המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום
מרוץ מודיעין ה-12 משך אליו ביום שישי האחרון יותר מ-3,500 תושבים מהעיר ומחוצה לה, שנהנו מאירוע ריצה ספורטיבי ואנרגטי במיוחד שכלל ארבעה מקצי ריצה תחרותיים לצד מקצה עממי לחובבים.
האירוע, אותו ארגן אגף הספורט בעמותת סחלבים, נפתח בכינוס של המשתתפים בפארק הדגים, שם נערך הפנינג ססגוני לכל המשפחה שכלל מתנפחים ודוכני מכירה של מוצרי ספורט. לאחר שכל המשתתפים התחממו וקיבלו את חולצות המרוץ ומספרי החזה, התכנסו ראשוני הרצים על קו הזינוק.
המקצה הראשון של ה-10 ק"מ הוזנק על ידי ראש העיר חיים ביבס ואחריו, בזה אחר זה הוזנקו יתר המקצים (5, 1.8, 1.2 ו-1.8 עממי) במרווחים מדודים במטרה לאפשר לרצים מרחב ריצה ראוי והנאה מקסימאלית מהאירוע.
במהלך המרוץ, בשני המקצים המרכזיים של ה-5 וה10 ק"מ, עמדו על קו הזינוק אלפי רצים, בני נוער, חברי נבחרות ריצה, חיילים, צעירים, מבוגרים, נשים וגברים. בין השאר רצו גם ראש העיר חיים ביבס, סגנו וממלא מקומו שלמה פסי, חברי מועצת העיר אלעד שמעונוביץ, שחר מי-און, ורד גל בחרי, הילה בן אליעזר ואייל הנדלר, וכן נציגות מכובדת של עובדי העירייה ומנהלים מבתי ספר שכמו מורים רבים נתנו דוגמה אישית לתלמידים ורצו עימם, לרבות המורים לחינוך גופני שהכינו את התלמידים למרוץ ובכלל מחנכים את ילדי העיר לראות בספורט כדרך חיים.
ראוי לציין את בית ספר יחד יסודי אשר לקח ברצינות את מרוץ מודיעין כאשר 120 תלמידים ותלמידות נרשמו והשתתפו באירוע ואת בית הספר ע"ש אילן רמון ש-87 מתלמידיו לקחו חלק במרוץ כולל המנהלת נעמה דהן.
על קו הזינוק במקצה של 5 ק''מ במירוץ מודיעיןבמהלך האירוע נהנו המשתתפים מבקבוקי שתייה שחילקה חברת "מי עדן" בזמן הריצה ולאחריה, מחטיפי בריאות שסיפקה לרצים חברת "ברבריא" וכן מכובעים כתומים שחילקה הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול. גם תנועת מכבי ישראל ומסעדת אקא המקומית לקחו חלק באירוע ותרמו לפרסים שקיבלו המנצחים.
הריצה, שהתנהלה במזג אוויר אידיאלי לתחרות, נוהלה על ידי חברת ריל-טיימינג, שהפעילה מערכת ממוחשבת שסקרה את התוצאות האישיות של כל הרצים לפי מקצים וגילאים.
במקצה הראשון של ה-10 ק"מ שהיה צמוד מאוד, היה זה אלוף השנה הקודמת, איילון הוכוולד שניצח את המקצה גם השנה ואף הצליח לשפר את התוצאה שלו לאחר שסיים את המרוץ בזמן של 35:06. שש שניות אחריו הגיע שאולי סעאת שסיים את המרוץ בתוצאה 35:12. במקום השלישי זכה אייל טרם בזמן של 35:21. במקצה זה השתתפו גם לוחמי חטיבת דובדבן בעבר ובהווה.
בקרב הנשים במקצה זה זכתה במקום הראשון אנה פרייס מרצי מודיעין שסיימה את המרוץ אחרי 41:47 דקות. במקום השני סיימה נעה גלקופ בתוצאה 42:34 במקום השלישי זכתה אילה הוניגמן שסיימה אחרי 45:50 דקות.
במקצה התחרותי ל-5 ק"מ. במקצה ניצח גיל יעיש בתוצאה של 17:29. למקום השני הגיע עמיחי פרידמן שהגיע בהפרש של 10 שניות בלבד וסיים בתוצאה 17:39. את המקום השלישי הכללי קטף איתי רובינשטיין שסיים את המסלול לאחר 18:18 דקות. בקרב הנשים הייתה זו רותם מאירוב שסיימה ראשונה את המסלול בתוצאה 20:23, ליזה טאב סיימה שנייה בזמן של 22:20 ונועה בורוכוביץ סיימה שלישית בזמן של 22:32.
במהלך התחרות התקיימה גם אליפות בתי הספר לריצה כאשר במקצים לקחו חלק תלמידי מסגרות הספורט בבתי הספר בעיר למרחקים של 1.2 ק"מ ו-1.8 ק"מ. בתום המרוצים נערך בפארק הדגים טקס חלוקת מדליות וגביעים למנצחים.
הטקס כלל גם הגרלת הזוכים בחופשות משפחתית. בהגרלה זכו משפחת ירדן ומשפחת וייס שבני משפחתם רצו במצטבר יותר מ-20 קילומטרים. זמן קצר לאחר המרוץ, בזכות חידוש נוסף שהכניסו השנה באגף הספורט, כ-2,000 ממשתתפי המרוץ שנרשמו לשירות קיבלו את התמונות שלהם מהריצה היישר לדף הפייסבוק שלהם כמזכרת אישית מהאירוע המוצלח.
מחזיק תיק הספורט, חבר המועצה אלעד שמעונוביץ: "המרוץ השנה היה מוצלח במיוחד, לאחר הפקת לקחים ששעינו משנים קודמות. כמות המשתתפים הרבה, הרצים והצופים, היא הוכחה לצורך שיש באירועים ספורטיביים בעיר. היה מרגש במיוחד לראות את תלמידי בתי הספר וילדים עם צרכים מיוחדים שלקחו חלק במרוץ- זו גאוותנו והם המנצחים האמיתיים. אני רוצה להודות לאגף הספורט וכל מחלקות העירייה על ההתגייסות והעבודה הרבה סביב המרוץ, אנחנו כבר מתכוננים לאירוע הספורט הבא, צעדת מודיעין, שתתקיים בשבת הקרוב".
מנהל אגף הספורט בעמותת סחלבים, חנן דנציגר: "מרוץ מודיעין, אירוע הספורט הגדול של העיר כבר הפך למסורת ספורטיבית המושכת אליה בכל שנה אלפי משתתפים. השנה עלינו מדרגה נוספת הן מבחינת רמת הארגון והן מבחינת כמות המשתתפים ונמשיך לטפס ולהכניס חידושים נוספים לקראת האירוע בשנה הבאה. אני רוצה להודות לעובדי האגף ולשותפים בדרך שעזרו רבות להצלחת האירוע. יחד נמשיך לקיים פעילויות ואירועים לקידום אורח חיים בריא וספורטיבי למען תושבי בעיר."
לצפייה באלבום התמונות היכנסו לעמוד הפייסבוק של עיריית מודיעין מכבים רעות

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו
גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
ביום שישי 14.11.25 התקיים טקס ההנצחה לזכרו של בן העיר, רב סמל יונה בצלאל בריף בהשתתפות בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
שכונת הפרחים היא הראשונה בתכנית העירונית לשדרוג תאורת הרחוב. מאות גופי תאורה מוחלפים בימים אלה ללדים חסכוניים, כחלק ממהלך רחב להטמעת תשתיות "עיר חכמה" בכל רחבי העיר.

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
בפסטיבל הוותיק התקיימו מופעים רבים בשלל סגנונות מוסיקה בכל רחבי העיר במשך שלושה ימים

19/11/2025 כ"ח חשון תשפ"ו
הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.