נבחר מתווה למוסד אקדמי

16/01/2018 כ"ט טבת תשע"ח

ביום רביעי 3.1, דנה מועצת העיר בבחירת המתווה להקמת מוסד אקדמי בעיר שימוקם במרחק הליכה ממרכז העיר החדש. בפני חברי המועצה הוצגו שלוש חלופות אפשריות שהושגו לאחר מחקר ובדיקה מעמיקים, שערכה ועדה מיוחדת מטעם העירייה, שהוקמה לצורך כך.

בוועדה נמנים חברת המועצה ומחזיקת התיק להשכלה גבוהה, הילה בן אליעזר, המנכ"ל, יורם כרמון, המשנה למנכ"ל, גיא עידו, היועצת המשפטית, דנה טוכלר חפץ וגזבר העירייה, רם סידיס.
כידוע, מדובר על מבנה אקדמי שיוקם בשטח של כ-8,000 מ"ר, בסכום של כ-80 מיליון שקלים, כאשר המוסד האקדמי שייבחר יהיה מוכר על ידי המל"ג משמע, המוסד האקדמי יעבור באופן מלא לפעול בעיר.

את החלופות שהועלו לבחינת חברי המועצה הציגו היועמ"ש של העירייה, דנה חפץ-טוכלר וגזבר העירייה, רם סידיס. הצגת החלופות כללה את המשמעויות הכלכליות וכן המשפטיות, של אופן ההתקשרות וההיתכנות של הקמת מוסד אקדמי בעיר בכל חלופה.

החלופה שנבחרה על ידי מועצת העיר הייתה על פי מתווה לפיו העירייה תקצה את שטח המקרקעין וכן תקים את מעטפת המבנה, כאשר המוסד האקדמי שייבחר ישלים את עבודות הבינוי והתאמת המבנה לצרכי המוסד האקדמי.

משמעות חלופה זו הינה שלעירייה תהיה בעלות על המבנה, שיוקם על ידי העירייה בסכום של כ-50 מיליון שקלים מקרנות הרשות. המוסד יקבל זכויות שימוש בחכירה לתקופת התקשרות של 25 שנים ושתי תקופות נוספות, של עשר שנים כל אחת ובסה"כ 45 שנים, המהוות התקופה המקסימלית בחוק.

הגוף האקדמי שייבחר, ויהיה בעל כל האישורים הנדרשים על ידי המל"ג, ישלם את תוספות הבינוי וההתאמות הנדרשות מצידו. במהלך 25 השנים הראשונות ישולם שכ"ד שנתי לאחר קיזוז העלות של הבנייה על ידי הגוף הזוכה. ב-20 השנים לאחר מכן, ישולם שכ"ד ריאלי על המבנה.

מתווה זה גם מאפשר לעירייה לתת פטור מאגרות והיטלים, שכן העירייה היא הגוף הבונה, ללא תמורה או בתמורה סמלית וכן עם אישור המועצה לפטור ממכרז.

פארק ענבהפארק ענבה

חלופה זו שנבחרה, לעומת החלופות האחרות שהוצגו, הומלצה על ידי הוועדה כחלופה בעלת ההיתכנות הגבוהה ביותר. בחלופות האחרות שנבדקו הוחלט כי היתכנותן יחסית נמוכה. כך למשל, בחלופה לפיה המתווה יהיה בדרך של B.O.T (התקשרות עם יזם עסקי) עליו להיות בעל יכולת פיננסית ותפעולית מוכחת על מנת לשלם את מלוא הסכום, 80 מיליון שקלים. בנוסף, היזם שיבקש להחזיר את שווי ההשקעה צפוי לדרוש סכום שנתי גבוה המגלם את הסיכון וחוסר הוודאות. יש לציין שאישור הליך שכזה הוא ארוך ומורכב ומצריך אישור כפול של שר הפנים וגם שר האוצר.

בחלופה נוספת שנבחנה, לפיה יוקצה רק שטח המקרקעין ללא בניית העירייה, קבעה הוועדה כי רמת ההיתכנות נמוכה לאור שני המכרזים שפרסמה העירייה להקמת מוסד אקדמי, המלמדים על קושי רב במציאת גוף אקדמי, שיגייס את מלוא הסכום: 80 מיליון שקלים.

בחירת החלופה ע"י המועצה מהווה אור ירוק להתחלת תהליך ההקצאה של המקרקעין והמבנה, הליך זה שהינו פומבי יאפשר לכל מוסד אקדמי שיעמוד בתנאים, לגשת להקצאה.

חיים ביבס, ראש העיר: "אין ספק כי אחד ממנועי הצמיחה החזקים של עיר הינו מוסד להשכלה גבוהה. הקמת המוסד תהווה ציר המשכי וחיוני לחינוך איכותי עבור הדור הצעיר בעירנו, שאנו יוצרים עבורו יותר ויותר מקומות תעסוקה, חממה טכנולוגית ליזמות וסטארט אפ והיצע נרחב של בילוי ופנאי ההולך ונבנה במרכז העיר החדש. אני משוכנע כי בדרך החדשה שנבחרה על ידי המועצה נוכל למשוך מוסד אקדמי מוכר ואיכותי הנדרש לעירנו ולביסוסה כאחת הערים המובילות והמרכזיות בישראל".

חברת המועצה ומחזיקת להשכלה גבוהה, הילה בן אליעזר: "אין ספק שמוסד להשכלה גבוהה הוא צורך חיוני שחסר בעיר. בפגישות עם תושבים ועם צעירים אני שומעת לא פעם על כך שהיו שמחים אם ניתן היה ללמוד במודיעין לימודים אקדמיים מבלי להזדקק לנסיעה מחוץ לעיר.

נוסף על כך שמוסד אקדמי יאפשר לצעירים שלנו ללמוד בעיר, מוסד שכזה צפוי למשוך למודיעין מאות רבות של צעירים וסטודנטים ולהשפיע על המרקם הדמוגרפי של העיר

בעבודת הועדה שנמשכה מספר חודשים, היה חשוב לנו לבחור במתווה התקשרות שיאפשר הבאה של מוסד אקדמי איכותי ולא פחות חשוב מכך, שהקמתו של מוסד זה תהיה בטווח הנראה לעין".

יום המודעות לזכויות אנשים עם מוגבלויות

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו

בניין העירייה הואר בצבע סגול המציין את היום המיוחד. בעיר כ-1400 משפחות מטופלות במחלקת המוגבלויות באגף השירותים החברתיים

להמשיך לקרוא

מהפכת ענבה

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו

העירייה יוצאת לדרך עם תכנית פיתוח רחבת היקף שתהפוך את פארק ענבה למתחם טבע, תרבות ופנאי מהיפים והירוקים בישראל

להמשיך לקרוא

הדרכות לבני נוער על רכיבה נכונה

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו

השיטור העירוני עורך בבתי הספר העל יסודיים הדרכות על חוקי התנועה ורכיבה נכונה באופניים חשמליים ובקורקינט חשמלי

להמשיך לקרוא

אכיפה כנגד נפצים

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו

בעירייה שבים ומזהירים: פיצוץ נפצים הוא לא רק עבירה, זו גם פגיעה באנשים שחיים בינינו עם הלם קרב וחרדה

להמשיך לקרוא

חוגגים חנוכה בעיר החשמונאים

11/12/2025 כ"א כסלו תשפ"ו

מרוץ המכבים הראשון, סדנאות ברוח החג במוזיאון, כנס צלמים, קונצרט לילדים ועוד אירועים מהנים במהלך חג החנוכה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

שדרוג התשתיות בעמק החולה צפון

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו

החל מיום ראשון 14.12, העירייה תתחיל בעבודות לשדרוג הכביש שבשדרות עמק החולה צפון (בצד הזוגי) לנוסעים ממזרח למערב. בהתאם להתקדמות העבודות יחולו הסדרי תנועה לאורך השדרה

להמשיך לקרוא

עדכון תחבורה ציבורית בשכונת מורשת

10/12/2025 כ' כסלו תשפ"ו

בהמשך לפעילות העירייה מול משרד התחבורה, הוחלט על תגבור משמעותי בתחבורה הציבורית לשכונת מורשת ולבית הספר אמי"ת בנות

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק העירייה בזיהום האוויר

09/12/2025 י"ט כסלו תשפ"ו

המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

להמשיך לקרוא

מצמצמים כניסת חיות בר לעיר

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו

העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

להמשיך לקרוא

קריאת מעלה לזכרו של אלכסנדר אנוסוב

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

להמשיך לקרוא

נמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר

07/12/2025 י"ז כסלו תשפ"ו

הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

להמשיך לקרוא

יחידת החילוץ וההצלה מתרגלת

09/12/2025 י"ט כסלו תשפ"ו

יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק העירייה בזיהום האוויר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

להמשיך לקרוא

מרוץ המכבים יוצא לדרך

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו

מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

להמשיך לקרוא

כיכר תנועה חדשה בעמק האלה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

להמשיך לקרוא

אימון פורץ דרך לגדוד יהודה

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו

גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

להמשיך לקרוא

חנוכת מעלה לזכרו של אלכסנדר אנוסוב

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

להמשיך לקרוא

המדינה הבטיחה, הרשויות ממתינות למעשים

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו

בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק איילון דרום

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו

ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

מקום ראשון בגיוס מילואים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד