העירייה תפעיל הסעות לבית העלמין ביום הזיכרון. בערב העצמאות – חסימות כבישים, סידורי נגישות ואכיפה מוגברת במתחמי החגיגות
במודיעין מכבים-רעות חשבו השנה איך לחדש ולרענן ולתת מענה ההולם לתושבים הוותיקים בעיר, אשר רובם פעילים, צורכים תרבות ופנאי ואף מעורבים בכל הנעשה בעיר ולפני כמה חודשים החלו בהכנות למשחק "בדרך לזהב" אשר פועל על פי העקרונות של "מחפשים את המטמון", שתנאיו הותאמו לבני הגיל השלישי ולאופייה הייחודי של העיר.
מדובר בפעילות מרתקת ומלהיבה המפגישה את העולמות הפיזיים והווירטואליים יחד במשחק המשלב כישורים אינטלקטואליים ויצירתיים. זו הפעם הראשונה שפעילות מסוג זה מתקיימת בפורמט זה מול גמלאי העיר. את האירוע מלווה חברת גולדהסרב בע"מ בשילוב עם מפג"ש וארגוני הגמלאים בעיר.
ביום ראשון של המשחק התכנסו כל משתתפי המשחק, במרכז פעילות הגיל השלישי, כאשר אליהם מצטרפים גם משתתפים צעירים במיוחד: תלמידי ביה"ס הדמוקרטי, אשר הצטרפו כשותפים מלאים למשחק. התלמידים השתבצו בקבוצות המשחקות וגם במינהלת המשחק. (תפקידה של המינהלת היא לפקח על כללי המשחק, לתת מענה לקבוצות המתחרות בכל קושי, שאלה ופתרון לאורך כל המשחק).
במשחק זה מתחרות 13 קבוצות, בכל קבוצה כ-10 משתתפים, כל קבוצה קיבלה לידה בתחילת כל שבוע כתב חידה ויצאה לדרך בחיפוש הפתרון. המשחק מכיל שלושה כתבי חידה, משימות והפעלות והוא נמשך כ-3 שבועות מלאים.
השילוב של תלמידים וגמלאים יוצר חיבור ייחודי ומפרה ובמשחק זה ונותן מענה לפן הטכנולוגי, לעולם הממוחשב, התלמידים הצעירים הם כעזר רב לגמלאים ואילו הגמלאים בעלי הניסיון והידע ובכך נוצר השילוב המנצח שעונה על כל המכלול.
בשבוע שעבר אחזה התרגשות רבה בקרב משתתפי "בדרך לזהב" שהתקיים בחווה האקולוגית "חוה ואדם" בו צוין ראש חודש כסלו, ולא במקרה התקיים האירוע ביום זה.
כתב החידה השני מתוך שלושה הוביל את משתתפי המשחק לאירוע זה שנסב סביב המנהג שהיה נהוג עד למאה ה-4 לספירה, הרי אז לא היה לוח שנה קבוע וכל חודש נקבע על פי מולד הירח – היום שבו הירח כאילו "נולד" בישר תחילתו של חודש. הסנהדרין אישר את ההכרזה באמצעות הדלקת משואות בראשי ההרים, בזה אחר זה, ומודיעין העיר שלנו הייתה אחת מהמוקדים בהם התקיים הטקס, ומכאן שמה ("המודיע").
וכך התכנסו כל הקבוצות המתחרות, לאחר פתרון כתב החידה לערב ייחודי ומהנה. במקום דלקה מדורה אליה הוכנסו תפוחי אדמה, הכיבוד כלל מרק חם אותו הכינו הגימלאים, בהתאם להוראות ההכנה של מקס ברירו – מנהל מינהלת המשחק. מארגני האירוע רכזת הגמלאים העירונית - תמי אלון ומנהל ביה"ס הדמוקרטי, גיל חדש והצוות החינוכי שמלווה את המשחק לאורך כל הדרך במסירות אין קץ, וכן את החברה המנהלת את המשחק ואת כתיבת החידות, "גולדה-סרב" קיבלו את הבאים בתה טעים שנעשה מחליטת צמחים הגדלים בחוה. תכנית האירוע כללה דברי פתיחה של רכזת הגמלאים העירונית, תמי אלון אשר סיכמה את מהלך המשחק עד כה, הודתה למשתתפים על מעורבות יוצאת מגדר הרגיל, על הכימיה בין הילדים והגמלאים אשר הצליחו לגשר על פערי הגילאים ויצרו קשרים הדוקים בעקבות המשחק ובעצם כך – הגשימו על יעדי המשחק.
כל האירוע, משלבי הארגון ועד סופו תועד על ידי צוות ערוץ 2, אשר קיימו ראיונות משותפים לילדים ולגמלאים ומהם עלה גודל ההתלהבות וההתרגשות מהיוזמה ומהלך המשחק.
רכזת גמלאים, תמי אלון: "אין ספק שאירוע כזה שיקף את הצורך בשיתופי פעולה בין-דוריים, את היתרונות בחיבור הבין-דורי – כל דור עם בשורתו. הילדים חזרו ודיווחו כי הם הרוויחו עולם ומלואו מההכרות עם הגמלאים, הם למדו היסטוריה דרך חוויה ממשית, הם למדו להכיר את המבוגרים ואת יתרונות הגיל המבוגר והגמלאים נחשפו לנוער איכותי בעל כישורים וידע, יכולת למידה ונתינה אין-סופית. הכנסת האורחים של החווה האקולוגית בניהולו של איציק גזיאל ריגשה אף היא אותנו ואנו מודים להם על הכנסת האורחים."
28/04/2025 ל' ניסן תשפ"ה
העירייה תפעיל הסעות לבית העלמין ביום הזיכרון. בערב העצמאות – חסימות כבישים, סידורי נגישות ואכיפה מוגברת במתחמי החגיגות
28/04/2025 ל' ניסן תשפ"ה
מאות כבשים של קק''ל יסייעו, כמו בכל שנה בניכוש עשביה בשטחים הפתוחים בעוטף העיר במטרה למנוע התפרצות שריפות
28/04/2025 ל' ניסן תשפ"ה
יריד ההשכלה הגבוהה של מרכז הצעירים חוזר – עם מוסדות מובילים, ייעוץ במקום, והטבות לנרשמים – במיוחד לצעירים שמתכננים את הצעד הבא.
27/04/2025 כ"ט ניסן תשפ"ה
מינהל שפ''ע של העירייה פועל בשטחים הציבוריים לייבוש מקורות מים ולצמצום מפגעי היתושים, בדגש על הטיגריס האסייני – התושבים מתבקשים לסייע גם בשטח הביתי
24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה
אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות ייפתחו בטקסי זיכרון והנצחה וימשיכו בערב של שירה ישראלית ואווירה קהילתית, בהובלת אמנים מהשורה הראשונה ובשיתוף יוצרים מקומיים.
24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה
מועצת העיר אישרה הקמת אצטדיון כדורגל עירוני חדש במרכז עינב, שישמש למשחקי הליגה הלאומית ולמופעי תרבות גדולים. ראש העיר, חיים ביבס: ''רגע היסטורי לעיר''
24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה
בערב יום השואה התקיימו טקסי זיכרון ומפגשי "זיכרון בסלון" עם ניצולים ובני הדור השני. היום התקיימו טקסים בבתי הספר, בהשתתפות תלמידים, צוותי חינוך והקהילה.
24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה
הקמפיין ''לא חראם?'' יוצא לדרך עם שילוט, אכיפה מוגברת וקנסות – כדי לשמור על סביבה נעימה לכולנו.
24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה
אירועי יום השואה בעיר יתקיימו בסימן 80 שנה לכניעת גרמניה הנאצית, ויכללו טקסים מרכזיים בהובלת תלמידים, הקרנות סרטים והרצאות מרגשות לציבור הרחב.
22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה
הפארק הוותיק עבר מתיחת פנים מקיפה – עם מתקני משחק חדשים, הצללות ודשא סינתטי, כחלק מתוכנית עירונית לשדרוג המרחבים הציבוריים.
22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה
העירייה ממשיכה להרחיב את מערך המחזור – עם עמדות חדשות, עיצוב משודרג ומודעות סביבתית גוברת. בשנת 2024 מוחזרה בעיר 107.5 טון פסולת ציוד חשמלי וסוללות – נתון שמציב את העיר מבין הערים המובילות.
09/04/2025 י"א ניסן תשפ"ה
עשרות יצירות של משפחות שכולות ושל חיילים שנפלו, מוצגות בתערוכה חדשה ביוזמת "יד לבנים" ומהווה מפגש בין זיכרון, אומנות ותקווה.
07/04/2025 ט' ניסן תשפ"ה
הפסטיבל, שנערך לראשונה בפארק הדגים, משך צעירים ומבוגרים לאירוע הצבעוני שכלל מגוון רחב של בירות, אוכל והופעות חיות מהנות
22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה
נחנך המיזם הייחודי, אשר משלב בין אמנות לטבע על גבעת הברושים, ומעמיק את חוויית הטיול במסלול הרגלי של הגבעה
22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה
האגף לשירותים חברתיים בעירייה נערך בחודשים האחרונים, לעזרת משפחות שזקוקות לסיוע לקראת חג הפסח
07/04/2025 ט' ניסן תשפ"ה
בטקס מרגש נחנך משעול לזכרו של אופיר ברקוביץ' ז''ל, לוחם צה''ל ותושב העיר, שנהרג בקרבות ברצועת עזה.
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
פסטיבל הבירה בעיר יתקיים בפארק הדגים עם מבחר ענק של בירות, דוכני אוכל, הופעות של להקת פול טראנק ולהקת ג'ין בורדו. חמישי 3.4.25 בשעה 19:00. הכניסה חופשית
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
ערב חג הפסח תציב העירייה מתקני ביעור חמץ במספר אתרים ברחבי העיר לשימוש בטוח ונוח. שימו לב: חל איסור על הדלקת אש שלא באתרים אלה
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
לקראת חג הפסח, העירייה מגבירה את פעילות הניקיון, פינוי הגזם והאכיפה – ומזכירה לתושבים להקפיד על ההנחיות ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות ברחבי העיר.
02/04/2025 ד' ניסן תשפ"ה
יריד הפשפשוק החגיגי חוזר – מכירת יד שנייה, מפגש קהילתי ותרומה לסביבה, רגע לפני פסח.