קמפיין עירוני להקמת קבוצות וואטסאפ של דיירי בניינים פורסם בימים אלה, בהן יוכלו לעדכן מי נמצא בבית בעת אזעקה. מידע שיוכל לשמש את כוחות החירום במקרה של לכודים
שבוע האוכל השני של מודיעין מכבים רעות "טעים להכיר" יתקיים במסעדות, בתי הקפה והפאבים ברחבי העיר בשבוע שבין 14-20 בינואר. 38 בעלי עסקים ייקחו השנה חלק בפרויקט, שהחל ביוזמת מרכז הצעירים "יודה" וחבר המועצה מחזיק תיק הצעירים אלעד שמעונוביץ, עם הוועדה לקידום עסקים קטנים בראשות חבר המועצה שחר מי-און.
במהלך שבוע האוכל יוכלו התושבים ליהנות ממנות דגל ומנות מיוחדות של כל אחד מהעסקים המשתתפים במבצע בעלות של 49 שקלים בלבד - זאת בנוסף לתפריט הרגיל ומבצעים נוספים שיציעו בעלי העסקים בעיר.
בשנה שעברה זכה שבוע האוכל להצלחה גדולה והשתתפו בו 28 עסקים ברחבי העיר שדיווחו על עלייה של כ-30% בכמות המבלים שהגיעה אליהם באותו השבוע. בשנה שעברה התקיימו גם מספר אירועים מרכזיים במסגרת אותו שבוע שמשכו אליהם קהל רב, כאשר הזכור ביותר מבניהם היה ערב בישול איטלקי של זוכה התוכנית מאסטר שף מסמיליאנו שהגיע להתארח באחת המסעדות.
השנה שבוע האוכל יארח שני שפים ידועים שיגיעו למסעדות שונות בעיר. את השבוע יפתח (14/1) השף עזרא קדם, אחד מבכירי השפים בישראל שהקים את מסעדת ארקדיה המפורסמת בירושלים שיתארח במסעדת קפית המקומית ויציע מנות שף מיוחדות. שף ירושלמי נוסף שיגיע לכאן הוא אילן גרוסי, ממסעדת סאטייה שיתארח ביום שלישי במסעדת ענבה לערב גורמה מיוחד.
מסעדת כרמיז האיטלקית תארח לערב אחד את נדב אלבז, השף של קפה רימון. מסעדת מיט אנד מיט תשיק תפריט חדש לכבוד אותו שבוע, ומסעדת רוזה תארח בערב יום שני פסטיבל קובה מיוחד.
הגרין האוס במרכז המסחרי ברעות יארחו ביום שלישי בערב הופעה מיוחדת של הרכב טריו קולות ישראליים, וברביעי המורדן בר יקיימו את 'ליל ההמבורגרים הגדול' עם תוספות מיוחדות ודילים אטרקטיביים במיוחד על ההמבורגרים המפורסמים.
מסעדת פפינו האיטלקית הנמצאת בהיכל התרבות תארח בימים רביעי וחמישי ערב סיציליאני משובח עם מנות ספיישל מיוחדות. בשישי בבוקר יתקיים בלחם ארז הפנינג חגיגי של מעדנייה ומוצרים ללא גלוטן ובשבת יחגוג הפאב הוותיק בעיר אוסליבן, יום הולדת 8 עם המון מבצעים על משקאות אלכוהול וקינוחים.
שני חידושים נוספים השנה בשבוע האוכל: לראשונה יתקיים ביום רביעי ערב טבעוני בקפה גרג במרכז עינב. השף הראשי של הרשת יחד עם צוות המסעדה יציעו בופה מיוחד המורכב כולו ממנות טבעוניות טעימות במיוחד.
אירוע ראשון מסוגו יתקיים גם עבור ילדים במסעדת הוופל בר החדשה שבמרכז יורו בשכונת מוריה. ביום שני אחר הצהריים יוכלו הילדים להשתתף בסדנא חווייתית להכנת ופל בלגי בעצמם עם קינוחים טעימים במיוחד - ואז כמובן גם לאכול אותם.
עוד יתקיים השנה לראשונה פרויקט 'שף תושב' במסגרתו תושבי העיר שהציעו להכין מנות ייחודיות ייכנסו למטבחים מקצועיים של המסעדות ויפכו לשפים ליום אחד.
לחצו כאן לרשימת המסעדות, בתי הקפה, הפאבים והאירועים המיוחדים בשבוע האוכל "טעים להכיר 2"
חבר המועצה ויום הפרויקט, אלעד שמעונוביץ: "מטרת שבוע האוכל היא לחשוף את תושבי העיר למקומות הבילוי האיכותיים שיש כאן ולפתח את חיי הלילה ותרבות הפנאי של העיר. המיזם זכה להצלחה גדולה בשנה שעברה, ולא מעט מקומות חדשים נפתחו מאז והעשירו את חיי הלילה בעיר. עבדנו קשה השנה כדי לחדש, לייצר אירועים מיוחדים באותו שבוע ולהכניס קהלים חדשים כמו ילדים או טבעוניים להפנינג המקסים הזה. אני רוצה להזמין את כל תושבי מודיעין לבוא ולהנות, לפרגן לעסקים בעיר. להזמין מקום מראש לאירועים המיוחדים והשפים האיכותיים שלא בכל יום מגיעים לכאן".
חבר המועצה שחר מי-און: "אני שמח לקראת החגיגה הקולינרית "טעים להכיר". כמות המסעדות ובתי הקפה גדלו מאוד בעיר, מה שמוכיח את התפתחות תרבות הפנאי והאמון בעסקים בעיר האהובה שלנו. ההיענות המדהימה ל"שף תושב" מראה על היצירתיות הקיימת אצל התושבים, הבמה הזו תיתן לכם להבין איך זה עובד מבפנים ותפתיע את הסועדים. אנו נמשיך לשמור על האופי הייחודי לנו, האווירה הקיבוצית והקהילתית. בהצלחה לכולם ותודה לכל העוסקים במלאכה".
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
קמפיין עירוני להקמת קבוצות וואטסאפ של דיירי בניינים פורסם בימים אלה, בהן יוכלו לעדכן מי נמצא בבית בעת אזעקה. מידע שיוכל לשמש את כוחות החירום במקרה של לכודים
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
יחידת החילוץ וההצלה העירונית ערכה אימון מסכם לסדרת האימונים שהתקיימה בחודש האחרון, ודימתה תרחיש של הרס מבנה וחילוץ לכודים רבים שנלכדו תחת ההריסות
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
מאות מתנדבים תושבי העיר נרתמו לסייע למשימות עירוניות שונות בתחומי הביטחון והחירום, כחלק מניסיון העבר במלחמת חרבות ברזל
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
סרן (מיל') טל מובשוביץ ז"ל, סגן מפקד פלוגה בגדוד ההנדסה 7086, חטיבת גולני
17/06/2025 כ"א סיון תשפ"ה
בהערכת מצב שהוביל ראש העיר חיים ביבס, חודדה החשיבות בהיצמדות להנחיות. העיר בטוחה, עם זמני התרעה ארוכים ומרחבים מוגנים זמינים. השירותים העירוניים צומצמו, והלמידה עוברת לזום. עקבו רק אחרי מקורות רשמיים.
15/06/2025 י"ט סיון תשפ"ה
בעקבות מתקפת מנע ישראלית והכרזת מצב חירום בעורף, העירייה פועלת בכוננות גבוהה: מוסדות החינוך לא ייפתחו, המקלטים הציבוריים פתוחים לציבור, צוותי החירום העירוניים מתוגברים והעירייה קוראת לתושבים להישמע להנחיות פיקוד העורף ולהתעדכן באמצעים הרשמיים בלבד.
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
העירייה קוראת לתושבים לרענן את ההיערכות בבית – בעזרת חוברת ההנחיות העירונית כדי להיות מוכנים, בביטחון ובשקט נפשי
12/06/2025 ט"ז סיון תשפ"ה
הושלם שדרוג גדר הביטחון במכבים שאף עברה ביקורת של המשרד לביטחון לאומי. בימים אלה יחל שלב ב' בפרויקט, שכולל התקנת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים בגדר
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
הסתיימו עבודות לשדרוג הפארק שבשכונת השבטים במסגרתן הותקנו מתקני משחק חדשים וכן, הצללות ודשא סינטטי. במהלך הקיץ ישודרגו פארקים נוספים
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
בימים הקרובים תושלם הצבת כ־100 פחים כתומים למחזור אריזות בשכונת מורשת, לצד מערך פינוי מוסדר ומעודכן לכל סוגי האשפה.
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
ביום שישי 6.6 נערך טקס ההנצחה לקריאת מעלה ע"ש סמ"ר איתמר שמן, אשר נפל בקרב בדרום רצועה עזה במלחמת חרבות ברזל.
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
העבודות כוללות שביל נגיש סובב גבעה באורך של כ-800 מטרים, שביל אתגרי מותאם לטופוגרפיה הטבעית של הגבעה, פינות ישיבה מוצלות, תוספת נטיעות, נקודות תצפית ועוד
13/06/2025 י"ז סיון תשפ"ה
היום, יום חמישי 12.6 יערך מרוץ הלילה של העיר, שייערך לאורך שדרות דם המכבים ועמק איילון. במהלך המרוץ יחסמו לתנועה כבישים שונים החל מהשעה 16:00. לפרטים
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
הטקס, במסגרת המיזם להנצחת חללי העיר, לקריאת מעלה ע"ש סמ"ר איתמר שמן, שנפל בקרב דרום רצועת עזה, יתקיים ביום שישי, 6.6.25 ברחוב עמק האלה 120
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
הפארק החדש מאופיין בשבילי הליכה למרגלות ואדי ענבה אשר יתחברו בהמשך לטיילת ואדי ענבה. עוד בפארק, מתחם מתקני משחק ופינות ישיבה
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
השדרה המרכזית במורשת ממוקמת ברחוב חיים ויצמן והיא מהווה הציר הציבורי והמסחרי הראשי של השכונה הכולל אלמנט מים, פרגולות מוצלות, ושבילי אופניים
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
בטקס מרגש במעמד תושבים רבים נערך טקס ההנצחה לקריאת משעול על שם אורי יעיש ז''ל
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
הטקס, במסגרת המיזם להנצחת חללי העיר, לקריאת משעול ע"ש רס"ר, שנפל בפיגוע בצומת ראם ב-16.2.4 יתקיים ביום שישי, 30.5.25
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
החל מיום ראשון 15.6 כניסה בעלות של 50 שקלים בלבד לתקופה של כשישה שבועות כולל שישי ושבת, עבור סטודנטים הלומדים למבחנים, שיוכלו ליהנות ממתחם למידה נעים, פינות ישיבה, לאונג' ומטבחון
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
בעת ירי טילים מתימן, תקפוץ התרעה מקדימה באפליקציית פיקוד העורף, על אפשרות של ירי טילים באזור נרחב. בזמן אמת, עם הישמע האזעקה, היא תהיה ממוקדת יותר לאזורים מסוימים בהתאם לירי