נחתם הסכם הגג לפיתוח העיר

23/01/2014 כ"ב שבט תשע"ד

ראש העיר חיים ביבס, חתם ביום רביעי ביחד עם שר האוצר, יאיר לפיד, שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל ומנכ"ל רשות מקרקעי ישראל, בנצי ליברמן על הסכם הגג לפיתוח העיר. על פי ההסכם תפתח העירייה את השכונות העתידיות של העיר באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח העיר.

הסכם הגג כולל את התכנית להקמת מרכז העיר ופיתוח שדרות החשמונאים ובה כ-1,450 יחידות דיור, וכן את שלושת השכונות העתידיות: נופים ובה – 1,800 יחידות דיור, גבעת שר המונה 4,600 יחידות דיור ומתחם P הכולל 3,800 יחידות דיור. סך הכל כ-11,500 יחידות דיור.

על פי ההסכם העירייה תקבל על עצמה את תכנון וביצוע עבודות הפיתוח בתשתיות צמודות, בהתאם ללוחות הזמנים הנגזרים מקצב השיווק, כך שעבודות הפיתוח יסתיימו במקביל לאכלוס הדירות ולא ייווצר מצב כפי שהיה בעבר בו תושבים נכנסו לדירותיהם מבלי שהתשתיות והרחובות סביבם היו מוכנים.

ההסכם קובע כי כל תקציב של כל פרויקט יתנהל כתקציב פיתוח, במשק כספי סגור, לטובת פיתוח העיר בלבד שאינו תלוי בתקציב המדינה או באישורה. מנהל מקרקעי ישראל התחייב במסגרת ההסכם כי יעמיד את מלוא הסכום שיגבה לטובת פיתוח העיר בלבד מיד עם גבייתו מהקבלנים שזכו בשווקים.

עוד נכתב בהסכם כי "העירייה תקבל על עצמה את תכנון וביצוע מוסדות הציבור (חובה ורשות) בכל פרויקט בהתאם ללוחות הזמנים הנגזרים מקצב השיווק, כך שבניית מוסדות הציבור המהותיים לאכלוס (בתי ספר וגני ילדים) תסתיים במקביל לאכלוס יח"ד. לוחות הזמנים לתכנון וביצוע עבודות הפיתוח ומוסדות ציבור יקבעו במסגרת ההסכם המפורט".

בכל שכונה ושכונה יסכמו ביניהן העירייה ומנהל מקרקעי ישראל על מוסדות ציבור חובה ורשות שיתוקצבו בתקציב הפרויקט כחלק בלתי נפרד מהקמתה. מימון מוסדות ציבור חובה, כמו בתי ספר וגני ילדים לרבות אולמות ספורט, ייעשה כחלק מתקציב הפרויקט. מוסדות ציבור רשות ימומנו במסגרת חלף ברודט בשיעור גבייה מהיזמים של 7,500 שקלים מכל יחידת דיור, סכום הכפול מהסכום אותו מקבלת העירייה על כל יחידת דיור כיום.

חתימת הסכם הגגחתימת הסכם הגג

ההסכם מסדיר את הקמת השכונות החדשות במסגרת מסלול מהיר ומתן היתרי בנייה באופן יעיל ומהיר יותר על מנת לעמוד בביקוש הדירות בעיר. העירייה או אחת החברות העירוניות מטעמה תבצע את תכנון וביצוע עבודות הפיתוח ותשתיות בכל פרויקט כאשר עבודות המים והביוב יבוצעו באמצעות תאגיד מי מודיעין על פי חוק תאגידי המים והביוב.

במסגרת ההסכם נקבעה גם רמת הצפיפות של השכונות החדשות השומרת על מצב דומה לרמת הצפיפות בעיר היום, ונמוכה ביחס לשאר הערים בישראל על מנת להבטיח איכות חיים לתושבים העתידיים. ע"פ ההסכם רמת הצפיפות בשכונות נופים (מתחם N), גבעת שר (מתחם L) ושכונת מורשת (מתחם P) יעמוד על 10.8 יחידות דיור לדונם.

מודל הסכמי הגג בא לענות באופן מהיר יחסית, על הצורך ההולך וגובר בקרב הציבור והזוגות הצעירים לדיור זמין במרכז הארץ. הסכם זה רותם מראש את כל משרדי הממשלה הרלוונטיים לשיווק זמין, ממוקד ואפקטיבי באזורי הביקוש, זאת בשיתוף עם עיריית מודיעין מכבים רעות. העיקרון המנחה של הסכם הגג הוא קודם הממשלה, אחר כך התושבים. הממשלה מעמידה קדם מימון לפיתוח תשתיות, מוסדות חינוך ומבני ציבור, פארקים ומחלפי תחבורה נדרשים עוד משלב שיווק הפרויקט.

הסכמי הגג מבטיחים ליזמים היתרי בנייה תוך 90 יום, ומקצרים באופן ניכר את פיתוח השכונות החדשות והקמתן. ההסכם מבטיח מראש לוח זמנים מדויק לביצועו קידום כל שלב בפרויקט ומבטיח לרשות המקומית את האמצעים והגיבוי הממשלתי להקמת השכונות.

בנוסף, הסכם הגג מבטיח כי שיווק הקרקעות יהפוך, בתוך זמן קצר יחסית, לשכונות מגורים הנהנות מתשתיות מפותחות, מוסדות חינוך פארקים ונגישות תחבורתית, כאשר הסכמי הגג יבטיחו את התגייסות הרשות המקומית להוצאת היתרי בנייה בשיווקים עליהם בתוך 18 חודשים מיום השיווק.

המדינה באמצעות רשות מקרקעי ישראל והמשרדים הרלבנטיים תעמיד מראש קדם מימון עבור כל מרכיבי הפיתוח הנדרשים: ובהם תשתיות העל: תשתיות הנדרשות לשירות תחום התוכנית כולה, לרבות דרכים ראשיות, מחלפים, מערכות מים וניקוז, מערכות ביוב אזוריות, תיעול, תחנות שאיבה ועוד.

תשתיות צמודות: עבודות פיתוח הקשורות ישירות לפיתוח השטחים ובהן כבישים, מדרכות ושבילים, קווי ביוב למערכת האזורית, ניקוז ותיעול מים, קווי תאורה, ופיתוח סביבתי משלים.

מבני ציבור: ובהם מוסדות החינוך ומוסדות הנדרשים למתן שירותים קהילתיים ציבוריים ובהם מעונות יום, מתנ"סים, בתי כנסת ומקוואות.

מטרת מסגרת הסכם הגג היא ליצור ביטחון וודאות לכל הגורמים המעורבים בפרויקט, בכל הקשור בתקציבים וקביעת לוחות זמנים מוגדרים לביצוע כל הנדרש לקבלת היתר בניה עד ולא יאוחר משנה וחצי מעת השיווק.

בנוסף, ההסכם קובע לו"ז לביצוע מבני ציבור חובה ורשות עובר לאכלוס המתחם, על מנת שיהיו מוכנים לשרת את האוכלוסייה מיד עם אכלוס יח"ד.

ראש עיריית מודיעין מכבים רעות, חיים ביבס: "ביום רביעי חתמנו הסכם משמעותי מאוד לעיר מודיעין מכבים רעות. הסכם שיביא להשלמת השלב הראשון להקמת העיר, תוך שימת דגש על דיור לזוגות צעירים. ההסכם יביא לגידול במספר התושבים ויאפשר מחירי דירות זולים יותר עבור זוגות צעירים וילדים ממשיכים שיתגוררו בסמוך להוריהם. ההסכם כולל תוספת תקציבית להקמת מבני ציבור, שתאפשר שדרוג משמעותי של תשתיות העיר בתחומים שונים ובהם חינוך אקדמי, תרבות וספורט. בתוך פחות מעשרים שנה הפכה מודיעין מכבים רעות לסיפור הצלחה והפכה לסמל ומודל החזון לפיתוחה של מדינת ישראל. אנחנו נמשיך לקדם ולפתח את העיר ולספק לתושבים החדשים ולוותיקים את רמת השירותים הציבוריים המיטבית כעיר מתקדמת וחדשנית והמשך ביסוסה כספינת הדגל של השלטון המקומי בישראל.

מודיעין מכבים רעות בחירום

05/03/2026 ט"ז אדר תשפ"ו

מרכז ההפעלה העירוני פועל סביב השעון עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון, השירותים החיוניים בעיר נמשכים והעירייה מעניקה סיוע לאזרחים ותיקים ולמשפחות משרתי הקבע והמילואים.

להמשיך לקרוא

מידע והנחיות בשעת חירום

04/03/2026 ט"ו אדר תשפ"ו

כל מה שחשוב לדעת במצב הביטחוני: סוגי האיומים, זמני התרעה, התנהלות בזמן אזעקה, הכנת המרחב המוגן ומידע על מרכזי מחסה בעיר

להמשיך לקרוא

מודיעין מכבים רעות במצב חירום – עדכון והנחיות לתושבים

05/03/2026 ט"ז אדר תשפ"ו

החל מיום שבת 28.2 בבוקר העירייה פועלת במתכונת חירום מלאה, מרכז ההפעלה פתוח והנחיות פיקוד העורף מחייבות כניסה מיידית למרחב מוגן ויציאה רק באישור רשמי

להמשיך לקרוא

הסדרי חניה חדשים באזור מרכז עינב

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

העירייה החלה בהיערכות להסדרת החניה בשלושה רחובות במרכז עינב. תושבי העיר יוכלו לחנות ברחובות אלה שעתיים חינם באמצעות אפליקציות החניה. יתר המרכז נותר תחת ההגדרה חנייה חופשית

להמשיך לקרוא

עדכון המאבק בשריפות הפסולת 25.2.26

04/03/2026 ט"ו אדר תשפ"ו

בדיון במעמד שר הביטחון וראש העיר הוצגו נתוני האכיפה והניטור המעידים על שיפור, לצד הדגשת הצורך בהמשך פעולה מתכללת ורציפה.

להמשיך לקרוא

פארק בשכונת מוריה עבר שדרוג

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

הפארק, הממוקם ברחוב שלומציון המלכה, התחדש במתקן משולב של משחקים לילדים וקטנטנים הכולל מגלשה וטיפוס והוא מצטרף לעשרות פארקים שכבר עברו שדרוג ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

עמדות החייאה חדשות בעיר

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

שתי עמדות החייאה חדשות הוצבו במרחב הציבורי. האחת, בעמק החולה והשנייה בשכונת מורשת. עמדות אלו קריטיות להצלת חיים במצב של דום לב והן מצטרפות לעשרות עמדות החייאה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

מחר עדלאידע!

28/02/2026 י"א אדר תשפ"ו

ביום שישי 27.2 תצעד העדלאידע לציון 30 שנה לעיר; יתקיימו חסימות כבישים ושינויים בתחבורה הציבורית, ותוקם עמדת צפייה מונגשת לבעלי מוגבלות ראייה

להמשיך לקרוא

מתקפים ומשפרים את השירות

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

חברת קווים תתגבר ביקורות בעקבות עלייה באי־תיקוף; נתוני התיקוף משמשים בסיס להחלטות על עומסים, תגבור קווים והוספת נסיעות בעיר

להמשיך לקרוא

היערכות לחירום, מוכנות אישית ומשפחתית

04/03/2026 ט"ו אדר תשפ"ו

אמנם, נכון ליום אין החמרה בהנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, והשגרה בעיר כסדרה. אך לנוכח הדיווחים על מתיחות אזורית גוברת, מומלץ לרענן את ההיערכות האישית והמשפחתית

להמשיך לקרוא

שבוע צה''ל 2026

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

למעלה מ-3,000 בני נוער השתתפו באירוע השיא העירוני בהובלת אגף נוער וצעירים

להמשיך לקרוא

עדלאידע של פעם ב-30 שנה

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

פורים 2026 במודיעין מכבים רעות: שלושה ימי חג, תהלוכת ענק, מופעי רחוב ואירועי שיא חוגגים 30 שנה לעיר במסע צבעוני מהעבר אל העתיד.

להמשיך לקרוא

מתרגלים היערכות בחירום

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

תרגיל פתע רחב היקף דימה נפילות טילים, פגיעה בתשתיות ופינוי תושבים – לחיזוק המוכנות, התיאום והחוסן העירוני

להמשיך לקרוא

עיר בטוחה עם שיעורי פשיעה נמוכים

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

על פי נתוני משטרת ישראל לשנת 2025, עולה כי העיר מודיעין מכבים רעות הינה אחת הערים הגדולות הבטוחות בישראל עם שיעורי פשיעה נמוכים מאוד בעבירות אלימות ורכוש

להמשיך לקרוא

החודש הלאומי להגנה על ילדים ברשת

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

לאורך חודש פברואר מתקיימות הרצאות בחטיבות הביניים, בנוסף באוסליבן בר תתקיים הרצאה חשובה להורים על זיהוי סימני אזהרה של חרם על הילדים

להמשיך לקרוא

מוכנות עירונית לחירום

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

על רקע המתיחות, אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף, השגרה במודיעין מכבים רעות נמשכת לצד חיזוק מוכנות והיערכות אחראית של העירייה והתושבים.

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק העירייה במניעת זיהום האוויר

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

העירייה ממשיכה בפעילות לצמצום זיהום האוויר, לאחר דיווח על שימוש באמצעים מתקדמים של צה״ל לאיתור שריפות פסולת, אך מדגישה: נדרשת אכיפה רחבה ומתמשכת.

להמשיך לקרוא

המשפחות השכולות נטעו עצים לזכר בני ובנות העיר

10/02/2026 כ"ג שבט תשפ"ו

בטקס המסורתי שמתקיים בחורשת הנופלים ניטעו עצים יחד עם תלמידים וחניכי תנועות נוער לזכר בני ובנות העיר שנפלו במלחמות בנוסף, התקיימו נטיעות עירוניות בהן נשתלו אלפי עצים בעיר

להמשיך לקרוא

נעים בסופ"ש מתרחב

10/02/2026 כ"ג שבט תשפ"ו

בהובלת ראש העיר ולאחר סקר עומק בקרב תושבים, קו 712 תוגבר משמעותית ושינה מסלול, כדי להבטיח מקום וזמינות לתושבי מודיעין מכבים רעות

להמשיך לקרוא

מקצרים את הדרך: קו ישיר חדש יחבר את העיר לצומת חטיבה 7

12/02/2026 כ"ה שבט תשפ"ו

לאחר עבודה ממושכת של עיריית מודיעין מכבים רעות, בהובלת ראש העיר, חיים ביבס, מול משרד התחבורה, יוצא לדרך פיילוט תחבורתי חדש שיקל על חיילי העיר בדרכם לבסיסי הדרום

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד