המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום
ועדת המשנה לתכנון ובנייה מודיעין אישרה השבוע בישיבתה את ההנחיות המרחביות לעבודות ומבנים הפטורים מהיתר (תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה). כזכור, בתחילת החודש החלה להיכנס לתוקפה בהדרגתיות הרפורמה בתכנון ובנייה.
במסגרת הרפורמה ייהנו התושבים מהקלות וקיצור הליכי הרישוי מול הרשויות. בתיקון 101 לחוק תכנון ובניה נקבעו פריטים ועבודות הפטורים מהיתר כגון, התקנת גדרות ופרגולות, הקמת מחסנים וכן הלאה. עם זאת, יש להדגיש כי עבודות אלה עדיין מחייבות הליך טרם ביצוען. עוד במסגרת הרפורמה, הורחבו סמכויות הוועדות המקומיות ובמהלך השנה הקרובה תופעל מערכת מקוונת שבאמצעותה יהיה ניתן להגיש בקשות להיתרי בניה.
ההנחיות המרחביות, שנקבעו השבוע, מתייחסות לעבודות הפטורות מהיתר במרחב התכנון המקומי מודיעין מכבים רעות. נדגיש כי הפטור הוא רק מהצורך לבקש היתר לשם ביצוע העבודות הללו. למעשה, הפטור מההיתר אינו פוטר מהחובה לבצע את העבודות בהתאם לכל ההוראות שנקבעו בחוק, בתקנות בתוכניות החלות על השטח ובהנחיות המרחביות.
נדגיש כי העבודות יבוצעו על ידי בעל הזכויות בקרקע או מי שמונה לשם כך על ידי בעל הזכות וכי עבודה פטורה מהיתר מחויבת בהסכמת בעלי עניין האחרים בשטח שבו מתבצעת העבודה, על פי כל דין.

בנוסף, יש לוודא שהעבודות אינן מסכנות את מי שמשתמש במבנה/מתקן שנבנה בפטור, ואת מי שנמצא בסביבה. ביצוע עבודה פטורה מהיתר אינו פותר את מבצע העבודה מאחריות מלאה בפני החוק לגבי מעשיו ובכלל זה התייעצות עם בעלי מקצוע כגון מהנדסי קונסטרוקציה. כמו כן מחובתו של התושב להודיע לאחר הביצוע העבודה בכתב לרשות המקומית, כמפורט באתר הממשלתי ברשומות ובהנחיות המרחביות.
מי שמתכנן לבצע עבודות הפטורות מהיתר נדרש לברר קודם בהנחיות המרחביות המפורסמות באתר העיירה מה הן ההוראות החלות על עבודה זו. כאן באתר העירייה או באתר של משרד הפנים
מיכאל חרל"פ סגן ראש העיר ומחזיק תיק הבינוי: "הרפורמה ששלב א' שלה נכנס לתוקף נותנת סמכויות נרחבות יותר לוועדות המקומיות וזאת על מנת לקצר את הטיפול של האזרח הרגיל בקבלת היתר בנייה. במסגרת הרפורמה גם ניתן פטור מקבלת היתר בנייה לסוגים שונים שחייבו מתן היתר בנייה עד היום. הרפורמה מעבירה חלק מהאחריות מהוועדה המקומית לתושבים ומחייבת אותם לפעול על פי ההנחיות המרחביות, התב"ע והחוקים השונים ובסופו של תהליך הבנייה לדווח על פי המתכונת שקבע שר הפנים לוועדה. יש לשים לב לסוג הפטור הניתן ולהנחיות המרחביות שפורסמו. לעובדי האגף נערכו בשבועות האחרונים השתלמויות להבנת החוק החדש והשלכותיו. ההנחיות החדשות גם יפורסמו באתר האינטרנט של העירייה".

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו
גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
ביום שישי 14.11.25 התקיים טקס ההנצחה לזכרו של בן העיר, רב סמל יונה בצלאל בריף בהשתתפות בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
שכונת הפרחים היא הראשונה בתכנית העירונית לשדרוג תאורת הרחוב. מאות גופי תאורה מוחלפים בימים אלה ללדים חסכוניים, כחלק ממהלך רחב להטמעת תשתיות "עיר חכמה" בכל רחבי העיר.

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
בפסטיבל הוותיק התקיימו מופעים רבים בשלל סגנונות מוסיקה בכל רחבי העיר במשך שלושה ימים

19/11/2025 כ"ח חשון תשפ"ו
הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.