גבעת התיתורה על המפה

31/08/2017 ט' אלול תשע"ז

שבילי ההליכה בגבעת התיתורה סומנו בשבוע האחרון באופן מקצועי על ידי אנשי הוועדה לסימון שבילים של החברה להגנת הטבע וייכנסו לחוברת השבילים המסומנים הנערכת בימים אלה לקראת הפצתה.

כזכור, בשנה האחרונה החלה העירייה בשיתוף עם רשות העתיקות והחברה להגנת הטבע, תהליך שמטרתו ליצוק תוכן לאתר התיתורה, מתוך תפיסה ומטרה לחזק את הקשר של התושבים לאתרי המורשת בעיר, ולהנגישו לכלל הציבור.

שדרוג גבעת התיתורה נעשה תוך מתן דגש על שלושה אלמנטים מרכזיים: תיירות, חינוך וקהילה. מבחינת תיירות: הפיכת הגבעה לאתר טבע ומורשת יהודית, כאשר מוקדי המשיכה המרכזיים בגבעה יהיו הנוף הייחודי, הפריחה והמורשת של המקום.

מבחינת חינוך: פיתוח מרכז מורשת התקופה החשמונאית שיהיה מרכז למידה וחקר בנושאי חי וצומח, ויאפשר מפגש עם האדם והמורשת. במקום יתקיימו תכניות חינוכיות וביוטופים. מבחינת קהילה: מרחב לפעילות קהילתית המעוררת גאווה מקומית ושייכות למורשת.

הפרויקט יצא לדרך כאשר החל מחודש אפריל ועד לחודש יולי חפרו בגבעת התיתורה תלמידים ומתנדבים רבים מהעיר. במהלך החפירות נחשפה החצר הפנימית של המצודה הצלבנית. ובה התגלו תנורי חרס קדומים (טבונים), סירי בישול, קנקנים, כלי הגשה ושולחן, וכן תכשיטים רבים, חלקם עשויים ברונזה וכסף. בזכות הפעילות המוצלחת וההתלהבות של המתנדבים ובני הנוער החליט ראש העיר, חיים ביבס על המשך שיתוף הפעולה עם רשות העתיקות לקיום חפירות ארכיאולוגיות נוספות גם בשנה הנוכחית.

סימון שבילים על גבעת התיתורהסימון שבילים על גבעת התיתורה

אביטל יוגב, מנהלת קהילת מודיעין של החברה להגנת הטבע מסבירה כי השבילים בתיתורה סומנו על ידי הוועדה לסימון שבילים, ועדה ציבורית, בהובלת החברה להגנת הטבע, הכוללת גם נציגים מרשות הטבע והגנים, מהקרן הקיימת לישראל, מהמרכז למיפוי ישראל, מאגודת אכסניות הנוער, ממשרד החינוך וממשרד התיירות, ומגופי ציבור וסיירים ותיקים: "קביעת המיקום המדויק בו יעבור שביל טיילות, כוללת שיקולים שונים, כמו נקודות עניין אליהן הוא מוביל, ואף התבוננות בשבילים הקיימים כבר במקום, אשר נכבשו ברגליהם של אלפי הולכי רגל קדומים. האמירה "חכם השביל מן ההולך בו", המיוחסת לעזריה אלון, ממייסדי החברה להגנת הטבע, מקפלת בתוכה את ההכרה שתוואי של שביל כולל בתוכו את חוכמת ההמונים, ועלינו להיות קשובים אליו."

יוגב מציינת כי לקראת הפרויקט של סימון שבילי התיתורה קיבלו חוגי הסיירות של החברה להגנת הטבע בעיר, סדנה בנושא סימון שבילים. בסדנה למדו המשתתפים איך ומתי התחילו לטייל בארץ, למה מסמנים שבילים, מה משמעות הצבעים השונים של הסימונים, איך מחליטים איפה לשים סימן, ומי מחדש את הסימונים ברחבי הארץ. לסיום יצאו משתתפי הסדנה לגבעת שר, וחידשו בה את סימני השביל הקיים, לטובת מטיילי העיר.

יוגב הוסיפה כי השבילים החדשים, שסומנו בתיתורה, ייכנסו למפת סימון שבילים חדשה שעומדת לצאת בקרוב, ואשר תכלול את גם את אזור העיר מודיעין מכבים רעות.

כאמור העבודות להנגשת התיתורה בעיצומן ובסיומן יוכשרו שביל טיילת היקפי עם תאורה נמוכה, וכן שביל טבעתי מונגש. עם סיום העבודות על הגבעה יתאפשר לערוך באתר פעילויות חווייתיות רבות לאורך כל היממה: הליכה, ספורט וטיולי שוטטות. את המידע אודות הגבעה, ההיסטוריה שלה ובעלי החיים והצמחייה שעליה, יוכלו המבקרים לקבל מ-"מודי", הדמות המודיעינית שמלווה את אתרי הטבע והמורשת של העיר. לאורך כל שבילי התיתורה יוצבו שלטי הסבר והמחשה, כאשר בכל שלט יוטבע סימון QR, שיאפשר קבלת מידע נוסף מאתר האינטרנט של העירייה, וכן יאפשר למטיילים לקבל מידע באמצעות הטלפון החכם שברשותם, נוסף על המידע שנמצא בשלטים.

היערכות פינוי אשפה וגזם בחגי תשרי

18/09/2024 ט"ו אלול תשפ"ד

מינהל שפ''ע בעירייה נערך לניקיון העיר בחגי תשרי, וקורא, כמו תמיד, לתושבים להקדים את הניקיונות לחג. מועד אחרון להוצאת גזם, גרוטאות וקרטונים יום שישי 27.9.24

תנועות הנוער פותחות שנת פעילות