מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.
עיריית מודיעין מכבים רעות, באמצעות אגף ההנדסה, תקיים מידי שבוע שני ימים פתוחים העוסקים בשכונות החדשות של העיר: המע"ר ,שדרות החשמונאים ושכונת נופים.
עדכון סטטוס התקדמות - שכונות חדשות
יום ראשון בשבוע מיועד לקידום הליך סטטוטורי של בקשות/ תכניות בשכונות החדשות מול היזמים ואנשי המקצוע וביום שני בשבוע מוזמנים תושבים המתעדים להתגורר בשכונות החדשות לקבל עדכון סטטוס ההתקדמות התכנון.
הקמת השכונות החדשות הן במסגרת מודל הסכמי הגג, שנחתם בעיר בשנת 2014, ובא לענות באופן מהיר יחסית, על הצורך ההולך וגובר לדיור זמין במרכז הארץ. הסכם זה רותם מראש את כל משרדי הממשלה הרלוונטיים לשיווק זמין, ממוקד ואפקטיבי.
העיקרון המנחה של הסכם הגג הוא שהממשלה מעמידה קדם מימון לפיתוח תשתיות, מוסדות חינוך ומבני ציבור, פארקים ומחלפי תחבורה נדרשים עוד משלב שיווק הפרויקט. כאשר העירייה מתחייבת לפתח את התשתיות וללוות את תהליך תכנון היזמים כולל מתן היתר בנייה בהתאם ללוחות הזמנים שנקבעו בתיקון 101 לחוק התכנון והבנייה.
במקביל, העירייה באמצעות החברה הכלכלית (חכ"ל) מכינה את תשתיות העל של השכונה ובהן הקמת הדרכים הראשיות, מחלפים, מערכות מים וניקוז, מערכות ביוב אזוריות, תיעול ועוד. וכן את עבודות הפיתוח הקשורות ישירות לפיתוח השטחים ובהן כבישים, מדרכות ושבילים, קווי ביוב למערכת האזורית, ניקוז ותיעול מים, קווי תאורה, ופיתוח סביבתי משלים. כידוע, בשכונת נופים, כמו גם המע"ר הכנת התשתית כבר בוצעו.
בשכונת נופים עובדות מספר חברות שקיבלו היתרים לעבודות עפר וחברות נוספות שקיבלו היתר בנייה למתחם, במקביל נמצאות היום רוב החברות עם תוכניות בינוי מאושרות ובשלבים מתקדמים לאישור עבודות עפר והיתרים לבניינים.
הדמיית שדרת החשמונאים. באדיבות גיא ודורון לויבדומה לשכונת נופים שכונת המע"ר והחשמונאים נמצאים בתהליכים מתקדמים ואף הוצאו היתריי בנייה בשכונה.
בתוך כך, לפני כחודשיים, קיים ראש העיר, חיים ביבס ישיבות בהשתתפות נציגי היזמים הפועלים בשכונת נופים, מע"ר ושדרות החשמונאים ונציגי העירייה. בישיבות עדכן ראש העיר ביבס את הנוכחים כי בימי ראשון אגף ההנדסה יעסוק אך ורק בליווי וטיפול בהיתרים של היזמים הבונים בשכונות החדשות.
בנוסף, בשל פניות התושבים, הוחלט כי מידי יום שני בין השעות 13:30 ל- 18:00 יקיים אגף ההנדסה "דלת פתוחה" עבור תושבי השכונה העתידיים המעוניינים לקבל מידע אודות התקדמות המתחם אליו הם מתעדים לעבור.
השבוע עדכן חבר המועצה ומחזיק תיק הבינוי, מיכאל חרל"פ על העלאת המצגת של תוכנית המתאר הכוללנית של שלב ב' של העיר. כידוע, תוכנית המתאר מתייחסת לתכנון שלב ב' של מודיעין מכבים רעות והיא הועלתה לאתר העירייה מתוך רצון לשתף את הציבור בתוצאות העבודה והחשיבה שנעשתה בתהליך.
מחזיק תיק הבינוי, מיכאל חרל"פ: "אני שמח שכעת כלל התושבים יוכלו לראות את התכנית שאושרה ע"י ועדת ההיגוי שכללה אנשי מקצוע מהעירייה ומהמשרדים הממשלתיים וכן את הארגונים הירוקים השונים שסמכו גם הם את ידיהם על התכנית. כעת נמשיך לעבוד לקידום ומימוש התכנית בפועל בשנים הבאות."

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו
מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו
העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו
אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו
כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו
העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו
החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו
מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו
העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו
במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו
העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו
חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו
העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו
סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו
העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו
פסטיבל היין יתקיים במשך שלושה ערבים בפארק ענבה, וביום חמישי ייערך אירוע ה־30 לעיר עם עדן בן זקן ועילי בוטנר וילדי החוץ.

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו
שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו
העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו
משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו
כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו
החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.