העבודות לשדרוג התשתיות בשכונות הוותיקות חוזרות החל מיום ראשון 12.4, יתקיימו עבודות קרצוף וסלילה בכביש עמק איילון דרום בצד האי זוגי. העבודות יתבצעו בשלבים
תרגיל פיקוד העורף "עורף איתן 1" יתקיים התאריכים 26-30.5 בכל המדינה. התרגיל כולל את כל היערכות העורף לרבות פיקוד העורף, הרשויות המקומיות ושירותי החירום השונים של מדינת ישראל לקראת מצב חירום ונפילת טילים בשטחה.
התרגיל יגיע לשיאו ביום שני, 27.5.13, אז יישמעו ברחבי הארץ שתי אזעקות עולות ויורדות. הראשונה בשעה 12:30 במטרה לתרגל כניסה למרחבים מוגנים וירידה למקלטים במוסדות חינוך ובמקומות העבודה. האזעקה השנייה תשמע בשעה 19:05 במטרה לתרגל כניסה למרחבים מוגנים וירידה למקלטים בבית עם המשפחה בשעות הערב. באותו היום ייפתחו המקלטים הציבוריים והמרחבים המוגנים במכבים ורעות. תושבי העיר שלא ישמעו את האזעקה מתבקשים לדווח על כך באופן מידי למוקד 106 של העירייה.
במהלך השבוע תתרגל העירייה יחד עם כוחות החירום והביטחון תרחישים של נפילת טילים ברחבי העיר וכן אירועים שונים בשטח. העירייה תעבוד במתכונת חירום של מרכז הפעלה עירוני בו יתכנסו ראש העיר חיים ביבס, נציגי צה"ל ופיקוד העורף, גורמי הביטחון של העירייה, משטרת מודיעין וכוחות ההצלה.
תרגיל פיקוד העורף בבית ספר בעיר
ביום ראשון 2.6 תיפתח תחנת חלוקת ערכות מגן במודיעין מכבים רעות שתפעל עד לתאריך 6.6 במועדון הנוער במכבים (רח' ישראל פלד 100). התחנה תפעל בין השעות 11:00 – 19:00. תושבים שעדיין לא החליפו את ערכות המגן הישנות מוזמנים להחליפם בערכות חדשות.
כזכור, לפני כשנה נערך סבב חלוקה מוצלח בעיר כאשר על פי נתוני החלוקה כ-77% מכלל תושבי העיר כבר החליפו ורעננו את ערכות המגן שלהם. באגף השירות והביטחון של העירייה, הממונה על ההערכות לחירום, מציינים כי מדובר באחד הנתונים הגבוהים בישראל, אך עם זאת עדיין יש כמות גדולה של תושבים בעיר שלא רעננו או החליפו את ערכות המגן שלהם.
את המסכות מחלקת רשות הדואר מטעם פיקוד העורף. כל תושב יכול לקבל ערכת מגן עבורו ועבור בני ביתו ללא תשלום באמצעות הצגת תעודת זהות או רישיון נהיגה, זאת בתנאי שבני משפחתו כתובים בספח תעודת הזהות שלו.
תנאי נוסף לקבלת ערכה היא החזרה של הערכות הישנות שנאספו במבצע איסוף ארצי לפני כשנתיים. מי שלא החזיר ערכה לא יוכל לקבל ערכת מגן חדשה. במידה והערכה הישנה נמצאת ברשותו יוכל התושב להחזירה במקום ולקבל במקומה ערכה חדשה. במידה והערכה אבדה יהיה עליו להסדיר את הנושא מול פיקוד העורף באופן פרטני.
הערכות ניתנות על פי התאמה לכל אדם כאשר במקום מבוצעות גם מדידות במקרה הצורך. כל ערכת מגן ממוספרת ומקוטלגת ובמקרה הצורך של התיישנות והחלפה בעתיד תשלח הודעה.
עיריית מודיעין מכבים-רעות קוראת לכל תושבי העיר לנצל את פתיחת התחנה ואת שעות הפתיחה הנוחות על מנת לקבל ערכות מתאימות ולהגביר את המוכנות לשעת חירום.

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
העבודות לשדרוג התשתיות בשכונות הוותיקות חוזרות החל מיום ראשון 12.4, יתקיימו עבודות קרצוף וסלילה בכביש עמק איילון דרום בצד האי זוגי. העבודות יתבצעו בשלבים

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
העירייה מודיעה על חזרה מלאה לפעילות: מערכת החינוך, הצהרונים, השירותים העירוניים והתחבורה הציבורית חוזרים לפעול לצד שמירה על ערנות והנחיות הביטחון

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

03/04/2026 ט"ז ניסן תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו
כל ההתרעות וההנחיות יעברו בערוץ הוואטסאפ העירוני לצד חידוד הנחיות פיקוד העורף להתנהלות נכונה בשעת חירום

31/03/2026 י"ג ניסן תשפ"ו
מודל ה-WhatsApp העירוני מתחדש: מעבר לקהילות וקבוצות כריזה שכונתיות שיאפשרו לתושבים לקבל מידע עירוני רשמי, אמין ומהיר ישירות מהעירייה.

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו
העיר מתכוננת לפסח: ניקיון מוגבר, מוקדי הגעלת כלים וביעור חמץ ברחבי מודיעין מכבים רעות לשירות התושבים ולהבטחת חג מסודר ובטוח

25/03/2026 ז' ניסן תשפ"ו
ענף הספורט הצומח בעולם מגיע למודיעין מכבים רעות: מתחם ובו חמישה מגרשי פאדל יוקם בסמוך למרכז הספורט העירוני

24/03/2026 ו' ניסן תשפ"ו
העירייה וחברת ''אופק'' מנגישות לתושבים מידע על עסקים עם מרחב מוגן תקני, כדי לאפשר שהייה בטוחה וקבלת שירותים גם בהתאם להנחיות פיקוד העורף

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
ביום שני, 16.3 יחל השלב האחרון של שדרוג שדרות עמק החולה ויימשכו כשבוע. בהתאם לשלבי העבודות חלים הסדרי תנועה לאורך השדרה

19/03/2026 א' ניסן תשפ"ו
העירייה ממשיכה לפעול במתכונת חירום מלאה, לצד חזרה מדורגת של מערכת החינוך, שירותי הרווחה, הפארקים, החוגים ומתקני הספורט בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מדריך קצר לשירותי רשות האוכלוסין בזמן חירום: תורים בלשכות, דרכונים בתעריף מוזל, פעילות מעברי הגבול ושירותי הרשות בנתב״ג.

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מצלמות העירייה תיעדו צעירים משתוללים עם רכב בחניון עירוני וגורמים נזק לתשתיות. המעורבים אותרו, הוגשה תלונה והעירייה תפעל גם להגשת תביעה כספית

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מינהל ההנדסה בעירייה ממשיך לשדרג את השירותים לתושבים וליזמים על ידי מעבר למערכת דיגיטלית נוחה ופשוטה שבה יוכלו להגיש מסמכים לוועדה בכל שלב של הבנייה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
לקראת פסח: העירייה נערכת למבצע ניקיון ברחבי העיר ומבקשת מהתושבים להקדים הוצאת גזם וגרוטאות לפי ימי הפינוי בשכונות, עד 29.3 בלבד, ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
מרכז ההפעלה העירוני פועל סביב השעון עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון, השירותים החיוניים בעיר נמשכים והעירייה מעניקה סיוע לאזרחים ותיקים ולמשפחות משרתי הקבע והמילואים.

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
כל מה שחשוב לדעת במצב הביטחוני: סוגי האיומים, זמני התרעה, התנהלות בזמן אזעקה, הכנת המרחב המוגן ומידע על מרכזי מחסה בעיר

09/03/2026 כ' אדר תשפ"ו
החל מיום שבת 28.2 בבוקר העירייה פועלת במתכונת חירום מלאה, מרכז ההפעלה פתוח והנחיות פיקוד העורף מחייבות כניסה מיידית למרחב מוגן ויציאה רק באישור רשמי

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
העירייה החלה בהיערכות להסדרת החניה בשלושה רחובות במרכז עינב. תושבי העיר יוכלו לחנות ברחובות אלה שעתיים חינם באמצעות אפליקציות החניה. יתר המרכז נותר תחת ההגדרה חנייה חופשית
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.