הפסטיבל שוב חוזר לעיר

11/10/2017 כ"א תשרי תשע"ח

"מה עושים עם הילדים בחול המועד סוכות", זו אחת השאלות הנפוצות ביותר בתקופת חגי תשרי כאשר ההורים משוועים לקחת את הילדים למקומות שווים אבל לא כאלה שבכניסה אליהם הם ייאלצו למשכן חצי מהבית שלהם.

במודיעין מכבים רעות במהלך 5 השנים האחרונות יש תשובה טובה מאוד לשאלה: הולכים לפסטיבל הבינלאומי לקרקס מקום בו לא חייבים להוציא את הארנק מהכיס כדי להיכנס אליו.

פסטיבל הקרקס הבינלאומי, חוויה לכל המשפחה, נערך בעיר זו השנה השישית, ויתקיים בחול המועד סוכות בתאריכים 10-8 באוקטובר.

הקונספט של הפסטיבל פשוט מאוד כל ערב בין השעות שש בערב לעשר בלילה למשך שלושה ימים, מודיעין הופכת לארנה של קרקס מודרני, מפתיע ויוצא דופן.

מופעי קרקס שונים בהשתתפות מאות אמנים, מהארץ ומחו"ל שמופיעים במשך שלושה ימים על יותר מעשר במות שונות ומציגים עשרות מופעים של אקרובאטיקה ותעופה אווירית, להטוטנות, ליצנות ומחול, קטעי ג'אגלינג ומופעי אש, פנטומימה ותיאטרון, אפקטים מרהיבים מלאים במתח, וירטואוזיות והומור – בהשתתפות קבוצות קרקס מובילות מהארץ ומחו"ל.

תוכנית הפסטיבל השנה מפתיעה ומרגשת כאחד וכוללת רפרטואר מרשים של 13 מופעים שונים ובהם שמונה מופעי הקרקס שהובאו במיוחד מחו"ל שעבור מרביתם זהו ביקור ראשון בישראל ובהם המופע "נוייס אום" מברזיל, המשלב בין ריקוד עכשווי, אקרובטיקה, להטוטנות, קונטקט וקפוארה.

פסטיבל הקרקס הבינלאומי חוזר לשנה שישיתפסטיבל הקרקס הבינלאומי חוזר לשנה שישית

המופע A-TA-KAI שיגיע לפסטיבל מספרד מציג מופע סוריאליסטי של דמויות ענק מוארות מעופפות מעל ראשי הקהל, יוצרות יחד מופע אוונגרד ומפתיע במקוריותו המופע הצרפתית, Ups and Downs הוא מופע המושפע מההומור של צ'רלי צ'פלין ובאסטר קיטון ומתאר שני אמני קרקס שמגיעים לישראל על מנת להופיע את המופע המוכר שלהם. לפתע, מגיע הספק? ומפריע למופע! הזוג מנסה להישאר מפוקס אך תוך כדי המופע, הם מתחילים לאבד את העשתונות ואת רצף המופע – מה יקרה בסוף? את זה עוד תגלו בהמשך.

לצד מופעים ישראליים מקוריים ו-וותיקים, כמו הטרפז המעופף העברי עם המופע הכי צבעוני, מרהיב ומסוכן של הקרקסכאשר השנה לאחר המופעים תינתן לקהל הזדמנות לטעום מהחוויה המיוחדת על הטרפז המעופף. "הקרקס מארץ עוץ" גם הוא יגיע לפסטיבל בגרסה קרקסית חדשנית ומפתיעה עם כל הדמויות המוכרות: איש הקש, איש הפח, האריה הפחדן, טוטו הכלב וכמובן הקוסם. מופע מעניין שיגיע אף הוא בסוכות הוא המופע בת-מים אשר מספר על בת הים אשר נולדה במים והופכת לבת אדם ולומדת את האושר והכאב של החיים בגוף האנושי כאשר המופע כולו מתרחש ב... אמבטיה.

במה נוספת שתפעל במהלך הפסטיבל היא בימת הלהקות המקומיות המהוות את דור העתיד של התחום כאשר שתי הלהקות הנותנות את הטון כאן במודיעין מכבים רעות הן "הסנוניות" ו"ענבל מאיו".

בנוסף, בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, גם השנה תיערך בפסטיבל התחרות היחידה בישראל של אומני קרקס, תחרות ה"נאמבר". התחרות תציג קטעי קרקס מיוחדים של יוצרים ואמנים שנבחרו בקפידה, כאשר שופטים מקצועיים יבחרו את ה"נאמבר" הזוכה.

חיים ביבס, ראש העיר: " כמו בכל שנה, גם השנה פסטיבל הקרקס חוזר ובגדול עם מופעים חדשים שיעניקו לאורחים חוויה תרבותית קסומה עם מופעים שטרם נראו בארץ. הפסטיבל מהווה הזדמנות נהדרת לחוויה משפחתית משותפת בו כל אחד יכול ליהנות מתוכן מעניין, חדשני ומרגש, איכותי, מפתיע ומצחיק עם שלל מופעים אומנותיים ואיכותיים מהארץ ומהעולם ובחינם."

אלעד שמעונוביץ, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק התרבות: "בכל שנה אנחנו חושבים ומתכוננים כיצד לשדרג ולחדש את פסטיבל הקרקס עם עוד רעיונות, מופעים וחידושים עבור הילדים. באי הפסטיבל השנה יהנו מהופעות מחו״ל איכותיות במיוחד ודברים שטרם נראו בישראל."

אלון שמידט מנהל אגף תרבות ואירועים: "החגיגה הקרקסית היא חוויה לכל אחד ולכל גיל
אני מזמין את תושבי העיר להיות אושפיזין בסוכת הקרקסים הבינלאומית אצלנו בעיר."

ג'קי בכר, מפיק הפסטיבל: "בסוכות חוזרים לפסטיבל הקרקס בפעם השישית והפעם עם הרבה יותר מופעים בינלאומיים. מופעים מז'אנרים שונים ומגוונים שיעמיקו את חוויית הקרקס והפסטיבל. פסטיבל הקרקס של מודיעין מכבים רעות הוא שם דבר בישראל ובקרב אמני הקרקס בעולם מוזמנים להתרגש איתנו גם השנה.״

לחצו כאן לעמוד פסטיבל הקרקס – לתוכנית המלאה

הסדרי הנגשה ותנועה למופע סיום הקיץ

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: החגיגה נמשכת

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

צובעים את העיר לקראת תשפ''ז

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

להמשיך לקרוא

החזר כספי בקליק

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר ממשיך

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות השכונות הוותיקות רחוב ערער

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

להמשיך לקרוא

שוטפים את מרכז העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא מחזור הנייר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר לא עוצר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן צפון

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לחגיגות 30 למודיעין

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו

סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

להמשיך לקרוא

מעגל תנועה חדש בשדרות עמק זבולון

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

להמשיך לקרוא

שבוע של חגיגות בעיר

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

פסטיבל היין יתקיים במשך שלושה ערבים בפארק ענבה, וביום חמישי ייערך אירוע ה־30 לעיר עם עדן בן זקן ועילי בוטנר וילדי החוץ.

להמשיך לקרוא

אותרו חשודים בוונדליזם בפארק עמק החולה

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

20 שנה למלחמת לבנון השנייה

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

להמשיך לקרוא

נערכים לרגע האמת

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

להמשיך לקרוא

עמדות טעינה מהירות בחניון מורשת

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד