אושר תקציב העירייה לשנת 2019

13/12/2018 ה' טבת תשע"ט

מועצת העיר אישרה ביום רביעי השבוע, 12.12.18, את הצעת תקציב עיריית מודיעין מכבים רעות לשנת 2019. התקציב השוטף של העירייה יעמוד בשנה הקרובה על כ-640 מיליון שקלים, כ-37 מיליון שקלים יותר מתקציב 2018, המהווים גידול של כ- 6% לעומת תקציב העירייה אשתקד.

ראש עיריית מודיעין מכבים רעות, חיים ביבס וגזבר העירייה, רם סידיס הציגו את התקציב בישיבה שהתקיימה השבוע בנוכחות כל 19 חברי המועצה, והדגישו בפניהם את יעדי התקציב, התואמים את מטרות העירייה אותן קבע ראש העיר: בתחום החינוך המטרות הן המשך קידום ושיפור מערכת החינוך העירונית ובכלל זה פיתוח תכניות לנוער ולצעירים, המשך התייעלות עבודת העירייה ושיפור השירות לתושב והנגשתו באמצעים מתקדמים, הכוללים הקפדה על קיום אמנת השירות ועמידה בלוחות זמנים לביצוע, לצד הטמעת תפיסת ניהול העיר החכמה – SMART CITY הכולל הקמת מוקד פניות בנושא תחבורה ציבורית לצד הפעלת יישומון שיעביר נתונים אודות קווי התחבורה הציבוריים בזמן אמת לתושבים.

כאמור בראש סדר העדיפויות עומד, כמו בכל שנה, תחום החינוך שגם השנה יקבל יותר ממחצית התקציב העירוני כ- 52.9%. בסך הכל תקציב החינוך צמח מ- 317.5 מיליון שקלים בשנה שעברה ל- 338.6 מיליון שקלים השנה, גידול של כ-21 מיליון שקלים (7%). התוספת לגידול בתקציב החינוך מיועדת בין היתר לסייעות הפועלות במערך החינוך המיוחד, הנחשב לתחום משמעותי במערכת החינוך העירוני. גידול זה מייצג את העובדה, כי מערכת החינוך העירונית, הנחשבת לאחת ממערכות החינוך המובילות במדינת ישראל, מפעילה לא מעט אמצעים בטיפול וטיפוח אישי לכלל ילדי העיר בדגש על ילדי החינוך המיוחד.

במסגרת תכנית העבודה ימשיך מינהל החינוך בשיפור ושדרוג תחומי הלמידה השונים, תוך מתן דגש על שיפור איכות תעודת הבגרות, הכולל הגדלת מספר התלמידים הלומדים 4 ו-5 יח"ל במקצועות המתימטיקה והאנגלית וכן הגדלת התלמידים והתלמידות הלומדים את תחומי המדעים והטכנולוגיה, בדגש על קידומן של התלמידות.

העירייה תוסיף לקדם את התכנית העירונית להקטנת מספר התלמידים בכיתות, לצד המשך קידום אוכלוסיות ייחודיות, הכוללות תכניות להגדלת מספר התלמידים הניגשים לבחינות הבגרות, עמידה ביעדי אי הנשירה ממוסדות החינוך ועוד.

האגף לשירותים חברתיים שתקציבו גדל מ- 33.6 מיליון שקלים לכדי 38.3 מיליון שקלים (גידול של כ-14%), יעסוק בין היתר בתכניות לטובת תושבי העיר לרבות טיפול באזרחים הוותיקים, בתושבים עם מוגבלויות שונות, משפחות חד הוריות, עולים חדשים, נוער בסיכון ומשפחות קשות יום. כמו כן, העירייה תקלוט במהלך השנה עוד 10 תקנים חדשים שמרביתם מיועדים לתחום רווחת הילד.

בתחום הגינון עלה תקציב העירייה בכ-2 מיליון שקלים. גידול זה מיועד להמשך שיפור חזות העיר ושדרוג החלקים הירוקים של העיר.

בתחום התרבות והפנאי העירייה תוסיף לקיים מגוון פעילויות ואירועים לנוער, לצעירים, לגמלאים ולכל המשפחה עם אירועים המוניים בקנה מידה ארצי כדוגמת הפסטיבלים העירוניים ומופעי הקיץ בפארק ענבה, אירועים שמשכו אליהם אלפי צופים מהעיר ומחוצה לה.

תחום השכלת המבוגרים אף הוא יקבל חיזוק בשנה הקרובה במסגרת פעילות "עיר לומדת" שתאפשר הרחבת הפעילות לתושבים המבוגרים של העיר.

תחום נוסף שהעירייה מייעדת להרחיב השנה הוא נושא השירות לתושב. תחום שהינו רוחבי הכולל תכניות לשיפור השירות ותוספת של תקנים חדשים במספר אגפים. בין השאר תחום זה כולל הקמת מחלקה שייעודה הוא שיפור התחבורה הציבורית אשר כוללת הוספת עובד נוסף שירכז את פניות הציבור בתחום התחבורה הציבורית ויעבוד בשיתוף פעולה עם מוקד פניות הציבור של חברת קווים. תפקיד זה נועד להוות מקור נוסף לפניות הציבור כאשר עובד זה יקבל וירכז את פניות הציבור ויפעל בשיתוף עם חברות התחבורה הציבורית לייעול השירות ולשיפור מערך התחבורה בעיר. כמו כן יופעל יישומון ייעודי שתפקידו יהיה להעביר למשתמשי התחבורה הציבורית שיעביר בזמן אמת מידע על מיקום האוטובוסים.

אישור תקציב 2019אישור תקציב 2019

עוד נמסר בישיבה כי תקציב מערך המיחשוב יגדל בכ-1.5 מיליון שקלים המיועדים לייעול השירות הדיגיטלי לתושב במסגרת "עיר חכמה", אבטחת מידע וכדומה.

נושא נוסף שתוקצב לקראת 2019 הוא נושא מוכנות העירייה לשעת חירום (מל"ח). בעירייה ציינו כי המשך קידום ושיווק אזורי התעסוקה והמלאכה של העיר הביא לגידול בארנונה מעסקים שיגיע השנה לכדי 107 מיליון ש"ח (לעומת 96 מיליון ש"ח אשתקד). סכום זה מהווה 43% מסך הכנסות העירייה מארנונה. בעירייה ציינו כי גידול זה בארנונה לעסקים מעיד על אמון הקהילה העסקית בעיר. כאשר בעתיד, עם השלמות הבנייה המואצת בפארק הטכנולוגי ועם השלמת העבודות במע"ר נתון זה יוסיף לצמוח.

פרויקט הדגל של העיר, הקמת מרכז העסקים של העירייה, נמצא בשלבים מתקדמים לקראת הקמתו כאשר השדרה המרכזית מוכנה ברובה וחלק מהיזמים כבר נמצאים בשלבים מתקדמים של הקמת המתחמים.

גם השנה, כפי שנעשה בשנים האחרונות, תעביר העירייה סכום של מיליון שקלים המיועד לכיסוי הגרעון העירוני. כידוע הגרעון, הקיים עוד משנותיה הראשונות של העיר, עומד ערב שנת הכספים 2018 על סכום של כ-6.8 מיליון שקלים ובסוף שנת 2018 הגרעון צפוי לרדת לכדי 5.8 מיליון שקלים. כזכור, בשנת 2010 עמד גרעון העירייה על סכום של 16 מיליון שקלים.

ראש העיר, חיים ביבס: "תקציב העירייה נבנה והוכן בעבודה משותפת של כל אגפי העירייה השותפים לעשייה העירונית והוא מבטא את המשך ההתפתחות והצמיחה הכלכלית שחלה בעיר בשנים האחרונות לצד הניהול האחראי והקפדני של תקציב העירייה. התקציב הרגיל לשנת 2019 משקף בשורה משמעותית לעיר ומאפשר להמשיך ולהוביל את העיר במגמת השיפור והשדרוג העקבית המאפיינת אותה בשנים האחרונות, תוך מתן דגש על שיפור מתמיד של מערכת החינוך בעיר, שיפור השירות לתושב הן מבחינת המשך הפיכת העיר לעיר חכמה והן על ידי הקמת מוקד פניות תושבים בנוגע לתחבורה הציבורית בעיר.

תקציב העירייה משקף את המדיניות העירונית ואת היעדים ותוכניות העבודה של העירייה לשנת 2019. התקציב מהווה המשך מימוש המטרות והאתגרים הרבים שעומדים בפנינו בקדנציה הנוכחית כאשר המרכזיים שבהם הם פיתוח מרכז העיר החדש והקמת השכונות החדשות.

בשנים הקרובות נמשיך לעסוק בפיתוח העיר עם הרחבתו של פארק הטבע העירוני בפארק ענבה, פתיחת המרכז הרב תכליתי במע"ר, הקמות של מועדוני נוער ועוד. זה המקום לציין לשבח את החברות העירוניות ולהודות על ביצועיהן, החברה הכלכלית, היכל התרבות, עמותת סחלבים, מנהלת אופק ותאגיד 'מי מודיעין'.

ברצוני להודות לגזבר העירייה רם סידיס ולעובדי אגף הכספים, למנהלים ולכלל עובדי העירייה, על גילוי אחריות ציבורית, מקצועיות ונחישות בניהול העיר. כמו כן, להודות לסגניי ולחברי המועצה ולאחל שנה מוצלחת, מלאה בעשייה וקידום העיר מודיעין מכבים רעות עבור כל תושביה."

גזבר העירייה, רם סידיס: תקציב שנת 2019 שהוכן בשבועות האחרונים יהווה את הבסיס הכלכלי להוצאת תוכניות העבודה של העיריה מהכוח את הפועל. גידול הכנסות העירייה מכניסת עסקים חדשים לעיר מאפשרת את המשך הגדלת הפעילות הכלכלית והרחבתה לתחומים חדשים לטובת התושבים ובעלי העסקים בעיר. ההכרה בהתנהלותה ואיתנותה הכספית של העירייה כפי שבאה לידי ביטוי בפרסי ניהול תקין כמו גם בעליית הדרוג הכלכלי של העירייה הן הראייה להישגים התפקודיים של העירייה בכלל ואגף הכספים על עובדיו המסורים בפרט ועל כך תודתי להם".

מרוץ מודיעין נדחה

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026

להמשיך לקרוא

ממשיכים את שדרוג כביש עמק החולה צפון

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

ביום שני, 16.3 יחל השלב האחרון של שדרוג שדרות עמק החולה ויימשכו כשבוע. בהתאם לשלבי העבודות חלים הסדרי תנועה לאורך השדרה

להמשיך לקרוא

עדכון עירייה, שאגת הארי 13.3.26

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

העירייה ממשיכה לפעול במתכונת חירום מלאה, לצד חזרה מדורגת של מערכת החינוך, שירותי הרווחה, הפארקים, החוגים ומתקני הספורט בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

להמשיך לקרוא

אתם שואלים רשות האוכלוסין וההגירה משיבה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מדריך קצר לשירותי רשות האוכלוסין בזמן חירום: תורים בלשכות, דרכונים בתעריף מוזל, פעילות מעברי הגבול ושירותי הרשות בנתב״ג.

להמשיך לקרוא

פעילות העירייה למיגור ונדליזם

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מצלמות העירייה תיעדו צעירים משתוללים עם רכב בחניון עירוני וגורמים נזק לתשתיות. המעורבים אותרו, הוגשה תלונה והעירייה תפעל גם להגשת תביעה כספית

להמשיך לקרוא

שדרוג שירות הגשת מסמכים לפי שלבי הבנייה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מינהל ההנדסה בעירייה ממשיך לשדרג את השירותים לתושבים וליזמים על ידי מעבר למערכת דיגיטלית נוחה ופשוטה שבה יוכלו להגיש מסמכים לוועדה בכל שלב של הבנייה

להמשיך לקרוא

היערכות ניקיון בעיר לקראת פסח

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

לקראת פסח: העירייה נערכת למבצע ניקיון ברחבי העיר ומבקשת מהתושבים להקדים הוצאת גזם וגרוטאות לפי ימי הפינוי בשכונות, עד 29.3 בלבד, ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות

להמשיך לקרוא

מודיעין מכבים רעות בחירום

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

מרכז ההפעלה העירוני פועל סביב השעון עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון, השירותים החיוניים בעיר נמשכים והעירייה מעניקה סיוע לאזרחים ותיקים ולמשפחות משרתי הקבע והמילואים.

להמשיך לקרוא

מידע והנחיות בשעת חירום

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

כל מה שחשוב לדעת במצב הביטחוני: סוגי האיומים, זמני התרעה, התנהלות בזמן אזעקה, הכנת המרחב המוגן ומידע על מרכזי מחסה בעיר

להמשיך לקרוא

מודיעין מכבים רעות במצב חירום – עדכון והנחיות לתושבים

09/03/2026 כ' אדר תשפ"ו

החל מיום שבת 28.2 בבוקר העירייה פועלת במתכונת חירום מלאה, מרכז ההפעלה פתוח והנחיות פיקוד העורף מחייבות כניסה מיידית למרחב מוגן ויציאה רק באישור רשמי

להמשיך לקרוא

הסדרי חניה חדשים באזור מרכז עינב

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

העירייה החלה בהיערכות להסדרת החניה בשלושה רחובות במרכז עינב. תושבי העיר יוכלו לחנות ברחובות אלה שעתיים חינם באמצעות אפליקציות החניה. יתר המרכז נותר תחת ההגדרה חנייה חופשית

להמשיך לקרוא

עדכון המאבק בשריפות הפסולת 25.2.26

04/03/2026 ט"ו אדר תשפ"ו

בדיון במעמד שר הביטחון וראש העיר הוצגו נתוני האכיפה והניטור המעידים על שיפור, לצד הדגשת הצורך בהמשך פעולה מתכללת ורציפה.

להמשיך לקרוא

פארק בשכונת מוריה עבר שדרוג

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

הפארק, הממוקם ברחוב שלומציון המלכה, התחדש במתקן משולב של משחקים לילדים וקטנטנים הכולל מגלשה וטיפוס והוא מצטרף לעשרות פארקים שכבר עברו שדרוג ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

עמדות החייאה חדשות בעיר

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

שתי עמדות החייאה חדשות הוצבו במרחב הציבורי. האחת, בעמק החולה והשנייה בשכונת מורשת. עמדות אלו קריטיות להצלת חיים במצב של דום לב והן מצטרפות לעשרות עמדות החייאה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

מחר עדלאידע!

28/02/2026 י"א אדר תשפ"ו

ביום שישי 27.2 תצעד העדלאידע לציון 30 שנה לעיר; יתקיימו חסימות כבישים ושינויים בתחבורה הציבורית, ותוקם עמדת צפייה מונגשת לבעלי מוגבלות ראייה

להמשיך לקרוא

מתקפים ומשפרים את השירות

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

חברת קווים תתגבר ביקורות בעקבות עלייה באי־תיקוף; נתוני התיקוף משמשים בסיס להחלטות על עומסים, תגבור קווים והוספת נסיעות בעיר

להמשיך לקרוא

היערכות לחירום, מוכנות אישית ומשפחתית

04/03/2026 ט"ו אדר תשפ"ו

אמנם, נכון ליום אין החמרה בהנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, והשגרה בעיר כסדרה. אך לנוכח הדיווחים על מתיחות אזורית גוברת, מומלץ לרענן את ההיערכות האישית והמשפחתית

להמשיך לקרוא

שבוע צה''ל 2026

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

למעלה מ-3,000 בני נוער השתתפו באירוע השיא העירוני בהובלת אגף נוער וצעירים

להמשיך לקרוא

עדלאידע של פעם ב-30 שנה

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

פורים 2026 במודיעין מכבים רעות: שלושה ימי חג, תהלוכת ענק, מופעי רחוב ואירועי שיא חוגגים 30 שנה לעיר במסע צבעוני מהעבר אל העתיד.

להמשיך לקרוא

מתרגלים היערכות בחירום

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

תרגיל פתע רחב היקף דימה נפילות טילים, פגיעה בתשתיות ופינוי תושבים – לחיזוק המוכנות, התיאום והחוסן העירוני

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד