מובילים באחוזי הגיוס

12/04/2015 כ"ג ניסן תשע"ה

עיריית מודיעין מכבים רעות קיבלה, בפעם החמישית ברציפות, תעודת הערכה על מקומה במקום הראשון באחוזי הגיוס לצה"ל. התעודה הוענקה בטקס שנערך בבסיס הקליטה והמיון בתל השומר בהשתתפות ראשי הרשויות המובילות בגיוס לצה"ל.

את התעודה קיבל ראש העיר חיים ביבס, מידי ראש אכ"א אלוף חגי טופולנסקי יחד עם חבר המועצה ומחזיק תיק הצעירים, אלעד שמעונוביץ, ראש מינהל החינוך בתיה שוכן-אורבוך, סגניתה, מירי חוגרי ומנהלת מחלקת חינוך על יסודי, דלילה אשכנזי.

פרויקט כושר קרבי בעיר. צילום: באדיבות צוות יהונתןפרויקט כושר קרבי בעיר. צילום: באדיבות צוות יהונתן

על פי הנתונים 90.2% מבני העיר התגייסו לצה"ל, 56.1% מהם התגייסו ליחידות קרביות ו-15.8% מהחיילים יצאו לקצונה. בקרב בנות העיר, 79.2% מבנות העיר התגייסו לצה"ל, 91.2 הוגדרו כגיוס משמעותי ו-13.4% מהחיילות יצאו לקצונה.

עובדה זו מראה על איכות האוכלוסייה המתגוררת בעיר והעיר גאה בבניה ובנותיה אשר בוחרים להתגייס למדינה ולעשות זאת בצורה הטובה ביותר.

ראש העיר חיים ביבס: "זכינו לקבל בפעם החמישית ברציפות תעודת הערכה על מיקומה הראשון של העיר ברשימת הערים המתגייסות. אני מצדיע לבני הנוער שלנו על ההישג המרשים. החינוך לתרומה למדינה מתחיל בבית אצל ההורים וממשיך במערכת החינוך המצוינת בעיר, דרך המורים והמנהלים ועד תכניות מיוחדות שאנחנו מקיימים לחיזוק הקשר הערכי בין בני הנוער למדינה, כי נוער בעל ערכים משמעו עתיד טוב יותר לחברה הישראלית בכלל ולמודיעין מכבים רעות בפרט."