לרגל חגיגות 30 שנה לעיר פסטיבל היין של מוזיאון ישראל בירושלים, פסטיבל היין הגדול בישראל יתקיים השנה במודיעין מכבים רעות
השבוע פרסמה עמותת שקיפות בינ"ל ישראל את מדד השקיפות באתרי הרשויות המקומיות לשנת 2017 לפיו עיריית מודיעין מכבים רעות קיבלה ציון 96 שיפור של 5 נקודות לעומת מדד שקיפות הערים מהשנה שעברה שבו קיבלה העירייה ציון 91. מדד זה הושלם לאחר שעמותת שקיפות בינ"ל-ישראל סיימה לבחון את אתרי האינטרנט של 75 ערים בישראל, שתוצאותיו פורסמו בדיון מיוחד בוועדת השקיפות של הכנסת שנערך השבוע.
כאמור, המדד בחן באתרי הערים בישראל את נגישות וזמינות המידע באתר האינטרנט של הרשויות המקומיות ב-57 קריטריונים שונים מתוך כוונה שיהווה כלי בידי הרשויות להגברת השקיפות בנושאים השונים, החל במרכיבים המוגדרים בחוק, דרך פרסום פרוטוקולים, תקציב, פרסום מכרזים ותכנון ובנייה ועוד.
בין השאר בחנה העמותה את דרכי ההתקשרות עם העירייה, את פרסום הדוחות על ידי מבקר הרשות, את המידע שהרשות מחויבת לפרסם לפי חוק חופש המידע וכן את שקיפות העירייה בנושאים כלליים כמו מועדי ישיבות מועצה, פרוטוקולים של הישיבות, פירוט של נושאים תקציביים, ארנונה, מכרזים ועוד.
צילום פנורמי של בניין העירייהבעמותה ציינו כי במדד נילקח בחשבון גם ההתפתחויות הטכנולוגיות המואצת במסגרת מהפכת המידע המתחוללת במרחב הציבורי ובעבודה עליו הושקעו מאמצים רבים. המדד מבוסס על ניסיון העבר של העמותה, איסוף מעמיק של הערכות ודיאלוגים ממושכים עם גורמים רבים בהם ראשי רשויות, מנהלי מערכות מידע מוניציפאליים, מנהלי אגפי שירות לתושב ומנהלי אסטרטגיה וכן חוקרים מתחומי ידע שונים הרלוונטיים למדד.
כאמור, עיריית מודיעין מכבים רעות זכתה לציון הרביעי בטיבו עם ציון של 96 המדרג את העירייה בקבוצת האיכות הגבוהה ביותר, דרג A. אליו ניתן להיכנס עם ציון של 95 ומעלה. יש לציין כי ממוצע הערים שנבדקו בסקר זה עומד על 74.
הדוח נכתב והוצג על ידי מנכ"לית העמותה, יפעת זמיר, בישיבת הוועדה המיוחדת ליישום הנגשת המידע הממשלתי ועקרונות שקיפותו לציבור, בראשות ח"כ סתיו שפיר.
ראש העיר חיים ביבס: "עיריית מודיעין מכבים רעות פועלת בצורה שקופה ונגישה בכל הקשור להעברת המידע לתושבים באמצעות הכלים העומדים לרשותה. נושא השקיפות הציבורית הוא נושא מהותי שאנו שמים בראש סדר העדיפויות של העירייה ואנחנו נוסיף ונשפר את כל הנדרש כדי להוסיף ולהיות אחת מהרשויות המובילות גם בתחום זה."

09/07/2026 כ"ד תמוז תשפ"ו
לרגל חגיגות 30 שנה לעיר פסטיבל היין של מוזיאון ישראל בירושלים, פסטיבל היין הגדול בישראל יתקיים השנה במודיעין מכבים רעות

09/07/2026 כ"ד תמוז תשפ"ו
איסוף הנייר יעבור בהדרגה לעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר, במסגרת התאמת השירות למציאות המשתנה ולצורכי התושבים

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
השיטור העירוני איתר בעיר עסק שפעל ללא רישיון ממחסן ביתי, ובו נמכרו פריטים מזויפים של מותגי יוקרה

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
במבצע יזום באזור המע"ר, כיכר התחבורה ורחבת הקניון נרשמו דוחות לרוכבים בגין עבירות בטיחות ותנועה

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
אלפי תושבות ותושבים השתתפו באירועי פתיחת הקיץ, מפסטיבל הבירה ועד פעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. לאחר סיום העבודות על עמק החולה תחל העירייה בשבוע הבא בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב "לב העיר"

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
מועצת העיר אישרה בקשה לשינוי צו הארנונה, במטרה להשוות את תעריפי בתי הקפה והמסחר במע״ר למרכזים המסחריים בעיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
התוכנית להקמת שכונה חדשה במודיעין מכבים רעות הופקדה בוועדה המחוזית, ותכלול כ־3,575 יחידות דיור, מוסדות ציבור, שטחים ירוקים, מסחר ותעסוקה.

01/07/2026 ט"ז תמוז תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 5.7, יחל השלב השישי והאחרון בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

30/06/2026 ט"ו תמוז תשפ"ו
במסגרת חגיגות 30 שנה למודיעה מכבים רעות, יתקיים פסטיבל הבירה בימים שלישי ורביעי, 30.6–1.7, עם מבשלות, אוכל רחוב, תקליטנים והופעות חיות. לקראת האירוע יבוצעו חסימות כבישים באזור הפארק

02/07/2026 י"ז תמוז תשפ"ו
עמדות מחזור חדשות הצטרפו לעיר, במסגרת קול קורא של המשרד להגנת הסביבה בו זכתה העירייה. עמדות אלו מצטרפות לעשרות עמדות מחזור הפזורות ברחבי העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
פסטיבל בירה במשך יומיים, הופעות מוזיקה, רכיבה לאור ירח בענבה ופעילויות לכל המשפחה ולנוער ללא תשלום

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 28.6, יחל השלב החמישי בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
הקיץ המודיעיני מגיע עם עשרות אירועים: מופעי ענק של הכוכבים הגדולים, פסטיבלי בירה ויין, סרטי קולנוע בשכונות, מסיבות מזרקות ועוד שלל אירועים קרוב לבית

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
במהלך חודש יולי יתווספו תשע נסיעות נוספות בכל סוף שבוע, כחלק מהמהלך המשמעותי שמובילה העירייה לשיפור השירות

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
בעקבות שינויים בשוק המיחזור והירידה בכמויות הנייר, החל מ-1.7.26 פינוי הנייר יופסק זמנית עד להסדרה חדשה של השירות

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
במסגרת חגיגות ה-30 להקמת העיר, הפסטיבל יקיים יומיים של חגיגה מוזיקלית וקולינרית עם מותגי ענק והופעות של הג'ירפות ומרסדס בנד. 30.6-1.7, פארק הדגים. הכניסה חופשית.

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
47 דו"חות נרשמו רק בשבוע האחרון בגין עבירות הפוגעות באיכות חיים במרחב הציבורי ובהן רעש, חנייה, רכיבה על דו גלגלי ועוד

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העירייה מגבירה את האכיפה והנוכחות הביטחונית בפארק ענבה, במטרה לשמור על הפארק המשודרג ולהבטיח בילוי בטוח ונעים

18/06/2026 ג' תמוז תשפ"ו
בשעות הלילה ביום שלישי 16.6 הותקפו מספר אנשים על ידי כלב שחור מעורב בגודל בינוני-גדול, באזור שדרות מנחם בגין. החיפושים לאיתורו עדיין נמשכים, הציבור מתבקש לדווח למוקד העירוני 106
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.