ביום שישי 26.12, יתקיים טקס הנצחה וקריאת משעול לזכרו של סמל ראשון, סהר סודאי, אשר נפל בקרב על הגנת המולדת במהלך מלחמת חרבות ברזל, והוא בן 20 בלבד.
הטקס יתקיים ברחוב עמק האלה מול בית מספר 39, בהשתתפות בני המשפחה, חברים ונציגי העירייה. תושבי העיר מוזמנים לבוא ולקחת חלק בהנצחתו המספרת את סיפור הגבורה והעוז, לדורי דורות.
סהר סודאי ז"ל נולד וגדל בצעירותו בעיר מודיעין מכבים רעות. הוא התאפיין בצניעות, בעשייה שקטה ובתחושת אחריות עמוקה כלפי סביבתו. המשפט שזוהה עמו יותר מכול, "אמור מעט ועשה הרבה", לא היה עבורו סיסמה, אלא דרך חיים.
עם גיוסו לצה"ל בחר סהר בשירות קרבי משמעותי. הוא שירת כלוחם ובהמשך כמפקד וסמל מחלקה בפלחו"ד גדוד רותם של חטיבת גבעתי. כמפקד הוביל סהר את חייליו באחריות, במסירות ובדוגמה אישית. במהלך מלחמת חרבות ברזל פעל סהר במסגרת הלחימה ברצועת עזה, וביום 26.5.2024, י"ח באייר תשפ"ד, נפל בקרב בעת פעילות מבצעית בצפון הרצועה.
טקס חנוכת המשעול מתקיים כחלק מהמיזם העירוני להנצחת בנות ובני העיר שנפלו, שבמסגרתו נקראים משעולים ומעלות על שמם של הנופלות והנופלים. לצד כל משעול מוצבת אבן זיכרון הכוללת קוד סריקה, המאפשר לתושבים ולמבקרים לקרוא על סיפור חייו, דרכו ומורשתו של הנופל, כחלק מהמרחב העירוני והזיכרון הקהילתי.







