מודיעין אטרקציה תיירותית

14/02/2018 כ"ט שבט תשע"ח

לראשונה השתתפה העיר מודיעין מכבים רעות ביריד התיירות היוקרתי IMTM שנערך במשך יומיים (7-6.2) בגני התערוכה בתל אביב. היריד נחשב ליריד התיירות המקצועי השנתי הגדול מסוגו והוא משמש לקידום תיירות הפנים והתיירות היוצאת כמו גם לחיזוק שיתופי פעולה בין גופי התיירות בישראל למקומות אחרים בעולם. ביריד השתתפו קרוב ל-2,000 נציגים של חברות תעופה, ערים בארץ ובעולם, מלונות, חברות ספנות ואטרקציות מעשרות מדינות.

השתתפות העיר מודיעין מכבים רעות ביריד הבינלאומי, קרמה עור וגידים לאחר עבודת חשיבה ותכנון של ועדת תיירות שהוקמה לצורך כך, בראשות חבר המועצה, שמעון גואטה מחזיק תיק התיירות, ולקחו בה חלק נציגי רשות העתיקות, החברה להגנת הטבע ונציגי אגפים שונים בעירייה.

הקונספט שנבחר להצגת העיר ביריד תחת הסלוגן "זה הזמן לגלות", היה להציג את העיר בשלושה רבדי זמן – עבר, הווה ועתיד. בזמן עבר הוצגו נכסיה העשירים של העיר ברובד ההיסטורי שכולל את גבעת התיתורה ובית הכנסת החשמונאי העתיק וכן, הוצגו ממצאים ארכיאולוגיים שנמצאו בעיר.

רובד השני שהוצג בתערוכה היה "ההווה" ובו אטרקציות הבילוי והפנאי בעיר הכוללות את פארק ענבה, הסקייטפארק שמהווה אחד מהפארקים הגדולים בארץ לאקסטרים, מסעדות ובתי קפה וכן פסטיבלי התרבות המתקיימים לאורך השנה בעיר.

ברובד התכנון העתידי, הוצג מרכז העיר החדש הנבנה בימים אלו ובו המבנה הרב תכליתי, חנויות, בתי קפה ומסעדות, בית מלון בוטיק, פארק המים והנופש ותכניות נוספות שכבר בשנה הקרובה יחזקו עוד יותר את מעמדה של העיר כעיר תיירות. למבקרי התערוכה גם חולק עלון ובו שני מסלולים אפשריים לטיול בעיר, מסלול אחד מתמקד במורשת וטבע ומסלול שני באטרקציות עירוניות וטבע.
בין המבקרים בביתן היו מדריכי טיול שונים, שהתרשמו מהאפשרויות הקיימות לטיול בעיר וכן לדוכן הגיע תושב העיר, שר התיירות, יריב לוין ששמח לראות את המוצגים ההיסטוריים שהתגלו ממש לאחרונה בשטחה של העיר ואף התעניין בנושא במלון שהמכרז להקמתו הסתיים לאחרונה.

הביתן של מודיעין ביריד. צילום: פז ברהביתן של מודיעין ביריד. צילום: פז בר

חיים ביבס, ראש העיר: "לראשונה לוקחת עיריית מודיעין מכבים רעות חלק ביריד התיירות הבינלאומי ומיצבנו את העיר מודיעין מכבים רעות הנמצאת במיקום מרכזי בארץ, כיעד תיירותי מבוקש לתיירות פנים וחוץ. אין ספק כי היה זה מהלך מתבקש כשלעירנו היסטוריה, מורשת ואתרי טבע מרשימים, לצד תכנון אורבאני מודרני ותרבות ובילוי מגוונים. אני בטוח כי בשנים הקרובות, הפיכתה של העיר למוקד משיכה תיירותי תלך ותתעצם עם בניית בית מלון, מרכז עיר חדש ומוזיאון מורשת חשמונאים ואנו נמשיך למצב את העיר בכיוון התיירותי וליצור שיתופי פעולה מעניינים".

חבר המועצה שמעון גואטה, מחזיק תיק התיירות: "זה הזמן לגלות את מודיעין מכבים רעות בתחום התיירות ואני גאה בכך שלראשונה, השתתפנו ביריד התיירות הנחשב בו הצגנו את יופייה ואתריה המרשימים של העיר. במסגרת התערוכה, הצגתי בפני שר התיירות, יריב לוין, את מגוון התכניות שאנו מקדמים בתחום התיירות הכוללים אתרי טבע ומורשת בעיר, סיורים ארכיאולוגיים, הקמת מוזיאון מורשת חשמונאים ומלון בוטיק בתוך מרכז העיר החדש המשלב חיי לילה לתושבים ולאורחים מהארץ ומחו"ל. תכניות אלו, שחלקן ייחנכו כבר בשנה הקרובה יוכלו להוות יעד תיירותי מעניין ואטרקטיבי עבור מבקרים רבים מהארץ והעולם".

נתוני מרשם אוכלוסין בעיר

21/04/2026 ד' אייר תשפ"ו

כבכל שנה, ביום העצמאות מפרסמת העירייה את הנתונים העדכניים של העיר. 111,351 תושבות ותושבים מתגוררים בעיר עם תוחלת החיים הגבוהה ביותר (87.7). השם הפופולרי בקרב הנשים הוא יעל, אצל הגברים השם הוא הוא אורי

להמשיך לקרוא

נעים בסופ"ש חוזר לשגרה

21/04/2026 ד' אייר תשפ"ו

בהתאם להנחיות פיקוד העורף, קו 712 הפועל בסופי שבוע מתל אביב למודיעין ובחזרה יספק שירות לכלל תושבי העיר ללא תשלום ויסיע למוקדים מרכזיים בעיר תל אביב עד השעות הקטנות של הלילה

להמשיך לקרוא

אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה במתכונת מצומצמת

21/04/2026 ד' אייר תשפ"ו

אירועי יום הזיכרון יתקיימו השנה בצל המתיחות הביטחונית במתכונת המותאמת להנחיות פיקוד העורף, עם טקסים עירוניים מצומצמים, אירועי זיכרון ושיח לוחמים ברחבי העיר.

להמשיך לקרוא

אירועי יום העצמאות במתכונת מצומצמת

20/04/2026 ג' אייר תשפ"ו

אירועי יום העצמאות ה-78 בעיר יתקיימו במתכונת קהילתית במספר  מוקדים ברחבי העיר, עם מופעים, פעילויות ואירועים בשכונות, בהתאם למדיניות ההתגוננות , זאת לאחר שבוטלו האירועים ההמוניים שתוכננו להתקיים באמפי פארק עמק החולה ובפארק ענבה

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא התפרצות כלבת באזור

14/04/2026 כ"ז ניסן תשפ"ו

עקב זיהוי מספר מקרי כלבת באזור מודיעין והסביבה: הווטרינר העירוני מפרסם הנחיות לשמירה על בטיחות התושבים ובעלי החיים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק איילון דרום

15/04/2026 כ"ח ניסן תשפ"ו

העבודות לשדרוג התשתיות בשכונות הוותיקות חוזרות החל מיום ראשון 12.4, יתקיימו עבודות קרצוף וסלילה בכביש עמק איילון דרום בצד האי זוגי. העבודות יתבצעו בשלבים

להמשיך לקרוא

עדכון פעילות העירייה 9.4.2026

15/04/2026 כ"ח ניסן תשפ"ו

העירייה מודיעה על חזרה מלאה לפעילות: מערכת החינוך, הצהרונים, השירותים העירוניים והתחבורה הציבורית חוזרים לפעול לצד שמירה על ערנות והנחיות הביטחון

להמשיך לקרוא

מצדיעים לסמל ראשון גלעד הראל

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

להמשיך לקרוא

מצדיעים לסמל ראשון גלעד הראל

03/04/2026 ט"ז ניסן תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

להמשיך לקרוא

ערוץ החירום העירוני

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו

כל ההתרעות וההנחיות יעברו בערוץ הוואטסאפ העירוני לצד חידוד הנחיות פיקוד העורף להתנהלות נכונה בשעת חירום

להמשיך לקרוא

כל השכונה בווטסאפ

31/03/2026 י"ג ניסן תשפ"ו

מודל ה-WhatsApp העירוני מתחדש: מעבר לקהילות וקבוצות כריזה שכונתיות שיאפשרו לתושבים לקבל מידע עירוני רשמי, אמין ומהיר ישירות מהעירייה.

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לפסח

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו

העיר מתכוננת לפסח: ניקיון מוגבר, מוקדי הגעלת כלים וביעור חמץ ברחבי מודיעין מכבים רעות לשירות התושבים ולהבטחת חג מסודר ובטוח

להמשיך לקרוא

הפאדל מגיע לעיר

25/03/2026 ז' ניסן תשפ"ו

ענף הספורט הצומח בעולם מגיע למודיעין מכבים רעות: מתחם ובו חמישה מגרשי פאדל יוקם בסמוך למרכז הספורט העירוני

להמשיך לקרוא

פרסום מרחבים מוגנים במרכזים המסחריים

24/03/2026 ו' ניסן תשפ"ו

העירייה וחברת ''אופק'' מנגישות לתושבים מידע על עסקים עם מרחב מוגן תקני, כדי לאפשר שהייה בטוחה וקבלת שירותים גם בהתאם להנחיות פיקוד העורף

להמשיך לקרוא

מרוץ מודיעין נדחה

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026

להמשיך לקרוא

ממשיכים את שדרוג כביש עמק החולה צפון

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

ביום שני, 16.3 יחל השלב האחרון של שדרוג שדרות עמק החולה ויימשכו כשבוע. בהתאם לשלבי העבודות חלים הסדרי תנועה לאורך השדרה

להמשיך לקרוא

עדכון עירייה, שאגת הארי 13.3.26

19/03/2026 א' ניסן תשפ"ו

העירייה ממשיכה לפעול במתכונת חירום מלאה, לצד חזרה מדורגת של מערכת החינוך, שירותי הרווחה, הפארקים, החוגים ומתקני הספורט בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

להמשיך לקרוא

אתם שואלים רשות האוכלוסין וההגירה משיבה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מדריך קצר לשירותי רשות האוכלוסין בזמן חירום: תורים בלשכות, דרכונים בתעריף מוזל, פעילות מעברי הגבול ושירותי הרשות בנתב״ג.

להמשיך לקרוא

פעילות העירייה למיגור ונדליזם

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מצלמות העירייה תיעדו צעירים משתוללים עם רכב בחניון עירוני וגורמים נזק לתשתיות. המעורבים אותרו, הוגשה תלונה והעירייה תפעל גם להגשת תביעה כספית

להמשיך לקרוא

שדרוג שירות הגשת מסמכים לפי שלבי הבנייה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מינהל ההנדסה בעירייה ממשיך לשדרג את השירותים לתושבים וליזמים על ידי מעבר למערכת דיגיטלית נוחה ופשוטה שבה יוכלו להגיש מסמכים לוועדה בכל שלב של הבנייה

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד