פארק מים וספורט

11/01/2017 י"ג טבת תשע"ז

חברי מועצת העיר אישרו פה אחד להקים באזור הפארק הטכנולוגי מתקן מים וספורט הכולל מרכז ספורט ובריכה חצי אולימפית, בריכת גלים המדמה חוף ים גלים, בריכת פעוטות ומתקן אטרקציות מים לילדים. פארק זה הוא למעשה שדרוג ושינוי התכנית המקורית להקמת פארק חוף ים.

ביום שני בערב הציג ראש העיר חיים ביבס בפני חברי המועצה שתי תוכניות עסקיות להקמת פארקי מים במגרש הסמוך למגרש הכדורגל העירוני בפארק הטכנולוגי.

קודם לדיון, בו השתתף גם מנכ"ל מינהלת אופק, רון ברזני אשר יהיה אמון על הפעלת המרכז, הציג ביבס את המקורות התקציביים העומדים לרשות העירייה להקמת הפארק: 25 מלש"ח במסגרת חלף היטל השבחה 9.3 מלש"ח המגיעים מרשות מקרקעי ישראל ומיועדים לביצוע עבודות עפר ופיתוח במגרש זה בלבד, 4.5 מלש"ח ממשרד הבינוי והשיכון, המיועדים אך ורק להקמת חניון משותף לבאי הפארק ולבאי משחקי הכדורגל במגרש הסמוך. ו-9.5 מלש"ח ממפעל הפיס המיועדים להקמת מרכז ספורט בעיר.

לאחר מכן הוצגו בפני חברי המועצה שתי החלופות השונות לרבות תכניות עסקיות של אותן חלופות התכנון המקורי להקמת פארק חוף ים והתכנון החדש להקמת מרכז מים וספורט.

כזכור, התכנון המקורי כלל הקמת חוף ים מלאכותי. הפארק תוכנן להיות בגודל של כ-14.5 דונם כאשר על פי התכנון עיקר הפארק יהיה חוף ים מלאכותי כולל כניסה, מלתחות וחדר מכונות בלבד.

החלופה השנייה, הקמת פארק מים וספורט יכלול מרכז ספורט (לרבות אולמות סטודיו וחדר כושר), בריכה חצי אולימפית, בריכת גלים המדמה חוף ים, בריכת פעוטות ומתקן אטרקציות מים לילדים, מלתחות כפולות, חדר מכונות ובית קפה.

פארק המים והספורט – הדמיה פארק המים והספורט – הדמיה

לאחר מכן הציג ביבס לחברי המועצה את היתרונות והחסרונות של כל חלופה כאשר בראש הדברים עמדה העובדה כי פארק חוף ים יהיה פתוח רק בתקופת הקיץ בעוד מרכז המים והספורט יוכל לפעול לאורך כל השנה.

עוד הוצגו בפני חברי המועצה צפי עלויות תפעול והכנסות של כל אחת מהחלופות כאשר בתוכניות אלו עולה כי שתי חלופות צפויות להיות רווחיות אולם ניכר כי העובדה שפארק חוף הים יפעל רק תקופה חלקית בכל שנה תהיה בעוכריו.

בתום דיון ארוך במהלכו כל חברי המועצה שאלו שאלות בנושא נערכה הצבעה ובה כאמור החליטו חברי המועצה, פה אחד להקים פארק ספורט ומים בפארק הטכנולוגי.

ראש העיר, חיים ביבס: "לתושבים מגיע ליהנות מפארק מים במחיר שווה לכל נפש קרוב לבית. אני שמח שחברי המועצה הסכימו איתי ובחרו באפשרות להביא לעיר פארק מים וספורט שיעניק לכל התושבים אופציה שפויה לבילוי כאן קרוב לבית."