שיווק אזורי התעסוקה והמלאכה

10/05/2010 כ"ו אייר תש"ע

עיריית מודיעין מכבים רעות והחברה הכלכלית האחראית על קידום אזורי התעסוקה והמלאכה בעיר, קיימו ביום חמישי שעבר סיור קבלנים ויזמים בעיר בשיתוף התאחדות הקבלנים בישראל.

הסיור, המתקיים לראשונה בעיר, הוא חלק ממאמצי העירייה והחברה הכלכלית לשיווק מגרשים באזורי התעסוקה והמלאכה והשתתפו בו למעלה מ-60 יזמים וקבלנים הבוחנים דרכי יצירת שיתופי פעולה להקמת פרויקטים שונים בעיר.

לסיור הגיעו נשיא התאחדות הקבלנים ניסים בובליל ומנכ"ל ההתאחדות מר יוסי גורדון. מטעם העירייה השתתפו ראש העיר חיים ביבס, מנכ"ל העירייה יורם כרמון, מהנדס העירייה רמי זיו, מנכ"ל החברה הכלכלית דורון ברק והפרויקטור לקידום אזור התעסוקה רון ברזני.

סיור היזמים והקבלנים בעירסיור היזמים והקבלנים בעיר

הקבוצה התכנסה בבוקר באולם "עינן" שם הציגו אנשי העירייה והחברה הכלכלית את התוכניות העתידיות לעיר, הן מבחינת בנייה למגורים והן מבחינת שיווק אזורי התעסוקה והמלאכה.

מהנדס העיר רמי זיו אמר בכנס כי "כל הקרקעות בעיר הזאת הן קרקעות מנהל, המנהל הוא למעשה המתכנן, המפתח והמשווק של העיר הזאת. העיר מודיעין מונה כיום כ- 75 אלף תושבים ועתידה בשלב א' לגדול עד ל- 125 אלף תושבים ובשלב ב' לגדול עד ל- 250 אלף תושבים, זאת בהנחה שהמדינה תפעל בצורה מושכלת ותפשיר כאן קרקעות לבנייה, בהתאם לתוכנית האב ובהתאמה לתשתיות היקרות שהושקעו בעיר במטרה לקלוט אוכלוסייה בסדר גודל כזה".

עוד נמסר לקבלנים כי בשנתיים הקרובות יופשרו בעיר כ- 2,000 יחידות דיור נוספות לבנייה במכרזים שונים. המהנדס זיו: "העיר אינה יכולה לעמוד בקצב גידול של 5,000 טפסי 4 בשנה. נוצר מצב לא פשוט ברמת קליטת האוכלוסייה בשוטף כאשר איננו יכולים לפתוח עשרות גני ילדים וכיתות לימוד בשנה. הדברים צריכים להיעשות בצורה מבוקרת- אנחנו מנסים לבנות כאן עיר קודם כל לתושבים".

לאחר המפגש המשיכה הקבוצה לסיורים בשטח בנקודת תצפית (גבעת שרון), אזור המלאכה ואזור התעסוקה של העיר.

לקבלנים והיזמים הוצגו תוכניות עתידיות הכוללות כ- 500 אלף מ"ר של שטחים בנויים. עד היום 130 אלף מ"ר כבר נבנו ו- 80 אלף נמצאים בשלבי תכנון שונים.

המכרז הקרוב לשיווק מגרשים באזור התעסוקה ואזור המלאכה של העיר שפורסם ע"י מנהל מקרקעי ישראל ייסגר ביום ראשון הקרוב, ה-9 למאי 2010.