לרגל חגיגות 30 שנה לעיר פסטיבל היין של מוזיאון ישראל בירושלים, פסטיבל היין הגדול בישראל יתקיים השנה במודיעין מכבים רעות
מכבים חוגגת 30 שנה להקמתה ורעות חוגגת 25 שנה, ולכבוד כך תושבי הרובע וכלל תושבי העיר מוזמנים לחגיגות יום הולדת, כך נמסר השבוע מוועד רובע מכבים רעות.
מכבים, כידוע, הוקמה על ידי 120 משפחות שבחרו לגור באזורי כפרי. הגוף שהוביל את פרויקט הקמת הישוב היה "מכבי העולמי", בראשות ד"ר ישראל פלד ז"ל, שהיה גם תושב המקום.
רעות קמה כחמש שנים לאחר מכן, בעקבות החלטה שהתקבלה על ידי ממשלת ישראל ושר הביטחון דאז, יצחק רבין ז"ל, לבנות יישוב לאנשי הקבע ולאנשי מערכת הביטחון. צה"ל הקים את העמותה שהקימה את היישוב, וחיל האוויר ניהל אותה.
בשנת 1990 הוקמה מועצה מקומית שאיחדה את שני הישובים מכבים ורעות ובשנת 2003 אוחדה המועצה עם העיר מודיעין.
לכבוד 30 שנה למכבים ו-25 שנה לרעות יתקיימו שני אירועים, בשיתוף עם העמותות "נאות רעות" ו"מכבים", לכלל תושבי הרובע, במעמד ראש העיר, חיים ביבס.
פבלו רוזנברג. צילום: אבי נישניברהמופע המרכזי יתקיים במוצאי שבת 10.9 בשעה 20:00 במדשאה של מכבי העולמי, ויכלול הופעה של הזמר מוש בן ארי ומופע קהילתי. מופע נוסף יתקיים ביום חמישי 15.9 בשעה 20:00 במרכז המסחרי לב רעות, ויכלול הופעה של פבלו רוזנברג, שיופיע עם מופעו "נורמלי". האירועים פתוחים לכלל תושבי העיר.
ממלא מקום ראש העיר ומחזיק תיק רובע מכבים רעות, שלמה פסי (תושב רעות): "הישוב מכבים ומיד אחריו רעות עשו מעשה חלוצי כשתושביהם הגיעו להתיישב בחבל ארץ שהיה אזור ספר, על גבול הקו הירוק. הם הפריחו מקום שומם, מבודד ופראי, ותוך השקעה ופיתוח הצליחו להפוך את המקום למשהו שונה לחלוטין, כפי שרואים היום במכבים ורעות.
היישובים תרמו תרומה מרכזית למימוש ההחלטות של ממשלת ישראל להקים את העיר מודיעין, שמכבים ורעות היוו עוגן ומודל אטרקטיבי למשיכת ציבור המתיישבים בה. מגיעה למכבים ולרעות הערכה גבוהה מאוד על תרומתם המרכזית להצלחת הפרויקט הכולל של הקמת העיר מודיעין. בשנת 2003 הייתה לתושבי מכבים רעות התנגדות עזה וחששות כבדים לאיחוד עם העיר מודיעין, אך היום בפרספקטיבה של זמן, כולנו מבינים את היתרון הגדול של רעיון האיחוד שתרם גם לעיר מודיעין וגם לתושבי הרובע, שנשענים על התשתיות, האמצעים ועל כל מה שהעיר המודרנית מודיעין מכבים רעות מציעה."
יו"ר מועצת רובע מכבים רעות, כפיר כהן: "חברי ועד הרובע שמחים ומתרגשים לקראת חגיגות ה-25/30 למכבים ורעות. אנחנו אסירי תודה לכל התושבים שנרתמו למאמץ וסייעו בהכנת החומרים לקראת הערב החגיגי במוצ"ש הקרוב. כמו כן, אנו מודים לעמותת מכבים ולעמותת נאות רעות על הסיוע והרצון הטוב לטובת קיום החגיגות. אנו ציפייה לראות את כלל התושבים וילדיהם בחגיגות."

09/07/2026 כ"ד תמוז תשפ"ו
לרגל חגיגות 30 שנה לעיר פסטיבל היין של מוזיאון ישראל בירושלים, פסטיבל היין הגדול בישראל יתקיים השנה במודיעין מכבים רעות

09/07/2026 כ"ד תמוז תשפ"ו
איסוף הנייר יעבור בהדרגה לעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר, במסגרת התאמת השירות למציאות המשתנה ולצורכי התושבים

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
השיטור העירוני איתר בעיר עסק שפעל ללא רישיון ממחסן ביתי, ובו נמכרו פריטים מזויפים של מותגי יוקרה

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
במבצע יזום באזור המע"ר, כיכר התחבורה ורחבת הקניון נרשמו דוחות לרוכבים בגין עבירות בטיחות ותנועה

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
אלפי תושבות ותושבים השתתפו באירועי פתיחת הקיץ, מפסטיבל הבירה ועד פעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. לאחר סיום העבודות על עמק החולה תחל העירייה בשבוע הבא בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב "לב העיר"

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
מועצת העיר אישרה בקשה לשינוי צו הארנונה, במטרה להשוות את תעריפי בתי הקפה והמסחר במע״ר למרכזים המסחריים בעיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
התוכנית להקמת שכונה חדשה במודיעין מכבים רעות הופקדה בוועדה המחוזית, ותכלול כ־3,575 יחידות דיור, מוסדות ציבור, שטחים ירוקים, מסחר ותעסוקה.

01/07/2026 ט"ז תמוז תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 5.7, יחל השלב השישי והאחרון בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

30/06/2026 ט"ו תמוז תשפ"ו
במסגרת חגיגות 30 שנה למודיעה מכבים רעות, יתקיים פסטיבל הבירה בימים שלישי ורביעי, 30.6–1.7, עם מבשלות, אוכל רחוב, תקליטנים והופעות חיות. לקראת האירוע יבוצעו חסימות כבישים באזור הפארק

02/07/2026 י"ז תמוז תשפ"ו
עמדות מחזור חדשות הצטרפו לעיר, במסגרת קול קורא של המשרד להגנת הסביבה בו זכתה העירייה. עמדות אלו מצטרפות לעשרות עמדות מחזור הפזורות ברחבי העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
פסטיבל בירה במשך יומיים, הופעות מוזיקה, רכיבה לאור ירח בענבה ופעילויות לכל המשפחה ולנוער ללא תשלום

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 28.6, יחל השלב החמישי בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
הקיץ המודיעיני מגיע עם עשרות אירועים: מופעי ענק של הכוכבים הגדולים, פסטיבלי בירה ויין, סרטי קולנוע בשכונות, מסיבות מזרקות ועוד שלל אירועים קרוב לבית

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
במהלך חודש יולי יתווספו תשע נסיעות נוספות בכל סוף שבוע, כחלק מהמהלך המשמעותי שמובילה העירייה לשיפור השירות

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
בעקבות שינויים בשוק המיחזור והירידה בכמויות הנייר, החל מ-1.7.26 פינוי הנייר יופסק זמנית עד להסדרה חדשה של השירות

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
במסגרת חגיגות ה-30 להקמת העיר, הפסטיבל יקיים יומיים של חגיגה מוזיקלית וקולינרית עם מותגי ענק והופעות של הג'ירפות ומרסדס בנד. 30.6-1.7, פארק הדגים. הכניסה חופשית.

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
47 דו"חות נרשמו רק בשבוע האחרון בגין עבירות הפוגעות באיכות חיים במרחב הציבורי ובהן רעש, חנייה, רכיבה על דו גלגלי ועוד

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העירייה מגבירה את האכיפה והנוכחות הביטחונית בפארק ענבה, במטרה לשמור על הפארק המשודרג ולהבטיח בילוי בטוח ונעים

18/06/2026 ג' תמוז תשפ"ו
בשעות הלילה ביום שלישי 16.6 הותקפו מספר אנשים על ידי כלב שחור מעורב בגודל בינוני-גדול, באזור שדרות מנחם בגין. החיפושים לאיתורו עדיין נמשכים, הציבור מתבקש לדווח למוקד העירוני 106
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.