המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

שבוע האוכל השני של מודיעין מכבים רעות "טעים להכיר" יתקיים במסעדות, בתי הקפה והפאבים ברחבי העיר בשבוע שבין 14-20 בינואר. 38 בעלי עסקים ייקחו השנה חלק בפרויקט, שהחל ביוזמת מרכז הצעירים "יודה" וחבר המועצה מחזיק תיק הצעירים אלעד שמעונוביץ, עם הוועדה לקידום עסקים קטנים בראשות חבר המועצה שחר מי-און.
במהלך שבוע האוכל יוכלו התושבים ליהנות ממנות דגל ומנות מיוחדות של כל אחד מהעסקים המשתתפים במבצע בעלות של 49 שקלים בלבד - זאת בנוסף לתפריט הרגיל ומבצעים נוספים שיציעו בעלי העסקים בעיר.
בשנה שעברה זכה שבוע האוכל להצלחה גדולה והשתתפו בו 28 עסקים ברחבי העיר שדיווחו על עלייה של כ-30% בכמות המבלים שהגיעה אליהם באותו השבוע. בשנה שעברה התקיימו גם מספר אירועים מרכזיים במסגרת אותו שבוע שמשכו אליהם קהל רב, כאשר הזכור ביותר מבניהם היה ערב בישול איטלקי של זוכה התוכנית מאסטר שף מסמיליאנו שהגיע להתארח באחת המסעדות.
השנה שבוע האוכל יארח שני שפים ידועים שיגיעו למסעדות שונות בעיר. את השבוע יפתח (14/1) השף עזרא קדם, אחד מבכירי השפים בישראל שהקים את מסעדת ארקדיה המפורסמת בירושלים שיתארח במסעדת קפית המקומית ויציע מנות שף מיוחדות. שף ירושלמי נוסף שיגיע לכאן הוא אילן גרוסי, ממסעדת סאטייה שיתארח ביום שלישי במסעדת ענבה לערב גורמה מיוחד.
מסעדת כרמיז האיטלקית תארח לערב אחד את נדב אלבז, השף של קפה רימון. מסעדת מיט אנד מיט תשיק תפריט חדש לכבוד אותו שבוע, ומסעדת רוזה תארח בערב יום שני פסטיבל קובה מיוחד.
הגרין האוס במרכז המסחרי ברעות יארחו ביום שלישי בערב הופעה מיוחדת של הרכב טריו קולות ישראליים, וברביעי המורדן בר יקיימו את 'ליל ההמבורגרים הגדול' עם תוספות מיוחדות ודילים אטרקטיביים במיוחד על ההמבורגרים המפורסמים.
מסעדת פפינו האיטלקית הנמצאת בהיכל התרבות תארח בימים רביעי וחמישי ערב סיציליאני משובח עם מנות ספיישל מיוחדות. בשישי בבוקר יתקיים בלחם ארז הפנינג חגיגי של מעדנייה ומוצרים ללא גלוטן ובשבת יחגוג הפאב הוותיק בעיר אוסליבן, יום הולדת 8 עם המון מבצעים על משקאות אלכוהול וקינוחים.
טעים להכיר – שבוע האוכל והבילוישני חידושים נוספים השנה בשבוע האוכל: לראשונה יתקיים ביום רביעי ערב טבעוני בקפה גרג במרכז עינב. השף הראשי של הרשת יחד עם צוות המסעדה יציעו בופה מיוחד המורכב כולו ממנות טבעוניות טעימות במיוחד.
אירוע ראשון מסוגו יתקיים גם עבור ילדים במסעדת הוופל בר החדשה שבמרכז יורו בשכונת מוריה. ביום שני אחר הצהריים יוכלו הילדים להשתתף בסדנא חווייתית להכנת ופל בלגי בעצמם עם קינוחים טעימים במיוחד - ואז כמובן גם לאכול אותם.
עוד יתקיים השנה לראשונה פרויקט 'שף תושב' במסגרתו תושבי העיר שהציעו להכין מנות ייחודיות ייכנסו למטבחים מקצועיים של המסעדות ויפכו לשפים ליום אחד.
לחצו כאן לרשימת המסעדות, בתי הקפה, הפאבים והאירועים המיוחדים בשבוע האוכל "טעים להכיר 2"
חבר המועצה ויום הפרויקט, אלעד שמעונוביץ: "מטרת שבוע האוכל היא לחשוף את תושבי העיר למקומות הבילוי האיכותיים שיש כאן ולפתח את חיי הלילה ותרבות הפנאי של העיר. המיזם זכה להצלחה גדולה בשנה שעברה, ולא מעט מקומות חדשים נפתחו מאז והעשירו את חיי הלילה בעיר. עבדנו קשה השנה כדי לחדש, לייצר אירועים מיוחדים באותו שבוע ולהכניס קהלים חדשים כמו ילדים או טבעוניים להפנינג המקסים הזה. אני רוצה להזמין את כל תושבי מודיעין לבוא ולהנות, לפרגן לעסקים בעיר. להזמין מקום מראש לאירועים המיוחדים והשפים האיכותיים שלא בכל יום מגיעים לכאן".
חבר המועצה שחר מי-און: "אני שמח לקראת החגיגה הקולינרית "טעים להכיר". כמות המסעדות ובתי הקפה גדלו מאוד בעיר, מה שמוכיח את התפתחות תרבות הפנאי והאמון בעסקים בעיר האהובה שלנו. ההיענות המדהימה ל"שף תושב" מראה על היצירתיות הקיימת אצל התושבים, הבמה הזו תיתן לכם להבין איך זה עובד מבפנים ותפתיע את הסועדים. אנו נמשיך לשמור על האופי הייחודי לנו, האווירה הקיבוצית והקהילתית. בהצלחה לכולם ותודה לכל העוסקים במלאכה".

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו
גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
ביום שישי 14.11.25 התקיים טקס ההנצחה לזכרו של בן העיר, רב סמל יונה בצלאל בריף בהשתתפות בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
שכונת הפרחים היא הראשונה בתכנית העירונית לשדרוג תאורת הרחוב. מאות גופי תאורה מוחלפים בימים אלה ללדים חסכוניים, כחלק ממהלך רחב להטמעת תשתיות "עיר חכמה" בכל רחבי העיר.

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
בפסטיבל הוותיק התקיימו מופעים רבים בשלל סגנונות מוסיקה בכל רחבי העיר במשך שלושה ימים

19/11/2025 כ"ח חשון תשפ"ו
הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.