המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

יום האישה הבינלאומי יצוין ברחבי העולם בתאריך 8.3.15 ובמודיעין מכבים רעות מציינים את היום במגוון אירועים שיתקיימו במהלך החודש הקרוב בניצוחן של יועצת ראש העיר למעמד האישה, ד"ר אורנה מגר ושל חברת המועצה מחזיקת תיק קידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, הילה שי וזאן.
האירועים נפתחו השבוע במעגלי שיח של תנועת הערבות בו השתתפו נשים מכל המגזרים. למעגלי השיח הגיעו נשים במטרה לדון ולהקשיב מלב אל לב בנושאים המלווים אותן בחיי היום יום. מעגלי השיח היוו למעשה יריית פתיחה למגוון רחב של אירועים שיתקיימו לאורך החודש הקרוב:
ביום שני 9.3.15 בשעה 20:00 יתקיים במרכז הרב תחומי פאנל אדריכלות בנושא "עיצוב נשי – יש דבר כזה?" בהנחיית גלית גאון. הכניסה ללא תשלום.
ביום חמישי 12.3 בשעה 20:30 במסגרת סדרת מפגשי קתדרה יתקיים מפגש שיעסוק בנושא של "מגדר ומדיה" - הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של עולם החדשות בישראל ועל מקומן של הנשים בו בראי השוויון המגדרי והיהדות מנקודת מבטה של העיתונאית שרה ב"ק מגישת תוכניות טלוויזיה ורדיו, כתבת בעיתון סופשבוע, לשעבר כתבת החינוך של חדשות ערוץ 2. עלות כניסה: 20 ₪.
באותו יום בשעה 20:00 תתקיים בבית האמנים העירוני פתיחה החגיגית של תערוכת "אמא אדמה" לרגל יום האישה. לפתיחה תגיע האמנית אילנה יהב עם המופע "פנטזיה בין חול למכחול" . הכניסה לאירוע חופשית.
ביום ראשון 15.3 בשעה 20:00 יוקרן במרכז הרב תחומי סרט התעודה "מעשה באישה וחלוק" שעוסק בסוגריות של גיור, טבילה נשית ועוד. לאחר ההקרנה יתקיים שיח עם הבמאית נורית יעקובס-ינון. הכניסה חופשית.
אחד מאירועי השיא הוא אירוע השקה של "קבוצת נשים פורצות דרך", שיתקיים ביום שני 16.3.15 ובו יריד חשיפה של בעלות עסקים ונשים יוצרות מהעיר, תצוגת אופנה ומופע של הזמר רותם כהן.
ביום שני 23.3.15 בשעה 20:30 יוקרן באולם עינן הסרט "מחכה לו" ולאחריו שיח עם היוצרת מיכל קסטן-קידר, תושבת העיר, אלמנתו של סא"ל דולב קידר ז"ל שנפל בחודש יולי האחרון במבצע "צוק איתן". מיכל קסטן-קידר תיעדה בשנת 2009 את חייה לצד בעלה הקצין סא"ל דולב קידר. הסרט עוסק בנשים של אנשי צבא קבע המגדלות כמעט לבד את המשפחות. עלות כרטיס: 30 ₪. רכישת כרטיסים מראש בקופת היכל התרבות.
"לנצח את הסיכוי" – מפגש עם אורית גורן הנגרית שמספרת את סיפור חייה. על החיים כילדה בקיבוץ והבחירה במקצוע הנגרות תוך כדי מאבק על צדק וזכויות נשים. המפגש יתקיים ביום שלישי 24.3.15 בשעה 9:30 במרכז הרב תחומי. עלות: 25 ₪.
את אירועי יום האישה הבינלאומי ינעל פורום נשים ועסקים – מודל ששת השלבים לפרזנטציה אפקטיבית. הרצאה חווייתית עם אופיר צומן, מומחה הדרכה ופרזנטציה. האירוע יתקיים ביום שני 30.3.15 בשעה 20:00 במרכז הרב תחומי. עלות: 25 ₪.
ד"ר אורנה מגר, יועצת ראש העיר למעמד האישה ומנהלת המרכז הרב תחומי: "כמדי שנה אנחנו מקיימים בעיר מגוון רחב של אירועים שנועדו לקדם את הנושא של שוויון מגדרי לכל אוכלוסיות העיר בנושאים שונים. אירועים אלה מתקיימים בשיתופי פעולה עם כל העוסקים בנושא זה לרבות ארגוני הנשים בעיר והקבוצות השונות הפועלות לקידום מעמד האישה. אירועים אלה מתקיימים במסגרת הפעילות השנתית השוטפת של מרכז לקידום מעמד האישה שפועל במרכז הרב תחומי, שמקדם למידה של נשים במגוון תחומי פעילות הכוללים עצמאות כלכלית, תעסוקה ופיתוח קרירה, עידוד יזמות עסקית ועוד".
חברת המועצה מחזיקת תיק קידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, הילה שי וזאן: "אירועי יום האישה הם רק חלק קטן ממגוון האירועים והפעילויות המתוכננות לאורך השנה ע"י המרכז הרב תחומי, היכל התרבות והוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי. הוועדה לקידום מעמד האישה חרתה על דגלה בקדנציה הנוכחית לא רק להיות גוף המתווה מדיניות אלה גוף יוזם ופועל למען נשות העיר וציבור התושבים בכלל. אני שמחה ומודה לחברות הוועדה על פועלן הרב וקוראת לכל התושבים לקחת חלק באירועים הקרובים שיתקיימו בחודש זה."
לחצו כאן לכל הפרטים על אירועי יום האישה הבינלאומי במרכז הרב תחומי

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו
גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
ביום שישי 14.11.25 התקיים טקס ההנצחה לזכרו של בן העיר, רב סמל יונה בצלאל בריף בהשתתפות בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
שכונת הפרחים היא הראשונה בתכנית העירונית לשדרוג תאורת הרחוב. מאות גופי תאורה מוחלפים בימים אלה ללדים חסכוניים, כחלק ממהלך רחב להטמעת תשתיות "עיר חכמה" בכל רחבי העיר.

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
בפסטיבל הוותיק התקיימו מופעים רבים בשלל סגנונות מוסיקה בכל רחבי העיר במשך שלושה ימים

19/11/2025 כ"ח חשון תשפ"ו
הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.