העבודות לשדרוג התשתיות בשכונות הוותיקות חוזרות החל מיום ראשון 12.4, יתקיימו עבודות קרצוף וסלילה בכביש עמק איילון דרום בצד האי זוגי. העבודות יתבצעו בשלבים
5,000 רצים ורצות השתתפו בסוף השבוע האחרון במרוץ מודיעין ה-13 ונהנו מאירוע ריצה ספורטיבי שכלל ארבעה מקצי ריצה תחרותיים לצד מקצה עממי. השנה שילב המרוץ לראשונה מסלול חדש של חצי מרתון (21.1 ק"מ) ואף אירח את אליפות ישראל בריצת כביש ל-10 ק"מ של איגוד האתלטיקה בישראל.
האירוע, שאורגן על ידי אגף הספורט בעמותת סחלבים בראשותו של חנן דנציגר, נפתח בכינוס של המשתתפים בפארק הדגים, שם נערך הפנינג ססגוני לכל המשפחה עם מתנפחים, שולחנות משחק ודוכני מכירה של מוצרי ספורט בהנחה. לאחר שכל המשתתפים התחממו וקיבלו את חולצות המרוץ, התכנסו ראשוני הרצים על קו הזינוק.
המקצה החדש של החצי מרתון, הוזנק על ידי ראש העיר חיים ביבס שאף לקח בו חלק. אחריו, בזה אחר זה הוזנקו יתר המקצים (10, 5, 1.8 תחרותי ו-1.8 עממי) במרווחים מדודים שאפשרו לרצים מרחב ריצה ראוי והנאה מקסימאלית מהאירוע.
במהלך המרוץ, עמדו על קו הזינוק במקצים השונים אלפי רצים, חברי נבחרות ריצה, חיילים, צעירים, ותלמידים. בין השאר רצו גם סגני ראש העיר, שלמה פסי, אילן יאיר בן סעדון ומויש לוי, חברי המועצה אלעד שמעונוביץ, שמעון גואטה, ורד גל ברחי, הילה בן אליעזר ושחר מי-און וכן נציגות מכובדת של עובדי העירייה ומנהלים מבתי ספר, שכמו מורים רבים נתנו דוגמה אישית לתלמידים ורצו עימם, לרבות המורים לחינוך גופני שהכינו את התלמידים למרוץ ומחנכים את ילדי העיר לראות בספורט כדרך חיים.
באגף הספורט ציינו השבוע את היענות בתי הספר בעיר למרוץ ובראשם את בית ספר אבני חן שלקח ברצינות את המרוץ כאשר כ-300 תלמידים נרשמו והשתתפו באירוע וכן את בתי הספר עירוני א', עירוני ג', רמון ויחד שיותר מ-100 מתלמידיהם לקחו השנה חלק במרוץ.
בית ספר נוסף שלקח חלק פעיל ביום המרוץ היה אורט עירוני ד' שתלמידיו עזרו בצד הלוגיסטי ותרמו להצלחתו בנקודת חלוקת המים, חלוקת ערכות הכוונת הרצים ובחלוקת המדליות (ועל הדרך זכו הנבחרות של בית הספר במספר מדליות בתחרויות הבית ספריות, כששתי הנבחרות של הבנות גם של ז'-ח' וגם של י"א-י"ב לקחו את המקום הראשון.)
מרוץ מודיעין 2017במהלך האירוע נהנו המשתתפים מערכות ריצה מפנקות שכללו מלבד חולצה גם בקבוק משקה איזוטוני ומגיני זיעה. במהלך המרוץ ולאחריו נהנו הרצים בזמן הריצה, ובעיקר לאחריה, מבקבוקי שתייה שחילקה חברת "מי עדן", משקאות אנרגיה של "רד בול", וארטיקים. בנוסף, כ-3,000 רצים ורצות קיבלו אלבומים אישיים עם תמונות שלהם מהמסלול היישר לדף הפייסבוק שלהם.
הריצה, שהתנהלה במזג אוויר אידיאלי לתחרות, נוהלה על ידי חברת ריל-טיימינג, שהפעילה מערכת ממוחשבת שסקרה את התוצאות האישיות של כל הרצים לפי מקצים וגילאים. במקצה הראשון של ה-21.1 ק"מ, היה זה עזרא קיברט שסיים את המסלול בזמן הקצר ביותר, תוך שעה, 19 דקות וארבע שניות בלבד וזכה במקום הראשון בחצי מרתון הראשון של מודיעין מכבים רעות. דקה אחריו הגיע גיא סבו שסיים את המרוץ בזמן של 01:20:09. במקום השלישי זכה אביגדור בוק שסיים קצת אחריהם בזמן של 01:24:42.
בקרב הנשים במקצה זה זכתה במקום הראשון אנה פרייס, שסיימה גם בשנה שעברה במקום הראשון במקצה של ה-10 ק"מ, שסיימה את החצי מרתון אחרי 01:32:53. נירית גבע בזמן של 01:44:35 סיימה במקום השני. ובמקום השלישי הינדי גינזברג שסיימה אחרי 01:49:41. במקצה זה, זכו שלושת המקומות הראשונים (בנשים ובגברים) בסופי שבוע זוגיים ברחבי הארץ.
לאחר מקצה זה נערך המקצה של ה-10 ק"מ שהיה למעשה אליפות ישראל למרחק זה. לאחר מקצה צמוד מאוד, במקום הראשון ובתואר אלוף ישראל בריצת כביש ל-10 ק"מ זכה היימרו עלמיה שסיים את המסלול תוך 30:25 דקות בלבד. את המקום השני לקח מארו טרפי שסיים שלוש שניות אחריו בתוצאה 30:28 ובמקום השלישי מלקאם גאמבר שסיים בזמן של 31:32 דקות.
בקרב הנשים הייתה זו לונה צ'מטאיי שסיימה ראשונה את המסלול בתוצאה 36:15, אירנה קונובלוב סיימה שנייה בזמן של 37:36 ואתי איינר סיימה שלישית בזמן של 42:44. במקצה זה זכו שלושת המקומות הראשונים (בנשים ובגברים), בנוסף לתואר המכובד, גם לפרסים כספיים: 2,000 ₪ למקום הראשון, 1,250 למקום השני ו-750 למקום השלישי.
במהלך המרוץ, לצד המקצים התחרותיים, התקיימה גם אליפות בתי הספר לריצה בה לקחו חלק תלמידי מסגרות הספורט בבתי הספר בעיר שהתחרו במקצה של 1.8 ק"מ. בתום המקצים נערך בפארק הדגים טקס חלוקת מדליות וגביעים למנצחים.
ראש העיר, חיים ביבס: "ביום שישי קיימנו את האירוע הספורטיבי של השנה, שהיה מוצלח במיוחד, כמות המשתתפים הרבים שלקחו חלק במרוץ מצביע על הצורך שיש בעיר לאירועי ספורט. מרוץ מהסוג הזה, בדומה למרוצים בתל אביב וחיפה, שגם הם נערכו בשבוע שעבר, מחייב סגירת כבישים ואי נוחות מסוימת לחלק מהתושבים, הקפדנו שהפגיעה בתושבים תהיה מינימאלית למספר שעות מצומצם. כל הכבוד לכל 5,000 המשתתפים במרוץ מודיעין, החיילים שלנו בחטיבת הקומנדו של צה״ל, בני הנוער, בתי הספר, ועובדי העירייה וסחלבים שסייעו בהפקת האירוע המוצלח ולמנצחים האמיתיים של המרוץ, תלמידי בתי הספר המיוחדים וילדים עם צרכים מיוחדים שלקחו חלק במרוץ- זו גאוותנו והם אלופי המרוץ."
מ"מ ראש העיר ויו"ר עמותת סחלבים, שלמה פסי: "מודיעין מכבים רעות מעודדת פעילות ספורטיבית עממית. אני מברך על השדרוג שחל השנה בהוספת מסלול ריצה של חצי מרתון ששם את מודיעין מכבים רעות יחד עם ערים גדולות נוספות שמקיימות מרוצים ברמה הזו. זאת לצד מסלול התחרותי של 10 ק"מ שהוכר כאליפות ישראל בריצת כביש מטעם איגוד האתלטיקה בישראל. מספר המשתתפים שגדל משנה לשנה ובהם מספר מרשים של תושבים מהעיר וכן ילדי בתי הספר, מעודד אותנו להמשיך ולפתח את תחום הספורט העממי. האירוע הספורטיבי זכה להערכה מהמשתתפים הרבים שחלקם הגיעו מחוץ לעיר, ומצאו לנכון לשבח את העבודה והארגון של אגף הספורט בעמותת סחלבים. ברכות לראש העיר שהוביל והוכיח במו רגליו במקצה של ה-21.1 ק"מ את הרוח הספורטיבית המאפיינת את תושבי העיר. לצד ההצלחה הגדולה אנחנו ערים לאי הנחות שנגרמה לחלק מהתושבים, נפיק את הלקחים הנדרשים וניישם בשנים הבאות."
חבר המועצה מחזיק תיק הספורט, אלעד שמעונוביץ: "מרוץ מודיעין גדל ומשתדרג משנה לשנה. גם מבחינת הארגון, המקצים והפעילות מסביב, וגם מבחינת כמות המשתתפים שחצתה השנה את רף 5,000 משתתפים. המרוץ הפך לאירוע השיא של תחום הספורט בעיר, זאת תודות לעבודה מאומצת של מחלקת הספורט בראשות חנן דנציגר ועובדי סחלבים והעירייה שעבדו מסביב לשעון במשך שבועות ארוכים להצלחת המרוץ."

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
העבודות לשדרוג התשתיות בשכונות הוותיקות חוזרות החל מיום ראשון 12.4, יתקיימו עבודות קרצוף וסלילה בכביש עמק איילון דרום בצד האי זוגי. העבודות יתבצעו בשלבים

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
העירייה מודיעה על חזרה מלאה לפעילות: מערכת החינוך, הצהרונים, השירותים העירוניים והתחבורה הציבורית חוזרים לפעול לצד שמירה על ערנות והנחיות הביטחון

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

03/04/2026 ט"ז ניסן תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו
כל ההתרעות וההנחיות יעברו בערוץ הוואטסאפ העירוני לצד חידוד הנחיות פיקוד העורף להתנהלות נכונה בשעת חירום

31/03/2026 י"ג ניסן תשפ"ו
מודל ה-WhatsApp העירוני מתחדש: מעבר לקהילות וקבוצות כריזה שכונתיות שיאפשרו לתושבים לקבל מידע עירוני רשמי, אמין ומהיר ישירות מהעירייה.

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו
העיר מתכוננת לפסח: ניקיון מוגבר, מוקדי הגעלת כלים וביעור חמץ ברחבי מודיעין מכבים רעות לשירות התושבים ולהבטחת חג מסודר ובטוח

25/03/2026 ז' ניסן תשפ"ו
ענף הספורט הצומח בעולם מגיע למודיעין מכבים רעות: מתחם ובו חמישה מגרשי פאדל יוקם בסמוך למרכז הספורט העירוני

24/03/2026 ו' ניסן תשפ"ו
העירייה וחברת ''אופק'' מנגישות לתושבים מידע על עסקים עם מרחב מוגן תקני, כדי לאפשר שהייה בטוחה וקבלת שירותים גם בהתאם להנחיות פיקוד העורף

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
ביום שני, 16.3 יחל השלב האחרון של שדרוג שדרות עמק החולה ויימשכו כשבוע. בהתאם לשלבי העבודות חלים הסדרי תנועה לאורך השדרה

19/03/2026 א' ניסן תשפ"ו
העירייה ממשיכה לפעול במתכונת חירום מלאה, לצד חזרה מדורגת של מערכת החינוך, שירותי הרווחה, הפארקים, החוגים ומתקני הספורט בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מדריך קצר לשירותי רשות האוכלוסין בזמן חירום: תורים בלשכות, דרכונים בתעריף מוזל, פעילות מעברי הגבול ושירותי הרשות בנתב״ג.

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מצלמות העירייה תיעדו צעירים משתוללים עם רכב בחניון עירוני וגורמים נזק לתשתיות. המעורבים אותרו, הוגשה תלונה והעירייה תפעל גם להגשת תביעה כספית

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מינהל ההנדסה בעירייה ממשיך לשדרג את השירותים לתושבים וליזמים על ידי מעבר למערכת דיגיטלית נוחה ופשוטה שבה יוכלו להגיש מסמכים לוועדה בכל שלב של הבנייה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
לקראת פסח: העירייה נערכת למבצע ניקיון ברחבי העיר ומבקשת מהתושבים להקדים הוצאת גזם וגרוטאות לפי ימי הפינוי בשכונות, עד 29.3 בלבד, ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
מרכז ההפעלה העירוני פועל סביב השעון עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון, השירותים החיוניים בעיר נמשכים והעירייה מעניקה סיוע לאזרחים ותיקים ולמשפחות משרתי הקבע והמילואים.

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
כל מה שחשוב לדעת במצב הביטחוני: סוגי האיומים, זמני התרעה, התנהלות בזמן אזעקה, הכנת המרחב המוגן ומידע על מרכזי מחסה בעיר

09/03/2026 כ' אדר תשפ"ו
החל מיום שבת 28.2 בבוקר העירייה פועלת במתכונת חירום מלאה, מרכז ההפעלה פתוח והנחיות פיקוד העורף מחייבות כניסה מיידית למרחב מוגן ויציאה רק באישור רשמי

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
העירייה החלה בהיערכות להסדרת החניה בשלושה רחובות במרכז עינב. תושבי העיר יוכלו לחנות ברחובות אלה שעתיים חינם באמצעות אפליקציות החניה. יתר המרכז נותר תחת ההגדרה חנייה חופשית
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.