בניין העירייה הואר בצבע סגול המציין את היום המיוחד. בעיר כ-1400 משפחות מטופלות במחלקת המוגבלויות באגף השירותים החברתיים
עיריית מודיעין מכבים רעות דורגה, בצוותא עם עיריית רעננה, בראש מידרג העיריות בישראל, כפי שנקבע בדירוג שערך אתר "מידרג", המקיים מזה למעלה מעשור דירוג של בעלי מקצוע, ומזה שנתיים בוחן גם את דירוג הרשויות המקומיות, לפי דעת התושבים.
אתר "מידרג" ביקש מחבריו לדרג את תפקוד העירייה שלהם. 5,500 איש מתושבי 19 העיריות הגדולות בישראל השתתפו בדירוג. 235 מהם דירגו את העיר מודיעין מכבים רעות. הדירוג כלל מספר שאלות בנושא תפקוד העירייה, והתושבים השיבו עליהן במתן ציון בין 1 ל-5 (כאשר ציון 5 הינו הציון הטוב ביותר).
מאתר מידרג נמסר כי "לא הייתה נגיעה בדירוג, וחוות הדעת כולן התקבלו אך ורק מחברי מידרג. האתר רק סיפק את הפלטפורמה, שאפשרה לתושבים להתבטא. המטרה הייתה ליצור דירוג השוואתי של העיריות הגדולות בישראל, כדי להוציא לאור את האמת של התושבים – מה דעתם על תפקוד העירייה שלהם."
השאלה המרכזית עליה נשאלו תושבי הערים היא מהו הציון שהם נותנים עבור העירייה ופעילותה. בשאלה זו קיבלה מודיעין מכבים רעות את הציון 3.72 מתוך 5, ציון הגבוה ב-0.08 נקודות מהציון שקיבלה בשנה שעברה. בשאלה זו דורגה העיר במקום השני בדירוג הערים, כאשר רעננה, שדורגה במקום הראשון, קיבלה ציון הגבוה ב-0.02 נקודות בלבד, כאשר בעניין זה ציינו מידרג כי: "חשוב לציין שההפרש בין עיריית רעננה למודיעין עומד על 0.02 – פער שהינו בתוך טווח טעות הדגימה הסטטיסטית."
שאלה מרכזית נוספת שנשאלה הייתה "האם (התושבים) מקבלים תמורה הוגנת לארנונה?". לשאלה זו השיבו 48.09% מתושבי מודיעין מכבים רעות באופן חד משמעי "כן", כלומר שהם אומרים שהתמורה עבור הארנונה היא הוגנת. 46.38% ענו כי התמורה שהתקבלה היא הוגנת חלקית. רק 5.53% מהנשאלים ענו "לא", כלומר חושבים שהתמורה אינה הוגנת. נתונים אלה בולטים במיוחד על רקע הממוצע הארצי של אתר "מידרג" לפיו 24% מהתושבים חושבים שהם אינם מקבלים תמורה הוגנת לארנונה.
בראש מידרג העיריות בישראל, פארק ברח' נחל דליה.נושא החינוך בעיריית מודיעין מכבים רעות נחשב לנושא העומד בראש סדר העדיפות העירוני, כאשר יותר ממחצית מהתקציב השנתי של העירייה מועבר לתחום זה והתוצאות בהתאם, דבר שניתן לראות גם בשביעות הרצון של התושבים בדירוג העיריות. 71% מהמדרגים ציינו כי הם הורים לילדים במערכת החינוך העירונית, והם העניקו למערכת החינוך ציון כללי של 3.82 – הציון הגבוה ביותר ארץ. מינהל החינוך העירוני מאמין כי אין לוותר על אף תלמיד במערכת, לרבות על תלמידי החינוך המיוחד, ואכן במידרג ניתן לראות כי החינוך המיוחד בעיר זכה לדירוג הגבוה ביותר בתחום החינוך עם ציון של 4.1 נקודות.
העיר ממשיכה להוביל גם בתחום התכנון והבנייה, כאשר מבין 19 הערים שנדגמו, מודיעין מכבים רעות מדורגת במקום הראשון, יחד עם באר שבע ונתניה, ברשימת הערים שמעודדות זוגות צעירים לגור בהן.
תושבי הערים התבקשו גם לדרג את שביעות רצונם מניקיון העיר. גם כאן מודיעין מכבים רעות דורגה במקומות הראשונים עם ציון משוקלל של 3.87, ציון המתייחס לנושאים מגוונים ובהם ניקיון הרחובות, פינוי זבל, מיחזור וטיפול בצואת כלבים.
בכל השאלות שנגעו למצב הפארקים, למתקני הספורט ולתרבות הפנאי, קיבלה העיר ציונים הגבוהים מ-3.85 נקודות. שאלות אלה נגעו לשטח הפארקים, לתחזוקה ואיכות הפארקים, לכמות המתקנים ומגרשי הספורט, לתחזוקת המתקנים עצמם ועוד. הציונים שקיבלה בקטגוריה זאת ממקמים את העיר מיד לאחר רעננה, הרצליה וכפר סבא.
כמו כן, חברי מידרג נשאלו האם העיר בה הם גרים היא צומחת, נובלת או עומדת במקום. 85.9% מתושבי מודיעין מכבים רעות טענו כי היא צומחת, ו-14.1% טענו כי היא דורכת במקום. זוהי העיר היחידה בארץ שלא קיבלה אפילו תשובה אחת של "נובלת".
ראש העיר, חיים ביבס: "העירייה חרטה על דגלה לתת לתושבים את השירות הטוב ביותר לו הם זכאים, והעבודה הקשה באה לידי ביטוי גם בתוצאות המדרג שפורסם השבוע. יחד עם זאת, אין אנו נחים על זרי הדפנה ואנחנו ממשיכים לבחון את עצמנו, היכן ניתן להשתפר וכיצד לייעל את העבודה. אנחנו נלמד את הנתונים ונבחן היכן נקודות התורפה שלנו בכדי להוסיף ולשפר את השירות לתושבים, וזאת מאחר שכולנו תושבים של מודיעין מכבים רעות וכולנו רוצים שהעיר שלנו תמשיך להיות מובילה, יפה והמקום הכי טוב לגדל בו את הילדים שלנו."

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו
בניין העירייה הואר בצבע סגול המציין את היום המיוחד. בעיר כ-1400 משפחות מטופלות במחלקת המוגבלויות באגף השירותים החברתיים

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו
העירייה יוצאת לדרך עם תכנית פיתוח רחבת היקף שתהפוך את פארק ענבה למתחם טבע, תרבות ופנאי מהיפים והירוקים בישראל

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו
השיטור העירוני עורך בבתי הספר העל יסודיים הדרכות על חוקי התנועה ורכיבה נכונה באופניים חשמליים ובקורקינט חשמלי

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו
בעירייה שבים ומזהירים: פיצוץ נפצים הוא לא רק עבירה, זו גם פגיעה באנשים שחיים בינינו עם הלם קרב וחרדה

11/12/2025 כ"א כסלו תשפ"ו
מרוץ המכבים הראשון, סדנאות ברוח החג במוזיאון, כנס צלמים, קונצרט לילדים ועוד אירועים מהנים במהלך חג החנוכה ברחבי העיר

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו
החל מיום ראשון 14.12, העירייה תתחיל בעבודות לשדרוג הכביש שבשדרות עמק החולה צפון (בצד הזוגי) לנוסעים ממזרח למערב. בהתאם להתקדמות העבודות יחולו הסדרי תנועה לאורך השדרה

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו
בהמשך לפעילות העירייה מול משרד התחבורה, הוחלט על תגבור משמעותי בתחבורה הציבורית לשכונת מורשת ולבית הספר אמי"ת בנות

09/12/2025 י"ט כסלו תשפ"ו
המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

07/12/2025 י"ז כסלו תשפ"ו
הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

09/12/2025 י"ט כסלו תשפ"ו
יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו
גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.