הצלחה לשיווק מגרשים באזור המלאכה

25/05/2010 י"ב סיון תש"ע

33 הצעות הוגשו על ארבעה מגרשים ששווקו באזור המלאכה של העיר במכרז שפרסם מנהל מקרקעי ישראל. ההצעות הזוכות הן בסכום הגבוה פי שלוש ממחיר המינימום של המכרז והן משקפות עליית מחירים משמעותית ותנופת פיתוח גדולה באזור המלאכה של העיר.

בעירייה הביעו סיפוק גדול מתוצאות המכרז לאחר המאמצים הרבים שהושקעו על ידה ועל ידי החברה הכלכלית של העיר לשיווק המגרשים, ובהם סיור היזמים והקבלנים שנערך לראשונה בעיר לקראת מכרז זה לפני כשבועיים.

ארבעת המגרשים מיועדים לתעשייה ומלאכה. במגרש הראשון זכתה חברת "אחוזה שמחות" ובכוונתה לבנות במקום אולם שמחות. החברה מפעילה את אולם "אחוזה" בירושלים, אחד האולמות המפוארים בעיר. שטח המגרש בו זכתה החברה הוא 9,024 מ"ר כאשר מחיר המינימום שלו עמד על 5.234 מיליון ש"ח וההצעה הסופית היא 15.435 מיליון ש"ח. הוצאות הפיתוח למגרש זה הן 4.598 מיליון ש"ח ובסך הכל הוגשו חמש הצעות.

אזור המלאכהאזור המלאכה

בשלושת המגרשים האחרים זכה היזם ויקטור אסולין כאשר הכוונה היא לבנות במקום מוסכים. מגרש בגודל 2,860 מ"ר שמחיר המינימום שלו היה 1.912 מיליון ש"ח נמכר במחיר של כמעט 6 מיליון ש"ח. למכרז זה הוגשו תשע הצעות והוצאות הפיתוח עומדות על 313 אלף ש"ח.

מגרש דומה בגודל 2,991 מ"ר נמכר גם כן בסכום של כמעט 6 מיליון ש"ח לאחר שמחיר המינימום שלו עמד על 1.905 מיליון ש"ח. למכרז זה נגשו שמונה מציעים והוצאות הפיתוח עומדות על 327 אלף ש"ח.

בעירייה מדגישים כי מדובר בשני מגרשים פוטנציאליים למכון רישוי ראשון בעיר, זאת לאחר שמשרד התחבורה ייצא בקרוב למכרז להפעלתו בעיר.

המגרש הרביעי באזור הוא בגודל 1,458 מ"ר והוא נקנה בסכום של 2.497 מיליון ש"ח לאחר שהצעת המינימום עמדה על 945 אלף ש"ח בלבד. 11 מציעים נגשו למכרז זה כאשר הוצאות הפיתוח עומדות על 162 אלף ש"ח.

בעירייה ובחברה הכלכלית ממשיכים במאמצי השיווק ויצירת עניין אצל יזמים לקראת סגירת המכרזים לשיווק שמונה מגרשים נוספים המיועדים ללוגיסטיקה ומשרדים באזור התעסוקה של העיר בתאריך 30/5/2010.