חופשת הקיץ נפתחה עם שלל אירועים למשפחות, ילדים ונוער – מפארקולנוע ועד יוגה, ממזרקות ועד ריקודי עם. מוזמנים להגיע לאירועי הקיץ
עיריית מודיעין מכבים רעות עדכנה השבוע את מחירי הקייטנה החברתית, המיועדת לתלמידי כיתות ג'-ד' והודיעה כי עלותן תרד מ-1,002 שקלים ל-852 שקלים בלבד.
בכך משווה העירייה את עלות הקייטנה החברתית לעלות המחיר של בית הספר של החופש הגדול לכיתות א' ב'. (התשלום לבית הספר של החופש הגדול נקבע על פי המעמד הסוציו-אקונומי של הרשות כאשר במודיעין מכבים רעות ההורה משלם 450 שקלים, והיתרה, בסך 402 שקלים, מסובסדת על ידי המדינה.)
מחיר זה נמצא בהלימה עם מחירי הקייטנות בגני הילדים כאשר קייטנה זו פועלת 18 ימים משעה 7:30 עד השעה 13:30 לעומת תוכניות הקיץ בבתי הספר שפועלות 15 ימים בין השעות 8:00 עד 13:00. כך שהתעריף ליום הינו זהה לכלל הקייטנות.
את ההחלטה על עדכון המחירים הוביל ראש העיר, חיים ביבס, לאחר שקיים בימים האחרונים דיונים בנושא, במטרה להקל על עלויות הקייטנות המושתות על הורי התלמידים ולתת חלופה מוזלת לקייטנות השונות בגיל זה.
כזכור, לפני שלוש שנים יזם משרד החינוך את התכנית "בית הספר של החופש הגדול", בתיאום עם מרכז השלטון המקומי שמטרתה ליצור מסגרת חינוכית במחיר מוזל לשלושת השבועות הראשונים של חודש יולי.
כידוע, בשנה שעברה החלה העירייה, באמצעות עמותת סחלבים בהפעלת קייטנה חברתית לתלמידי כיתות ג'-ד' הזהה במתכונתה לבית הספר של החופש הגדול ומחירן נקבע על 1,002 שקלים. כעת המחיר המעודכן יהיה 852 שקלים כאשר עלויות התפעול והניהול יושתו על עמותת "סחלבים".
צעד זה נעשה במקביל לתהליך אותו מוביל חיים ביבס כיו"ר מרכז השלטון המקומי, להחלת תוכנית בית הספר של החופש הגדול גם לשכבות נוספות.
הורים לילדי כיתות ג'-ד', שכבר נרשמו לקייטנות החברתיות ושילמו את המחיר הראשוני עבור הקייטנה, יזוכו בהתאם.
קייטנות "בתי הספר של החופש הגדול" והקייטנות החברתיות יפעלו בכל בית ספר בעיר אליו יירשמו לפחות שישים תלמידים. הקייטנה החברתית תהיה במתכונת של בית הספר של החופש הגדול מבחינת תוכן ופעילות בהתאמה לגיל הילדים בתוך בתי הספר, כאשר את פני התלמידים יקבלו צוותי ההוראה של בית הספר, שיגויסו במיוחד לתוכנית וזאת על מנת לשמור על הרצף החינוכי.
ראש העיר חיים ביבס: "הבטחתי להורים שנמשיך לשמור על איכות הקייטנות מחד ולהוזיל את מחירן ככל הניתן מאידך. ואני מקיים הבטחה זו בכך שהפחתנו את מחירי הקייטנה החברתית ב-15%."
לחצו כאן הרשמה לקייטנה החברתית בעמותת סחלבים
לחצו כאן הרשמה לבית הספר של החופש הגדול
09/07/2025 י"ג תמוז תשפ"ה
חופשת הקיץ נפתחה עם שלל אירועים למשפחות, ילדים ונוער – מפארקולנוע ועד יוגה, ממזרקות ועד ריקודי עם. מוזמנים להגיע לאירועי הקיץ
09/07/2025 י"ג תמוז תשפ"ה
בימים אלה נערך סקר תושבים דיגיטלי בנוגע ליער קהילתי מודיעין מכבים רעות, לגיבוש החזון הקהילתי ויציקת תוכן של פעילויות לרווחת התושבים
07/07/2025 י"א תמוז תשפ"ה
הקיץ הזה נשארים קרוב לבית, עם עשרות אירועים, פעילויות והפתעות כמעט מדי יום: קמפינג, סרטים, ספורט, מופעים, מסיבות מזרקות ועוד: קיץ מודיעיני יוצא לדרך – ואתם במרכז
02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה
החל מ-1 ביולי ייסגר חניון העפר ברחוב אריאל שרון, ויחל פרויקט להקמת חניון שיכיל כ-100 מקומות חניה. במהלך שעות פעילות הגנים ובית הספר של החופש הגדול חניון מורשת יהיה פתוח לקהל. העבודות צפויות להסתיים עד פתיחת שנת הלימודים.
26/06/2025 ל' סיון תשפ"ה
בעקבות סיום המערכה מול איראן והקלות פיקוד העורף, עיריית מודיעין מכבים רעות תשוב לפעילות מלאה החל מיום רביעי, 25.6.25. גני הילדים, בתי הספר והצהרונים ייפתחו, שירותי העירייה יתחדשו – והכול תוך שמירה על כוננות וערנות בהתאם להנחיות
02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה
קבלת פנים חמה במיוחד נערכה ל-85 מפונים מהדיור המוגן בתל אביב שנפגע במהלך המערכה מול איראן. מתנדבי מערך הביטחון והחירום עזרו בקליטת המפונים במלון ג'ייקוב מודיעין יחד עם אנשי פיקוד העורף.
24/06/2025 כ"ח סיון תשפ"ה
ביום שני 23.6, התקיימה קבלת פנים חמה ל-85 מפונים מהדיור המוגן בתל אביב שנפגע אתמול מנפילת טיל. מתנדבים במערך הביטחון והחירום עזרו בקליטת המפונים במלון ג'ייקוב מודיעין יחד עם אנשי פיקוד העורף.
25/06/2025 כ"ט סיון תשפ"ה
קמפיין עירוני להקמת קבוצות וואטסאפ של דיירי בניינים פורסם בימים אלה, בהן יוכלו לעדכן מי נמצא בבית בעת אזעקה. מידע שיוכל לשמש את כוחות החירום במקרה של לכודים
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
יחידת החילוץ וההצלה העירונית ערכה אימון מסכם לסדרת האימונים שהתקיימה בחודש האחרון, ודימתה תרחיש של הרס מבנה וחילוץ לכודים רבים שנלכדו תחת ההריסות
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
מאות מתנדבים תושבי העיר נרתמו לסייע למשימות עירוניות שונות בתחומי הביטחון והחירום, כחלק מניסיון העבר במלחמת חרבות ברזל
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
סרן (מיל') טל מובשוביץ ז"ל, סגן מפקד פלוגה בגדוד ההנדסה 7086, חטיבת גולני
17/06/2025 כ"א סיון תשפ"ה
בהערכת מצב שהוביל ראש העיר חיים ביבס, חודדה החשיבות בהיצמדות להנחיות. העיר בטוחה, עם זמני התרעה ארוכים ומרחבים מוגנים זמינים. השירותים העירוניים צומצמו, והלמידה עוברת לזום. עקבו רק אחרי מקורות רשמיים.
15/06/2025 י"ט סיון תשפ"ה
בעקבות מתקפת מנע ישראלית והכרזת מצב חירום בעורף, העירייה פועלת בכוננות גבוהה: מוסדות החינוך לא ייפתחו, המקלטים הציבוריים פתוחים לציבור, צוותי החירום העירוניים מתוגברים והעירייה קוראת לתושבים להישמע להנחיות פיקוד העורף ולהתעדכן באמצעים הרשמיים בלבד.
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
העירייה קוראת לתושבים לרענן את ההיערכות בבית – בעזרת חוברת ההנחיות העירונית כדי להיות מוכנים, בביטחון ובשקט נפשי
12/06/2025 ט"ז סיון תשפ"ה
הושלם שדרוג גדר הביטחון במכבים שאף עברה ביקורת של המשרד לביטחון לאומי. בימים אלה יחל שלב ב' בפרויקט, שכולל התקנת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים בגדר
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
הסתיימו עבודות לשדרוג הפארק שבשכונת השבטים במסגרתן הותקנו מתקני משחק חדשים וכן, הצללות ודשא סינטטי. במהלך הקיץ ישודרגו פארקים נוספים
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
בימים הקרובים תושלם הצבת כ־100 פחים כתומים למחזור אריזות בשכונת מורשת, לצד מערך פינוי מוסדר ומעודכן לכל סוגי האשפה.
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
ביום שישי 6.6 נערך טקס ההנצחה לקריאת מעלה ע"ש סמ"ר איתמר שמן, אשר נפל בקרב בדרום רצועה עזה במלחמת חרבות ברזל.
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
העבודות כוללות שביל נגיש סובב גבעה באורך של כ-800 מטרים, שביל אתגרי מותאם לטופוגרפיה הטבעית של הגבעה, פינות ישיבה מוצלות, תוספת נטיעות, נקודות תצפית ועוד
13/06/2025 י"ז סיון תשפ"ה
היום, יום חמישי 12.6 יערך מרוץ הלילה של העיר, שייערך לאורך שדרות דם המכבים ועמק איילון. במהלך המרוץ יחסמו לתנועה כבישים שונים החל מהשעה 16:00. לפרטים