נפתח המסלול הצפוני של שד' בגין

14/07/2016 ח' תמוז תשע"ו

השבוע נפתח לתנועה מלאה המסלול הצפוני של שדרות מנחם בגין. כידוע, שדרות מנחם בגין מקשרות בין שדרות החשמונאים לדרך יאיר פרג וקיימים בה שני מסלולי נסיעה, מסלול דרומי, הסמוך לגבעות הדרומיות, ומסלול צפוני, הסמוך לבתי התושבים.

עם סיום העבודות הגאומטריות בכביש והסדרת נתיבי חניה למשתמשי הספורטק, נפתח לתנועה קטע הכביש המחבר בין שדרות מנחם בגין בחלקו הצפוני ובין רחוב אסתר המלכה. קטע זה מצטרף לקטע הכביש הקיים ולמעשה מאפשר נסיעה רציפה במסלול הצפוני. בשונה מהמסלול הדרומי, הדו סטרי, בו מהירות הנסיעה המותרת היא 70 קמ"ש, המסלול הצפוני יהיה חד סטרי ויאפשר תנועה ממזרח למערב.

מהירות הנסיעה המותרת בנתיב זה היא 50 קמ"ש בלבד, זאת בשל קרבתו לבתי התושבים. בנוסף, בקטע זה של הכביש לא תותר כניסה למשאיות שמשקלן הוא מעל 4 טון. מהעירייה נמסר כי הנוסעים מתבקשים לנסוע בזהירות בהתאם להסדרי התנועה החדשים.

כחלק מתוכנית העבודה הרב שנתית למיתון התנועה בכבישי העיר, מתכננת העירייה להקים שני מעגלי תנועה בשני הצדדים של חוצה העמק המפגיש בין שדרות מנחם בגין ורחוב אסתר המלכה. מטרת הקמת שני מעגלי התנועה בשדרות מנחם בגין היא למתן את התנועה על כביש זה ובכך להגביר את בטיחות הנסיעה בכביש זה.

נפתח לתנועה מלאה המסלול הצפוני בשדרות בגיןנפתח לתנועה מלאה המסלול הצפוני בשדרות בגין

בנוסף, במסגרת התוכנית יותקנו במהלך הימים הקרובים שלושה עשר פסי האטה במספר אתרים ברחבי העיר. בשכונת הכרמים יותקנו פסי האטה ברחוב כסלו סמוך למתחם גני הילדים כליל וכנרת וברחוב טבת בסמוך למעון היום של ויצ"ו. מטרת פסי האטה הנמצאים ברחובות המקבילים זה לזה וסמוכים למעבר ציבורי בין אותם רחובות היא למתן את התנועה בקטעים אלה ובכך לאפשר חצייה בטוחה יותר של הכביש.

ברחוב עמק בית שאן יותקן פס האטה בסמוך לבית הספר הדמוקרטי במטרה להגביר את הבטיחות, ברחוב כליל החורש בו אירעו מספר תאונות בשנים האחרונות, יותקנו שני פסי האטה נוספים. פסי האטה נוספים יותקנו גם ברחוב עמק האלה, פס האטה אחד יותקן לנוסעים ממזרח למערב לפני הפנייה לרחוב הלוח העברי. פס האטה שני יותקן בצידו האחר של עמק האלה לנוסעים ממערב למזרח והוא יהיה לפני הפנייה לרחוב יחזקאל הנביא.

בשדרות מנחם בגין יותקנו פסי האטה ומעבר חצייה מוגבה בסמוך לבית מספר 108 ומטרתו לאפשר גישה בטוחה יותר בין בתי המגורים לפארק המשחקים שנמצא במרכז השדרה.

סגן ראש העיר מחזיק תיק התחבורה, אילן בן סעדון: "בשעה טובה נפתח השבוע לתנועה מלאה המסלול הצפוני של שדרות מנחם בגין. פתיחת המסלול הצפוני תביא להפחתת מספר כלי הרכב במסלול הדרומי ובכך תגביר את הבטיחות בכביש. אנו ממשיכים בדרך זו על פי תוכנית עבודה רב שנתית לשפר את הבטיחות בכלל כבישי העיר. ישנה הצעה להפוך את המסלול הדרומי לדו מסלולי לכל כיוון. אני קורא לנהגים לנסוע בזהירות בהתאם להסדרי התנועה החדשים."

שומרים על שגרה ומוכנות לחירום

15/01/2026 כ"ו טבת תשפ"ו

בצל הדריכות הביטחונית: מודיעין מכבים רעות מחזקת את היערכותה לחירום; ראש העיר הנחה על פתיחת המקלטים הציבוריים במכבים וברעות

להמשיך לקרוא

שומרים על הסדר הציבורי והביטחון במרכז העיר

14/01/2026 כ"ה טבת תשפ"ו

משטרת מודיעין והעירייה מגבירות את האכיפה בסופי השבוע במע״ר: נוכחות מוגברת, ושמירה על הסדר הציבורי באירועים ובפעילויות לבני נוער במטרה ליצור סביבה עירונית בטוחה ונעימה.

להמשיך לקרוא

שדרוג פארק ומגרשי קט רגל בעיר

12/01/2026 כ"ג טבת תשפ"ו

נפתח הפארק המשודרג בעמק האלה ובו ניתן יהיה ליהנות ממתקני משחק חדשים והצללה. במקביל הסתיימו עבודות השדרוג בשני מגרשי קט רגל במוסדות חינוך

להמשיך לקרוא

מעצר בעקבות אלימות ו-וונדליזם במע''ר

12/01/2026 כ"ג טבת תשפ"ו

במסגרת פעילות ייעודית של מינהל הביטחון במרכז העיר בסופי השבוע, נעצר קטין שהיה מעורבת באלימות ואף תקף פקח ושוטרת

להמשיך לקרוא

גדוד יהודה לקראת תעסוקה מבצעית ראשונה

14/01/2026 כ"ה טבת תשפ"ו

בימים אלה נערכה השתלמות מפקדים של גדוד יהודה באיו"ש, כחלק מתהליך ההכשרה וההיערכות לקראת תעסוקה מבצעית ראשונה בגזרה

להמשיך לקרוא

המאבק בזיהום אוויר עולה שלב

12/01/2026 כ"ג טבת תשפ"ו

שר הביטחון הודיע על פרסום תיקון לצו הביטחון שיאפשר החרמה מיידית של רכבים וכלים המעורבים בשריפות פסולת. חיים ביבס: "צעד חשוב במאבק למיגור זיהום האוויר"

להמשיך לקרוא

מעצר בעקבות אלימות וונדליזם במע''ר

08/01/2026 י"ט טבת תשפ"ו

במסגרת פעילות ייעודית של מינהל הביטחון במרכז העיר בסופי השבוע, נעצר קטין שהיה מעורב באלימות ואף תקף פקח ושוטרת

להמשיך לקרוא

מתקני מחזור זכוכית חדשים

07/01/2026 י"ח טבת תשפ"ו

העירייה הציבה בימים אלה מתקני מחזור זכוכית בשכונת מורשת, אשר מצטרפים לעשרות מתקני מחזור זכוכית ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

אי ירוק בכביש

07/01/2026 י"ח טבת תשפ"ו

באי התנועה שבשדרות צה"ל ניטעים עצי זית ושיחים, כחלק משדרוג המרחב הציבורי בין שכונת נופים לשכונת מורשת

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק למיגור זיהום האוויר

08/01/2026 י"ט טבת תשפ"ו

כנס חירום ראשון מסוגו בראש העין איגד ראשי רשויות ומשרדי ממשלה לגיבוש צעדים לאומיים למאבק בשריפות הפסולת וזיהום האוויר במרכז הארץ

להמשיך לקרוא

שדרוגי פארקים בעיר

01/01/2026 י"ב טבת תשפ"ו

שני פארקים ותיקים יעברו שדרוג בתקופה הקרובה שיכלול החלפת מתקני משחק, הצללות ותאורה

להמשיך לקרוא

טקס הנצחה לקריאת משעול על שם סהר סודאי

06/01/2026 י"ז טבת תשפ"ו

ביום שישי 26.12 התקיים הטקס לזכרו של סמל ראשון סהר סודאי אשר נהרג במהלך פעילות מבצעית לאיתור חטופים בעזה. בן 20 בנופלו.

להמשיך לקרוא

חורף בריא מתחיל בחיסון

25/12/2025 ה' טבת תשפ"ו

עם העלייה בתחלואת השפעת, קופות החולים בעיר מנגישות את החיסונים ומאפשרות התחסנות קלה ונוחה לכלל המבוטחים.

להמשיך לקרוא

עדכון עבודות שדרוג עמק החולה צפון

30/12/2025 י' טבת תשפ"ו

אחרי שבוע חורפי, העבודות לשדרוג עמק החולה צפון מתחדשות. השלב השני יתחיל ביום ראשון, 4.1.26. בהתאם להתקדמות העבודות יחולו הסדרי תנועה לאורך הרחוב

להמשיך לקרוא

תחנת ניטור אוויר חדשה הוצבה בכרמים

30/12/2025 י' טבת תשפ"ו

התחנה תספק נתונים עדכניים על זיהום האוויר באזור, כחלק ממהלך עירוני רחב נגד שריפות הפסולת הבלתי חוקיות בשטחי יהודה ושומרון.

להמשיך לקרוא

החורף הגיע – והעיר לובשת פרחים

24/12/2025 ד' טבת תשפ"ו

אגף גנים ונוף החל בשתילת עשרות אלפי פרחים עונתיים ברחבי מודיעין מכבים רעות

להמשיך לקרוא

חנוכת משעול לזכרו של סהר סודאי

01/01/2026 י"ב טבת תשפ"ו

ביום שישי 26.12 בשעה 10:00 בעמק האלה, יתקיים טקס הנצחה וקריאת משעול לזכרו של סמל ראשון סהר סודאי, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

להמשיך לקרוא

מיגור תופעת שריפות הפסולת יוצא לדרך

24/12/2025 ד' טבת תשפ"ו

בעקבות פגישת ראש העיר ויו"ר השלטון המקומי חיים ביבס: משרד הביטחון מודיע כי בימים הקרובים יחל המינהל האזרחי בפינוי, ניקוי וסגירת אתרי הפסולת הלא חוקיים בשטחי יהודה ושומרון לצד ביצוע פעולות אכיפה נרחבות

להמשיך לקרוא

העירייה תעתור לבג"ץ בדרישה להפחתת הארנונה

22/12/2025 ב' טבת תשפ"ו

בעקבות החלטת משרד הפנים לדחות את בקשת העירייה להפחתת הארנונה, אישרה מועצת העיר בדיון חירום שלא מן המניין, לצאת להליך משפטי כנגד משרד הפנים

להמשיך לקרוא

שדרוג התשתיות בעמק החולה צפון

23/12/2025 ג' טבת תשפ"ו

לאחר שנדחתה בשבוע, בגלל מזג האוויר החורפי, ביום ראשון 22.12, תתחיל העירייה בעבודות לשדרוג הכביש בשדרות עמק החולה צפון. בהתאם להתקדמות העבודות יחולו הסדרי תנועה לאורך השדרה

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד