העבודות לשדרוג התשתיות בשכונות הוותיקות חוזרות החל מיום ראשון 12.4, יתקיימו עבודות קרצוף וסלילה בכביש עמק איילון דרום בצד האי זוגי. העבודות יתבצעו בשלבים
שבוע הספר הפך בשנים האחרונות ל"חודש הקריאה" וזו הזדמנות ליהנות מחודש שלם גדוש בפעילויות לכל הגילאים ולאוהבי הספרים. החודש, ביוזמת רשת הספריות ומשרד התרבות והספורט, יתפרש לכל אורך חודש יוני בספריות השונות בעיר. ולפני סקירת האירועים, קצת נתונים על הרגלי הקריאה של התושבים בשנה החולפת.
כ-15,000 בתי אב מנויים בספרייה ונתון מרשים לא פחות, מלמד על העובדה כי בוצעו 220,000 השאלות ספרים בשנת 2017. ברשימת הספרים המושאלים ביותר בקרב המבוגרים עולה כי התושבים אוהבים לקרוא את ספריהם של דוד גרוסמן, קריסטין הרמל, ויקטוריה היסלופ ושרית יש לוי.
באופן אולי קצת מפתיע, הדור הצעיר עודנו חובב את ספריהן של הסופרות הישראליות הקלאסיות גלילה רון-פדר ודבורה עומר וספריהן הינם בראש רשימת הספרים המבוקשים.
הספר האהוב ביותר על המבוגרים בשנה החולפת הוא "החיים אחריך" של ג'וגו' מויס ועל הילדים והנוער, "יומנו של חנון" וכמובן אי אפשר בלי הארי פוטר.
שעת סיפור בספריה. תמונה להמחשהבמהלך חודש הקריאה, מרבית הפעילויות יהיו במחירים סמלי של 15 שקלים וחלק ללא עלות. ילדים בגילאי 5-3 יוכלו ליהנות משעות סיפור מומחזות, ב-11.6.18 "הכיסים של ענתי" עם עינת חרוש בספרית כרמים והסיפור הקלאסי "אליעזר והגזר" עם תיאטרון תות בספריה ברעות שבסמטת הדרים ב-27.6.18.
הילדים הגדולים יותר בגילאי 10-6 יוכלו ליהנות מהצגה של תיאטרון הבאר עם מיכל רובין שתציג את "גוזמאית בצרות" ב-12.6.18 בספריה הציבורית ע"ש שכטר. ב-18.6.18 שעת סיפור "המסיבריא שלי" עם אשרה יצחקי, על החשיבות שבאכילת אוכל בריא ומזין, שם גם יחגגו הילדים יום הולדת שנה לספריית כרמים.
עמותת סחלבים מקיימת את "קרנבל הספרים" הפנינג קהילתי לכל המשפחה בתאריך 11.6.18 החל מהשעה 17:00 באמפי עמק האלה. הכניסה חופשית. באירוע יוכלו המשתתפים ליהנות משלוש הפעלות של "שעות סיפור תיאטרון", סדנאות יצירה ברוח חודש הקריאה וממתחמי משחק המשלבים משחקי קופסה ובנייה חופשית בלגו. כמו כן יערך שוק קח-תן של ספרים במסגרתו יכולים המשתתפים להגיע עם ספרי ילדים וספרי קריאה מהבית ולהחליף ביניהם, בשיטת ספר תמורת ספר.
בגזרת המבוגרים מגוון רחב של פעילויות, החל ממפגשים עם סופרים בהם, מישקה בן דוד שידבר על האופן שבו הוא מעבד אלמנטים מהמציאות לתוך ספריו. מישקה חיבר עד כה 15 ספרים ומאז תקופת המוסד בו שירת, הוא חיבר חמישה רומני ריגול שהפכו לרבי מכר. האירוע יתקיים ב-11.6.18, בספריה הציבורית ע"ש משה שכטר ועלות הכרטיס 25 שקלים.
ב-20.6.18 יתקיים מופע הומוריסטי "לצחוק מחוץ לקופסא" עם עמוס אלנבוגן, מנחה סדנאות, קריקטוריסט ועיתונאי בעל טור במגזין "לאשה". האירוע יתקיים בספריית כרמים.
אירוע נוסף שמביא לחזית הבמה את היוצרים המקומיים יתקיים ב-6.6.18 - יריד ספרים של יוצרים מקומיים עצמאיים. היריד יתקיים בקניון עזריאלי בין בתי הקולנוע לאולם עינן.
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים – לחצו כאן לאירועי חודש הקריאה ברשת הספריות

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
העבודות לשדרוג התשתיות בשכונות הוותיקות חוזרות החל מיום ראשון 12.4, יתקיימו עבודות קרצוף וסלילה בכביש עמק איילון דרום בצד האי זוגי. העבודות יתבצעו בשלבים

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
העירייה מודיעה על חזרה מלאה לפעילות: מערכת החינוך, הצהרונים, השירותים העירוניים והתחבורה הציבורית חוזרים לפעול לצד שמירה על ערנות והנחיות הביטחון

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

03/04/2026 ט"ז ניסן תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו
כל ההתרעות וההנחיות יעברו בערוץ הוואטסאפ העירוני לצד חידוד הנחיות פיקוד העורף להתנהלות נכונה בשעת חירום

31/03/2026 י"ג ניסן תשפ"ו
מודל ה-WhatsApp העירוני מתחדש: מעבר לקהילות וקבוצות כריזה שכונתיות שיאפשרו לתושבים לקבל מידע עירוני רשמי, אמין ומהיר ישירות מהעירייה.

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו
העיר מתכוננת לפסח: ניקיון מוגבר, מוקדי הגעלת כלים וביעור חמץ ברחבי מודיעין מכבים רעות לשירות התושבים ולהבטחת חג מסודר ובטוח

25/03/2026 ז' ניסן תשפ"ו
ענף הספורט הצומח בעולם מגיע למודיעין מכבים רעות: מתחם ובו חמישה מגרשי פאדל יוקם בסמוך למרכז הספורט העירוני

24/03/2026 ו' ניסן תשפ"ו
העירייה וחברת ''אופק'' מנגישות לתושבים מידע על עסקים עם מרחב מוגן תקני, כדי לאפשר שהייה בטוחה וקבלת שירותים גם בהתאם להנחיות פיקוד העורף

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
ביום שני, 16.3 יחל השלב האחרון של שדרוג שדרות עמק החולה ויימשכו כשבוע. בהתאם לשלבי העבודות חלים הסדרי תנועה לאורך השדרה

19/03/2026 א' ניסן תשפ"ו
העירייה ממשיכה לפעול במתכונת חירום מלאה, לצד חזרה מדורגת של מערכת החינוך, שירותי הרווחה, הפארקים, החוגים ומתקני הספורט בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מדריך קצר לשירותי רשות האוכלוסין בזמן חירום: תורים בלשכות, דרכונים בתעריף מוזל, פעילות מעברי הגבול ושירותי הרשות בנתב״ג.

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מצלמות העירייה תיעדו צעירים משתוללים עם רכב בחניון עירוני וגורמים נזק לתשתיות. המעורבים אותרו, הוגשה תלונה והעירייה תפעל גם להגשת תביעה כספית

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מינהל ההנדסה בעירייה ממשיך לשדרג את השירותים לתושבים וליזמים על ידי מעבר למערכת דיגיטלית נוחה ופשוטה שבה יוכלו להגיש מסמכים לוועדה בכל שלב של הבנייה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
לקראת פסח: העירייה נערכת למבצע ניקיון ברחבי העיר ומבקשת מהתושבים להקדים הוצאת גזם וגרוטאות לפי ימי הפינוי בשכונות, עד 29.3 בלבד, ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
מרכז ההפעלה העירוני פועל סביב השעון עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון, השירותים החיוניים בעיר נמשכים והעירייה מעניקה סיוע לאזרחים ותיקים ולמשפחות משרתי הקבע והמילואים.

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו
כל מה שחשוב לדעת במצב הביטחוני: סוגי האיומים, זמני התרעה, התנהלות בזמן אזעקה, הכנת המרחב המוגן ומידע על מרכזי מחסה בעיר

09/03/2026 כ' אדר תשפ"ו
החל מיום שבת 28.2 בבוקר העירייה פועלת במתכונת חירום מלאה, מרכז ההפעלה פתוח והנחיות פיקוד העורף מחייבות כניסה מיידית למרחב מוגן ויציאה רק באישור רשמי

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
העירייה החלה בהיערכות להסדרת החניה בשלושה רחובות במרכז עינב. תושבי העיר יוכלו לחנות ברחובות אלה שעתיים חינם באמצעות אפליקציות החניה. יתר המרכז נותר תחת ההגדרה חנייה חופשית
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.