המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום
ביום רביעי האחרון נפתחה באופן חגיגי בגלריית היכל התרבות התערוכה "חדשות מהעבר" בנוכחות ראש העיר חיים ביבס ומחזיקת תיק איכות הסביבה ורד גל בחרי.
התערוכה, ביוזמת אגף שפ"ע ומחזיקת תיק איכות הסביבה חברת המועצה ורד גל בחרי, עוסקת בקשר שבין מורשת ואיכות הסביבה ושמירה על ערכי טבע ונוף, דרך יצירה מחומרים ממוחזרים, תוצג במקום עד לתאריך 6.9. בתערוכה מוצגות עבודותיהם של 20 אמנים מקומיים והקהל יכול להסתובב בגלריה ולהתרשם מקרוב מהיצירות. העבודות עוסקות בהיבטים פיזיים הנוגעים לטבע ובהיבטים נסתרים או תרבותיים כמו שפה, היסטוריה, מלחמה ושלום ועוד.
באירוע הפתיחה נכחו גם סגן ראש העיר, אילן בן סעדון, שמעון גואטה, המחזיק בתיק שימור אתרים ומורשת, אלעד שמעונוביץ, מירב פלג ושחר מי און, אוצרות התערוכה איילת עמית ואירנה ויטליס, האמנים ומשפחותיהם.
אוצרות התערוכה הן מראשונות התושבים בעיר: האמנית והפעילה המקומית, איילת עמית, ואמנית הפסיפס החופשי והקרמיקאית, אירנה ויטליס, שהייתה בעברה אשת חינוך לגיל הרך. התערוכה הציבה בפני האמנים אתגרים רבים, משום שהם לא יכלו לעסוק במדיות האמנותיות המסורתיות והרגילות שלהם.
כמו כן, העיסוק באתרי הטבע העירוני היה נושא חדש לחלק גדול מהם, וכדי להכיר את אתרי הטבע מקרוב, יצאו האמנים לשטח ונחשפו להפתעות שהשטח זימן. המגבלה של החומרים הממוחזרים וכן הצורך להתמודד עם אילוצים טכניים כמו משקל, גודל, עמידות חומרים מהטבע ועוד, יצרו ביטויים לא שגרתיים.
עבודות האמנים בתערוכת ''חדשות מהעבר''העבודות עוסקות בהיבטים פיזיים הנוגעים לטבע ובהיבטים נסתרים או תרבותיים כמו שפה, היסטוריה, מלחמה ושלום ועוד. תהליך העבודה כולו היה קהילתי ונוצר כר פתוח לשיח ולפעילות של אמנים.
ביום ראשון השבוע נפתחה התערוכה, כאשר ביום רביעי הקרוב, 10.8, יתקיים אירוע פתיחה חגיגי בנוכחות ראש העיר, חיים ביבס. ביום ראשון 4.9 יתקיים בשעה 20:00 שיח גלריה, בו ישתתפו גם אנשי איכות הסביבה. התערוכה תוצג בהיכל התרבות עד יום שלישי 6.9: בימי ראשון עד חמישי בשעות 09:00 – 20:00, בימי שישי בשעות 09:00 – 13:00 ובעת קיום אירועים בהיכל.
התערוכה מעודדת יצירתיות ומיחזור ומתאימה גם לילדים ולנוער, למשפחות ולמסגרות חינוכיות. חלק ניכר מהעבודות מוצבות בגובה המאפשר צפייה מקרוב, ורוב החומרים מהם עשויות היצירות מתגלים בצפייה הקרובה כחומרים ופסולת מחיי היום-יום.
אוצרות התערוכה, איילת עמית ואירנה ויטליס, סיפרו כי "התערוכה מעודדת יציאה אל מקומות הטיול הרבים שבאזור מודיעין מכבים רעות והיכרות עם האוצרות הטמונים בהם. אנו מזמינות את כל התושבים לבוא, ליהנות ולהתרשם מהעבודות המיוחדות שעשו אמני העיר."
חברת המועצה ומחזיקת תיק איכות הסביבה, ורד גל בחרי: "העיר חוגגת 20 שנה, ואנחנו גאים להציג שימוש בחומרים ממוחזרים וטבעיים בנדבך האומנותי. תודה לאמנים שלוקחים חלק באתגר האמנותי, אשר דרש מחקר וחיבור אישי לאתרי הטבע והמורשת בעיר וחושף אותנו לעושר הטבעי וההיסטורי של עירנו. אני מודה לראש העיר, חיים ביבס, לאוצרות התערוכה איילת ואירנה, להיכל התרבות, למנהל אגף שפ"ע, חיים בלאיש, וליחידה הסביבתית באגף שפ"ע על שיתוף הפעולה במיזם הנפלא. נתראה בפתיחת התערוכה יחד עם כל האומנים המשתתפים."

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו
גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
ביום שישי 14.11.25 התקיים טקס ההנצחה לזכרו של בן העיר, רב סמל יונה בצלאל בריף בהשתתפות בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
שכונת הפרחים היא הראשונה בתכנית העירונית לשדרוג תאורת הרחוב. מאות גופי תאורה מוחלפים בימים אלה ללדים חסכוניים, כחלק ממהלך רחב להטמעת תשתיות "עיר חכמה" בכל רחבי העיר.

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
בפסטיבל הוותיק התקיימו מופעים רבים בשלל סגנונות מוסיקה בכל רחבי העיר במשך שלושה ימים

19/11/2025 כ"ח חשון תשפ"ו
הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.