מועצת העיר ה-6 יוצאת לדרך

26/03/2024 ט"ז אדר ב תשפ"ד

ישיבת המועצה הראשונה של מועצת העיר הנבחרת השישית של מודיעין מכבים רעות התקיימה ביום שלישי, 19.3.24, כמיטב המסורת במבואת בניין העירייה.

ראש העיר הנבחר, חיים ביבס, הודה לחברי המועצה היוצאים ובירך את חברי המועצה הנכנסים לתפקידם, כאשר עבור תשעה מהם הייתה זו ישיבת המועצה הראשונה.

פעם ראשונה בהיסטוריה של מודיעין מכבים רעות תיכנס לתפקיד משנה לראש העיר, אישה: עו"ד מיכל כהנא לוי, שתשמש בתפקיד זה בהתנדבות.

בישיבה אמר ביבס כי: "הערב יוצאת לדרכה באופן רשמי מועצת העיר החדשה. לפנינו קדנציה של חמש שנים בהן מצפה לכולנו עבודה רבה. סביב שולחן המועצה יושבים נבחרי ציבור טובים שנמצאים כאן בנפש חפצה, ורוצים לתרום ולעשות למען התושבים. אני יודע שכולם יפעלו מתוך שליחות לטובת תושבי העיר, יעסקו בקידומה ופיתוחה ויציגו לתושבים עשייה משמעותית".

ביבס הוסיף: "מכיוון שכל חברי המועצה בחרו להיות בקואליציה אזי האחריות לכך מחייבת את כולם - כולל כולם. על כולנו לזכור, כי אנו פועלים לטובת כלל הציבור בעיר שלנו. להיות נבחר ציבור, שליח ציבור, זו משימה לא פשוטה שלקחנו על עצמנו ומוטלת על כל אחת ואחד מאתנו האחריות להוכיח ולפעול בשיתוף פעולה עבור התושבים ועבור העיר כפי שהתחייבנו".

במהלך הישיבה נפרדה מועצת העיר משבעה חברי מועצת העיר הקודמת: אבי אלבז, אלי סבח, גבי אדרי, הילה בן אליעזר, מויש לוי, נגה כץ רפפורט ושחר מי-און.

בתום החלק הטקסי הציג ראש העיר את חלוקת התפקידים במועצת העיר:

• ממלא מקום ראש העיר (בהתנדבות): תפקיד זה יתנהל ברוטציה כאשר בחציה הראשון של התקופה יכהן שלמה פסי בתפקיד. בחצי השני של התקופה יהיה זה שמעון גואטה, שיכהן בתפקיד ממלא מקום ראש העיר (בהתנדבות).

• סגני ראש העיר (בשכר): לאור העובדה, כי העיר מונה יותר מ-100,000 תושבים מונו שלושה סגני ראש עיר בשכר, אור גרינפלד ימונה לסגן ראש העיר ויכהן בתפקיד זה לאורך כל התקופה.

• שני תפקידי סגן ראש העיר בשכר הנוספים ייעשו ברוטציה כאשר אלעד שמעונוביץ ועמיעד טאוב יכהנו כסגני ראש העיר בחלקה הראשון של התקופה. בתום כהונתם ימונו השניים לתפקיד המשנה לראש העיר (בהתנדבות).

• בחצי השני של התקופה יהיו אלה אילן בן סעדון ויוסי אביבי שיכהנו בתפקיד סגן ראש העיר בשכר, כאשר בחצי הראשון של התקופה הם יכהנו כמשנה לראש העיר. כמו כן, מיכל כהנא לוי ואיתי אלמוג בר ישמשו בתפקיד המשנה לראש העיר לכל אורך הקדנציה.

מחזיקי התיקים (לפי א-ב):

• ראש העיר חיים ביבס: כספים, ביטחון ומשק לשעת חירום.

• אור גרינפלד: תחבורה, בטיחות בדרכים ושיפור תח"צ.

• אילן בן סעדון: ביטחון קהילתי, עיר ללא אלימות, מאבק בסמים ובאלכוהול, אזרחים ותיקים.

• איתי אלמוג בר: שיכון ותשתיות

• אלעד שמעונוביץ: תרבות וספורט

• גיל שורקה: קידום עסקים קטנים וטיפוח יזמות (משותף עם כרמית תא-שמע)

• גלעד ביהרי: תיירות