מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.
ביום שני השבוע נערכה פגישה במשרד התחבורה בתל אביב בין שר התחבורה, ישראל כ"ץ, וצמרת משרדו עם ראש העיר, חיים ביבס, ובכירי העירייה. בפגישה נכחו מנכ"לית משרד התחבורה, קרן טרנר, נציגים מרכבת ישראל, נתיבי ישראל, ומנהל הרשות לתחבורה הציבורית של המשרד וגורמי מקצוע נוספים. ממודיעין מכבים רעות הצטרפו לביבס סגניו אילן בן סעדון ומויש לוי, המשנה למנכ"ל, מיכל ענבר פרפרי, מהנדס העירייה, צחי כץ, ומנהל אגף השירות, יעקב כהן.
הישיבה עסקה במספר נושאים, כאשר המרכזיים בהם היו נושא התחבורה הציבורית והרחבת קווי התחבורה הציבורית בעיר וכן קידום תכנון וביצוע המשכו של כביש 3 המחבר בין כביש 443 למחלף לטרון ולמעשה עוקף את העיר.
ביבס וכ"ץ הסכימו כי יש צורך בקידום תכנון וביצוע המשכו של הכביש שבעבר חיבר בין כביש ירושלים תל אביב לכביש 443 ונסגר בשנת 2000 בשל אירועי האינתיפאדה השנייה. כידוע, לאחר סגירת הכביש נהגים רבים, מחוץ לעיר ובהם נהגי משאיות, משתמשים, כברירת מחדל, בשדרות החשמונאים ובכך מגבירים את העומס בכבישי העיר. בהתאם לכך הורה השר כ"ץ לעובדי משרדו לבחון אפשרות להחזרת הכביש לפעילות.
כמו כן, במקביל, על מנת להקל על המצב התחבורתי הקיים, המשרד יבחן אפשרות לריבוד מחדש של שדרות החשמונאים והרחבת שדרות מנחם בגין.
שר התחבורה ישראל כ''ץ וראש העיר חיים ביבסבנוסף, המשרד אישר את הקמתן של כיכרות חדשות בעיר שמטרתן למתן את התנועה בעיר ולהפחית את הסיכון לתאונות דרכים. בין השאר אושרו כיכרות לאורכו של עמק זבולון במפגש עם הרחובות יגאל ידין וחטיבה שבע, בעמק האלה במפגשים של העמק עם הרחובות תשרי ואליהו (בסמוך לבית הספר האלה) ובעמק דותן, סמוך להיכל התרבות.
בנוגע לתחבורה הציבורית, ראש העיר עדכן את השר באשר להקמת מרכז תחבורה וכן בנוגע לטענות העירייה על איכות השירות של חברת "קווים" והוסכם כי נציגי העירייה ישבו עם האחראי לתחבורה הציבורית במשרד התחבורה ויכינו מודל להפעלת מרכז התחבורה.
המרכז, שעתיד לקום בכיכר התחבורה, נמצא בימים אלו בבנייה מתקדמת כאשר העירייה החלה בשבועות האחרונים בעבודת תכנון מחודשת של הפעלת התחבורה הציבורית בעיר, מתוך מטרה לשפר את קווי התחבורה על ידי קיצור הקווים העירוניים הקיימים, שיפור קווים קיימים, יצירת מסלולים מקבילים והוצאת רוב הקווים הבין עירוניים ממסוף התחבורה.
בנושא הרכבת, השר עודכן כי בימים אלה הסתיימו עבודות לתכנון שדרוג תחנת הרכבת "פאתי מודיעין" ובקרוב העבודות תצאנה לדרך, כאשר במקביל נשלמות ההכנות של חברת "מנרב" לקראת הקמתה של "קשת מודיעין", שתחבר את תחנת פאתי מודיעין למסילת הרכבת המובילה לירושלים.
ראש העיר, חיים ביבס: "העיר מודיעין מכבים רעות הולכת וגדלה ולכן תשתיות התחבורה שלה צריכות להתפתח בהתאם. הבשורה של שר התחבורה, ישראל כ"ץ, על הנכונות לפתיחת כביש 3 הבין עירוני מהווה נקודת מפנה בכל הקשור למציאות התחבורתית בעיר, כאשר כביש זה יצמצם משמעותית את גודש התנועה בעיר, יגביר את הבטיחות של התושבים ויפחית את זיהום האוויר. באשר לתחבורה הציבורית, השר שם לו למטרה להוסיף ולחזק את מערך התחבורה הציבורית ותיעשה עבודה משותפת שלנו איתם כדי לחזק תחום זה על מנת לוודא שתושבי העיר יקבלו את השירות הטוב לו הם זכאים."

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו
מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו
העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו
אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו
כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו
העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו
החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו
מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו
העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו
במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו
העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו
חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו
העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו
סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו
העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו
פסטיבל היין יתקיים במשך שלושה ערבים בפארק ענבה, וביום חמישי ייערך אירוע ה־30 לעיר עם עדן בן זקן ועילי בוטנר וילדי החוץ.

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו
שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו
העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו
משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו
כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו
החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.