מצלילים את הפארקים בעיר

13/07/2009 כ"א תמוז תשס"ט

העיר מודיעין מכבים רעות התברכה בהרבה פארקים המשמשים את תושבי העיר לבילוי בשעות הפנאי. השבוע יצאו בעירייה במכרז להקמת רשתות הצללה במספר פארקים על מנת לשדרג את איכות החיים.

בעבר, בעת תכנון הפארקים בעיר, לא הייתה מחשבה מסודרת בנושא ההצללות בגני השעשועים. והפתרון לבעיה נחלק לשניים: פתרון מלאכותי של התקנת הצללות ופתרון טבעי של עצים הנותנים מענה טבעי בחלק מהמקומות.

פארקפארק

בשל כך ערכה העירייה בדיקה של עלויות לביצוע הצללה בשלושה פארקים בעיר: בעמק בית שאן, בעמק דותן ובעמק החולה. כאשר בעתיד יבוצעו הצללות נוספות ברעות, בשכונת השבטים, רחוב מגדל דוד וברחוב עמק האלה.

בשלב זה, אין כוונה לבצע הצללה בכל גני השעשועים בעיר אלא לתת אפשרות של גן מוצל אחד, לפחות, בכל שכונה.

בנוגע לשכונות החדשות נקבע כי נושא הצללת גני העיר הוטמע במחלקת גנים ונוף, כאשר בתכנון העתידי של הפארקים וגני השעשועים החדשים הושם דגש על הנושא והם מתוכננים יחד עם הצללה.