הפסטיבל שוב חוזר לעיר

11/10/2017 כ"א תשרי תשע"ח

"מה עושים עם הילדים בחול המועד סוכות", זו אחת השאלות הנפוצות ביותר בתקופת חגי תשרי כאשר ההורים משוועים לקחת את הילדים למקומות שווים אבל לא כאלה שבכניסה אליהם הם ייאלצו למשכן חצי מהבית שלהם.

במודיעין מכבים רעות במהלך 5 השנים האחרונות יש תשובה טובה מאוד לשאלה: הולכים לפסטיבל הבינלאומי לקרקס מקום בו לא חייבים להוציא את הארנק מהכיס כדי להיכנס אליו.

פסטיבל הקרקס הבינלאומי, חוויה לכל המשפחה, נערך בעיר זו השנה השישית, ויתקיים בחול המועד סוכות בתאריכים 10-8 באוקטובר.

הקונספט של הפסטיבל פשוט מאוד כל ערב בין השעות שש בערב לעשר בלילה למשך שלושה ימים, מודיעין הופכת לארנה של קרקס מודרני, מפתיע ויוצא דופן.

מופעי קרקס שונים בהשתתפות מאות אמנים, מהארץ ומחו"ל שמופיעים במשך שלושה ימים על יותר מעשר במות שונות ומציגים עשרות מופעים של אקרובאטיקה ותעופה אווירית, להטוטנות, ליצנות ומחול, קטעי ג'אגלינג ומופעי אש, פנטומימה ותיאטרון, אפקטים מרהיבים מלאים במתח, וירטואוזיות והומור – בהשתתפות קבוצות קרקס מובילות מהארץ ומחו"ל.

תוכנית הפסטיבל השנה מפתיעה ומרגשת כאחד וכוללת רפרטואר מרשים של 13 מופעים שונים ובהם שמונה מופעי הקרקס שהובאו במיוחד מחו"ל שעבור מרביתם זהו ביקור ראשון בישראל ובהם המופע "נוייס אום" מברזיל, המשלב בין ריקוד עכשווי, אקרובטיקה, להטוטנות, קונטקט וקפוארה.

פסטיבל הקרקס הבינלאומי חוזר לשנה שישיתפסטיבל הקרקס הבינלאומי חוזר לשנה שישית

המופע A-TA-KAI שיגיע לפסטיבל מספרד מציג מופע סוריאליסטי של דמויות ענק מוארות מעופפות מעל ראשי הקהל, יוצרות יחד מופע אוונגרד ומפתיע במקוריותו המופע הצרפתית, Ups and Downs הוא מופע המושפע מההומור של צ'רלי צ'פלין ובאסטר קיטון ומתאר שני אמני קרקס שמגיעים לישראל על מנת להופיע את המופע המוכר שלהם. לפתע, מגיע הספק? ומפריע למופע! הזוג מנסה להישאר מפוקס אך תוך כדי המופע, הם מתחילים לאבד את העשתונות ואת רצף המופע – מה יקרה בסוף? את זה עוד תגלו בהמשך.

לצד מופעים ישראליים מקוריים ו-וותיקים, כמו הטרפז המעופף העברי עם המופע הכי צבעוני, מרהיב ומסוכן של הקרקסכאשר השנה לאחר המופעים תינתן לקהל הזדמנות לטעום מהחוויה המיוחדת על הטרפז המעופף. "הקרקס מארץ עוץ" גם הוא יגיע לפסטיבל בגרסה קרקסית חדשנית ומפתיעה עם כל הדמויות המוכרות: איש הקש, איש הפח, האריה הפחדן, טוטו הכלב וכמובן הקוסם. מופע מעניין שיגיע אף הוא בסוכות הוא המופע בת-מים אשר מספר על בת הים אשר נולדה במים והופכת לבת אדם ולומדת את האושר והכאב של החיים בגוף האנושי כאשר המופע כולו מתרחש ב... אמבטיה.

במה נוספת שתפעל במהלך הפסטיבל היא בימת הלהקות המקומיות המהוות את דור העתיד של התחום כאשר שתי הלהקות הנותנות את הטון כאן במודיעין מכבים רעות הן "הסנוניות" ו"ענבל מאיו".

בנוסף, בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, גם השנה תיערך בפסטיבל התחרות היחידה בישראל של אומני קרקס, תחרות ה"נאמבר". התחרות תציג קטעי קרקס מיוחדים של יוצרים ואמנים שנבחרו בקפידה, כאשר שופטים מקצועיים יבחרו את ה"נאמבר" הזוכה.

חיים ביבס, ראש העיר: " כמו בכל שנה, גם השנה פסטיבל הקרקס חוזר ובגדול עם מופעים חדשים שיעניקו לאורחים חוויה תרבותית קסומה עם מופעים שטרם נראו בארץ. הפסטיבל מהווה הזדמנות נהדרת לחוויה משפחתית משותפת בו כל אחד יכול ליהנות מתוכן מעניין, חדשני ומרגש, איכותי, מפתיע ומצחיק עם שלל מופעים אומנותיים ואיכותיים מהארץ ומהעולם ובחינם."

אלעד שמעונוביץ, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק התרבות: "בכל שנה אנחנו חושבים ומתכוננים כיצד לשדרג ולחדש את פסטיבל הקרקס עם עוד רעיונות, מופעים וחידושים עבור הילדים. באי הפסטיבל השנה יהנו מהופעות מחו״ל איכותיות במיוחד ודברים שטרם נראו בישראל."

אלון שמידט מנהל אגף תרבות ואירועים: "החגיגה הקרקסית היא חוויה לכל אחד ולכל גיל
אני מזמין את תושבי העיר להיות אושפיזין בסוכת הקרקסים הבינלאומית אצלנו בעיר."

ג'קי בכר, מפיק הפסטיבל: "בסוכות חוזרים לפסטיבל הקרקס בפעם השישית והפעם עם הרבה יותר מופעים בינלאומיים. מופעים מז'אנרים שונים ומגוונים שיעמיקו את חוויית הקרקס והפסטיבל. פסטיבל הקרקס של מודיעין מכבים רעות הוא שם דבר בישראל ובקרב אמני הקרקס בעולם מוזמנים להתרגש איתנו גם השנה.״

לחצו כאן לעמוד פסטיבל הקרקס – לתוכנית המלאה

שדרוג כביש עמק איילון דרום

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו

העבודות לשדרוג התשתיות בשכונות הוותיקות חוזרות החל מיום ראשון 12.4, יתקיימו עבודות קרצוף וסלילה בכביש עמק איילון דרום בצד האי זוגי. העבודות יתבצעו בשלבים

להמשיך לקרוא

עדכון פעילות העירייה 9.4.2026

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו

העירייה מודיעה על חזרה מלאה לפעילות: מערכת החינוך, הצהרונים, השירותים העירוניים והתחבורה הציבורית חוזרים לפעול לצד שמירה על ערנות והנחיות הביטחון

להמשיך לקרוא

מצדיעים לסמל ראשון גלעד הראל

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

להמשיך לקרוא

מצדיעים לסמל ראשון גלעד הראל

03/04/2026 ט"ז ניסן תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

להמשיך לקרוא

ערוץ החירום העירוני

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו

כל ההתרעות וההנחיות יעברו בערוץ הוואטסאפ העירוני לצד חידוד הנחיות פיקוד העורף להתנהלות נכונה בשעת חירום

להמשיך לקרוא

כל השכונה בווטסאפ

31/03/2026 י"ג ניסן תשפ"ו

מודל ה-WhatsApp העירוני מתחדש: מעבר לקהילות וקבוצות כריזה שכונתיות שיאפשרו לתושבים לקבל מידע עירוני רשמי, אמין ומהיר ישירות מהעירייה.

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לפסח

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו

העיר מתכוננת לפסח: ניקיון מוגבר, מוקדי הגעלת כלים וביעור חמץ ברחבי מודיעין מכבים רעות לשירות התושבים ולהבטחת חג מסודר ובטוח

להמשיך לקרוא

הפאדל מגיע לעיר

25/03/2026 ז' ניסן תשפ"ו

ענף הספורט הצומח בעולם מגיע למודיעין מכבים רעות: מתחם ובו חמישה מגרשי פאדל יוקם בסמוך למרכז הספורט העירוני

להמשיך לקרוא

פרסום מרחבים מוגנים במרכזים המסחריים

24/03/2026 ו' ניסן תשפ"ו

העירייה וחברת ''אופק'' מנגישות לתושבים מידע על עסקים עם מרחב מוגן תקני, כדי לאפשר שהייה בטוחה וקבלת שירותים גם בהתאם להנחיות פיקוד העורף

להמשיך לקרוא

מרוץ מודיעין נדחה

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026

להמשיך לקרוא

ממשיכים את שדרוג כביש עמק החולה צפון

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

ביום שני, 16.3 יחל השלב האחרון של שדרוג שדרות עמק החולה ויימשכו כשבוע. בהתאם לשלבי העבודות חלים הסדרי תנועה לאורך השדרה

להמשיך לקרוא

עדכון עירייה, שאגת הארי 13.3.26

19/03/2026 א' ניסן תשפ"ו

העירייה ממשיכה לפעול במתכונת חירום מלאה, לצד חזרה מדורגת של מערכת החינוך, שירותי הרווחה, הפארקים, החוגים ומתקני הספורט בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

להמשיך לקרוא

אתם שואלים רשות האוכלוסין וההגירה משיבה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מדריך קצר לשירותי רשות האוכלוסין בזמן חירום: תורים בלשכות, דרכונים בתעריף מוזל, פעילות מעברי הגבול ושירותי הרשות בנתב״ג.

להמשיך לקרוא

פעילות העירייה למיגור ונדליזם

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מצלמות העירייה תיעדו צעירים משתוללים עם רכב בחניון עירוני וגורמים נזק לתשתיות. המעורבים אותרו, הוגשה תלונה והעירייה תפעל גם להגשת תביעה כספית

להמשיך לקרוא

שדרוג שירות הגשת מסמכים לפי שלבי הבנייה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מינהל ההנדסה בעירייה ממשיך לשדרג את השירותים לתושבים וליזמים על ידי מעבר למערכת דיגיטלית נוחה ופשוטה שבה יוכלו להגיש מסמכים לוועדה בכל שלב של הבנייה

להמשיך לקרוא

היערכות ניקיון בעיר לקראת פסח

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

לקראת פסח: העירייה נערכת למבצע ניקיון ברחבי העיר ומבקשת מהתושבים להקדים הוצאת גזם וגרוטאות לפי ימי הפינוי בשכונות, עד 29.3 בלבד, ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות

להמשיך לקרוא

מודיעין מכבים רעות בחירום

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

מרכז ההפעלה העירוני פועל סביב השעון עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון, השירותים החיוניים בעיר נמשכים והעירייה מעניקה סיוע לאזרחים ותיקים ולמשפחות משרתי הקבע והמילואים.

להמשיך לקרוא

מידע והנחיות בשעת חירום

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו

כל מה שחשוב לדעת במצב הביטחוני: סוגי האיומים, זמני התרעה, התנהלות בזמן אזעקה, הכנת המרחב המוגן ומידע על מרכזי מחסה בעיר

להמשיך לקרוא

מודיעין מכבים רעות במצב חירום – עדכון והנחיות לתושבים

09/03/2026 כ' אדר תשפ"ו

החל מיום שבת 28.2 בבוקר העירייה פועלת במתכונת חירום מלאה, מרכז ההפעלה פתוח והנחיות פיקוד העורף מחייבות כניסה מיידית למרחב מוגן ויציאה רק באישור רשמי

להמשיך לקרוא

הסדרי חניה חדשים באזור מרכז עינב

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

העירייה החלה בהיערכות להסדרת החניה בשלושה רחובות במרכז עינב. תושבי העיר יוכלו לחנות ברחובות אלה שעתיים חינם באמצעות אפליקציות החניה. יתר המרכז נותר תחת ההגדרה חנייה חופשית

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד