בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026
השבוע נערכה פתיחתו החגיגות של פארק האקסטרים הגדול בישראל שהוקם במודיעין מכבים-רעות. הפארק נמצא בשכונת מוריה (בוכמן לשעבר) ברחוב מנם בגין פינת שדרות החשמונאים.
לטקס הפתיחה החגיגי הגיעו יותר מ-300 תושבים מרביתם בני נוער נרגשים. בתחילה חנכו בני הנוער את הפארק בנסיעות ראשונות באופניים וסקייטבורד ולאחר מכן התכבד ראש העיר חיים ביבס לגזור את סרט הפתיחה. בחלק האומנותי נהנו הצופים ממופע רוכבי אקסטרים מקצוענים וממופע זיקוקים מרהיב.
ראש העיר חיים ביבס אמר בטקס: "זה יום מיוחד ושלב נוסף בפיתוח וההתקדמות של מודיעין מכבים רעות בשנים האחרונות. בני הנוער מקבלים את הפארק הגדול והטוב ביותר בישראל שתוכנן על ידי טובי המתכננים. זו רק ההתחלה של פארקים מיוחדים ונוספים שנבנה בעיר בזמן הקרוב כולל ספורטק עירוני שיוקם כאן קרוב. שתהיה לכולנו שנה טובה ושנוכל ליהנות מהפארק כמה שיותר".
כניסה לפארק האקסטריםמנכ"ל החברה הכלכלית האחראית על הקמת הפארק, דורון ברק אמר בטקס: "מבין הפרויקטים הרבים של החברה הכלכלית שחנכנו בעיר בשנים האחרונות אין ספק שזה הפרויקט המרגש והמיוחד ביותר. בנינו כאן פארק מיוחד שישרת לא רק את בני הנוער של מודיעין מכבים רעות אלא בני נוער מכל הארץ. אני רוצה להודות למתכננים, לעובדי העירייה ובעיקר לצוות היקר של החברה הכלכלית"
לפני כשנה וחצי החלה החברה הכלכלית לתכנן הקמת פארק מתקדם לגולשי סקייטבורד (סקייטרים) ולרוכבי אופני BMX (בייקרים). בעיר פועלת קהילה גדולה מאד של סקייטרים ובייקרים אשר משתפים פעולה ביעדים ובמטרות הפעילות הספורטיבית והאתגרית. בני הנוער של מודיעין מכבים-רעות היו שותפים מלאים בתכנון הקמתו של פארק האקסטרים.
פארק האקסטריםמדובר בפארק ענק בגודל של 2600 מ"ר בעלות הקמה של כחמישה מיליון שקלים.
בקשות והעדפות הנוער שמשו כבסיס לתהליך התכנון של החברה site design group מקליפורניה, ארה"ב. מדובר בחברה המובילה בתחום בארה"ב שתכננה עד היום כ – 300 פארקים לסקייטרים ולבייקרים
ייתכן כי מהתיאור המקצועי של האלמנטים בפארק רוב תושבי העיר לא יבינו הרבה, אך בני הנוער חובבי התחום מכירים את כל האלמנטים בעל-פה: הפעילות בפארק מתחילה מנקודת הכניסה, כאשר שלט הכניסה עצמו מעוצב כרמפה, המובילה למסלול זרימה (סנייק ראן), שנפתח בתחתיתו לחלק העיקרי של הפארק. שם ניתן להמשיך בארבעה כיוונים - לתוך בריכה עגולה בגבהים משתנים, לבליטה מרכזית המאפשרת לקפוץ בכיוונים שונים, כולל לתוך רמפה בצורת קונכיה (עם שיפוע של יותר מ-90 מעלות), לכיוון רמפת המיני (היחידה בארץ) והסטפ-אפ, או להמשיך ישר לשני גלים המחזירים אותנו למעלה ולצד השני של הגשר. על הגשר עצמו יש לדג', מנואל פאד, ריילים, בנקים ומדרגות, וגם הצללה למי שרוצה לנוח קצת.
פארק האקסטריםבצד הגשר רמפה הנמשך מלמטה עד חלקו הגבוה של הקיר, ובמעבר מתחת לגשר קירות משופעים משני צידיו. חציו השני של הפארק נראה אחרת מהחלק הזורם, ובנוי ממשטחים משופעים (בנקים), קירות ומעקות החלקה בגבהים שונים.
לאורך הגשר משני צידיו טריבונות המסתיימות בבנקים, ולמרות שעיקר התנועה היא מצד לצד, המרחב הגדול במרכז מאפשר לקחת קווים רבים. כאן נמצאים גם קינק לדג'.', בנקים לקרבים, מנואל פד וקרב בית. משני צידי הפארק ישנם אזורי צפייה מוצללים, ושביל היקפי למעבר הולכי רגל. שטחו העצום של הפארק אפשר למעשה תכנון שני פארקים וחיבורם לאחד, כך שלכל סגנונות הרכיבה וההחלקה יש מענה. שילוב מעולה זה בין סגנונות האלמנטים – "פלואו" יחד עם "סטריט פלאזה", מעניק לסקייטפארק מודיעין את תואר הפארק הטוב בארץ.
בעירייה מדגישים כי השימוש בפארק הוא על אחריות המשתמשים בלבד ויש להשתמש בכל אמצעי המיגון והזהירות הנדרשים ולהישמע להוראות הבטיחות המוצבים על שלטים בכניסה לפארק.

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
ביום שני, 16.3 יחל השלב האחרון של שדרוג שדרות עמק החולה ויימשכו כשבוע. בהתאם לשלבי העבודות חלים הסדרי תנועה לאורך השדרה

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
העירייה ממשיכה לפעול במתכונת חירום מלאה, לצד חזרה מדורגת של מערכת החינוך, שירותי הרווחה, הפארקים, החוגים ומתקני הספורט בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מדריך קצר לשירותי רשות האוכלוסין בזמן חירום: תורים בלשכות, דרכונים בתעריף מוזל, פעילות מעברי הגבול ושירותי הרשות בנתב״ג.

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מצלמות העירייה תיעדו צעירים משתוללים עם רכב בחניון עירוני וגורמים נזק לתשתיות. המעורבים אותרו, הוגשה תלונה והעירייה תפעל גם להגשת תביעה כספית

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מינהל ההנדסה בעירייה ממשיך לשדרג את השירותים לתושבים וליזמים על ידי מעבר למערכת דיגיטלית נוחה ופשוטה שבה יוכלו להגיש מסמכים לוועדה בכל שלב של הבנייה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
לקראת פסח: העירייה נערכת למבצע ניקיון ברחבי העיר ומבקשת מהתושבים להקדים הוצאת גזם וגרוטאות לפי ימי הפינוי בשכונות, עד 29.3 בלבד, ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
מרכז ההפעלה העירוני פועל סביב השעון עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון, השירותים החיוניים בעיר נמשכים והעירייה מעניקה סיוע לאזרחים ותיקים ולמשפחות משרתי הקבע והמילואים.

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
כל מה שחשוב לדעת במצב הביטחוני: סוגי האיומים, זמני התרעה, התנהלות בזמן אזעקה, הכנת המרחב המוגן ומידע על מרכזי מחסה בעיר

09/03/2026 כ' אדר תשפ"ו
החל מיום שבת 28.2 בבוקר העירייה פועלת במתכונת חירום מלאה, מרכז ההפעלה פתוח והנחיות פיקוד העורף מחייבות כניסה מיידית למרחב מוגן ויציאה רק באישור רשמי

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
העירייה החלה בהיערכות להסדרת החניה בשלושה רחובות במרכז עינב. תושבי העיר יוכלו לחנות ברחובות אלה שעתיים חינם באמצעות אפליקציות החניה. יתר המרכז נותר תחת ההגדרה חנייה חופשית

04/03/2026 ט"ו אדר תשפ"ו
בדיון במעמד שר הביטחון וראש העיר הוצגו נתוני האכיפה והניטור המעידים על שיפור, לצד הדגשת הצורך בהמשך פעולה מתכללת ורציפה.

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
הפארק, הממוקם ברחוב שלומציון המלכה, התחדש במתקן משולב של משחקים לילדים וקטנטנים הכולל מגלשה וטיפוס והוא מצטרף לעשרות פארקים שכבר עברו שדרוג ברחבי העיר

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
שתי עמדות החייאה חדשות הוצבו במרחב הציבורי. האחת, בעמק החולה והשנייה בשכונת מורשת. עמדות אלו קריטיות להצלת חיים במצב של דום לב והן מצטרפות לעשרות עמדות החייאה ברחבי העיר

28/02/2026 י"א אדר תשפ"ו
ביום שישי 27.2 תצעד העדלאידע לציון 30 שנה לעיר; יתקיימו חסימות כבישים ושינויים בתחבורה הציבורית, ותוקם עמדת צפייה מונגשת לבעלי מוגבלות ראייה

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו
חברת קווים תתגבר ביקורות בעקבות עלייה באי־תיקוף; נתוני התיקוף משמשים בסיס להחלטות על עומסים, תגבור קווים והוספת נסיעות בעיר

04/03/2026 ט"ו אדר תשפ"ו
אמנם, נכון ליום אין החמרה בהנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, והשגרה בעיר כסדרה. אך לנוכח הדיווחים על מתיחות אזורית גוברת, מומלץ לרענן את ההיערכות האישית והמשפחתית

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו
למעלה מ-3,000 בני נוער השתתפו באירוע השיא העירוני בהובלת אגף נוער וצעירים

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
פורים 2026 במודיעין מכבים רעות: שלושה ימי חג, תהלוכת ענק, מופעי רחוב ואירועי שיא חוגגים 30 שנה לעיר במסע צבעוני מהעבר אל העתיד.

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
תרגיל פתע רחב היקף דימה נפילות טילים, פגיעה בתשתיות ופינוי תושבים – לחיזוק המוכנות, התיאום והחוסן העירוני
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.