מינהל שפ''ע של העירייה פועל בשטחים הציבוריים לייבוש מקורות מים ולצמצום מפגעי היתושים, בדגש על הטיגריס האסייני – התושבים מתבקשים לסייע גם בשטח הביתי
עיריית מודיעין מכבים רעות מצדיעה מידי שנה בטקס מיוחד לאלפי תושביה המתנדבים לטובת הקהילה. ביום חמישי האחרון נערך ערב ההוקרה המסורתי למתנדבים בעיר. הטקס הפך למסורת בעיר שמצדיעה ומוקירה את המתנדבים הרבים שפועלים ללא לאות בתחומים השונים.
כמו בכל שנה קדם לטקס יריד מתנדבים אותו ערך האגף לשירותים חברתיים ובו הציגו עשרות ארגוני המתנדבים העירוניים, המתנ"ס, המרכז הרב תחומי והארגונים הפועלים בעיר, את פעילותם למען הקהילה. במהלך היריד יכלו תושבים רבים ללמוד על הפעילות הענפה בעיר ולהצטרף אל הארגונים הקרובים לליבם. באגף לשירותים חברתיים ציינו השבוע כי תושבים רבים הגיעו ליריד ורבים מהם אף הביעו רצון להצטרף ולהתנדב.
הטקס נערך במעמד ראש העיר, חיים ביבס, ובהשתתפות סגניו אילן בן סעדון ומיכאל חרל"פ, חברי המועצה בוריס פרלמן המשמש כמחזיק תיק המתנדבים, בוריס פרלמן, שחר מי-און, אלעד שמעונוביץ ומאות תושבים מתנדבים הפועלים למען העיר מידי יום.
את הערב פתח ראש העיר, חיים ביבס, שאמר כי מודיעין מכבים רעות היא אחת הערים המובילות בישראל בתחום ההתנדבות וזקף זאת לזכות ההון האנושי: "אני רוצה לומר לכם המתנדבים תודה רבה על עזרתם לטובת קהילת העיר, על מסירותכם הרבה ועל נתינתכם המדהימה לקהילה בעיר" ביבס ציין כי ערך ההתנדבות הוא ערך שמגיע מהבית אל ילדי העיר ולכן כאשר רואים את ההתנדבות אצל המבוגרים קל וחומר כי הדבר יחלחל הלאה אל בני הנוער שגם הם אות ומופת לנושא ההתנדבות. כמו כן, הוסיף ביבס שבתפקידו הנוסף כיו"ר השלטון המקומי הוא מתכוון לקחת את המודל הפועל בצורה יוצאת דופן בעיר בתחום ההתנדבות ולהפיצו כמודל בערים נוספות.
גם באגף לשירותים חברתיים הודו לארגוני המתנדבים הרבים על פעילותם הברוכה והענפה, רונית שטייגמן רכזת המתנדבים ציינה כי בעיר פועלים כיום 64 ארגוני מתנדבים, מספר שהולך וגדל בהתמדה.
השנה בטקס ההוקרה נערכה פרידה מיו"ר ארגוני המתנדבים, אלי רוזנברג שכיהן בתפקיד שנים רבות. רוזנברג הדגיש כי הוא יוסיף לפעול כבעבר לטובת העיר ויוסיף לתרום למינוף תחום ההתנדבות בעיר. כמו כן בטקס הוקרן סרטון מיוחד שהציג את פעילויות ההתנדבות הרבות הפועלות בעיר.
אירוע השיא של האירוע היה הענקת מגן ראש העיר למתנדבים המצטיינים בשנת 2014. שישה תושבים וארגונים מתנדבים זכו לקבל את אות ההוקרה על תרומתם יוצאת הדופן לקהילה.
ארגמן: ארגמן פעילים בעיר מאז שנת 2006 בשני תחומים מרכזיים – עידוד אזרחים ותיקים לשילובם בקהילה על ידי ייזום פעילות תרבותית וחברתית מגוונת ו"משוחחים מורשת" – גמלאים בבתי הספר הנפגשים עם בני הנוער. על פעילותם הענפה והשקעתם הרבה למען ציבור הגמלאים בעיר זוכה הארגון באות ההצטיינות.
מנדלת הלב : מעגל קהילתי תומך בחולי סרטן ובני משפחותיהם פעיל בעיר משנת 2001. בשנת 2010 חלה הרחבה משמעותית בפעילות הארגון שכיום פועלים בו כ-130 מטפלים מתנדבים בתחומים שונים, ומופעלים על ידו חוגים וקבוצות תמיכה לרווחת המתמודדים. מנדלת הלב תומכת כיום בכ-230 מתמודדים ובני משפחותיהם. על המסירות והנתינה מכל הלב, זוכה הארגון באות הצטיינות.
מתנדבי קפה אירופה: אחת לשבוע באופן קבוע נפגשים מתנדבים יקרים עם ניצולי שואה ובני/בנות זוגם במועדון "קפה אירופה", המועדון מנוהל על ידי העמותה למען הקשיש במודיעין בשיתוף העירייה, עמותת סחלבים, ארגון אשל ג'וינט ומשרד הרווחה. במועדון משמרים את זכר השואה דרך "והגדת לבניך" תוך כדי "חגיגת החיים". המפגשים המרגשים בין המתנדבים לניצולים, הקשר הבינאישי הנדיר, המפגשים המרגשים עם הנוער, הופכים את קפה אירופה למיוחד במינו.
פליקס גליק: מקים מועדון "אור ירוק" בעיר, אשר במסגרתו מועברות פעילויות רבות ומגוונות בנושא בטיחות בדרכים ושמירה על חיי אדם. בנוסף מתנדב גליק מספר שנים גם במועדון צוות ורוטרי ומשמש מזכיר בשניהם! את פליקס מגדירים כ"אזרח הכי מתנדב שיצא לי להכיר".
מירב שבירו: יו"ר קהילה נגישה במודיעין מכבים רעות. במסגרת תפקידה היא פועלת ברגישות, נחישות, מקצועיות והתמדה להטמעת נושא הנגישות בעיר. יחד עם חברי הפורום עימו היא פועלת הפכה עירנו לשם דבר בקידום הנגישות. נועם הליכותיה, פעילותה שעות רבות ונחישותה מזכים אותה בהצטיינות זו.
אות הוקרה מיוחד הוענק ליו"ר האגודה למען החייל בעיר, דודו גלבוע, שקיבל השנה תעודת הוקרה מיוחדת של מנהל האגף לשירותים חברתיים, יעקב אלמוג על התגייסותו במהלך מבצע "צוק איתן". במהלך המבצע בילה דודו גלבוע לילות כימים במרחב עוטף עזה ודאג לרווחת החיילים, הפעיל עורף במרחב העיר לאיסוף מצרכים ושליחתם לאזור הדרום. דודו, מסמל את עירנו המופלאה בהתגייסותה בשעת הצורך למען האחר, התגייסות המחממת את הלב בכל פעם מחדש.
לחצו כאן לעמוד הבית של ארגוני המתנדבים במודיעין מכבים רעות
27/04/2025 כ"ט ניסן תשפ"ה
מינהל שפ''ע של העירייה פועל בשטחים הציבוריים לייבוש מקורות מים ולצמצום מפגעי היתושים, בדגש על הטיגריס האסייני – התושבים מתבקשים לסייע גם בשטח הביתי
24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה
אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות ייפתחו בטקסי זיכרון והנצחה וימשיכו בערב של שירה ישראלית ואווירה קהילתית, בהובלת אמנים מהשורה הראשונה ובשיתוף יוצרים מקומיים.
24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה
מועצת העיר אישרה הקמת אצטדיון כדורגל עירוני חדש במרכז עינב, שישמש למשחקי הליגה הלאומית ולמופעי תרבות גדולים. ראש העיר, חיים ביבס: ''רגע היסטורי לעיר''
24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה
בערב יום השואה התקיימו טקסי זיכרון ומפגשי "זיכרון בסלון" עם ניצולים ובני הדור השני. היום התקיימו טקסים בבתי הספר, בהשתתפות תלמידים, צוותי חינוך והקהילה.
24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה
הקמפיין ''לא חראם?'' יוצא לדרך עם שילוט, אכיפה מוגברת וקנסות – כדי לשמור על סביבה נעימה לכולנו.
24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה
אירועי יום השואה בעיר יתקיימו בסימן 80 שנה לכניעת גרמניה הנאצית, ויכללו טקסים מרכזיים בהובלת תלמידים, הקרנות סרטים והרצאות מרגשות לציבור הרחב.
22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה
הפארק הוותיק עבר מתיחת פנים מקיפה – עם מתקני משחק חדשים, הצללות ודשא סינתטי, כחלק מתוכנית עירונית לשדרוג המרחבים הציבוריים.
22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה
העירייה ממשיכה להרחיב את מערך המחזור – עם עמדות חדשות, עיצוב משודרג ומודעות סביבתית גוברת. בשנת 2024 מוחזרה בעיר 107.5 טון פסולת ציוד חשמלי וסוללות – נתון שמציב את העיר מבין הערים המובילות.
09/04/2025 י"א ניסן תשפ"ה
עשרות יצירות של משפחות שכולות ושל חיילים שנפלו, מוצגות בתערוכה חדשה ביוזמת "יד לבנים" ומהווה מפגש בין זיכרון, אומנות ותקווה.
07/04/2025 ט' ניסן תשפ"ה
הפסטיבל, שנערך לראשונה בפארק הדגים, משך צעירים ומבוגרים לאירוע הצבעוני שכלל מגוון רחב של בירות, אוכל והופעות חיות מהנות
22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה
נחנך המיזם הייחודי, אשר משלב בין אמנות לטבע על גבעת הברושים, ומעמיק את חוויית הטיול במסלול הרגלי של הגבעה
22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה
האגף לשירותים חברתיים בעירייה נערך בחודשים האחרונים, לעזרת משפחות שזקוקות לסיוע לקראת חג הפסח
07/04/2025 ט' ניסן תשפ"ה
בטקס מרגש נחנך משעול לזכרו של אופיר ברקוביץ' ז''ל, לוחם צה''ל ותושב העיר, שנהרג בקרבות ברצועת עזה.
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
פסטיבל הבירה בעיר יתקיים בפארק הדגים עם מבחר ענק של בירות, דוכני אוכל, הופעות של להקת פול טראנק ולהקת ג'ין בורדו. חמישי 3.4.25 בשעה 19:00. הכניסה חופשית
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
ערב חג הפסח תציב העירייה מתקני ביעור חמץ במספר אתרים ברחבי העיר לשימוש בטוח ונוח. שימו לב: חל איסור על הדלקת אש שלא באתרים אלה
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
לקראת חג הפסח, העירייה מגבירה את פעילות הניקיון, פינוי הגזם והאכיפה – ומזכירה לתושבים להקפיד על ההנחיות ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות ברחבי העיר.
02/04/2025 ד' ניסן תשפ"ה
יריד הפשפשוק החגיגי חוזר – מכירת יד שנייה, מפגש קהילתי ותרומה לסביבה, רגע לפני פסח.
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
ביום שישי 28.3 התקיים מרוץ מודיעין ה-19, בהשתתפות אלפי רצים ורצות מכל הגילים שלקחו חלק באירוע הספורט המרכזי של השנה – גם למען הנצחת חללי העיר
30/03/2025 א' ניסן תשפ"ה
גם השנה עושים סדר לקראת פסח ובאים למכור ולקנות חפצים יד שנייה בפשפשוק המסורתי. מחכים לכם ביום שישי 4.4.25 בין השעות 10:00 – 14:00 בפארק הדגים
30/03/2025 א' ניסן תשפ"ה
יותר מ-8,000 רצות ורצים צפויים לקחת חלק במרוץ מודיעין וליהנות מחמישה מסלולי ריצה אורבניים באירוע הספורט הגדול של העיר. ההיערכות והשינויים הצפויים בהסדרי התנועה