ביום שישי 27.2 תצעד העדלאידע לציון 30 שנה לעיר; יתקיימו חסימות כבישים ושינויים בתחבורה הציבורית, ותוקם עמדת צפייה מונגשת לבעלי מוגבלות ראייה
להקת טיפקס, הזמר מוש בן ארי, איתי לוי ו"האולטרס" יופיעו על הבמה המרכזית שבמודיעין בערב יום העצמאות ה-69 למדינת ישראל. אירועי יום העצמאות לשנת 2017, שיתקיימו באחד במאי, יכללו, כמו בכל שנה, שלוש במות ומוקדי חגיגות שונים, כאשר מסיבת העצמאות של הנוער תתקיים במתחם הבמה המרכזית בעמק החולה.
חגיגות העצמאות ייצאו לדרך, בבמה המרכזית, בשעה 20:00 בשידור ישיר של טקס הדלקת המשואות בהר הרצל. לאחר מכן, ייערך טקס מעבר בין יום הזיכרון ליום העצמאות ולאחריו בשעה 20:50 יעלו על הבמה חברי להקת טיפקס, אחת מהלהקות הוותיקות והמצליחות ביותר בתולדות המוזיקה הישראלית, שיופיעו מול הקהל עם מיטב הלהיטים ובהם "הרבי ג'ו כפרה", "מי הפרובנציאל", שכבש את תחנות הרדיו בשנה האחרונה, "ריקודי עמבה", "סמי וסומו", "שלוש בלילה" ועוד להיטים רבים וטובים.
טיפקס. צילום: יואב איתיאלבסיום ההופעה של טיפקס יתקיים מופע מקורי של מחול ואקרובטיקה "הכי ישראלי שיש", שיוקדש השנה לרב גוניות הישראלית והישגיה ושלל התרבויות, מופע שמפיק אגף תרבות ואירועים. בסביבות השעה 22:30 יעלה לבמה מוש בן ארי, גם הוא אחד הזמרים והיוצרים הבולטים בשנים האחרונות. בין השאר יש לבן ארי את להיטיו המוכרים והאהובים "ואיך שלא", "Jah Is One" ו"משא ומתן". בין המופעים יהיו גם הופעות של הרכב האמנים "פירומניה", שישלבו אלמנטים של לייזר, אש ואור.
מיד בתום המופע של בן ארי, בסביבות השעה 23:30, תחל מסיבת העצמאות של הנוער עם להקות הנוער המקומיות ודי ג'יי שירקידו את הנוער. בהמשך יעלה ויבוא די ג'ייTRACORD ואחריו יופיעו הזמר איתי לוי והרכב "האולטרס".
עלות הופעת כל האמנים בבמה המרכזית תעמוד השנה על כ-230 אלף שקלים, בדומה למחיר ששולם בשנה שעברה. במהלך הערב יוכלו תושבי העיר לצפות בשלושה מטחי זיקוקים מרהיבים, כמיטב המסורת החגיגית.
מוש בן ארי. צילום: שירה היללבמקביל, תיערך ברחבת הירידים שמול הקניון, בשעות 01:00-22:00, הרקדה המונית של מוזיקה ישראלית וריקודי עם המרקיד דן עייני.
בבמה המרכזית של מכבים רעות, ברחבת הדשא של מרכז מכבי העולמי, ייערך מופע הצדעה לטלוויזיה הישראלית "מבט לישראל", בהשתתפות אחד הסמלים הגדולים של תכנית הדגל של הערוץ הראשון "זהו זה", מוני מושונוב, שיופיע ביחד עם הזמרת שרון חזיז. המופע המיוחד, שהופק לאירוע זה, כולל את להקות הזמר הייצוגיות של העיר ולהקות מחול מקומיות ממכבים ורעות.
אירוע מסורתי נוסף שיתקיים גם השנה הוא אירוע שירה בציבור מסביב למדורה בגבעת הברושים, "שרים עצמאות" בהנחיית יוסי לב, ובהשתתפות חנן יובל, דורית ראובני ואורי הרפז.
עלות כל האמנים באירועים במכבים רעות תעמוד השנה על כ-130 אלף שקלים, כמו בשנה שעברה.
הבמה השלישית מתקיימת, כמיטב המסורת, במתחם האולפנה, עבור הציבור הדתי, ובה יופיע בשעה 21:00 הזמר אהרון רזאל, כאשר לאחר מכן תתקיים הרקדה בליווי ההרכב "נושאי הכלים".
שרון חזיז. צילום: זיו שדה
ראש העיר, חיים ביבס: "מדינת ישראל חוגגת עצמאות, וכמו בכל שנה אנחנו נציין את החג המאחד את כל אזרחי ישראל, עם אמנים מהשורה הראשונה בארץ. אירועי יום העצמאות תוכננו כך שכל אחד ואחת מהתושבים יוכלו ליהנות ממוסיקה ישראלית נהדרת, יחד עם הלהקות המקומיות שלנו, הלוקחות כל שנה חלק מרכזי באירועים. השנה הבאנו אמנים איכותיים גם עבור בני הנוער שלנו וגם עבור הציבור הדתי, על מנת שכולם יוכלו ליהנות ולבלות ביום העצמאות בעיר."
חבר המועצה ומחזיק תיק התרבות, אלעד שמעונוביץ: "השתוללות מחירי הופעות האמנים המתרחשת בכל הארץ ביום העצמאות, ויצאה מזמן מפרופורציה, לא נמצאת אצלנו. אנחנו מביאים לעיר זמרים טובים ומוכרים מצד אחד, שייתנו אלטרנטיבת בילוי איכותית לתושבי העיר על מנת שלא ייסעו למקומות אחרים, אך מצד שני במחיר סביר ותקציב שפוי. אגף תרבות ואירועים מפיק השנה במות מושקעות ושמחות במיוחד, עם הפתעות ומטחי זיקוקים שיאירו את שמי העיר."
במה מרכזית באמפי פארק עמק החולה
החל מהשעה 18:00 ועד לשעה 02:30 יחסמו לתנועת כלי רכב הרחובות הבאים: רחוב עמק החולה משני צדיו ממרכז שרבט ועד רחוב נהר הירדן, רחוב עמק יזרעאל (מזרח) מפינת עמק החולה ועד פינת רחוב נחל בזק, ורחוב עמק יזרעאל (מערב) מפינת עמק דותן ועד פינת עמק החולה. כמו כן, לא תותר יציאת כלי רכב מרחוב נחל ירמוך לכיוון רחוב עמק החולה. בנוסף, לא תתאפשר הגעה לרחוב עמק החולה מכיוון רחוב נחל צין, כאשר דיירי הרחובות נחל צין, נחל שניר, נחל פארן ונחל קדרון יוכלו להגיע לבתיהם באמצעות הצגת תעודת זהות עם כתובת בית מעודכנת.
חוצה עמק החולה מצדי האמפי ייחסם החל משעה 12:00.
בשל ירי הזיקוקים, לא תותר חניית כלי רכב ברחוב עמק יזרעאל (מערב) ובחניה של אולם הספורט של עירוני ב', כאשר רכב חונה ייגרר.
כניסה לרכבי נכים תתאפשר דרך רחוב עמק החולה, כאשר החנייה לרכבים אלה תתאפשר ברחוב עמק החולה בין בית מספר 38 לבית מספר 42. עמדת צפייה לבעלי מוגבלויות תוקם בצדו המערבי של האמפי פארק.
כלי רכב שיחנו ברחובות החסומים ייגררו לרחבת הכורכר שברחוב עמק דותן.
הכניסה לאירועים תבוצע באמצעות כניסות מבוקרות (מסרקי בידוק). התושבים מתבקשים להתאזר בסבלנות ולהישמע להוראות כוחות הביטחון, המאבטחים והבודקים.
לא תותר הכנסת בעלי חיים, נשק אזרחי/צה"לי ותרסיסי קצף לאירועים וכן לא תותר כניסה עם רכב דו גלגלי לרבות אופניים חשמליים.
שינויים בנתיבי הנסיעה של התחבורה הציבורית יחולו בערב יום הזיכרון ובערב יום העצמאות. ניתן להתעדכן בשינויים באתר חברת "קווים" ובמוקד המידע הטלפוני במספר 8787*.
במה במתחם הדשא מרכז מכבי עולמי
בין השעות 23:00-19:00 ייחסם לתנועת כלי רכב רחוב נוף קדומים, בין החניון האחורי של מרכז רננים למרכז המסחרי הישן.
ערב שירה בציבור בגבעת הברושים
כביש הגישה לגבעת הברושים מכיוון גדר הביטחון יחסם למעבר כלי רכב לכל אורכו – מכיוון רחוב נוף קדומים ודרך הראשונים ועד מנחת המסוקים הישן. לא תתאפשר חניה לאורך ציר הפטרול שסמוך לגדר.
במהלך הערב יבוצעו מטחי זיקוקים ברחבי העיר בשעות 20:45, 21:40, 22:20 ו-22:30 ליד האמפיפארק בעמק החולה ובמרכז מכבי העולמי. הזיקוקים נועדו לשמח את התושבים אך הם מפחידים את הכלבים, ולכן גם השנה מבקש הווטרינר העירוני, ד"ר עופר עינב, מבעלי הכלבים לקשור את כלביהם ולהכניסם לבתים בערב יום העצמאות בזמן ירי זיקוקי הדינור, וזאת כדי למנוע את בריחתם.
עינב מזהיר כי לא מומלץ להשאיר את הכלב במרפסות מחשש שהכלבים ינסו להימלט מהמקום בכל מחיר ויקפצו מהמרפסת. עינב הזכיר כי מידי שנה, בזמן ירי הזיקוקים, הכלבים נכנסים לבהלה ורצים לכל הכיוונים, ולעירייה מגיעות תלונות רבות על כלבים שברחו כתוצאה מהרעש. כמו כן, הוא ביקש להימנע מלהוציא את הכלבים לטיולים בשעות המיועדות לירי הזיקוקים.
שינויים בנתיבי הנסיעה של התחבורה הציבורית יחולו בערב יום הזיכרון ובערב יום העצמאות. ניתן להתעדכן בשינויים באתר חברת "קווים" ובמוקד המידע הטלפוני במספר 8787*.

23/02/2026 ו' אדר תשפ"ו
ביום שישי 27.2 תצעד העדלאידע לציון 30 שנה לעיר; יתקיימו חסימות כבישים ושינויים בתחבורה הציבורית, ותוקם עמדת צפייה מונגשת לבעלי מוגבלות ראייה

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו
חברת קווים תתגבר ביקורות בעקבות עלייה באי־תיקוף; נתוני התיקוף משמשים בסיס להחלטות על עומסים, תגבור קווים והוספת נסיעות בעיר

23/02/2026 ו' אדר תשפ"ו
אמנם, נכון ליום אין החמרה בהנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, והשגרה בעיר כסדרה. אך לנוכח הדיווחים על מתיחות אזורית גוברת, מומלץ לרענן את ההיערכות האישית והמשפחתית

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו
למעלה מ-3,000 בני נוער השתתפו באירוע השיא העירוני בהובלת אגף נוער וצעירים

18/02/2026 א' אדר תשפ"ו
פורים 2026 במודיעין מכבים רעות: שלושה ימי חג, תהלוכת ענק, מופעי רחוב ואירועי שיא חוגגים 30 שנה לעיר במסע צבעוני מהעבר אל העתיד.

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו
תרגיל פתע רחב היקף דימה נפילות טילים, פגיעה בתשתיות ופינוי תושבים – לחיזוק המוכנות, התיאום והחוסן העירוני

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו
על פי נתוני משטרת ישראל לשנת 2025, עולה כי העיר מודיעין מכבים רעות הינה אחת הערים הגדולות הבטוחות בישראל עם שיעורי פשיעה נמוכים מאוד בעבירות אלימות ורכוש

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו
לאורך חודש פברואר מתקיימות הרצאות בחטיבות הביניים, בנוסף באוסליבן בר תתקיים הרצאה חשובה להורים על זיהוי סימני אזהרה של חרם על הילדים

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו
על רקע המתיחות, אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף, השגרה במודיעין מכבים רעות נמשכת לצד חיזוק מוכנות והיערכות אחראית של העירייה והתושבים.

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו
העירייה ממשיכה בפעילות לצמצום זיהום האוויר, לאחר דיווח על שימוש באמצעים מתקדמים של צה״ל לאיתור שריפות פסולת, אך מדגישה: נדרשת אכיפה רחבה ומתמשכת.

10/02/2026 כ"ג שבט תשפ"ו
בטקס המסורתי שמתקיים בחורשת הנופלים ניטעו עצים יחד עם תלמידים וחניכי תנועות נוער לזכר בני ובנות העיר שנפלו במלחמות בנוסף, התקיימו נטיעות עירוניות בהן נשתלו אלפי עצים בעיר

10/02/2026 כ"ג שבט תשפ"ו
בהובלת ראש העיר ולאחר סקר עומק בקרב תושבים, קו 712 תוגבר משמעותית ושינה מסלול, כדי להבטיח מקום וזמינות לתושבי מודיעין מכבים רעות

12/02/2026 כ"ה שבט תשפ"ו
לאחר עבודה ממושכת של עיריית מודיעין מכבים רעות, בהובלת ראש העיר, חיים ביבס, מול משרד התחבורה, יוצא לדרך פיילוט תחבורתי חדש שיקל על חיילי העיר בדרכם לבסיסי הדרום

09/02/2026 כ"ב שבט תשפ"ו
בתחילת השבוע נערכה פגישת תיאום בין ראש העיר למפקד חטיבת בנימין במהלכה הושם דגש על אכיפת צווי האלוף, הגברת האכיפה ודרישה לדיווחים שוטפים מהמנהל האזרחי

05/02/2026 י"ח שבט תשפ"ו
בימים אלה יוצאת העירייה בקמפיין פרסומי לעידוד התושבים להצטרף לארנונה הירוקה אשר נשלחת ישירות למייל של התושב, ובכך מהווה שירות מתקדם וסביבתי יותר בדומה לשירותים דיגיטליים נוספים שהעירייה מעניקה

04/02/2026 י"ז שבט תשפ"ו
במסגרת האכיפה המוגברת ברחבי העיר ובהתאם למדיניות אפס סובלנות לאלימות וונדליזם, נתפסו ארבעה נערים כשהם מרססים כתובות גרפיטי בסמוך למרכז מרלז

09/02/2026 כ"ב שבט תשפ"ו
תחנת הניטור שפעלה בשבועות האחרונים בשכונת הכרמים פונתה ללא תיאום מוקדם; העירייה דורשת הבהרות, דו״ח נתונים והסבר להעברתה מחוץ לעיר

01/02/2026 י"ד שבט תשפ"ו
שיתוף פעולה בין העירייה לרכבת ישראל ולרמ"י מקדם תכנית אסטרטגית לפיתוח אזור תחנת הרכבת עם תוספת זכויות בנייה, פתרונות תחבורה חכמה וחניון תת קרקעי חדש

27/01/2026 ט' שבט תשפ"ו
כנס העסקים המצליח של המרכז לצמיחה עסקית במרכז הרב תחומי חוזר ביום שלישי 10.2, עם הרצאות מרתקות לבעלי העסקים המקומיים ונטוורקינג איכותי

29/01/2026 י"א שבט תשפ"ו
במהלך סוף השבוע בוצעה פעילות אכיפה במרכז העיר, שכללה דוחות לכלי רכב דו גלגליים, תפיסת קורקינטים וטיפול באירועי הפרת סדר
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.