תקציב העירייה לשנת 2016

27/04/2025 כ"ט ניסן תשפ"ה

מועצת העיר אישרה ביום רביעי השבוע את הצעת תקציב עיריית מודיעין מכבים רעות לשנת 2016. התקציב השוטף של העירייה יעמוד בשנה הקרובה על כ-527 מיליון שקלים, כ-31.2 מיליון שקלים יותר מתקציב 2015, המהווים גידול של כ-6.3% לעומת השנה שעברה. כידוע, ספר התקציב הוא למעשה הביטוי הכספי של מדיניות העירייה, המגדירה את היעדים ותוכניות העבודה לשנת 2016.

ראש העיר, חיים ביבס, הציג בפני חברי המועצה את יעדי התקציב, כאשר בראשם עומד כמו בכל שנה, תחום החינוך שגם השנה יקבל נתח של יותר ממחצית התקציב העירוני, 52.08%. בסך הכל תקציב החינוך צמח מ- 255 מיליון שקלים בשנה שעברה ל- 275 מיליון שקלים השנה, גידול של כ-20 מיליון שקלים.

ההשקעה בחינוך נעשית במטרה לשפר ולשדרג את מערכת החינוך העירונית הנחשבת לאחת ממערכות החינוך המובילות במדינת ישראל. כאשר בין היתר בכוונת העירייה להוסיף ולהשקיע בחינוך למצוינות ולערכים, תוך התייחסות לפרט ומתן מענה לכל הילדים בעלי הצרכים הייחודיים.

במסגרת תכנית העבודה ייפתח מינהל החינוך תחומים נוספים ללמידה בדגש על תחומי המדעים והטכנולוגיה. עוד צוין בישיבת התקציב כי תהליך העברת בתי הספר לניהול עצמי הושלם וכעת לבתי הספר יש את האפשרות לקבוע את אופי ניהול התקציב כך שיאפשר לבית הספר לקבוע את מטרותיו ולהשיגן לרווחת התלמידים.

כמו כן העירייה תקדם תכניות להקטנת מספר התלמידים בכיתות, לצד המשך קידום אוכלוסיות ייחודיות, הכוללות תכניות להגדלת מספר התלמידים הניגשים לבחינות הבגרות, עמידה ביעדי אי הנשירה ממוסדות החינוך ועוד.

האגף לשירותים חברתיים שתקציבו כ-27.5 מיליון שקלים יהיה גם השנה אחד האגפים המתוקצבים ביותר. בין השאר יעסוק המשרד בתכניות לטובת תושבי העיר לרבות טיפול בקשישים, בתושבי בעלי מוגבלויות שונות, משפחות חד הוריות, עולים חדשים, נוער בסיכון ומשפחות קשות יום.

בתחום התרבות והפנאי העירייה תוסיף לקיים מגוון פעילויות ואירועים לנוער, לצעירים, לגמלאים ולכל המשפחה עם אירועים ופסטיבלים. השנה העירייה תציין 20 שנים להקמת מודיעין. לצורך זאת תקצבה העירייה 200 אש"ח נוספים לטובת חגיגות ה-20 שנה, שיהיו מבוססים על האירועים הקיימים ומתוקצבים.

שינוי משמעותי ייעשה במהלך השנה הקרובה בתחום הביטחון העירוני והסדר הציבורי. במהלך 2016, בהתאם להחלטת הממשלה שאמורה להתממש עם אישור תקציב המדינה לשנת 2016, צפויה העירייה להקים את יחידת השיטור העירוני. יחידה זו תכלול 14 שוטרים ו-14 עובדי עירייה חדשים.

בנוסף הוחלט כי במקום לשכור שירותי אבטחה מחברת אבטחה, כפי שקורה היום, תגייס העירייה עובדים למחלקת ביטחון. כך ישופר וישודרג מערך השמירה המרחבית העירוני המשלב ניידות סיור, מערכות אבטחה מתקדמות ומוקד ביטחון הפעיל 24 שעות ביממה בשילוב מערך השיטור העירוני. תהליך שיאפשר הכפלת המשאבים שיעמדו לרשות התושבים.

נציין כי המשך קידום ושיווק אזורי התעסוקה והמלאכה של העיר מביא לגידול בארנונה מעסקים. על פי נתוני העירייה היקף הארנונה מעסקים צפוי לעלות השנה לכדי 78.5 מלש"ח. סכום זה מהווה 37% מסך הכנסות העירייה מארנונה. גידול זה בארנונה לעסקים מעיד על אמון הקהילה העסקית בעיר. כאשר בעתיד, עם השלמות הבנייה המואצת בפארק הטכנולוגי ועם תחילת העבודות במע"ר נתון זה יוסיף לצמוח.

פרויקט הדגל של העיר, הקמת מרכז העסקים של העירייה, נמצא בימים אלה לקראת סיום שלב עבודות הקמת התשתית כאשר בזמן הקרוב ייכנסו לעבודות היזמים. כזכור, לפני שבוע הסתיים בהצלחה גדולה מכרז להשלמת מתחם המסחר והעסקים במע"ר החדש של מודיעין מכבים רעות, , עם בחירתן של חמש החברות שיקימו את מתחם המסחר והעסקים שיהווה חלק מרכזי ממרכז העיר בשווי מצטבר של יותר מ-85 מלש"ח, סכום הגבוה פי שניים ממחיר המינימום שנקבע בעת היציאה למכרז.

השנה, כפי שנעשה בשנים האחרונות, תעביר העירייה סכום של מיליון שקלים המיועד לכיסוי הגרעון העירוני. כידוע הגרעון, הקיים עוד משנותיה הראשונות של העיר, עומד ערב שנת הכספים 2016 על סכום של כ-10.5 ובסוף שנת 2016 הגרעון צפוי לרדת לכדי 9.5 מיליון שקלים בלבד.

ראש העיר, חיים ביבס: "תקציב העירייה הוא פועל יוצא של המדיניות העירונית המגדירה את היעדים ותוכניות העבודה לשנת 2016. התקציב נעשה תוך ניצול כל המשאבים העומדים לרשות העירייה. התקציב מהווה המשך מימוש המטרות והאתגרים הרבים שעומדים בפנינו בקדנציה הנוכחית כאשר המרכזיים שבהם הם פיתוח מרכז העיר החדש והקמת השכונות ציפורים ונופים. בשנה האחרונה השלמנו בהצלחה פרויקטים רבים בהשקעות של יותר ממיליארד שקלים כדוגמת המשך פיתוח פארק ענבה, פארק השכנות ומתחם הספורטק. מרכז עינב והפארק הטכנולוגי ממשיכים בתנופת הפיתוח האכלוס.

"זה המקום לציין לשבח את החברות העירוניות ולהודות על ביצועיהן, החברה הכלכלית, היכל התרבות, עמותת סחלבים, חברת אופק ותאגיד "מי מודיעין". ברצוני להודות למנכ"ל העירייה והפקידות הבכירה, לגזבר העירייה ועובדי אגף הכספים ולכלל עובדי העירייה, על גילוי אחריות ציבורית, מקצועיות ונחישות בניהול העיר. כמו כן, להודות לסגניי ולחברי המועצה ולאחל שנה מוצלחת, מלאה בעשייה וקידום העיר מודיעין מכבים רעות עבור כל תושביה. יחד נוכל להשיג את היעד השאפתני, שהצבנו לעצמנו בתחילת הדרך: הפיכת מודיעין מכבים רעות למותג וספינת הדגל של השלטון המקומי בישראל."

גזבר העירייה, רם סידיס: "הכנת תקציב העירייה לשנת 2016 הציבה בפנינו לא מעט אתגרים ומשימות לא פשוטות, ומטרתנו להוסיף ולפעול לשיפור ושדרוג רמת השרות ואיכות החיים של התושבים לצד המשך פיתוח העיר ועבודת העירייה. למרות המשך הקיצוצים של משרדי הממשלה והחלת התקצובים הדיפרנציאליים הפוגעים כספית בעירייה, עיריית מודיעין מכבים רעות תוסיף ותפעל כדי לעמוד בתוכניות העבודה ולספק לתושבי העיר את השירות הטוב והאיכותי ביותר הניתן."

בניין העירייהבניין העירייה

מתכוננים לעדלאידע

23/02/2026 ו' אדר תשפ"ו

ביום שישי 27.2 תצעד העדלאידע לציון 30 שנה לעיר; יתקיימו חסימות כבישים ושינויים בתחבורה הציבורית, ותוקם עמדת צפייה מונגשת לבעלי מוגבלות ראייה

להמשיך לקרוא

מתקפים ומשפרים את השירות

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

חברת קווים תתגבר ביקורות בעקבות עלייה באי־תיקוף; נתוני התיקוף משמשים בסיס להחלטות על עומסים, תגבור קווים והוספת נסיעות בעיר

להמשיך לקרוא

היערכות לחירום, מוכנות אישית ומשפחתית

23/02/2026 ו' אדר תשפ"ו

אמנם, נכון ליום אין החמרה בהנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, והשגרה בעיר כסדרה. אך לנוכח הדיווחים על מתיחות אזורית גוברת, מומלץ לרענן את ההיערכות האישית והמשפחתית

להמשיך לקרוא

שבוע צה''ל 2026

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

למעלה מ-3,000 בני נוער השתתפו באירוע השיא העירוני בהובלת אגף נוער וצעירים

להמשיך לקרוא

עדלאידע של פעם ב-30 שנה

18/02/2026 א' אדר תשפ"ו

פורים 2026 במודיעין מכבים רעות: שלושה ימי חג, תהלוכת ענק, מופעי רחוב ואירועי שיא חוגגים 30 שנה לעיר במסע צבעוני מהעבר אל העתיד.

להמשיך לקרוא

מתרגלים היערכות בחירום

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

תרגיל פתע רחב היקף דימה נפילות טילים, פגיעה בתשתיות ופינוי תושבים – לחיזוק המוכנות, התיאום והחוסן העירוני

להמשיך לקרוא

עיר בטוחה עם שיעורי פשיעה נמוכים

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

על פי נתוני משטרת ישראל לשנת 2025, עולה כי העיר מודיעין מכבים רעות הינה אחת הערים הגדולות הבטוחות בישראל עם שיעורי פשיעה נמוכים מאוד בעבירות אלימות ורכוש

להמשיך לקרוא

החודש הלאומי להגנה על ילדים ברשת

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

לאורך חודש פברואר מתקיימות הרצאות בחטיבות הביניים, בנוסף באוסליבן בר תתקיים הרצאה חשובה להורים על זיהוי סימני אזהרה של חרם על הילדים

להמשיך לקרוא

מוכנות עירונית לחירום

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

על רקע המתיחות, אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף, השגרה במודיעין מכבים רעות נמשכת לצד חיזוק מוכנות והיערכות אחראית של העירייה והתושבים.

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק העירייה במניעת זיהום האוויר

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

העירייה ממשיכה בפעילות לצמצום זיהום האוויר, לאחר דיווח על שימוש באמצעים מתקדמים של צה״ל לאיתור שריפות פסולת, אך מדגישה: נדרשת אכיפה רחבה ומתמשכת.

להמשיך לקרוא

המשפחות השכולות נטעו עצים לזכר בני ובנות העיר

10/02/2026 כ"ג שבט תשפ"ו

בטקס המסורתי שמתקיים בחורשת הנופלים ניטעו עצים יחד עם תלמידים וחניכי תנועות נוער לזכר בני ובנות העיר שנפלו במלחמות בנוסף, התקיימו נטיעות עירוניות בהן נשתלו אלפי עצים בעיר

להמשיך לקרוא

נעים בסופ"ש מתרחב

10/02/2026 כ"ג שבט תשפ"ו

בהובלת ראש העיר ולאחר סקר עומק בקרב תושבים, קו 712 תוגבר משמעותית ושינה מסלול, כדי להבטיח מקום וזמינות לתושבי מודיעין מכבים רעות

להמשיך לקרוא

מקצרים את הדרך: קו ישיר חדש יחבר את העיר לצומת חטיבה 7

12/02/2026 כ"ה שבט תשפ"ו

לאחר עבודה ממושכת של עיריית מודיעין מכבים רעות, בהובלת ראש העיר, חיים ביבס, מול משרד התחבורה, יוצא לדרך פיילוט תחבורתי חדש שיקל על חיילי העיר בדרכם לבסיסי הדרום

להמשיך לקרוא

עדכון תושבים מאבק העירייה בזיהום האוויר

09/02/2026 כ"ב שבט תשפ"ו

בתחילת השבוע נערכה פגישת תיאום בין ראש העיר למפקד חטיבת בנימין במהלכה הושם דגש על אכיפת צווי האלוף, הגברת האכיפה ודרישה לדיווחים שוטפים מהמנהל האזרחי

להמשיך לקרוא

עוברים לארנונה ירוקה

05/02/2026 י"ח שבט תשפ"ו

בימים אלה יוצאת העירייה בקמפיין פרסומי לעידוד התושבים להצטרף לארנונה הירוקה אשר נשלחת ישירות למייל של התושב, ובכך מהווה שירות מתקדם וסביבתי יותר בדומה לשירותים דיגיטליים נוספים שהעירייה מעניקה

להמשיך לקרוא

נתפסו נערים שריססו כתובות גרפיטי

04/02/2026 י"ז שבט תשפ"ו

במסגרת האכיפה המוגברת ברחבי העיר ובהתאם למדיניות אפס סובלנות לאלימות וונדליזם, נתפסו ארבעה נערים כשהם מרססים כתובות גרפיטי בסמוך למרכז מרלז

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק בזיהום אוויר 29.1.26

09/02/2026 כ"ב שבט תשפ"ו

תחנת הניטור שפעלה בשבועות האחרונים בשכונת הכרמים פונתה ללא תיאום מוקדם; העירייה דורשת הבהרות, דו״ח נתונים והסבר להעברתה מחוץ לעיר

להמשיך לקרוא

עולים על המסילה: מתחם הרכבת בדרך למהפך עירוני

01/02/2026 י"ד שבט תשפ"ו

שיתוף פעולה בין העירייה לרכבת ישראל ולרמ"י מקדם תכנית אסטרטגית לפיתוח אזור תחנת הרכבת עם תוספת זכויות בנייה, פתרונות תחבורה חכמה וחניון תת קרקעי חדש

להמשיך לקרוא

כנס העסקים חוזר לעיר

27/01/2026 ט' שבט תשפ"ו

כנס העסקים המצליח של המרכז לצמיחה עסקית במרכז הרב תחומי חוזר ביום שלישי 10.2, עם הרצאות מרתקות לבעלי העסקים המקומיים ונטוורקינג איכותי

להמשיך לקרוא

הגברת האכיפה במרכז העיר בסופ''ש

29/01/2026 י"א שבט תשפ"ו

במהלך סוף השבוע בוצעה פעילות אכיפה במרכז העיר, שכללה דוחות לכלי רכב דו גלגליים, תפיסת קורקינטים וטיפול באירועי הפרת סדר

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד