מכתב להורים לילדים בעיר

20/07/2014 כ"ב תמוז תשע"ד

ההסלמה בדרום והגעת איום ירי הטילים באזורנו משפיעה רבות על אוכלוסיית העיר, לרבות ילדי העיר כאשר הקטנים בהם נמצאים על פי רוב במוסדות החינוך והגדולים יותר שחלקם נמצאים בקייטנות וחלקם בבתיהם.

בימים האחרונים העבירה עיריית מודיעין מכבים רעות באמצעות צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של העיר, פנייה להורים באמצעות המיילים של הגנים ובתי הספר והאתר העירוני ובה הנחיות והמלצות כיצד להתנהג מול הילדים.

צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי המכשיר ומלווה את צוותי החירום בעיר ובמסגרות השונות, עומד לרשות ההורים להתייעצות בימים ראשון עד חמישי בשעות 08:00-15:00 בטלפון: 9262182 -08, ניתן לפנות גם במייל לכתובת: marom_m@modiin.muni.il. לאחר שעות הנ"ל ניתן לפנות דרך המוקד העירוני 106.

בנוסף, משרד החינוך פתח מוקדי טלפונים לציבור ההורים והתלמידים. בתוך כך, השירות הפסיכולוגי ייעוצי במשרד החינוך מפעיל קו מצוקה לחירום בעבור הורים וילדים, הקו פועל במשך 24 שעות ביממה. הקו מאוייש על ידי יועצים חינוכיים ופסיכולוגים, ונותן מענה בנושאים רגשיים וטיפוליים בלבד. מספרו של הקו 02-5603733.

להלן המכתב:

''המצב הביטחוני מעורר אצל כולנו רגשות חזקים. רמת המתח עולה ולעיתים היא עשויה לגרום לתופעות שונות כגון ירידה בריכוז, כעס, אי שקט, עייפות, קשיי שינה, כאבים פיזיים ועוד. תופעות אלה הן תגובות נורמאליות למצב הלא נורמאלי בו אנו חיים בעת הזאת. בימינו הילדים חשופים למידע רב דרך אמצעי התקשורת השונים, שיחות במשפחה, גיוס בני משפחה וכו'.

בלב כל אחד מאיתנו שמורה משאלה לשמור את הילדים, במיוחד ילדים בגיל הרך הרחק ממתחים, איומים ולחצים אותם מזמנת המציאות.

לכל אחד יש דרך משלו להגיב למצבי מתח ולהתמודד עמו. אנחנו ההורים, יכולים לעזור לילדינו למצוא את הפעילות שמרגיעה ומשחררת אותם- ישנם ילדים הנעזרים בשיחה עם מבוגר או חבר, אם לשם קבלת מידע ואם לשם שיתוף ברגשות. הימצאותו של הפחד בעולם הרגשות שלנו, מעוררת חוסר נוחות. לפעמים אנחנו מפחדים מהפחד עצמו. יש שאנחנו מתלבטים אם נכון שנביע פחדים בפני ילדינו.

כדאי לדבר עם הילדים על רגשות שונים כגון: פחדים, כעסים, חרדות וכאבים. ישנם ילדים הנעזרים בפעילות גופנית לשחרור לחצים. ישנם המעדיפים להביע עצמם באמצעים אומנותיים (ציור, קריאה, כתיבה, מוסיקה) ואחרים שמעדיפים להגביר את פעילותם החברתית. רצוי לעודד את הילדים לבטא רגשות באמצעים מגוונים בכדי לאפשר ערוצי ביטוי ושחרור נוספים. חשוב שגם אנו המבוגרים נעסוק בפעילויות אשר מרגיעות ומשחררות אותנו, כל אחד בדרכו (פעילות פיסית/ אומנותית/ חברתית ועוד).

ילדים צעירים מושפעים מאוד מתגובת סביבתם הקרובה והם רואים בנו, ההורים, מקור לתחושת ביטחון ותמיכה. נוכחות ההורה, תמיכתו והערכתו המרגיעה לגבי המצב מסייעים לילדים להבין ולעבד את המתרחש במדינתנו.

ילדים צעירים אינם מכירים את העולם סביבם כפי שאנו, המבוגרים, והם מסתמכים על התגובות שלנו למצב. מכל מקום יש להניח שהם נחשפו לחלקי מידע מעוררי חרדה שאותם אינם יכולים לצרף יחדיו לכדי תמונת מציאות אובייקטיבית איתה ניתן להתמודד. הם זקוקים לנו שנסייע להם לארגן את המתרחש דרך מתן מידע אמין ומבוקר, בהתאם לשאלותיהם וכושר התפיסה שלהם. מידע כזה מפחית את הבלבול ואי הוודאות ומעניק לילד תחושה של שליטה רבה יותר במצב. לא רצוי לחשוף ילדים לתיאורים ומראות דרמטיים העשויים להגביר את רמת החרדה.

חשוב לשדר לילדים אמון ביכולתם של כוחות הביטחון לשמור ולהגן, ולשדר אופטימיות ותקווה לעתיד.

עבור המתבגר, האירועים הקיצוניים עשויים להחריף את נטייתו לרגשנות יתר וראיית העולם בשחור-לבן. המתבגר, שיכול לתפוס את המצב המורכב על כל משמעויותיו, חסר את ניסיון החיים ובשל כך את המיומנויות להתמודד עם מצב זה.

לקבוצה החברתית מקום מרכזי בגיל ההתבגרות והמתבגר עלול לגלות התנגדות להתערבות מבוגר (הורה/מורה) ולהיתמך בקבוצה החברתית שלו. חשוב להבין את המתבגר, לתמוך כשניתן ולאפשר לו לחפש את מקורות התמיכה להם הוא זקוק. יחד עם זאת כבימי שגרה, לא לוותר על תפקידנו כהורים בהצבת גבולות.

המשפחה היא מקור תמיכה לכל בני המשפחה ומומלץ לשוחח במסגרת המשפחתית על אירועים שעברנו והדרכים שהתגברנו עליהם, תוך הדגשת חוויות חיוביות ומשפחתיות. פעילויות במסגרת משפחתית ושמירה על אווירה נעימה וקרובה תורמות לתחושה הטובה של כולנו.

שמירה על חיי שגרה תורמת לתחושת הביטחון של כולנו וכדאי לשמור על סדר היום (יציאה לעבודה ולמסגרת החינוכית, זמני ארוחות, המשך פעילות בחוגים ובפעילויות בהן אנו וילדינו רגילים לעסוק, זמני שינה קבועים וכו').

לחץ הוא חלק מחיי היום יום שלנו, בוודאי שבתקופה כה מורכבת, אנו חווים אותו ביתר שאת. הידיעה וההבנה של מה שעובר עלינו, החיפוש אחרי ערוצי ביטוי ודרכי התמודדות יחזקו את החוסן הנפשי ויסייעו לכולנו לעבור תקופה זו בצורה הטובה ביותר''.

חנוכת משעול לזכרו של יהב מעיין

20/07/2025 כ"ד תמוז תשפ"ה

הנצחה בלב הפארק. מודיעין מכבים רעות מצדיעה ליהב מעיין ז"ל: טקס חנוכת משעול לזכרו יתקיים ביום שישי הקרוב בעמק האלה 1. הציבור מוזמן להוקיר את זכרו של בן העיר שנפל בגבורה בלחימה ברצועת עזה

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: אלפי תושבים במופע מחווה ללהקת אבבא

20/07/2025 כ"ד תמוז תשפ"ה

הקיץ המודיעיני בעיצומו אלפי תושבים חגגו עם שייר להקת אבבא בפארק ענבה, ווכולם מוזמנים לעוד עשרות אירועים ללא תשלום המתקיימים מדי ערב בכל רחבי העיר.

להמשיך לקרוא

לימודי הייטק קרוב לבית

20/07/2025 כ"ד תמוז תשפ"ה

בית הספר להייטק של Google ואוניברסיטת רייכמן, פותח לראשונה, מסלול הכשרה למקצועות ההייטק במודיעין מכבים רעות, במסגרתו יוענקו הטבות משמעותיות לתושבי העיר, ולזכאים ולזכאיות למלגה

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני מבלים קרוב לבית

09/07/2025 י"ג תמוז תשפ"ה

חופשת הקיץ נפתחה עם שלל אירועים למשפחות, ילדים ונוער – מפארקולנוע ועד יוגה, ממזרקות ועד ריקודי עם. מוזמנים להגיע לאירועי הקיץ

להמשיך לקרוא

סקר תושבים על היער הקהילתי

14/07/2025 י"ח תמוז תשפ"ה

בימים אלה נערך סקר תושבים דיגיטלי בנוגע ליער קהילתי מודיעין מכבים רעות, לגיבוש החזון הקהילתי ויציקת תוכן של פעילויות לרווחת התושבים

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני חוזר לעיר

07/07/2025 י"א תמוז תשפ"ה

הקיץ הזה נשארים קרוב לבית, עם עשרות אירועים, פעילויות והפתעות כמעט מדי יום: קמפינג, סרטים, ספורט, מופעים, מסיבות מזרקות ועוד: קיץ מודיעיני יוצא לדרך – ואתם במרכז

להמשיך לקרוא

העירייה תקים חניון ציבורי ברחוב אריאל שרון, בשכונת מורשת

02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה

החל מ-1 ביולי ייסגר חניון העפר ברחוב אריאל שרון, ויחל פרויקט להקמת חניון שיכיל כ-100 מקומות חניה. במהלך שעות פעילות הגנים ובית הספר של החופש הגדול חניון מורשת יהיה פתוח לקהל. העבודות צפויות להסתיים עד פתיחת שנת הלימודים.

להמשיך לקרוא

עדכון פעילות העירייה 24.6.2025

26/06/2025 ל' סיון תשפ"ה

בעקבות סיום המערכה מול איראן והקלות פיקוד העורף, עיריית מודיעין מכבים רעות תשוב לפעילות מלאה החל מיום רביעי, 25.6.25. גני הילדים, בתי הספר והצהרונים ייפתחו, שירותי העירייה יתחדשו – והכול תוך שמירה על כוננות וערנות בהתאם להנחיות

להמשיך לקרוא

סיוע למפונים ממרכז הארץ

02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה

קבלת פנים חמה במיוחד נערכה ל-85 מפונים מהדיור המוגן בתל אביב שנפגע במהלך המערכה מול איראן. מתנדבי מערך הביטחון והחירום עזרו בקליטת המפונים במלון ג'ייקוב מודיעין יחד עם אנשי פיקוד העורף.

להמשיך לקרוא

סיוע למפונים ממרכז הארץ

24/06/2025 כ"ח סיון תשפ"ה

ביום שני 23.6, התקיימה קבלת פנים חמה ל-85 מפונים מהדיור המוגן בתל אביב שנפגע אתמול מנפילת טיל. מתנדבים במערך הביטחון והחירום עזרו בקליטת המפונים במלון ג'ייקוב מודיעין יחד עם אנשי פיקוד העורף.

להמשיך לקרוא

דואגים לשכנים בבניין!

25/06/2025 כ"ט סיון תשפ"ה

קמפיין עירוני להקמת קבוצות וואטסאפ של דיירי בניינים פורסם בימים אלה, בהן יוכלו לעדכן מי נמצא בבית בעת אזעקה. מידע שיוכל לשמש את כוחות החירום במקרה של לכודים

להמשיך לקרוא

אימון מסכם ליחידת החילוץ וההצלה

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

יחידת החילוץ וההצלה העירונית ערכה אימון מסכם לסדרת האימונים שהתקיימה בחודש האחרון, ודימתה תרחיש של הרס מבנה וחילוץ לכודים רבים שנלכדו תחת ההריסות

להמשיך לקרוא

מתנדבים במערך הביטחון והחירום

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

מאות מתנדבים תושבי העיר נרתמו לסייע למשימות עירוניות שונות בתחומי הביטחון והחירום, כחלק מניסיון העבר במלחמת חרבות ברזל

להמשיך לקרוא

סרן (מיל') טל מובשוביץ ז"ל

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

סרן (מיל') טל מובשוביץ ז"ל, סגן מפקד פלוגה בגדוד ההנדסה 7086, חטיבת גולני

להמשיך לקרוא

עדכון הערכת מצב ופעילות עירייה יום ראשון 15.6

17/06/2025 כ"א סיון תשפ"ה

בהערכת מצב שהוביל ראש העיר חיים ביבס, חודדה החשיבות בהיצמדות להנחיות. העיר בטוחה, עם זמני התרעה ארוכים ומרחבים מוגנים זמינים. השירותים העירוניים צומצמו, והלמידה עוברת לזום. עקבו רק אחרי מקורות רשמיים.

להמשיך לקרוא

עדכון מוכנות העירייה לחירום

15/06/2025 י"ט סיון תשפ"ה

בעקבות מתקפת מנע ישראלית והכרזת מצב חירום בעורף, העירייה פועלת בכוננות גבוהה: מוסדות החינוך לא ייפתחו, המקלטים הציבוריים פתוחים לציבור, צוותי החירום העירוניים מתוגברים והעירייה קוראת לתושבים להישמע להנחיות פיקוד העורף ולהתעדכן באמצעים הרשמיים בלבד.

להמשיך לקרוא

מתכוננים באחריות: כך יש להיערך נכון למצב חירום

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

העירייה קוראת לתושבים לרענן את ההיערכות בבית – בעזרת חוברת ההנחיות העירונית כדי להיות מוכנים, בביטחון ובשקט נפשי

להמשיך לקרוא

עדכון: סיום עבודות התקנת גדר הביטחון

12/06/2025 ט"ז סיון תשפ"ה

הושלם שדרוג גדר הביטחון במכבים שאף עברה ביקורת של המשרד לביטחון לאומי. בימים אלה יחל שלב ב' בפרויקט, שכולל התקנת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים בגדר

להמשיך לקרוא

שדרוג פארק ברחוב שמעון

10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה

הסתיימו עבודות לשדרוג הפארק שבשכונת השבטים במסגרתן הותקנו מתקני משחק חדשים וכן, הצללות ודשא סינטטי. במהלך הקיץ ישודרגו פארקים נוספים

להמשיך לקרוא

הופכים את מורשת לכתומה

10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה

בימים הקרובים תושלם הצבת כ־100 פחים כתומים למחזור אריזות בשכונת מורשת, לצד מערך פינוי מוסדר ומעודכן לכל סוגי האשפה.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד