כך תיראה גבעת התיתורה

07/12/2016 ז' כסלו תשע"ז

השריפה שהתחוללה ביום חמישי האחרון בגבעת התיתורה השמידה דונמים רבים של צמחייה, והפכה את הגבעה הירוקה של העיר לגבעה שחורה מפחם. בחודשים הקרובים יחלו העבודות לשיקום הגבעה. חבר המועצה ומחזיק תיק תיירות ושימור אתרים, שמעון גואטה, עדכן כי העירייה החלה לאחרונה בקידום תכניות להנגשת גבעת התיתורה לטובת כלל האוכלוסייה, ושהוא מלווה את הפרויקט בחודשים האחרונים.

כזכור, לפני כשנה הקימה העירייה צוות תכנון עם רשות העתיקות והחברה להגנת הטבע, שמטרתו הייתה ליצוק תוכן לאתר, מתוך תפיסה ומטרה לחזק את הקשר של התושבים לאתרי המורשת בעיר, ולהנגישו לכלל הציבור.

שדרוג גבעת התיתורה נעשה תוך מתן דגש על שלושה אלמנטים מרכזיים: תיירות, חינוך וקהילה. מבחינת תיירות: הפיכת הגבעה לאתר טבע ומורשת יהודית, כאשר מוקדי המשיכה המרכזיים בגבעה יהיו הנוף הייחודי, הפריחה והמורשת של המקום. מבחינת חינוך: פיתוח מרכז מורשת התקופה החשמונאית שיהיה מרכז למידה וחקר בנושאי חי וצומח, ויאפשר מפגש עם האדם והמורשת. במקום יתקיימו תכניות חינוכיות וביוטופים. מבחינת קהילה: מרחב לפעילות קהילתית המעוררת גאווה מקומית ושייכות למורשת.

הצוות הגיש למשרד התיירות בקשה לקבלת תקציב, וכאמור לפני מספר חודשים התבשרה העירייה כי לטובת הפרויקט יוקדשו כ-7.5 מיליון שקלים, שיגיעו ממשרדי הממשלה השונים ובהם הקרן לשמירה על שטחים פתוחים.

בין היתר, העבודות בגבעת התיתורה יכללו שיקום שולי הגבעה ושטחים מופרים, בניית טרסת אבן, נטיעת עצי בוסתן, בניית רחבת כניסה, סלילת שביל טיילת היקפי עם תאורה נמוכה, סלילת שביל טבעתי מונגש, הסדרת שבילים מקשרים ושבילי טיול, פינות ישיבה, מצפורים לנוף, מרחבי למידה בטבע, הסדרת חנייה נגישה, שיקום צמחי, נטיעות ושתילות.

וכן פרויקט חינוכי משותף למינהל החינוך ורשות העתיקות במהלכו תלמידים מ-15 בתי ספר בעיר (יסודיים ועל יסודיים) יחלו בלימודי ארכיאולוגיה (מותאמים לרמת הגיל), אשר ישלבו למידה תיאורטית בכיתה לצד לימודים מעשיים. תלמידים אלה יעלו לגבעה וביחד עם נציגי רשות העתיקות יבצעו חפירות באתר חפירות המיועד לתחום לימוד חשוב זה, במטרה להביא לחשיפת ממצאים ארכיאולוגים.

הדמיית גבעת התיתורה. באדיבות ליגמהדמיית גבעת התיתורה. באדיבות ליגמ

לאחר שיקום הגבעה, תונגש התיתורה לטובת מבקרים והיא תאפשר חיבורים רבים בין העיר לגבעה על ידי שבילים ברמות פיתוח שונות. מדרג השבילים המגוון יאפשר חוויות ופעילויות שונות בפארק לאורך כל היממה: הליכה, ספורט וטיולי שוטטות.

את המידע אודות הגבעה, ההיסטוריה שלה ובעלי החיים והצמחייה שעליה, יוכלו המבקרים לקבל מ-"מודי", הדמות המודיעינית שמלווה את אתרי הטבע והמורשת של העיר. לאורך כל שבילי התיתורה יוצבו שלטי הסבר והמחשה, כאשר בכל שלט יוטבע סימון QR, שיאפשר קבלת מידע נוסף מאתר האינטרנט של העירייה, וכן יאפשר למטיילים לקבל מידע באמצעות הטלפון החכם שברשותם, נוסף על המידע שנמצא בשלטים.

כמו כן, כידוע, תל התיתורה התברך בממצאים ארכיאולוגים בקנה מידה ייחודי, והעירייה בחרה לבצע פעולות שימור לכל האלמנטים ההיסטוריים בכדי לשמרם גם לדורות הבאים. כך, במסגרת העבודות תבוצע הנגשה לקהל הרחב גם של האלמנטים ההיסטוריים הייחודיים שנמצאים על הגבעה ובהם הקולומבריום, מערת הקבורה, מקווה הטהרה ועוד מתקנים היסטוריים שיונגשו לציבור, ובכך יחזקו את החוויה למטיילים, כאשר את חלק מהמתקנים ניתן יהיה להשמיש מחדש וכן הלאה.

ראש העיר, חיים ביבס: "גבעת התיתורה היא סמל החיבור בין מודיעין הקדומה וההיסטוריה המפוארת של חבל הארץ הזה לבין העיר הקיימת היום. בגבעה ישנם ממצאים היסטוריים וארכיאולוגים רבים מתקופות החשמונאים והמטיילים הרבים המגיעים אליה יכולים ליהנות מפינה ירוקה וייחודית במרכז העיר. גם אני מטייל לא פעם באזור ונהנה בכל פעם מחדש לגלות את הגבעה והפינות הייחודיות בה, ומנגד להשקיף אל העיר ולראות את המשך בנייתה והתפתחותה. לכן זה טבעי מאוד שאנחנו, בשיתוף עם כל הגורמים הרלוונטיים לרבות הארגונים הירוקים, פועלים כבר מספר חודשים לגיבוש תכנית עבודה שתהפוך את הגבעה לאתר טבע עירוני מהמתקדמים בישראל בכל הקשור לתחום הנגישות."

חבר המועצה ומחזיק תיק תיירות ושימור אתרים, שמעון גואטה: "בשנים שאני גר במודיעין, גבעת התיתורה נשרפה כליל מספר פעמים, אבל תמיד בסוף הטבע מנצח וגבעת התיתורה תחדש את עצמה בחזרה ותפרח במלוא עוצמתה. גבעת התיתורה ידעה בעברה מלחמות, שריפות וחורבן, אבל תמיד היא השתקמה והפכה לפנינה ירוקה וחלק בלתי נפרד מהעיר. כך יהיה בעתיד, הן על ידי הטבע והן בעזרתנו. לשמחתי, לאחרונה אושר תכנון פיתוח ושימור הגבעה על ידי רשות העתיקות ובנוסף, ואולי הכי חשוב, אנחנו ננגיש את התיתורה לילדי העיר על ידי פיתוח כיתות לימוד בטבע וביצוע חפירות ארכיאולוגיות של תלמידי בתי הספר עם רשות העתיקות – חיבור מיטבי של העבר עם העתיד."

עדכון מאבק העירייה בזיהום האוויר

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו

המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

להמשיך לקרוא

מצמצמים כניסת חיות בר לעיר

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו

העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

להמשיך לקרוא

קריאת מעלה לזכרו של אלכסנדר אנוסוב

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

להמשיך לקרוא

נמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

להמשיך לקרוא

יחידת החילוץ וההצלה מתרגלת

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק העירייה בזיהום האוויר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

להמשיך לקרוא

מרוץ המכבים יוצא לדרך

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו

מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

להמשיך לקרוא

כיכר תנועה חדשה בעמק האלה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

להמשיך לקרוא

אימון פורץ דרך לגדוד יהודה

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו

גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

להמשיך לקרוא

חנוכת מעלה לזכרו של אלכסנדר אנוסוב

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

להמשיך לקרוא

המדינה הבטיחה, הרשויות ממתינות למעשים

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו

בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק איילון דרום

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו

ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

מקום ראשון בגיוס מילואים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

להמשיך לקרוא

חנוכת מעלה על שם רב סמל יונה בצלאל בריף

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו

ביום שישי 14.11.25 התקיים טקס ההנצחה לזכרו של בן העיר, רב סמל יונה בצלאל בריף בהשתתפות בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

להמשיך לקרוא

החלפת תאורה בשכונות העיר

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

שכונת הפרחים היא הראשונה בתכנית העירונית לשדרוג תאורת הרחוב. מאות גופי תאורה מוחלפים בימים אלה ללדים חסכוניים, כחלק ממהלך רחב להטמעת תשתיות "עיר חכמה" בכל רחבי העיר.

להמשיך לקרוא

אלפי תושבים נהנו בפסטיבל צלילי סתיו

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו

בפסטיבל הוותיק התקיימו מופעים רבים בשלל סגנונות מוסיקה בכל רחבי העיר במשך שלושה ימים

להמשיך לקרוא

אושר תקציב העירייה לשנת 2026

19/11/2025 כ"ח חשון תשפ"ו

הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

להמשיך לקרוא

עדכון מיקומי מופעים בצלילי סתיו

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק איילון דרום

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו

העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

חנוכת מעלה לזכרו של יונה בצלאל בריף

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד