בהנחיית שר הביטחון חתם אלוף פיקוד המרכז על צו המאפשר החרמה מיידית של משאיות וציוד. העירייה תוסיף לפעול נגד המשך זיהום האוויר ולמען בריאות התושבים
ההגרלה הראשונה של פרויקט 'דיור למשתכן' בשכונת הציפורים תצא שבוע הבא לדרך. חברת דונה, שזכתה במתחם בנייה בשכונה החדשה התחייבה למכור 24 יחידות דיור בנות 3 חדרים במחיר מוזל של 749 אלף שקלים.
ההרשמה להגרלה נפתחת ביום שני, 25/5 ותמשך כמעט חודש ימים עד לתאריך 22/6. בעירייה ובמרכז הצעירים מדגישים כי אין משמעות לזמן ההרשמה, והסיכוי של מי שנרשם ביום הראשון זהה בדיוק לסיכוי של מי שנרשם ביום האחרון להרשמה.
ההרשמה מתבצעת במשרדי עו"ד אילנית שי פרבר, ברחוב המעיין 2 בקומת הכניסה של בניין "אטריום" בפארק הטכנולוגי בעיר. ניתן להירשם בכל יום בין השעות 09:00 ל- 15:00 בימי שישי ניתן להירשם להגרלה בין השעות 09:00 ל-13:00.
כדי להירשם להגרלה צריכים למשרד שני בני הזוג יחד ולהביא עימם תעודת זכאות בתוקף של משרד השיכון וכן 'אישור השתתפות בפרויקטים במסגרת מחיר למשתכן'. בעירייה ובמרכז הצעירים מציינים כי בתיקייה שקיבל כל זכאי, ישנם חמישה העתקים של שני המסמכים הללו, ויש להביא עותק להרשמה. בנוסף, הנרשמים צריכים להביא איתם תעודת זהות כולל ספח רישום הילדים וצילום של התעודה והספח.חשוב לציין כי ההרשמה להגרלה איננה כרוכה בתשלום.
שכונת הציפורים בבנייהכפי שהוסבר בעבר, רבע מהדירות (6 דירות במקרה זה) בהגרלה הנוכחית, מיועדות לקבוצה שקיבלה 11-54 נקודות, מחצית מהדירות (12 דירות) מיועדות לקבוצה שקיבלה 55-64 נקודות, ורבע מהדירות (6 דירות) מיועדות למי שקיבל מעל 65 נקודות. פירוט הנקודות מופיע בתוך תעודת הזכאות.
בתנאי הזכייה בהגרלה הדגיש משרד השיכון כי הזוכים אינם רשאים למכור את הדירה במשך 10 שנים מיום קבלתה, ואינם רשאים להשכיר את הדירה לאחרים במשך 5 שנים מיום קבלתה.
כזכור, לפני כחודשיים קיימה עיריית מודיעין מכבים רעות כנס הסברה גדול ביוזמתם של ראש העיר חיים ביבס ומחזיק תיק הצעירים, חבר המועצה אלעד שמעונוביץ. לכנס הגיעו מעל 2000 תושבים לקראת ההגרלות, כאשר 600 תעודות זכאות הונפקו במסגרת המבצע, שכלל קמפיין פרסומי גדול וסיוע של העיריה בתהליך הוצאת הזכאות.
ראש העיר, חיים ביבס: "פרויקט דיור למשתכן הוא אחד הפרויקטים החשובים ליצירת פתרונות לדיור לטובות זוגות צעירים. לצערי פרויקט זה אינו קיים כיום ואנחנו נעשה כל מאמץ, הן כעיריית מודיעין מכבים רעות והן כמרכז שלטון מקומי שגם בשכונות העתידיות יופיע תמהיל של דיור למשתכן ומחיר מטרה, דבר שיאפשר לילדים שלנו למצוא דירה זולה בעיר בה גדלו. אחת המטרות שלנו היא להביא לכך ש20% מכלל יחידות הדיור שיוצעו במסגרת תכנית זו יהיו מיועדות לתושבי המקום כדי שזה יבטיח בסופו של דבר שהזוגות הצעירים תושבי העיר יקבלו זכות לקנות דירה בעיר ולחיות כאן."
אלעד שמעונוביץ, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הצעירים: "ההגרלה הראשונה יוצאת לדרך, כאשר מדובר ב-24 דירות ראשונות מתוך 168 דירות שייצאו להגרלה בחודשים הקרובים. לרגע הזה בדיוק חיכינו ובאנו מוכנים, כי אם לא היינו עושים את הכנס והקמפיין הגדול לפני חודשיים וחצי אף אחד לא היה מספיק להנפיק תעודת זכאות עד סיום מועד ההרשמה להגרלה הראשונה. עד עכשיו חילקנו 300 תעודות זכאות במסגרת המבצע, כאשר 200 תעודות נוספות יחולקו בתאריך 1/6. כ-100 נרשמים עדיין לא השלימו את תהליך הנפקת התעודה בגלל מסמכים חסרים או בגלל צורך באישורים חריגים למקרים ספציפיים ואנחנו נמצאים איתם בקשר. הוצאנו השבוע אי מייל ומיסרונים לכל מי שנרשם דרך מרכז הצעירים כחלק מהיוזמה שלנו להנגיש את המידע ולסייע לתושבים. אנחנו נמשיך לעדכן גם בהגרלות הבאות".

22/01/2026 ד' שבט תשפ"ו
בהנחיית שר הביטחון חתם אלוף פיקוד המרכז על צו המאפשר החרמה מיידית של משאיות וציוד. העירייה תוסיף לפעול נגד המשך זיהום האוויר ולמען בריאות התושבים

22/01/2026 ד' שבט תשפ"ו
השלב השלישי בין צומת גינת החולה לצומת עמק יזרעאל יתחיל ביום ראשון 25.1 ויימשך כשבוע. בהתאם לשלבי העבודות חלים הסדרי תנועה לאורך השדרה

22/01/2026 ד' שבט תשפ"ו
המרוץ מודיעין יציין שני עשורים של מסורת ספורטיבית עירונית עם מקצה חדש ומאתגר של 15 ק״מ, לצד מקצים תחרותיים ועממיים לכל המשפחה. ההרשמה המוקדמת בעיצומה.

20/01/2026 ב' שבט תשפ"ו
העירייה נבחרה להיות חלק מפיילוט למינוי גורם מתכלל בריאות נפש שיהיה נגיש לקהילה וידאג למיפוי צרכים של התושבים זאת בנוסף, לפעילות הענפה שמקיימת העירייה למען מתמודדי נפש ובני משפחותיהם

22/01/2026 ד' שבט תשפ"ו
פסטיבל סרטי הדוקו חוזר בסופ''ש 7.2-4.2 עם סרטי איכות תיעודיים ועלילתיים ישראליים ולאחריהם שיח עם יוצרי הסרטים

15/01/2026 כ"ו טבת תשפ"ו
בצל הדריכות הביטחונית: מודיעין מכבים רעות מחזקת את היערכותה לחירום; ראש העיר הנחה על פתיחת המקלטים הציבוריים במכבים וברעות

20/01/2026 ב' שבט תשפ"ו
משטרת מודיעין והעירייה מגבירות את האכיפה בסופי השבוע במע״ר: נוכחות מוגברת, ושמירה על הסדר הציבורי באירועים ובפעילויות לבני נוער במטרה ליצור סביבה עירונית בטוחה ונעימה.

12/01/2026 כ"ג טבת תשפ"ו
נפתח הפארק המשודרג בעמק האלה ובו ניתן יהיה ליהנות ממתקני משחק חדשים והצללה. במקביל הסתיימו עבודות השדרוג בשני מגרשי קט רגל במוסדות חינוך

12/01/2026 כ"ג טבת תשפ"ו
במסגרת פעילות ייעודית של מינהל הביטחון במרכז העיר בסופי השבוע, נעצר קטין שהיה מעורבת באלימות ואף תקף פקח ושוטרת

14/01/2026 כ"ה טבת תשפ"ו
בימים אלה נערכה השתלמות מפקדים של גדוד יהודה באיו"ש, כחלק מתהליך ההכשרה וההיערכות לקראת תעסוקה מבצעית ראשונה בגזרה

12/01/2026 כ"ג טבת תשפ"ו
שר הביטחון הודיע על פרסום תיקון לצו הביטחון שיאפשר החרמה מיידית של רכבים וכלים המעורבים בשריפות פסולת. חיים ביבס: "צעד חשוב במאבק למיגור זיהום האוויר"

08/01/2026 י"ט טבת תשפ"ו
במסגרת פעילות ייעודית של מינהל הביטחון במרכז העיר בסופי השבוע, נעצר קטין שהיה מעורב באלימות ואף תקף פקח ושוטרת

07/01/2026 י"ח טבת תשפ"ו
העירייה הציבה בימים אלה מתקני מחזור זכוכית בשכונת מורשת, אשר מצטרפים לעשרות מתקני מחזור זכוכית ברחבי העיר

07/01/2026 י"ח טבת תשפ"ו
באי התנועה שבשדרות צה"ל ניטעים עצי זית ושיחים, כחלק משדרוג המרחב הציבורי בין שכונת נופים לשכונת מורשת

08/01/2026 י"ט טבת תשפ"ו
כנס חירום ראשון מסוגו בראש העין איגד ראשי רשויות ומשרדי ממשלה לגיבוש צעדים לאומיים למאבק בשריפות הפסולת וזיהום האוויר במרכז הארץ

01/01/2026 י"ב טבת תשפ"ו
שני פארקים ותיקים יעברו שדרוג בתקופה הקרובה שיכלול החלפת מתקני משחק, הצללות ותאורה

06/01/2026 י"ז טבת תשפ"ו
ביום שישי 26.12 התקיים הטקס לזכרו של סמל ראשון סהר סודאי אשר נהרג במהלך פעילות מבצעית לאיתור חטופים בעזה. בן 20 בנופלו.

25/12/2025 ה' טבת תשפ"ו
עם העלייה בתחלואת השפעת, קופות החולים בעיר מנגישות את החיסונים ומאפשרות התחסנות קלה ונוחה לכלל המבוטחים.

30/12/2025 י' טבת תשפ"ו
אחרי שבוע חורפי, העבודות לשדרוג עמק החולה צפון מתחדשות. השלב השני יתחיל ביום ראשון, 4.1.26. בהתאם להתקדמות העבודות יחולו הסדרי תנועה לאורך הרחוב

30/12/2025 י' טבת תשפ"ו
התחנה תספק נתונים עדכניים על זיהום האוויר באזור, כחלק ממהלך עירוני רחב נגד שריפות הפסולת הבלתי חוקיות בשטחי יהודה ושומרון.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.