השיטור העירוני יוצא לדרך

12/02/2017 ט"ז שבט תשע"ז

ביום ראשון האחרון נפגשו ראש העיר, חיים ביבס, ומפקד תחנת מודיעין, סנ"צ אלעד קליין, עם שוטרי ומפקחי מערך השיטור העירוני, אשר נמצאים בימים אלה בתהליך ההכשרה.

כידוע, השיטור העירוני יחל לפעול מיד בתום ההכשרה, ביום ראשון 26.2. מטרתו העיקרית היא לאכוף את חוקי העזר העירוניים, לרבות עבירות בתחומי איכות החיים, אלימות, תיאום פעולות חירום מול גורמי הביטחון בעיר, טיפול בפניות ותלונות התושבים ועוד.

המערך יאפשר נוכחות מוגברת של כוחות הביטחון ברחובות העיר, ויטפל בנושאים אשר מעסיקים רבות את התושבים. במפגש, שבו נכחו גם מנכ"ל העירייה, יורם כרמון, מנהל אגף השירות, יעקב כהן, מנהל מחלקת הביטחון, שמוליק כהן, וקצינים מתחנת המשטרה, איחל ביבס לצוות השיטור העירוני הצלחה רבה בהמשך ההכשרה וכמובן בתפקיד החשוב שימלאו, ואמר להם כי "באמצעותכם נוכל לתת לתושבים את המענה הנדרש בתחומים שמעסיקים אותם, ודרך תכנית העבודה שנבנה, נמסד את מערך השיטור העירוני כמנגנון אכיפה מרכזי בעיר."

קליין, ששוחח אף הוא עם השוטרים והמפקחים, אמר לנוכחים כי מבחינתו צוות השיטור העירוני הינו גוף מקצועי שמטרתו לעזור להסדרת הסדר ברחבי העיר. קליין הוסיף וציין כי תחנת מודיעין תסייע לצוות השיטור העירוני בכל דבר ועניין.

ביקור ראש העיר ומפקד משטרת מודיעיןביקור ראש העיר ומפקד משטרת מודיעין

בתוך כך, קליין עדכן את ביבס כי במהלך השבוע האחרון נמשכה הפעילות המוגברת של המשטרה ברחבי בעיר, במטרה למגר את תופעת עבירות הרכוש. בין השאר פעלו במהלך סוף השבוע 15 שוטרים, 9 מתנדבים ו-6 סיירי ביטחון של העירייה, כאשר בין היתר נבדקו 22 כלי רכב ועליהם ציוד שנאסף ברחבי העיר. כלי הרכב נבדקו על ידי בוחן תנועה ו-14 מהם נמצאו שאינם עומדים בתקינה והורדו מהכביש ובעלי הרכבים אף נקנסו, בהתאם להנחיות החוק.

כמו כן, במהלך המפגש סיפר ביבס לנוכחים כי מטה מרחב שפלה של המשטרה יעבור למבנה תחנת משטרת מודיעין החדש, אשר נמצא בימים אלה בתהליכי בנייה מתקדמים, ומוקם במרכז העסקים הראשי של העיר (המע"ר), בסמוך לשדרות החשמונאים. מרחב שפלה כולל את הערים ראשון לציון, רמלה, לוד, רחובות וכמובן את מודיעין מכבים רעות. כמו כן, המרחב אחראי גם על אזור נמל התעופה בן גוריון.

העבודות להקמת תחנת המשטרה החדשה, אשר נבנית על ידי אגף הבינוי של משטרת ישראל, עתידות להסתיים לקראת סוף שנת 2018 ועלותן 40 מיליון שקלים. מבנה התחנה כולל שטח בנוי של 5000 מ"ר, במגרש שגודלו 3.7 דונם. במבנה יהיו שתי קומות, קומת כניסה וקומה ראשונה, בנות 1500 מ"ר כל אחת. מתחתיהן ייבנה מרתף, הכולל חדרי אחסון ומקומות חנייה תת קרקעיים בשטח של 2000 מ"ר. קומת הקרקע תכלול את כל השירותים שמיועדים לתושבים, בהם יומנאי התחנה, קבלת קהל, הגשת תלונה ועוד. הקומה הראשונה תכלול את כל משרדי התחנה, ובהם פיקוד, מודיעין, חקירות ועוד. בניין זה יהיה חדיש ומתקדם, ויכלול גם חדר אוכל ומטבח, בית כנסת וחדר כושר.

חבר המועצה ומחזיק תיק הביטחון בעירייה, דן ליכטמן: "משטרת מודיעין ובראשם מפקד התחנה, סנ"צ אלעד קליין, עושים לילות כימים במטרה לשמור על הסדר הציבורי ועל כך הם ראויים לשבח. אני סמוך ובטוח שמאמצים שהשוטרים עושים כיום יביאו לשיפור מיידי בתחושת הביטחון של התושבים, ובמניעת מקרי העבירות ברכוש. אני גם מאמין, שעם כניסת השיטור העירוני בסוף החודש והגברת הסיורים ברחבי העיר, יתאפשר לנו להגביר את האכיפה בנושאי ביטחון עבירות רכוש, רעש, הפרעות סדר וכו', דבר שיבטיח לתושבים איכות חיים, תחושת מוגנות ומרחב ציבורי נעים ובטוח מאי פעם."

פסטיבל היין של מוזיאון ישראל עובר למודיעין

09/07/2026 כ"ד תמוז תשפ"ו

לרגל חגיגות 30 שנה לעיר פסטיבל היין של מוזיאון ישראל בירושלים, פסטיבל היין הגדול בישראל יתקיים השנה במודיעין מכבים רעות

להמשיך לקרוא

ממחזרים אחרת

09/07/2026 כ"ד תמוז תשפ"ו

איסוף הנייר יעבור בהדרגה לעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר, במסגרת התאמת השירות למציאות המשתנה ולצורכי התושבים

להמשיך לקרוא

עסק מזויף במחסן

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו

השיטור העירוני איתר בעיר עסק שפעל ללא רישיון ממחסן ביתי, ובו נמכרו פריטים מזויפים של מותגי יוקרה

להמשיך לקרוא

אכיפה על שני גלגלים

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו

במבצע יזום באזור המע"ר, כיכר התחבורה ורחבת הקניון נרשמו דוחות לרוכבים בגין עבירות בטיחות ותנועה

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני יצא לדרך

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו

אלפי תושבות ותושבים השתתפו באירועי פתיחת הקיץ, מפסטיבל הבירה ועד פעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב לב העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. לאחר סיום העבודות על עמק החולה תחל העירייה בשבוע הבא בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב "לב העיר"

להמשיך לקרוא

מחזקים את העסקים במרכז העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו

מועצת העיר אישרה בקשה לשינוי צו הארנונה, במטרה להשוות את תעריפי בתי הקפה והמסחר במע״ר למרכזים המסחריים בעיר

להמשיך לקרוא

שכונת המעיינות יוצאת לדרך

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו

התוכנית להקמת שכונה חדשה במודיעין מכבים רעות הופקדה בוועדה המחוזית, ותכלול כ־3,575 יחידות דיור, מוסדות ציבור, שטחים ירוקים, מסחר ותעסוקה.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק החולה דרום

01/07/2026 ט"ז תמוז תשפ"ו

העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 5.7, יחל השלב השישי והאחרון בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

להמשיך לקרוא

פסטיבל הבירה חוזר לפארק הדגים

30/06/2026 ט"ו תמוז תשפ"ו

במסגרת חגיגות 30 שנה למודיעה מכבים רעות, יתקיים פסטיבל הבירה בימים שלישי ורביעי, 30.6–1.7, עם מבשלות, אוכל רחוב, תקליטנים והופעות חיות. לקראת האירוע יבוצעו חסימות כבישים באזור הפארק

להמשיך לקרוא

עמדות מחזור חדשות

02/07/2026 י"ז תמוז תשפ"ו

עמדות מחזור חדשות הצטרפו לעיר, במסגרת קול קורא של המשרד להגנת הסביבה בו זכתה העירייה. עמדות אלו מצטרפות לעשרות עמדות מחזור הפזורות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני יוצא לדרך

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו

פסטיבל בירה במשך יומיים, הופעות מוזיקה, רכיבה לאור ירח בענבה ופעילויות לכל המשפחה ולנוער ללא תשלום

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק החולה דרום

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו

העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 28.6, יחל השלב החמישי בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

להמשיך לקרוא

חוגגים 30 למודיעין

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו

הקיץ המודיעיני מגיע עם עשרות אירועים: מופעי ענק של הכוכבים הגדולים, פסטיבלי בירה ויין, סרטי קולנוע בשכונות, מסיבות מזרקות ועוד שלל אירועים קרוב לבית

להמשיך לקרוא

תגבור נוסף לקו 712 במערך נעים בסופ"ש

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו

במהלך חודש יולי יתווספו תשע נסיעות נוספות בכל סוף שבוע, כחלק מהמהלך המשמעותי שמובילה העירייה לשיפור השירות

להמשיך לקרוא

שינוי זמני בפינוי הנייר

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו

בעקבות שינויים בשוק המיחזור והירידה בכמויות הנייר, החל מ-1.7.26 פינוי הנייר יופסק זמנית עד להסדרה חדשה של השירות

להמשיך לקרוא

פסטיבל הבירה של מודיעין מכבים רעות חוזר!

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו

במסגרת חגיגות ה-30 להקמת העיר, הפסטיבל יקיים יומיים של חגיגה מוזיקלית וקולינרית עם מותגי ענק והופעות של הג'ירפות ומרסדס בנד. 30.6-1.7, פארק הדגים. הכניסה חופשית.

להמשיך לקרוא

מבצע אכיפה ממוקד כנגד עבירות איכות חיים

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו

47 דו"חות נרשמו רק בשבוע האחרון בגין עבירות הפוגעות באיכות חיים במרחב הציבורי ובהן רעש, חנייה, רכיבה על דו גלגלי ועוד

להמשיך לקרוא

שומרים על פארק ענבה

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו

העירייה מגבירה את האכיפה והנוכחות הביטחונית בפארק ענבה, במטרה לשמור על הפארק המשודרג ולהבטיח בילוי בטוח ונעים

להמשיך לקרוא

תקיפת כלב באזור שכונת מוריה

18/06/2026 ג' תמוז תשפ"ו

בשעות הלילה ביום שלישי 16.6 הותקפו מספר אנשים על ידי כלב שחור מעורב בגודל בינוני-גדול, באזור שדרות מנחם בגין. החיפושים לאיתורו עדיין נמשכים, הציבור מתבקש לדווח למוקד העירוני 106

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד