתי הספר היסודיים בעיר, רכזות התקשוב הבית ספריות ויותר מ-800 מורים המלמדים כיום בבתי הספר בעיר עברו השתלמויות לקראת המעבר להוראה בכיתות מתוקשבות. תוכנית ההשתלמויות והדרכות להוראה נעשו באמצעות טכנולוגיית המידע, וכללו בניית יחידות מתוקשבות המסייעות למורים בהוראה המתוקשבת, שיפור מיומנויות התקשוב והתאמת ההוראה לשונות התלמידים. השתלמויות אלה מתקיימות לאורך כל שנת הלימודים. במקביל בימים אלה הסתיימו העבודות להכנת תשתית אינטרנט אלחוטי ברוב בתי הספר והתקנת מקרנים ביותר מ-400 הכיתות בעיר.
הטקס שנערך בבית הספר "קשת" בהשתתפות ראש העיר, סגנו ומחזיק תיק החינוך, מויש לוי, ראש מינהל החינוך חיה שיטאי, מפקחת בתי הספר היסודיים רותי בן חור, מפקחת התקשוב במשרד החינוך גילה מוניקנדם, מנהלת מחלקת החינוך היסודי ליזי הרשקוביץ-שמעוני, מנהלת המחשוב בחינוך טליה קציר ששון, מנהלת "קשת" רונית חן ומורי בית הספר.
חן פתחה את האירוע בהצגת בית הספר ואת היערכותו לקראת המעבר ללימוד מתוקשב החל מהבוקר שלמחרת ואמרה כי לבית הספר נוסף החל מהיום עוד גוון. גוון טכנולוגי שיעניק עוד אפשרויות. לאחר מכן עלה לברך ראש העיר, חיים ביבס, שאמר כי הגיע לבית הספר לא רק כדי להעניק את המחשבים אלה בעיקר כדי להודות למורים שעובדים יום יום ומחנכים את הדור הבא של תושבי העיר: "מבחינתי ההשקעה הכי חשובה היא בחינוך. זו השקעה שמסייעת ליצירת הדור חדש והאיכותי של תושבי העיר הגדלים."

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו
גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
ביום שישי 14.11.25 התקיים טקס ההנצחה לזכרו של בן העיר, רב סמל יונה בצלאל בריף בהשתתפות בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
שכונת הפרחים היא הראשונה בתכנית העירונית לשדרוג תאורת הרחוב. מאות גופי תאורה מוחלפים בימים אלה ללדים חסכוניים, כחלק ממהלך רחב להטמעת תשתיות "עיר חכמה" בכל רחבי העיר.

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
בפסטיבל הוותיק התקיימו מופעים רבים בשלל סגנונות מוסיקה בכל רחבי העיר במשך שלושה ימים

19/11/2025 כ"ח חשון תשפ"ו
הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.