חופשת הקיץ נפתחה עם שלל אירועים למשפחות, ילדים ונוער – מפארקולנוע ועד יוגה, ממזרקות ועד ריקודי עם. מוזמנים להגיע לאירועי הקיץ
לאחרונה, במסגרת יום תרבות ישראלית ולכבוד יום העצמאות ה-68 של מדינת ישראל, נערך בסנט פטרבורג, שברוסיה, יריד של עולים פוטנציאליים.
מטרת היריד, שנערך במרכז העיר בנוכחות של כ-1,500 משתתפים, הייתה לחשוף את העולים הפוטנציאליים למידע הנוגע לעלייה לארץ, להכין אותם לקראת התהליך, לתת להם פרטים בנוגע למתי כדאי לעלות ולענות על שאלותיהם בנושא.
המשלחת הישראלית ביריד כללה נציגים רבים מגופים שונים, בהם: משרד הקליטה, ביטוח לאומי, משרד החינוך, הסוכנות היהודית ונציגים ממספר רשויות כמו ירושלים, תל אביב, ראשון לציון, חיפה, אשדוד ומודיעין מכבים רעות. באירוע נכחו גם ראש הקונסוליה בפטרבורג, ראש הקהילה היהודית, הרב הראשי של פטרבורג ונציגי הסוכנות היהודית במקום.
במסגרת האירוע נהנו המשתתפים גם מהרצאות על החיים בארץ ועל התרבות היהודית, ממוסיקה ומהרבה פעילויות למשפחות וילדים.
את מודיעין מכבים רעות יצגו מנהלת מחלקת הקליטה, רוזיטה ברלין, ורכזת עולים דוברי רוסית, שולמית רזניק. השתיים הציגו בפני הנוכחים את העיר ומעלותיה ונתנו תמונה מקיפה ומדויקת על העיר, תוך הסבר על הרמה הסוציו-אקונומית, המחירים, התעסוקה והשכונות. נושאים אלו חשובים בכדי שעליית המשפחות ארצה תצליח.
ברלין ורזניק סיכמו את היריד וסיפרו כי כמות גדולה של משפחות יהודיות, ששמעו על הערים המרכזיות בישראל, לא הכירו את מודיעין מכבים רעות. המשתתפים ביריד, חלק מהמשפחות, צעירות ומבוגרות, התעניינו ושמעו פרטים על העיר האטרקטיבית, בשל מיקומה הגיאוגרפי, רמת החינוך, ההון האנושי והליווי המקיף של מחלקת הקליטה שנותנת לעולים מענה מתאים.
על פי ברלין, 15 משפחות ביקשו לקבל מידע נוסף על העיר, כיוון שהן ראו בה מקום אפשרי לעלייה. מחלקת הקליטה בארץ כבר יצרה קשר עם המשפחות, כאשר נוצר קשר גם עם מינהל החינוך. בתקופה הקרובה צפויות להגיע לעיר מספר משפחות שיגיעו לראות את העיר במסגרת סיור לקראת עלייה לארץ. עובדי מחלקת הקליטה כבר מתכננים את נסיעתם לירידים נוספים מסוג זה, בהם יחשפו את העולים הפוטנציאליים הבאים למודיעין מכבים רעות.
חבר המועצה ומחזיק תיק הקליטה, בוריס פרלמן: "כאחד שעלה מסנט פטרבורג, אני מאוד מתרגש שמחלקת הקליטה והעיר מודיעין מכבים רעות פועלות על מנת להביא עוד עולים ממחוז זה. למי שלא מכיר, סנט פטרבורג נחשבת לבירת התרבות של רוסיה ויש בה קהילה מאוד גדולה של יהודים. אני תקווה כי כמה שיותר משפחות יחליטו לעלות לישראל ויבואו לגור בעיר. מחלקת הקליטה פועלת לאורך כל השנה לעידוד עליה מכל רחבי העולם, דואגת לשלוח נציגים לירידים שמתקיימים בערים שונות בעולם ותמשיך לעשות זאת בצורה טובה ומכבדת."
לחצו כאן למידע על פעילויות מחלקת הקליטה במודיעין מכבים רעות
09/07/2025 י"ג תמוז תשפ"ה
חופשת הקיץ נפתחה עם שלל אירועים למשפחות, ילדים ונוער – מפארקולנוע ועד יוגה, ממזרקות ועד ריקודי עם. מוזמנים להגיע לאירועי הקיץ
09/07/2025 י"ג תמוז תשפ"ה
בימים אלה נערך סקר תושבים דיגיטלי בנוגע ליער קהילתי מודיעין מכבים רעות, לגיבוש החזון הקהילתי ויציקת תוכן של פעילויות לרווחת התושבים
07/07/2025 י"א תמוז תשפ"ה
הקיץ הזה נשארים קרוב לבית, עם עשרות אירועים, פעילויות והפתעות כמעט מדי יום: קמפינג, סרטים, ספורט, מופעים, מסיבות מזרקות ועוד: קיץ מודיעיני יוצא לדרך – ואתם במרכז
02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה
החל מ-1 ביולי ייסגר חניון העפר ברחוב אריאל שרון, ויחל פרויקט להקמת חניון שיכיל כ-100 מקומות חניה. במהלך שעות פעילות הגנים ובית הספר של החופש הגדול חניון מורשת יהיה פתוח לקהל. העבודות צפויות להסתיים עד פתיחת שנת הלימודים.
26/06/2025 ל' סיון תשפ"ה
בעקבות סיום המערכה מול איראן והקלות פיקוד העורף, עיריית מודיעין מכבים רעות תשוב לפעילות מלאה החל מיום רביעי, 25.6.25. גני הילדים, בתי הספר והצהרונים ייפתחו, שירותי העירייה יתחדשו – והכול תוך שמירה על כוננות וערנות בהתאם להנחיות
02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה
קבלת פנים חמה במיוחד נערכה ל-85 מפונים מהדיור המוגן בתל אביב שנפגע במהלך המערכה מול איראן. מתנדבי מערך הביטחון והחירום עזרו בקליטת המפונים במלון ג'ייקוב מודיעין יחד עם אנשי פיקוד העורף.
24/06/2025 כ"ח סיון תשפ"ה
ביום שני 23.6, התקיימה קבלת פנים חמה ל-85 מפונים מהדיור המוגן בתל אביב שנפגע אתמול מנפילת טיל. מתנדבים במערך הביטחון והחירום עזרו בקליטת המפונים במלון ג'ייקוב מודיעין יחד עם אנשי פיקוד העורף.
25/06/2025 כ"ט סיון תשפ"ה
קמפיין עירוני להקמת קבוצות וואטסאפ של דיירי בניינים פורסם בימים אלה, בהן יוכלו לעדכן מי נמצא בבית בעת אזעקה. מידע שיוכל לשמש את כוחות החירום במקרה של לכודים
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
יחידת החילוץ וההצלה העירונית ערכה אימון מסכם לסדרת האימונים שהתקיימה בחודש האחרון, ודימתה תרחיש של הרס מבנה וחילוץ לכודים רבים שנלכדו תחת ההריסות
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
מאות מתנדבים תושבי העיר נרתמו לסייע למשימות עירוניות שונות בתחומי הביטחון והחירום, כחלק מניסיון העבר במלחמת חרבות ברזל
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
סרן (מיל') טל מובשוביץ ז"ל, סגן מפקד פלוגה בגדוד ההנדסה 7086, חטיבת גולני
17/06/2025 כ"א סיון תשפ"ה
בהערכת מצב שהוביל ראש העיר חיים ביבס, חודדה החשיבות בהיצמדות להנחיות. העיר בטוחה, עם זמני התרעה ארוכים ומרחבים מוגנים זמינים. השירותים העירוניים צומצמו, והלמידה עוברת לזום. עקבו רק אחרי מקורות רשמיים.
15/06/2025 י"ט סיון תשפ"ה
בעקבות מתקפת מנע ישראלית והכרזת מצב חירום בעורף, העירייה פועלת בכוננות גבוהה: מוסדות החינוך לא ייפתחו, המקלטים הציבוריים פתוחים לציבור, צוותי החירום העירוניים מתוגברים והעירייה קוראת לתושבים להישמע להנחיות פיקוד העורף ולהתעדכן באמצעים הרשמיים בלבד.
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
העירייה קוראת לתושבים לרענן את ההיערכות בבית – בעזרת חוברת ההנחיות העירונית כדי להיות מוכנים, בביטחון ובשקט נפשי
12/06/2025 ט"ז סיון תשפ"ה
הושלם שדרוג גדר הביטחון במכבים שאף עברה ביקורת של המשרד לביטחון לאומי. בימים אלה יחל שלב ב' בפרויקט, שכולל התקנת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים בגדר
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
הסתיימו עבודות לשדרוג הפארק שבשכונת השבטים במסגרתן הותקנו מתקני משחק חדשים וכן, הצללות ודשא סינטטי. במהלך הקיץ ישודרגו פארקים נוספים
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
בימים הקרובים תושלם הצבת כ־100 פחים כתומים למחזור אריזות בשכונת מורשת, לצד מערך פינוי מוסדר ומעודכן לכל סוגי האשפה.
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
ביום שישי 6.6 נערך טקס ההנצחה לקריאת מעלה ע"ש סמ"ר איתמר שמן, אשר נפל בקרב בדרום רצועה עזה במלחמת חרבות ברזל.
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
העבודות כוללות שביל נגיש סובב גבעה באורך של כ-800 מטרים, שביל אתגרי מותאם לטופוגרפיה הטבעית של הגבעה, פינות ישיבה מוצלות, תוספת נטיעות, נקודות תצפית ועוד
13/06/2025 י"ז סיון תשפ"ה
היום, יום חמישי 12.6 יערך מרוץ הלילה של העיר, שייערך לאורך שדרות דם המכבים ועמק איילון. במהלך המרוץ יחסמו לתנועה כבישים שונים החל מהשעה 16:00. לפרטים