לרגל חגיגות 30 שנה לעיר פסטיבל היין של מוזיאון ישראל בירושלים, פסטיבל היין הגדול בישראל יתקיים השנה במודיעין מכבים רעות
הכנות מינהל החינוך של עיריית מודיעין מכבים-רעות לקראת תחילת שנת הלימודים תשע"ג הולכות ונשלמות. בשבוע שעבר פרסמה העירייה את התשובות בנוגע לערעורים על שיבוץ הילדים לגנים ולבתי הספר.
מנתוני מינהל החינוך עולה כי כ-9,395 כי כילדים נרשמו בקיץ האחרון למוסדות החינוך בעיר (לא כולל חינוך מיוחד). בהם כ-5,193 ילדים נרשמו לגני הילדים העירוניים, מהם 2,143 לגני החובה ו-3,050 ילדים לגני הקדם חובה.
1,915 ילדים נרשמו לכיתות א' ו-1,760 תלמידים נרשמו לחטיבות הביניים. כמו כן, 525 תלמידים חדשים, שעברו השנה לעיר, נרשמו לראשונה למערכת החינוך המקומית.
לאחר פרסום התוצאות הוגשו למינהל החינוך כ-590 ערעורים על השיבוצים שנקבעו, מספר נמוך בהשוואה למספר המערערים בשנה שעברה, אז עמד מספר המערערים על 635. בנוסף, השנה, בשל החלת חוק חינוך חינם לגני הקדם חובה בכל הארץ חל גידול משמעותי במספר הנרשמים לגני הקדם חובה בכ-400 נרשמים לעומת המצב הדומה אשתקד כך שלמעשה אחוז המערערים אף קטן משמעותית משנה שעברה.
מנתוני מינהל החינוך עולה כי 215 ערעורים הגיעו עבור תלמידי בתי הספר. 129 מערעורים אלה התקבלו בחיוב כאשר היתר או נשללו או נמצאים עדיין בבדיקה. 138 ערעורים הוגשו על ידי הורים לילדים בגני החובה העירוניים. על פי נתוני המינהל 92 מהערעורים התקבלו בתשובה חיובית. 237 ערעורים, הגיעו מהורים לילדים בגני הקדם חובה מהם התקבלו 95 בתשובות חיוביות.
ביקור ראש העיר בגן עיטםכחלק מההשלכות של חוק חינוך חינם, ביצעה העירייה מספר שינויים לטובת ניצול מקסימלי של מבני החינוך הקיימים בעיר. מינהל החינוך עשה מאמצים רבים לאפשר לילדי הקדם חובה ללמוד בסמוך למקום מגוריהם, אך יחד עם זאת ישנם מקרים בהם שובצו ילדים בגנים מחוץ לשכונת המגורים.
נדגיש כי בניגוד לנעשה בערים אחרות, במודיעין מכבים-רעות כל ילדי העיר שביקשו להירשם בגני העירייה קיבלו מענה ויוכלו ללמוד בגני הילדים של העירייה וזאת כמובן ללא התשלום החודשי שהיה מקובל עד לשנה זו.
נציין כי שיבוץ התלמידים למערכת החינוך בעיר נעשה לאחר חשיבה רבה תוך ניסיון לעשות כל מאמץ כדי להיענות לרצון התושבים, בכפוף לאילוצים הקיימים. במינהל החינוך ציינו כי העובדה שכ-97% מסך השיבוצים התקבלו מעידה יותר מכל על כך.
לאור הנתונים הקיימים החליטה העירייה על פתיחת כיתה נוספת בתיכון מו"ר על מנת לרווח את הכיתות ולאפשר לתלמידים כיתות ז' המתגוררים בשכונות השבטים ומוריה ללמוד בתיכון, כמו כן הוחלט על פתיחתו של גן נוסף בשכונת השבטים, בסמוך לבית ספר רעים.
סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, מויש לוי: "בשבועות האחרונים הגיע לשיאו מאמץ ארוך וממושך של עובדי מינהל החינוך בביצוע הרישום והשיבוץ לגני הילדים ובתי הספר. בנוסף למאמץ המיוחד שנעשה בשיבוץ כל שנה בעיר צעירה ומתפתחת כמו מודיעין מכבים-רעות, השנה נוצר אתגר מיוחד לאור החלת חוק חינוך חינם בגני הקדם חובה".
"זהו תהליך ממושך ומורכב מאוד ומגיעה מילה טובה לכל עובדי מינהל החינוך שעסקו בנושא ואני שמח שלמרות שינוי זה, הצלחנו להיענות לכמעט כל הבקשות ואפילו לשפר את ביצועי השנה שעברה. עם זאת, למרות הנתון המרשים של היענות למעלה מ-97% מהבקשות, אנחנו מתמקדים דווקא באלו שלא נענו בחיוב. אלו ילדים שכל אחד מהם הוא עולם ומלואו ואנו מנסים לתת לכל אחד מהם פתרון אופטימאלי לבקשותיהם, עד כמה שהדבר אפשרי."

09/07/2026 כ"ד תמוז תשפ"ו
לרגל חגיגות 30 שנה לעיר פסטיבל היין של מוזיאון ישראל בירושלים, פסטיבל היין הגדול בישראל יתקיים השנה במודיעין מכבים רעות

09/07/2026 כ"ד תמוז תשפ"ו
איסוף הנייר יעבור בהדרגה לעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר, במסגרת התאמת השירות למציאות המשתנה ולצורכי התושבים

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
השיטור העירוני איתר בעיר עסק שפעל ללא רישיון ממחסן ביתי, ובו נמכרו פריטים מזויפים של מותגי יוקרה

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
במבצע יזום באזור המע"ר, כיכר התחבורה ורחבת הקניון נרשמו דוחות לרוכבים בגין עבירות בטיחות ותנועה

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
אלפי תושבות ותושבים השתתפו באירועי פתיחת הקיץ, מפסטיבל הבירה ועד פעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. לאחר סיום העבודות על עמק החולה תחל העירייה בשבוע הבא בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב "לב העיר"

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
מועצת העיר אישרה בקשה לשינוי צו הארנונה, במטרה להשוות את תעריפי בתי הקפה והמסחר במע״ר למרכזים המסחריים בעיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
התוכנית להקמת שכונה חדשה במודיעין מכבים רעות הופקדה בוועדה המחוזית, ותכלול כ־3,575 יחידות דיור, מוסדות ציבור, שטחים ירוקים, מסחר ותעסוקה.

01/07/2026 ט"ז תמוז תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 5.7, יחל השלב השישי והאחרון בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

30/06/2026 ט"ו תמוז תשפ"ו
במסגרת חגיגות 30 שנה למודיעה מכבים רעות, יתקיים פסטיבל הבירה בימים שלישי ורביעי, 30.6–1.7, עם מבשלות, אוכל רחוב, תקליטנים והופעות חיות. לקראת האירוע יבוצעו חסימות כבישים באזור הפארק

02/07/2026 י"ז תמוז תשפ"ו
עמדות מחזור חדשות הצטרפו לעיר, במסגרת קול קורא של המשרד להגנת הסביבה בו זכתה העירייה. עמדות אלו מצטרפות לעשרות עמדות מחזור הפזורות ברחבי העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
פסטיבל בירה במשך יומיים, הופעות מוזיקה, רכיבה לאור ירח בענבה ופעילויות לכל המשפחה ולנוער ללא תשלום

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 28.6, יחל השלב החמישי בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
הקיץ המודיעיני מגיע עם עשרות אירועים: מופעי ענק של הכוכבים הגדולים, פסטיבלי בירה ויין, סרטי קולנוע בשכונות, מסיבות מזרקות ועוד שלל אירועים קרוב לבית

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
במהלך חודש יולי יתווספו תשע נסיעות נוספות בכל סוף שבוע, כחלק מהמהלך המשמעותי שמובילה העירייה לשיפור השירות

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
בעקבות שינויים בשוק המיחזור והירידה בכמויות הנייר, החל מ-1.7.26 פינוי הנייר יופסק זמנית עד להסדרה חדשה של השירות

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
במסגרת חגיגות ה-30 להקמת העיר, הפסטיבל יקיים יומיים של חגיגה מוזיקלית וקולינרית עם מותגי ענק והופעות של הג'ירפות ומרסדס בנד. 30.6-1.7, פארק הדגים. הכניסה חופשית.

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
47 דו"חות נרשמו רק בשבוע האחרון בגין עבירות הפוגעות באיכות חיים במרחב הציבורי ובהן רעש, חנייה, רכיבה על דו גלגלי ועוד

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העירייה מגבירה את האכיפה והנוכחות הביטחונית בפארק ענבה, במטרה לשמור על הפארק המשודרג ולהבטיח בילוי בטוח ונעים

18/06/2026 ג' תמוז תשפ"ו
בשעות הלילה ביום שלישי 16.6 הותקפו מספר אנשים על ידי כלב שחור מעורב בגודל בינוני-גדול, באזור שדרות מנחם בגין. החיפושים לאיתורו עדיין נמשכים, הציבור מתבקש לדווח למוקד העירוני 106
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.